Rudy Project Kelion: Milieuvriendelijke zonnebril voor mountainbikers beoordeeld

Zonnebrillen met een enorm gezichtsveld zijn momenteel verkrijgbaar bij bijna alle fabrikanten. Maar terwijl de meeste modellen in vorm worden geperst uit plastic van het fossiele type, vertrouwt Rudy Project voor de nieuwe Kelion op een bioplastic dat is afgeleid van ricinusolie. We hebben de eco sportbril al uitgebreid getest.

Voor Rudy Project is de bescherming van het milieu de sleutel tot het behoud van de speeltuinen waar we onze sport beoefenen. Met de RidetoZero Vision hebben de Italianen het tot hun missie gemaakt om hun voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Naast verpakkingen van gerecyclede materialen en een zo lang mogelijke levensduur van de producten, omvat dit ook het gebruik van moderne biobased kunststoffen.

Made in Italy: Rudy Project produceert de Kelion ook op zijn site in EuropaFoto: Stefan FreyMade in Italy: Rudy Project produceert de Kelion ook op zijn site in Europa

Rilsan: plastic van de ricinusbonenplant

Rilsan, het materiaal van het Rudy Project in Italië dat de monturen voor Kelion zonnebrillen in vorm perst, wordt gemaakt van de olie van ricinusbonen. Deze worden geteeld in de regio Gujarat in India. De bonen worden geplet om er ricinusolie uit te halen. De olie wordt in verschillende stappen verder geraffineerd tot de biobased grondstof voor het polymeer. Het materiaal is gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen en is voor Rudy een belangrijke stap in de richting van een klimaatvriendelijke productie. Het materiaal zou extreem duurzaam zijn en bestand tegen schokken en weersinvloeden.

Duurzaam: Een biobased polymeer wordt gemaakt van de geperste pitten van de ricinusboonplantFoto: Rudy ProjectDuurzaam: Een biobased polymeer wordt gemaakt van de geperste pitten van de ricinusboonplant

Rudy Project Kelion: Enorm gezichtsveld, goede pasvorm

Het eerste wat opvalt als je de Kelion zonnebril uit de hoogwaardige hardcase haalt: de glazen zijn enorm. Met zijn hoekige vorm reikt hij voor de meeste dragers gemakkelijk over de wenkbrauwen en tot ver tot aan de jukbeenderen. Tijdens het rijden zorgt dit ervoor dat het frame op geen enkel moment storend is in het gezichtsveld. De bril past echter niet op elke helm vanwege zijn uitgestrekte vorm. Vooral bij modellen die tot ver in het voorhoofd reiken, kunnen bril en helm snel tegen elkaar botsen. Bij schokkerige afdalingen kan dit op den duur oncomfortabel en pijnlijk zijn voor de neusbrug. Voordat u koopt, moet de combinatie van helm en bril daarom zeker worden uitgeprobeerd. Toch blijft het gewicht met 32,5 gram beheersbaar. De Kelion is echter geen lichtgewicht.

Lees ook:   Loopfietsen voor kinderen: duel van de kleine banden

Er is niet bij elk pak zoveel ruimte tussen bril en helm. Probeer het zeker van tevoren uit!Foto: Stefan FreyEr is niet bij elk pak zoveel ruimte tussen bril en helm. Probeer het zeker van tevoren uit!

Zoals gebruikelijk bij Rudy Project is de afwerking van zeer hoge kwaliteit. De bril kan ook perfect worden afgesteld: zowel de neusbrug als de twee oortips zijn over een groot bereik verstelbaar en zitten antislip en comfortabel dankzij hun rubberen coating. Bovenal kunnen de oortips zo worden afgesteld dat ze tijdens het rijden stevig zitten zonder al te veel druk op het hoofd uit te oefenen.

Uitgekiende ventilatie

Om het beslaan van de grote panoramaruit te voorkomen, heeft de Kelion meerdere ventilatieopeningen op de bovenste spijl van het frame en op de voorruit. Hierdoor moet de lucht aan de binnenkant kunnen circuleren. Tijdens het rijden is dit eigenlijk merkbaar in de vorm van een lichte continue luchtstroom. Als je eerder een absoluut windafstotende bril gewend was, zul je eerst aan het effect moeten wennen. De Kelion blijft echter niet 100 procent mistvrij, zelfs niet met het zogenaamde Powerflow-systeem.

Zowel in de voorruit als in het frame zijn ventilatieopeningen beschikbaar. De Kelion blijft echter niet volledig condensvrij.Foto: Stefan FreyZowel in de voorruit als in het frame zijn ventilatieopeningen beschikbaar. De Kelion blijft echter niet volledig condensvrij.

Rudy Project biDe Kelion biedt veel glasopties en een slim uitwisselsysteem.

De Rudy Project Kelion is verkrijgbaar in zes verschillende glasvarianten. Naast vier klassieke glazen in verschillende tinten zijn er ook twee opties met meekleurende glazen. Wij hebben gekozen voor de ImpactX 2 Laser Purple variant. Dit betekent dat de lens van tint verandert tussen beschermingsniveau 1 en 3. Hierdoor kan tussen de 48 en 8 procent van het licht door, waardoor de kleur verandert van medium violet naar donkerviolet. Aan de ene kant zorgt dit voor een goede contrastverbetering. Aan de andere kant worden de glazen erg donker, vooral bij het wisselen van fel zonlicht naar schaduwrijke passages. In een ander artikel hebben we nog meer brillen met meekleurende glazen getest.

Lees ook:   Liteville 303 MK1 Race review: Duitse techniek voor de afdaling

Lenzen verwisselen zonder de schijven te buigen of ze met je vingers uit te smeren? Rudy had de smaak te pakken.Foto: Stefan FreyLenzen verwisselen zonder de schijven te buigen of ze met je vingers uit te smeren? Rudy had de smaak te pakken.

Voor gebruik bij het mountainbiken zijn de Laser Purple-lenzen met een lichttransmissie van 76 tot 17 procent vaak de betere keuze. Helaas verandert deze variant van transparant naar grijs. Je moet het hier dus doen zonder het contrastverhogende effect.

Overigens is het verwisselen van de lenzen bijzonder eenvoudig. Een slimme snelsluiting voorkomt dat je de lenzen uit de fitting moet forceren – zoals bij veel andere modellen het geval is. Een druk op de zijknop is voldoende om het onderste deel van het frame los te maken van zijn verankering. Nu kan de schijf eenvoudig worden verwijderd. Deze functie is ook een leuke gimmick voor het schoonmaken van de lenzen.

De knop voor het ontgrendelen van het verwisselbare systeem bevindt zich aan de binnenkant van de beugel.Foto: Stefan FreyDe knop voor het ontgrendelen van het verwisselbare systeem bevindt zich aan de binnenkant van de beugel.

Levering van reserveonderdelen verzekerd

Om een bijzonder lange levensduur van de producten te garanderen, levert Rudy Project reserveonderdelen voor al zijn producten gedurende de volledige levensduur. Zo kunnen bijvoorbeeld de neus- of oorclips in de meest uiteenlopende kleuren worden vervangen, kunnen bekraste lenzen worden vervangen of kunnen defecte onderdelen worden nabesteld.

Ook geschikt voor brildragers

Kosteneffectieve oplossing voor brildragers: geslepen brillenglazen kunnen worden toegevoegd via clip-in.Foto: Stefan FreyKosteneffectieve oplossing voor brildragers: geslepen brillenglazen kunnen worden toegevoegd via clip-in.

Rudy Project Kelion – Data en Prijs

  • Milieuvriendelijk Frame gemaakt van Rilsan
  • Gewicht: 32,5 gr
  • Dimensies: 144 x 125 mm; hoogte 62 mm
  • Basis Curve: 5.2 voor een perfecte dekking van het gezichtsveld
  • Verstelbare oortips en neusbrug
  • In totaal 6 tinten, waarvan 2 meekleurend
  • Snelsluiting om de voorruit te vervangen
  • Ook verkrijgbaar met adapter voor gecorrigeerde lenzen
  • Prijs: vanaf 219,95 Euro / getest model 269,95 Euro

Geweldige bril voor een flinke prijs. Het milieuaspect en de goede levering van reserveonderdelen relativeren de prijs, althans tot op zekere hoogte.Foto: Stefan FreyGeweldige bril voor een flinke prijs. Het milieuaspect en de goede levering van reserveonderdelen relativeren de prijs, althans tot op zekere hoogte.

Conclusie: Zonnebril Rudy Project Kelion

Met de Kelion hebben de Italianen van Rudy Project een hoogwaardige zonnebril met een enorm gezichtsveld in hun assortiment, die ook nog eens perfect aangepast kan worden aan de drager. Bescherming en gezichtsbedekking zijn optimaal. Ondanks de uitgekiende ventilatie van de sportbrillen moesten we de glazen soms beslaan, vooral in vochtige herfstomstandigheden vechten. Geen probleem tijdens het rijden, maar wel een beetje vervelend bij stops. Ik hou vooral van het gebruik van hernieuwbare grondstoffen en gerecyclede materialen in het frame en de verpakking, evenals het eenvoudige wisselsysteem voor de voorruit. Wees voorzichtig bij het kopen: Helm en bril kunnen door de hoogte tegen elkaar botsen.