Polar V650 GPS: een uitstekend compromis!

Uitgebracht in 2015, GPS fiets Polar V650 werd in slechts een paar jaar, het essentiële model van het merk Polar. Gepresenteerd als de ideale fiets GPS voor fietsers, maar ook voor fietsers, deze Polar V650 biedt vele functies ! Maar achter al deze verleidelijke beloftes, wat is deze Polar V650 GPS echt waard?

De mtb-sport.nl had de mogelijkheid om het enkele weken te proberen tijdens onze training. De tijd is gekomen om onze gevoelens erover samen te vatten.

Inhoudsopgave 🗂

Polar V650 GPS fietsteller overzicht

Voordat we onze mening over deze Polar V650 onthullen, is het essentieel om alle functies en functionaliteiten samen te vatten. Hier is een kort overzicht van deze Polar GPS.

Polar V650
Polar V650

Gps uitpakken en verwerken

Geleverd in een sobere maar slimme doos, Polar V650 wordt geleverd met verschillende accessoires. Hier is de gedetailleerde inhoud van de verpakking:

 • De Polar V650
 • Een micro-USB-oplaadkabel
 • Een startershandleiding in het Frans
 • Een steelsteun met elastieken

Eenmaal uitgepakt konden we deze Polar V650 eindelijk in meer detail ontdekken. Laten we eens kijken naar de kenmerken ervan. Deze Polar GPS weegt slechts 120 gram, iets meer dan de Edge 1030, zijn belangrijkste rivaal van Garmin. De afmetingen zijn relatief vergelijkbaar met die van de Wahoo Elemnt Roam, namelijk 6,3 x 10,5 x 1,6 cm. Daarnaast is het natuurlijk waterdicht, want het is IPX7 gecertificeerd. Daarom is het net zo compatibel met de praktijk van wegfietsen als mountainbiken.

Polar V650 installeren en configureren

Na de greep komt de tijd om de installatie en configuratie van deze beroemde Polar V650. De installatie van deze GPS Polar, is een echt kinderspel! Inderdaad, in slechts een paar seconden is de steun bevestigd aan uw steel of hanger. Clip dan gewoon je V650 en voila!

Polar V650 installeren
Polar V650 installeren

Eenmaal geïnstalleerd, zijn apparatuur en configuratie de laatste stappen. Aan deze kant heeft Polar niet echt geïnnoveerd in vergelijking met de vorige generatie. Inderdaad, nogmaals, deze Polar fietsteller is geconfigureerd in slechts een paar seconden, na het beantwoorden van een paar vragen. Zodra deze stappen zijn voltooid, kun je eindelijk gaan rijden!

Interface en ergonomie

Welnu, eenmaal geconfigureerd en klaar voor gebruik, is het gebruik van deze GPS een waar genoegen. Inderdaad, zijn 2,6-inch touchscreen met een resolutie van 320 bij 240 pixels Biedt een uitstekende ergonomie. Bovendien is het scherm niet monochroom in tegenstelling tot zijn kleine broertje, de Polar M460. Inderdaad, het kleurrijke scherm met een glas Asahi Drakenpad, biedt heldere kleuren en verhoogde leesbaarheid, zelfs in direct zonlicht.

Ondanks het touchscreen heeft deze Polar V650 2 knoppen. Met de eerste, die zich aan de linkerkant bevindt, kunt u het apparaat in- en uitschakelen, maar ook een menu openen. Met de tweede knop, die onderaan het scherm is geplaatst, kunt u een route, een stopwatch of een actie starten of stoppen. Er moet echter aan worden herinnerd dat de meeste acties worden uitgevoerd vanaf het aanraakscherm of vanaf dePower Flow app.

Polar V650
Polar V650

Beperkte autonomie

We gaan niet liegen, de Polar V650 verbergt een echt gebrek. Inderdaad, de batterij is zeer beperkt. Het biedt een maximale levensduur van de batterij van 10 uur, veel minder dan de 20 uur aangeboden door de Garmin Edge 530. Dit defect wordt verklaard door een gevaarlijk beheer van de achtergrondverlichting van het apparaat dat absoluut niet energiezuinig is.

Gemengde connectiviteit

Polar V650 met Strava
Polar V650 met Strava

Naast de verminderde autonomie, Polar V650 heeft geen geweldige connectiviteit. Inderdaad, het is alleen met een Bluetooth-chip, in tegenstelling tot de Garmin Edge Explore die een extra ANT + -chip heeft. Deze V650 Polar is dus slechts compatibel met een beperkt aantal sensoren. Toch biedt de Bluetooth-verbinding veel voordelen. Inderdaad, de Polar V650 GPS is compatibel met dePolar Flow app, maar ook applicaties van derden zoals Strava of TrainingPeaks.

GPS-navigatie en -begeleiding

Het grote voordeel van deze Polar V650 is het dynamische kaartsysteem en GPS-geleidingssysteem. In tegenstelling tot Garmin, dat een eigen kaartsysteem heeft, vertrouwt Polar op een royaltyvrij systeem: deOpenStreetMap (OSM). Met deze oplossing kunt u Gratis en gemakkelijk downloaden Alle kaartgegevens die overeenkomen met uw behoeften. Zo is het mogelijk om blokken van 450 x 450 kilometer te downloaden.

Richtlijnen voor de Polar V650
Richtlijnen voor de Polar V650

Eenmaal geïnstalleerd, zal uw kaart direct beschikbaar zijn vanaf uw meter. Het zal mogelijk zijn om een route te kiezen of te definiëren en je vervolgens in realtime te laten begeleiden. Het is ook mogelijk om te profiteren van GPS-tracks die zijn achtergelaten door andere Polar Flow- of Strava-gebruikers. Dit maakt het mogelijk om nieuwe routes te ontdekken. Opgemerkt moet worden dat het mogelijk om tracks te importeren in GPX- en/of TCX-formaten.

Prestatiemonitoring en -analyse

Prestatieweergave - Polar V650
Prestatieweergave – Polar V650

Met betrekking tot prestatiemonitoring en -analyse, deze GPS is een referentie ! Inderdaad, deze Polar V650 is een echte kleine boordcomputer. Klein, maar boordevol sensoren, registreert, verzamelt en analyseert deze fietsteller alle gegevens die tijdens uw uitstapjes en trainingen worden opgehaald. Hierdoor kunt u Een overzicht van alle aspecten van uw sessies.

Graphics aangeboden door Polar V650
Graphics aangeboden door Polar V650

Bovendien Met de Polar GPS V650 kun je verschillende profielen aanmaken, om fietsers in staat te stellen verschillende disciplines te beoefenen, zoals wielrennen op de weg, mountainbiken, veldrijden of wandelen. Dit maakt het mogelijk om elk van uw praktijken te differentiëren en daarom zullen uw analyses niet bevooroordeeld zijn. Merk op dat al deze gegevens exporteerbaar zijn en kunnen worden gedeeld op applicaties zoals Strava of Polaire stroming.

Polar Flow app
Polar Flow app

De Polar V650 bundel: de ideale doos voor fietsers

Net als de Polar M460 is de Polar V650-teller verkrijgbaar als bundel. Deze doos bestaat uit de inhoud van de klassieke verpakking en een hartslagsensor, beter bekend als Polar H10 hartslagmeter. Deze bundel is vooral bedoeld voor concurrenten die op zoek zijn naar nog nauwkeuriger analyses.

Bundel Polar V650
Bundel Polar V650

De Polar V650 teller in cijfers

Grootte van de behuizing

6,3 x 10,5 x 1,6 cm

Gewicht

120 gram

Autonomie

Tot 10 uur

Maximale temperatuur

-10°C tot 50°C

Waterdicht (IPX7)

Schermgrootte

2,6 inch

Beeldschermresolutie

320 x 240 pixels

Kleur

Tactiele

Protocollen en technologieën

GPS

Wifi

bluetooth

ANT+

Applicatie compatibel

Over onze Polar V650 GPS review

Om u een relevant artikel en een objectief oordeel te bezorgen, hebben wij deze test uitgevoerd onder conforme voorwaarden.s naar onze filosofie van onpartijdigheid en transparantie. Dus hebben we deze Polar V650 geëvalueerd op basis van specifieke punten, zodat we hem konden vergelijken met vergelijkbare GPS zoals de Garmin Edge 530.

Ons eindoordeel over de Polar V650

Polar V650


 • 🔋 Autonomie


 • 🧭 Navigatie


 • 📟 Interface


 • 📊 Prestatie-analyse


 • 🔗 Connectiviteit


 • ⚙️ Instellingen & Installatie


 • 💬 Reviews van gebruikers

4.5

mtb-sport.nl’s review van Polar V650

Tot slot, moeten we vallen voor deze GPS Polar V650? Het antwoord is: Ja ! Intuïtief, eenvoudig, compleet, resistent, … De bijvoeglijke naamwoorden om deze fietsteller te definiëren zijn talrijk. Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding bijna onverslaanbaar. Inderdaad, inhoud van zijn kenmerken en functionaliteiten, deze Polar V650 is nu een must-have GPS wanneer u op zoek bent naar een GPS voor minder dan 200 €.

Polar V650


Zicht op Alltricks

Polar V650 Bundel


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   soorten mountainbike banden