Welke Indoor smarttrainers voor Zwift om uit te kiezen?

Sinds het verschijnen van de Zwift-trainingsapplicatie zijn connected hometrainers steeds democratischer geworden. Zeer populair bij amateurwielrenners, vooral wanneer de winter of regen arriveert, Verbonden en interactieve hometrainers zijn langzamerhand bijna onmisbaar geworden om het hele jaar door te trainen! Het is echter niet per se eenvoudig en intuïtief om je toekomstige fiets hometrainer voor Zwift te kiezen. Welke connected home trainer kiezen? Welke hometrainer voor Zwift kiezen? mtb-sport.nl Reageert.

De beste connected hometrainers voor 2023

Na een vergelijking van connected hometrainers, slaagden we erin om te classificeren en te selecteren op basis van verschillende criteria zoals: kenmerken, gevoel, prijs, … de 3 Beste Connected Home Trainers van .

Het beste

Tacx NEO 2T Slim
NEO 2T Slim
5.0
5/5

Merken

Tacx

Gewicht

21,5 kg

Type

Magnetisch

Macht

2200 Watt

Neiging

Tot 25%

Verbonden

Ja

Zwift

Ja

Opklapbaar

Ja

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Favoriet

Elite Suito T
Elite Suito T
4.9
4.9/5

Merken

Elite

Gewicht

14,5 kg

Type

Magnetisch

Macht

1900 Watt

Neiging

Tot 15%

Verbonden

Ja

Zwift

Ja

Opklapbaar

Ja

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Goedkoop

Tacx Flow Smart T2240
Tacx Flow Slim
4.4
4.4/5

Merken

Tacx

Gewicht

9,4 kg

Type

Magnetisch

Macht

800 Watt

Neiging

Tot 6%

Verbonden

Ja

Zwift

Ja

Opklapbaar

Ja

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Tacx NEO 2T Smart: de beste connected home trainer

Bekroond met de titel van beste fiets home trainer, de Tacx NEO 2T Slim blijkt ook l te zijnOgisch De best verbonden hometrainer van . Gebruikt door zowel professionele als amateur wielrenners, is deze Tacx voor echte liefhebbers!

Tacx NEO 2T Slim
Tacx NEO 2T Slim

De Tacx NEO 2T Smart hometrainer is uitgebracht in 2019 en biedt unieke functies en functionaliteit. Dankzij een weerstand tot 2200 watt is hij in staat om stijgingen van 25%, maar ook afdalingen van 10% te simuleren. Momenteel is het de enige slimme trainer op de markt die een dergelijke simulatie aanbiedt. Bovendien zorgen de voetafdruk en het gewicht voor een opmerkelijke stabiliteit, naast het aanbieden van een lateraal bewegingsvolgsysteem. Al deze technische kenmerken bieden dus een samenhangend geheel en ultrarealistische sensaties. Wil je meer weten, aarzel dan niet om onze review van de Tacx NEO 2T Smart T2875 te ontdekken.

Stil, precies en met een uitzonderlijk gevoel, deze Tacx NEO 2T is zeker de beste Zwift hometrainer, maar ook voor alle andere interactieve trainingstoepassingen zoals Bkool of TrainerRoad.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Elite Suito T: de connected hometrainer met de beste prijs-kwaliteitverhouding

De nieuwe Elite Suito T is de mid-range connected home trainer van Elite. Bedoeld voor amateurwielrenners die in goede omstandigheden willen trainen, biedt het een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding voor een hometrainer.

Lees ook:   btwin mountainbike 26 inch
Elite Suito T
Elite Suito T

Net als bij de Tacx NEO 2T is de Elite Suito een connected smart trainer met directe transmissie. Daarom biedt het een grotere nauwkeurigheid dan een wheel-on hometrainer zoals de Flow Smart. Met een elektromagnetische weerstand van 1900 watt is het in staat om u zowel tijdens uw uithoudingsvermogen als krachttraining te begeleiden. Bovendien is het in staat om hellingen tot 15% te simuleren. Aan de connectiviteitskant is het compatibel met ANT + en Bluetooth, waardoor het kan worden gekoppeld met alle interactieve trainingstoepassingen. Je kunt alle functies van de Elite Suito T hometrainer vinden door hier te klikken.

Kortom, de Elite Suito T is in alle opzichten Een uitstekende verbonden en intelligente hometrainer. Het is heel eenvoudig, de Favoriet van de redactie Van mtb-sport.nl. Daarom raden we het 100% aan!


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Tacx Flow Smart: de goedkope Zwift connected home trainer

Veel goedkoper dan de NEO 2T Smart, Tacx Flow Smart kan een uitstekend compromis zijn Voor fietsers die hun spaarpot niet willen breken om een aangesloten hometrainer te betalen om te trainen op interactieve trainingstoepassingen.

Tacx Flow Smart T2240
Tacx Flow Slim

Zoals je je kunt voorstellen, moest Tacx compromissen sluiten om de prijs van deze instap connected hometrainer te verlagen. Allereerst is het, in tegenstelling tot de Elite Suito T, geen directe transmissie. Daarom zal het iets luidruchtiger zijn. Niettemin zal het dankzij zijn magnetische weerstand van 800 watt in staat zijn om een helling van 6% te simuleren. Voor de overgrote meerderheid van de fietsers en mountainbikers is dit nog steeds meer dan genoeg. Bovendien heeft het een nauwkeurigheid van +/- 5%, wat voldoende is om een gevoel en onderdompeling op Zwift te hebben. Daarnaast is het zeer eenvoudig op te slaan en te vervoeren. Voor meer informatie vind je onze uitgebreide review van de Tacx Flow Smart T2240.

Tot slot, hoewel goedkoop, biedt de Tacx Smart Flow behoorlijk eervolle functies en functionaliteiten! Het is daarom ideaal voor amateurwielrenners die op zoek zijn naar een home trainer compatibel Zwift goedkoop.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Hoe kies je je connected hometrainer?

Wanneer u wilt een nieuwe connected hometrainer aanschaffen om te trainen op Zwift of een andere interactieve applicatie, is het belangrijk om te controleren voordat u bepaalde specifieke punten en kenmerken koopt. Inderdaad, om ervoor te zorgen dat u de slimme en verbonden hometrainer kiest die is aangepast aan uw praktijken en behoeften, moet u uzelf de juiste vragen stellen. Hier is 4 belangrijke punten om te controleren om een slimme trainer met vertrouwen te kopen !

De ANT+ en Bluetooth-connectiviteit van het huis slepen

Eerst en vooral is het essentieel om zorg ervoor dat de hometrainer is uitgerust met Bluetooth en/of ANT+ protocollen. Deze zijn essentieel, omdat ze u toelaten om uw apparaat aan te sluiten op uw telefoon, tablet, computer, … zodat u ze kunt gebruiken met uw work-out-apps. Met deze connectiviteit kan uw verbonden hometrainer uw gegevens, analyses en prestaties delen, zoals uw snelheid, trapfrequentie, opgewekte stroom en vele andere, statistieken die essentieel zijn voor de goede werking van uw toepassingen. Bovendien kunnen uw interactieve trainingsapps automatisch de weerstand van uw smart-trainer aanpassen en aanpassen voor een nog realistischere onderdompeling. Zorg er dus voor dat uw connected home trainer is goed compatibel ANT+ en Bluetooth.

Lees ook:   ridley mountainbike
Bluetooth en ANT+ diodes van de Elite Suito T
Bluetooth en ANT+ diodes van de Elite Suito T

De kenmerken en functionaliteit van de smart trainer

Een van de bijzonderheden van connected hometrainers is dat ze veel meer functies bieden dan conventionele hometrainers. Inderdaad, naast het bieden van adaptieve weerstand afhankelijk van de helling en lay-out van uw toepassing, kunnen slimme trainers uw trappen en uw inspanningen analyseren. Bijgevolg Het is noodzakelijk om te kijken naar de technische kenmerken van het apparaat. Bijvoorbeeld het maximale vermogen van het apparaat, de procentuele limieten van de hellingsimulatie, de gegevens verzameld door de sensoren van de hometrainer. Bovendien is het ook noodzakelijk om stil te staan bij het apparaat zelf. Hoe groot is het? Is het opvouwbaar? Is het lawaaierig? Al deze vragen zijn essentieel om een verbonden en intelligente hometrainer te kiezen die is aangepast aan uw behoeften.

Compatibiliteit en cassette meegeleverd

Daarnaast is het belangrijk om controleren of de hometrainer compatibel is met zijn fiets en/of mountainbike. Inderdaad, hoewel vandaag de meerderheid van de fietsen zijn “Gestandaardiseerde“, dit moet worden gewaarborgd. Bovendien is het in sommige gevallen noodzakelijk om uzelf uit te rusten met een adapter. Meestal zijn alle adapters echter al inbegrepen. Bovendien kan het noodzakelijk om uzelf uit te rusten met een extra snelheidscassette als deze niet wordt meegeleverd zoals bij de Elite Direto XR-T.

De Direto XR-T Elite uitpakken
In tegenstelling tot de Elite Direto XR wordt de XR-T cassettevrij geleverd

De prijs van het apparaat

Ten slotte is de prijs meestal de beslissende factor bij het kopen. De prijsklasse is breed, variërend van 300€ voor de Tacx Flow Smart, tot meer dan 1200€ voor de Wahoo Kickr V5. Het idee is om een connected hometrainer te kiezen in lijn met uw budget en dat voldoet aan uw behoeften. Niettemin moet er rekening mee worden gehouden dat deze thuistrainers in elk geval Zwift-compatibel zullen zijn, maar merkbare verschillen zullen hebben in termen van functionaliteit.

Trainingsapps voor connected hometrainers

Als we het hebben over connected hometrainers, Dit wordt meestal ook wel een trainingsapp of -software genoemd.. De twee zijn inderdaad nauw met elkaar verbonden. Zoals we vermeldden tijdens de presentatie van de voordelen van smart home trainers, de bijzonderheid van deze “Connected hometrainers“Het is dat ze compatibel zijn met interactieve trainingsapps, waarmee je op een leuke manier kunt trainen. Laten we eens kijken naar De verschillende toepassingen die compatibel zijn met uw toekomstige connected hometrainer.

Zwift

Zwift is ongetwijfeld de toepassing die de “Indoor fietsen” ! Met meer dan 3 miljoen regelmatige gebruikers, zwift domineert grotendeels de industrie. Zeer gewaardeerd door amateurwielrenners maar ook professionals, trekt de applicatie aan omdat het Een enorme virtuele multiplayer-wereld. Je kunt rijden met je vrienden en/of met de community! Daarnaast kun je deelnemen aan trainingen om je prestaties te verbeteren, maar ook deelnemen aan wedstrijden om jezelf uit te dagen.

Zwift Trainingsplatform
Zwift Trainingsplatform

Bkool Fiets simulator

In tegenstelling tot Zwift biedt Bkool een minder “ludic“. Inderdaad, het lijkt minder op een videogame. Niettemin het Bkool-platform biedt een videosysteem dat vele mythische routes en passen opsomt. Je kunt bijvoorbeeld Alpe d’Huez beklimmen. Daarnaast biedt de app veel trainingsprogramma’s en specifieke oefeningen. Merk echter op dat de interface niet zo intuïtief is als zijn concurrent.

Lees ook:   De criteria voor het kiezen van uw elektrische fiets: Gids
Bkool
Bkool Training App

Kinomap

Net als Bkool biedt de Kinomap home trainer training app een ervaring op de grens tussen het virtuele en het echte. Met een interactief videosysteem met meer dan 400.000 km aan routes, vindt u noodzakelijkerwijs een uitje aangepast aan uw wensen. Het grote voordeel van het platform is dat ook jij een cursus kunt aanbieden. Dit is het voordeel van Kinomap, het is een community applicatie. Daarnaast is er een “Video Coaching” is beschikbaar, om thuis te trainen op verschillende oefeningen.

Kinomap
Kinomap app

TrainerRoad

TrainerRoad is ongetwijfeld Het meest prestatiegerichte trainingsplatform ! Ontworpen en ontworpen voor fietsers en concurrenten, biedt het platform ultranauwkeurige en uitgebreide prestatiemonitoring en -analyse. Daarnaast biedt TrainerRoad een zeer complete begeleiding met adaptieve oefeningen op basis van je prestaties. Kortom, als u uw prestaties drastisch wilt verbeteren, zonder u zorgen te maken over uiterlijk en onderdompeling, dan is TrainerRoad iets voor u!

TrainerRoad
TrainerRoad, de applicatie ontworpen voor fietsers

Merken die connected hometrainers verkopen

Als je op zoek bent naar een connected hometrainer, zul je vrij snel merken dat 4 bedrijven domineren de markt. Betrokken bij een technologische strijd, maar ook een echte prijzenoorlog, biedt elk van deze fabrikanten verschillende modellen in verschillende prijsklassen. We vinden: Tacx, Wahoo, Elite en Xpedo.

Tacx

Tacx is momenteel het merk N°1 op het gebied van connected hometrainers. Door gekoppeld te zijn aan Garmin geniet Tacx een uitstekende reputatie, net als bij de NEO 2T Smart. Met zo’n catalogus, u zult onvermijdelijk het Tacx connected hometrainer model vinden dat is aangepast aan uw behoeften en uw budget. Alle kenmerken van connected Tacx hometrainers vind je in onze speciale vergelijking.

Thuistrainer Tacx

Wahoo

Wahoo connected hometrainers zijn zeker de meest populaire apparaten voor professionele fietsers. Inderdaad, Wahoo Kickr hometrainers bieden unieke technische kenmerken. Vooral alle Wahoo hometrainers zijn aangesloten en daardoor compatibel met Zwift en andere toepassingen. We raden ze vooral aan als je een Wahoo GPS-teller hebt.

Hometrainer Wahoo Fitness

Elite

Zich vestigen in de mid-range hometrainer sector, Elite heeft geleidelijk zijn plaats kunnen veroveren naast Tacx en Wahoo. De connected hometrainer Elite Sutio T is het perfecte voorbeeld, betrouwbare en efficiënte modellen voor een meer betaalbare prijs. Aarzel niet om alle aangesloten Elite hometrainers te vinden door hier te klikken.

Home Trainer Elite
Home Trainer Elite

Xpedo

Na een zeer sterke groei te hebben doorgemaakt tijdens opeenvolgende lockdowns, Xpedo viel op door slechts twee modellen hometrainer aan te bieden: de Xpedo APX Comp Slim | en Xpedo APX Pro Slim. Het aanbieden van vergelijkbare functies als hun directe concurrenten de Tacx Flux 2 Smart en de Wahoo Kickr Core.

Hometrainer Xpedo

Veelgestelde vragen over connected hometrainers en slimme trainers

Zoals altijd hebben we de meest terugkerende en relevante vragen van onze lezers geselecteerd en beantwoord. Hier is de Veelgestelde vragen over connected hometrainers.

Wat is de beste connected home trainer?

Aan het einde van onze vergelijking van connected hometrainers bleek de Tacx NEO 2T Smart de Beste connected hometrainer van . Compatibel met alle interactieve trainingsapps zoals Zwift biedt het onmiskenbare technische kenmerken en een uniek gevoel! Merk op dat de Wahoo Kickr V5 en de Elite Direto XR-T vergelijkbare functies bieden.

Welke hometrainer kiezen voor Zwift?

Als u wilt een Zwif hometrainer aanschaffent, het is essentieel om jezelf uit te rusten met een verbonden hometrainer die compatibel is met ANT + en / of Bluetooth, om deze te kunnen koppelen en verbinden met je trainingsapplicatie. Om u te helpen kiezen een Zwift compatibele hometrainer, aarzel niet om onze selectie van de 3 beste connected hometrainers te raadplegen.

Welke goedkope Zwift compatibele hometrainer kiezen?

Als u op zoek bent naar een goedkope Zwift compatibele hometrainer, raden wij de Tacx Flow Smart T2240 aan. Dit is het instapmodel van Tacx. Het biedt echter eervolle kenmerken voor een verbonden hometrainer voor minder dan 300 €. Je zult het kunnen verbinden en gebruiken met alle trainingsapplicaties zoals Zwift, TrainerRoad, Kinomap, …