Wahoo Kickr Snap: de goedkope hometrainer van Wahoo Fitness

Ben je op zoek naar een slimme en goedkope hometrainer? De Wahoo Kickr Snap is zeker het model dat u zoekt! Wahoo Fitness heeft inderdaad besloten om een betaalbaarder hometrainermodel aan te bieden voor fietsers met een beperkt budget. Wahoo belooft dat deze Snap Kickr niets te benijden heeft aan de Kickr V5 en Kickr Core, die veel duurder zijn. Dus wat is het eigenlijk? Wat is deze Wahoo Kickr Snap waard? mtb-sport.nl had de gelegenheid om het te testen, dus hier is ons oordeel.

Wahoo Kickr Snap
Wahoo Kickr Snap

Inhoudsopgave ๐Ÿ—‚

Maak kennis met de Wahoo Kickr Snap

Gepresenteerd door Wahoo Fitness als “De ideale fiets home trainer voor beginners“, deze Snap Kickr die eind 2017 werd uitgebracht, bestaat nog steeds, Een smart-trainer erg populair bij beginnende fietsers, maar ook bij verlichte fietsers. Voordat u de details en functies van deze Wahoo Kickr Snap-hometrainer onthult, is hier een korte introductievideo.

De Snap Kickr uitpakken

Zoals gewoonlijk Wahoo Fitness biedt een zeer goed ontworpen verpakking. Merk op dat de laatste is ontworpen om te worden hergebruikt en dus veilig zijn Kickr Snap te vervoeren. Wat de inhoud van de doos betreft, zijn er naast de hometrainer veel accessoires aanwezig. De doos bevat:

Wahoo Kickr Snap Box
Wahoo Kickr Snap Box
 • Wahoo Kickr Snap
 • Voorwiel chock
 • As voor achterwiel
 • Kabel en voeding
 • Snelstartgids

Aan de slag met de hometrainer

Zoals je hebt gemerkt, is deze Wahoo Kickr Snap een klassieke hometrainer, in tegenstelling tot de Kickr V5 die een hometrainer met directe transmissie is. Met zijn gewicht van slechts 17 kg, de Kickr Snap biedt het voordeel dat hij gemakkelijk te vervoeren is, terwijl hij een fietser met een gewicht tot 113 kg ondersteunt. Ondanks het verminderde gewicht, het heeft een uitstekende stabiliteit dankzij de statiefvorm. Merk op dat deze Kickr Snap, in tegenstelling tot de Kickr Core, opvouwbare voeten heeft, ideaal om aan het einde van je training op te bergen.

Wahoo Kickr Snap Overzicht
Wahoo Kickr Snap Overzicht

Installatie en configuratie

Eenmaal uitgepakt, was het tijd om Kickr Snap te installeren en te configureren. Reeds gemonteerd, Deze hometrainer is gebruiksklaar. Sluit hem gewoon aan, plaats je fiets en dan ben je klaar om te oefenen. Natuurlijk, als u uw Wahoo Kickr Snap wilt gebruiken met interactieve applicaties en / of software, je moet je hometrainer instellen met de wahoo fitness mobiele app. Eenvoudig en snel, installatie en configuratie duren slechts enkele minuten.

De Wahoo Kickr Snap installeren
De Wahoo Kickr Snap installeren

Geluidsniveau

Laten we eerlijk zijn, Dit type hometrainer is niet de stilste op de markt. Inderdaad, de wrijving tussen de band en het vliegwiel genereert noodzakelijkerwijs geluid. Niettemin heeft Wahoo Fitness geรฏnnoveerd door een revolutionaire coating aan te bieden om geluidsoverlast te beperken zonder verlies van gevoel en prestaties. We hebben gemeten een geluidsvolume van ongeveer 80 dB, wat nog steeds meer dan draaglijk is.

Verhoogde compatibiliteit

De Wahoo Kickr Snap smart home trainer is compatibel met alle soorten fietsen en mountainbikes met een standaard snelle demontagebevestiging (d.w.z. 130 of 135 mm). Aan de andere kant, als je een traversan-as hebtt, zal het nodig zijn om een adapter aan te schaffen. Daarnaast is deze hometrainer uiteraard compatibel met discbikes.

Wahoo Kickr Snap
Wahoo Kickr Snap

Het gevoel en de kenmerken van de Snap Kickr

Nu we zojuist de functies van het apparaat hebben gezien, laten we eens kijken naar de vele functies van deze Wahoo Kickr Snap. Inderdaad Deze connected hometrainer biedt een scala aan zeer interessante functies.

Een zeer realistisch gevoel voor totale onderdompeling

De nieuwe Wahoo Kickr Snap heeft een vliegwiel van 4,8 kg, wat veel groter is dan op de meeste concurrerende thuistrainers. Dit maakt het mogelijk ombieden een realistischer gevoel. Bovendien is het in staat om hellingen tot 12% te simuleren, perfect om u te trainen om thuis passen te beklimmen. Aan de vermogenskant, deze Snap Kickr is in staat om een weerstand van 1500 watt te genereren, zonder verlies van precisie, dat is ongeveer 3%. Dus als u een virtueel trainingsplatform gebruikt, heeft u het gevoel en de indruk dat u buiten rijdt.

Wahoo Kickr Snap met alle Kickr accessoires
Wahoo Kickr Snap met alle Kickr accessoires

ANT+ en Bluetooth-connectiviteit

Net als alle andere Wahoo hometrainers, deze Snap Kickr heeft de connectiviteit vergroot. Inderdaad, het laatste beschikt over ANT+ en Bluetooth en is dus compatibel met veel apparaten. In het bijzonder Wahoo fiets GPS, uw smartphone en tablet via de Wahoo Fitness applicatie, uw computer, maar ook met alle accessoires van het Wahoo Kickr assortiment. Namelijk de Kickr Climb en de Kickr Headwind.

Compatibiliteit met Zwift en andere schijf-apps

Dankzij de connectiviteit, ce Kickr Snap is compatibel met veel apps en trainingssoftware. We kunnen de bekendste noemen: Zwift, TrainerRoad, Komoot, … Sluit gewoon je hometrainer aan op je tablet of computer, het Wahoo Kickr Snap zorgt voor de rest! Houd er rekening mee dat u bij aankoop zult genieten van 2 maanden aangeboden bij Wahoo SUF Training.

De Wahoo Kickr Snap is Zwift compatibel
De Wahoo Kickr Snap is Zwift compatibel

De technische kenmerken van de Wahoo Kickr Snap

Type trainer

Band

Slimme/verbonden hometrainer

Type weerstand

Magnetisch

Weerstandskracht

1500 Watt

Helling simulatie

Tot 12%

Vermogensmeting

Cadansmeting

Precisie

+/- 3%

Gewicht

17 kg

Opklapbaar

Maximaal gebruikersgewicht

113 kg

Alllimentatie

100-240 V

bluetooth

ANT+

Compatibel met apps

Zwift, Kinomap, Bkool, TrainerRoad, …

De voorwaarden van onze Wahoo Fitness Snap Kickr test

Enkele leden van de mtb-sport.nl had de kans om de Wahoo Kickr Snap home trainer een paar weken te testen. Deze gedetailleerde beoordeling is bedoeld om de gevoelens van onze testers ten opzichte van dit product te delen. We willen u eraan herinneren dat Onze artikelen worden niet gesponsord en daarom zijn de laatste volledig objectief.

Ons oordeel over de Wahoo Kickr Snap hometrainer

Wahoo Kickr Snap


 • ๐Ÿ”‹ Weerstandskracht


 • ๐Ÿ”Š Geluidseffect


 • ๐Ÿšต โ™‚๏ธ Realistische simulatie


 • ๐Ÿ”— Connectiviteit (applicaties, software, …)


 • โš™๏ธ Instellingen & Installatie


 • ๐Ÿ’ฌ Reviews van gebruikers

4.6

mtb-sport.nl’s review van de Wahoo Kickr Snap

In het kort deze Wahoo Kickr Snap is een geweldige hometrainer, wat ideaal is voor beginnende fietsers of fietsers met een beperkt budget, die toch een Zwift-compatibele slimme hometrainer willen. Niettemin De prijs is nog steeds veel te hoog, vooral ten opzichte van de concurrentie. Tot slot bewijst Wahoo Fitness eens te meer dat kwaliteit onbetaalbaar is.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   mountainbike routes nijmegen