GPS Bryton Rider 750: een uitstekende verrassing!

Uitgebracht in november 2020, deze nieuwe GPS-fiets Bryton Rider 750 van het Taiwanese bedrijf maakte veel over hem nog voor de release! Aangekondigd als de nieuwe referentie Bryton GPS, wordt deze nieuwe Rider 750 gepresenteerd als een Een echte technologische revolutie volgens de ingenieurs van Bryton. Maar wat is deze nieuwe Bryton Rider 750 eigenlijk waard? Is het echt vergelijkbaar met zijn belangrijkste rivaal, Garmin’s Edge 1030 Plus? Alle antwoorden op uw vragen vindt u hier! In onze Gedetailleerde beoordeling en onze beoordelingen over deze nieuwe Bryton Rider 750.

Bryton Rider 750 - Overzicht
Bryton Rider 750 – Overzicht

Inhoudsopgave 🗂

Kenmerken van de Bryton Rider 750

Het hele team van mtb-sport.nl keek uit naar deze nieuwe GPS, om test exclusief deze Bryton Rider 750 ! Voordat we onze Beoordelingen over deze Rider 750 Bryton, laten we de technische kenmerken samen bekijken.

De zaak van de Bryton Rider 750

Laten we ons eerst concentreren op de design en esthetiek van deze nieuwe Rider 750 van Bryton. Eenvoudig, sober en effectief, zijn de belangrijkste kenmerken die het ontwerp van deze fiets GPS bepalen. Bryton heeft inderdaad gekozen voor een slanke GPS. Zijn grootte is een van de grootste sterke punten, 49,7 mm breed, 92,5 mm hoog en 23,8 mm hoog. Voor een 2,8-inch LCD-scherm, of 7,1 cm diagonaal (240 x 400 pixels) ! Daarnaast is dit nieuwe scherm kleurrijk en tactiel, een echte noviteit voor het merk. En dit, voor een Totaal gewicht van slechts 93 gram. Het concurreert met de nieuwe Garmin Edge 1030 Plus. Daarnaast is deze Bryton Rider 750 gecertificeerd door de IPX7 standaard, het is daarom waterdicht, modderbestendig, regen- en sneeuwbestendig! Ten slotte is het gemaakt van PVC en is het daarom extreem bestand tegen schokken en mogelijke valpartijen.

Autonomie en batterij

Laten we nu een belangrijk onderwerp aansnijden: deautonomie van deze GPS Rider 750. In de afgelopen jaren heeft het merk Bryton echt onderzoek en studies over dit onderwerp gedaan, dus de Rider 750 profiteert van al deze unieke knowhow voor het merk. Daarom heeft de Bryton Rider 750 dankzij de geïntegreerde batterij een Totale levensduur van de batterij van 20 uur ! Een record, voor een Bryton GPS. Zo kunt u fiets- en mountainbike-uitstapjes, zonder de noodzaak om het op te laden, tussen elk van hen ketenen.

Interface en ergonomie

Op dit punt heeft Bryton echt een stap gezet! Inderdaad, voorbij zijn de dagen dat de interface niet-instinctief en abosully niet ergonomisch was.

Stembegeleiding - Bryton Rider 750
Stembegeleiding – Bryton Rider 750

De nieuwe Bryton Rider 750 heeft een nieuwe speciale interface, waardoor het een uitstekende ergonomie heeft. Dat komt door twee dingen. Allereerst heeft het nieuwe LCD-scherm een uitstekende helderheid en responsiviteit, waardoor de fietser gemakkelijk door alle functies van deze nieuwe Rider 750 kan navigeren. Daarnaast voegde Bryton de Spraakbesturingstechnologie beschikbaar in meer dan 100 talen, waaronder Frans. Zo kunt u zoeken naar een nieuwe route of bestemming, gewoon met behulp van uw stem.

GPS-kaarten en navigatie

GPS - Bryton Rider 750 - 750
GPS – Bryton Rider 750

De GPS-navigatiesysteem is den van de belangrijkste sterke punten van deze Bryton fiets GPS. Inderdaad, deze Rider 750 integreert de kaart OpenStreetMaps, algemeen bekend als OSM. Het voordeel van deze kaart is dat deze regelmatig wordt bijgewerkt. Daarnaast is dit Dynamische mapping biedt nauwkeurige en betrouwbare GPS-begeleiding. Dit is met name te wijten aan het feit dat het GPS-, Glonass-, Galileo-, Beidou- en QZSS-satellietsignalen ondersteunt, waardoor het nauwkeuriger en responsiever is dan zijn concurrenten. Bovendien heeft deze Bryton Rider 750-fietsteller veel modi en functies om de gebruiker effectief te begeleiden.

GPS-begeleiding - Bryton Rider 750
GPS-begeleiding – Bryton Rider 750

Allereerst heeft het een uitstekend route- en begeleidingssysteem. Het is inderdaad mogelijk om Een route instellen of importeer en synchroniseer het vanaf een van de compatibele platforms. (Bryton Actief, Strava, Komoot, …). Vervolgens kunt u genieten van stapsgewijze begeleiding rechtstreeks vanaf het scherm. Het toont u nauwkeurig, de route bocht na bocht met indicatoren zoals de afstand en de richting die u moet nemen. Geen paniek, als je de verkeerde route op krijgt Rider 750 berekent automatisch een nieuwe aangepaste route. Daarnaast is het bij mechanische of weersproblemen mogelijk om hem te vragen de snelste route te plannen om terug te keren naar uw startpunt.

Bezienswaardigheid - Bryton Rider 750
Bezienswaardigheid – Bryton Rider 750

Daarnaast bevat deze Bryton 750 Rider, de Nieuw: POI en vertex. Dus na het vooraf configureren van de verschillende doelstellingen en aandachtspunten van je uitjes, kun je stap voor stap je cursus volgen. Je hebt toegang tot de afstand en het hoogteverschil dat je scheidt van deze etappes. Handig als u alle passen op uw route selecteert.

Prestatieanalyse en monitoring

Naast het feit dat het een echte dynamische mapping is, kunt u met deze Bryton Rider 750 genieten van een Breed scala aan maatregelen,Analyses en Metriek gerelateerd aan zijn training en prestaties. Inderdaad, het bevat veel interne sensoren.

Prestatie-interface - Bryton Rider 750
Prestatie-interface – Bryton Rider 750

En dit, om een reeks gegevens te bieden wanneer u fietst. Zoals snelheid, reistijd, hoogte, huidige helling, temperatuur,… maar ook gegevens van uw externe sensoren als u kiest voor de bundel Bryton Rider 750T. Bovendien Geselecteerde gegevens worden verfijnd, omdat het een ” automatisch afspelen ” waardoor het de opname kan stoppen wanneer u stilstaat en vervolgens automatisch opnieuw start wanneer u wordt gestopt (bijvoorbeeld tijdens een verkeerslicht).

Daarnaast is deze Rider 750 Bryton een Echt delenTrainingsruimte ! Dit komt omdat het compatibel is met de app van derden TrainingPeaks, waarmee u vooraf geplande trainingssessies kunt organiseren. Daarnaast is het ook mogelijk om secties te importeren Strava om hun prestaties te vergelijken met die van vrienden of de gemeenschap.

Bryton Active-app
Bryton Active-app

Ten slotte is het gebruik van een fiets-GPS zoals de Bryton Rider 750 logisch wanneer u deze gebruikt met een mobiele applicatie. In dit geval Bryton Actief voor de Bryton 750. Met deze applicatie kunt uAnalyseer in detail de prestaties en routes van al uw outputs. Het is ook mogelijk om ze te exporteren en met elkaar te vergelijken, om zo de evolutie van uw prestaties te zien. Merk op dat het mogelijk is om Maak maximaal 3 afzonderlijke gebruikersprofielen. Ideaal als je meerdere disciplines beoefent, of als je deze GPS deelt.

ANT+, Bluetooth en WIFI connectiviteit

Als gps-fiets van de nieuwste generatie heeft de Bryton Rider 750 een breed scala aan technologieën: ANT +, Bluetooth en Wifi. Het heeft dus een Uitstekende connectiviteit met externe apparaten. Praktisch, om de functionaliteiten van deze fiets GPS te verrijken.

Een sensor aansluiten - Bryton Rider 750
Een sensor aansluiten – Bryton Rider 750

Allereerst stelt de ANT+ technologie de Bryton 750 in staat om Compatibel met externe sensoren en accessoires, zoals cadanssensoren, snelheidssensoren, vermogensmeters en hartbanden. Maar ook met accessoires zoals Garmin Varia radars. De zoekopdracht en apparatuur worden automatisch uitgevoerd, een eenvoudige validatie is vereist.

Versnelling Display - Bryton Rider 750
Versnelling Display – Bryton Rider 750

Daarnaast is de Rider 750 ondersteunt ESS-systemen, elektronische transmissiegroepen, zoals Shimano DI2de Stram eTap en de Campagnolo EPS. Het is dus mogelijk om verschillende informatie weer te geven via een speciale grafische interface, waaronder de status van de batterij, maar ook de uitrusting die momenteel wordt gebruikt.

Home-trainer display - Bryton Rider 750
Home-trainer display – Bryton Rider 750

Via ANT+ technologie wordt de Rider 750 Bryton is nu compatibel met connected hometrainers gewoonlijk aangeduid als ” smarts-trainers ». U zult in staat zijn om de weerstand van uw hometrainers handmatig te regelen, maar ook om een echte route te reproduceren via de ” Virtuele track simulatie » beschikbaar op deBryton Active-app.

Display elektrische fiets - Bryton Rider 750
Display voor elektrische fietsen – Bryton Rider 750

Tot slot, dit GPS Bryton Rider 750 is compatibel met elektrische fietsen uitgerust met groepen Shimano Stappen. Zo is het compatibel met bijna 160 merken elektrische fietsen. In het bijzonder kunt u de status van de batterij van uw fiets, de huidige energiemodus en de resterende reistijd in de huidige energiemodus controleren. Praktisch, om de batterij tijdens de inspanning te beheren.

Apps die compatibel zijn met de Bryton 750 Rider

De GPS Bryton Rider 750 is uiteraard compatibel met de applicatie Mobiel van de fabrikant: Bryton Actief, via Wifi of Bluetooth. Zo kunt u uw prestatierapporten raadplegen en exporteren, uw GPS en routes instellen, maar ook eventuele updates uitvoeren. Daarnaast zal deze applicatie dienen als ondersteuning voor verbind uw GPS met apps van derden zoals Strava, TrainingPeaks, Herbeleven en Zelfloop. Je kunt je uitstapjes delen, maar ook jezelf uitdagen en jezelf vergelijken met fietsers van over de hele wereld!

Compatibel met de Garmin Varia serie

Garmin Varia - Renner 750
Garmin Varia – Renner 750

Om veiligheidsredenen heeft Bryton ervoor gezorgd dat deze GPS Rider 750 compatibel is met accessoires voorDe veiligheid van fietsers vergroten, zelfs als dit betekent dat het compatibel moet worden gemaakt met de apparatuur van zijn concurrenten. Dus, dankzij de ANT + -connectiviteit, dit Bryton Rider 750 is compatibel met Garmin Varia fietsradars zoals de nieuwe Garmin Varia RTL515 of de Varia RVR315. Aan de rechterkant van uw Bryton 750 GPS verschijnt een doorschijnende strip om u op de hoogte te stellen van de voertuigen achter u.

Installatie en configuratie van de GPS Rider 750

De verschillende stadia met betrekking tot deinstallatie van de Bryton Rider 750 worden beschreven in de installatiehandleiding, die u stap voor stap de stappen vertelt die u moet volgen om de Rider 750-teller te installeren. Daarnaast wordt de GPS geleverd met Twee verschillende steunen : een steun op afstand voor hanger, evenals een steun die op de stuurpen moet worden bevestigd. U kunt dus het type installatie kiezen, afhankelijk van uw gemak. Tijdens de eerste boot wordt u gevraagd om uw Bryton Rider 750 te configureren. Deze stap wordt direct op de GPS of op deBryton Active-app. Deze stap is zeer snel en intuïtief.

Bryton 750 GPS bundels

Zoals de meeste GPS-fietsen vandaag de dag, de GPS Bryton Rider 750 is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen / bundels : de 750E en 750T. Elk met extra accessoires om de functies van de Rider 750 te verrijken.

De Bryton Rider 750E

De bundel Bryton Rider 750E is het klassieke pakket. Het bevat inderdaad alleen de essentiële elementen. Inclusief de GPS Rider 750, maar ook de USB-oplaadkabel, de snelstarthandleiding, 2 steunen en een veiligheidspolsband. Dit Bryton 750E pakket isVooral gericht op fietsers.

De Bryton Rider 750T

De tweede bundel is de Bryton Rider 750T. Dit pakket is gericht op een publiek dat meer gericht is op Concurrentie en Voorstelling. Het bevat inderdaad alle elementen van de Rider 750E-bundel, evenals een Bryton-cadanssensor, een snelheidssensor en een hartsensor van het merk.

De Bryton 750 Rider in het kort

Grootte van de behuizing

4,97 x 9,25 x 2,38 cm

Gewicht

93 gram

Autonomie

Tot 20 uur

Maximale temperatuur

-10°C tot 60°C

Waterdicht (IPX7)

Schermgrootte

2,8 inch

Beeldschermresolutie

240 x 400 pixels

Kleur

Tactiele

Protocollen en technologieën

GPS, Glonass, Galileo, Beidou, QZSS

Wifi

bluetooth

ANT+

Applicatie compatibel

Over de condities van onze Rider 750 test

Betreffende onze test van de Bryton Rider 750, zijn de voorwaarden van ons handvest van vertrouwen nauwgezet gerespecteerd. Inderdaad, we gebruikten de Bryton 750 GPS bijna 80 uur, over meer dan 2100 kilometer. De test richtte zich vooral op wegwielrennen en mountainbiken, maar ook op veldrit- en fietstoerisme. Ten slotte is het doel van deze gedetailleerde beoordeling om de belangrijkste punten van deze Bryton GPS teller.

Onze mening over de Bryton Rider 750

Bryton Rider 750


  • 🔋 Autonomie


  • 🧭 Navigatie


  • 📟 Interface


  • 📊 Prestatie-analyse


  • 🔗 Connectiviteit


  • ⚙️ Instellingen & Installatie


  • 💬 Reviews van gebruikers

4.9

mtb-sport.nl’s review van de Bryton Rider 750

Bryton heeft een nieuwe stap voorwaarts gezet met deze nieuwe Bryton Rider 750 ! Inderdaad, uitgebracht aan het einde van 2020 deze GPS Bryton komt vurig concurreren met de Edge 1030 Plus Garmin. Inderdaad, het biedt zeer vergelijkbare functies, voor Een veel lagere prijs. Tot slot is deze GPS Bryton 750 een uitstekende verrassing in de ogen van de redactie van mtb-sport.nl ! Met name omdat het een uitstekend GPS-navigatiesysteem heeft, maar ook een breed scala aan functies met betrekking tot prestatieanalyse. Kort deze Bryton Rider 750 zou zich kunnen vestigen als een van de beste fiets-GPS van !

Bryton Rider 750E


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Bryton Rider 750T


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   b1 mountainbike