Elite Suito T: het beste compromis voor gepassioneerde fietsers?

Op de markt sinds de zomer van 2019, de Elite Suito T hometrainer is een model dat bijzonder gewaardeerd wordt door alle soorten fietsers, of het nu beginners, amateurs of gevorderden zijn. Het is een zeer goede mid-range connected home trainer waarmee je prettig kunt trainen. Maar ook om effectief vooruitgang te boeken. De Suito T biedt brede compatibiliteit en is volgens de beloften van Elite, een compact, robuust en stil model. Maar wat is het eigenlijk? Is het echt de moeite waard? Het antwoord, in onze complete review van de nieuwe Elite Suito T.

Elite Suito T
Elite Suito T

Inhoudsopgave 🗂

Maak kennis met de Elite Suito T connected hometrainer

Voordat u in detail vertelt over de technische kenmerken en kenmerken van deze Elite Suito T hometrainer met directe transmissie, is het essentieel om deze aan u voor te stellen. Middenklasse model van Elite, de Suito T is een vereenvoudigde en dus iets meer betaalbare versie van de Elite Direto XR-T. Toch Hij zal je begeleiden in al je indoor sessies. Voordat we verder gaan in ons artikel, is hier een kleine video die deze Suito T hometrainer van Elite kort presenteert.

Uitpakken en ontdekken van de nieuwe Elite Suito T

Zoals gebruikelijk is Elite uiterst voorzichtig in de levering van zijn Elite Suito T. Inderdaad, geleverd in een doos met polystyreen en schuim, deDe hometrainer en accessoires zijn voldoende beschermd om onaangename verrassingen te voorkomen. Merk op dat karton is ontworpen om herbruikbaar te zijn, handig als u het in de zomer opslaat of in alle rust vervoert.

Overzicht van de Elite Suito T EL0191004
Overzicht van de Elite Suito T EL0191004

Voorgemonteerd verzonden en dus klaar voor gebruik, de Suito T wordt geleverd met veel accessoires. De verpakking bevat:

 • De Elite Suito T hometrainer
 • Een voorwielbevestiging
 • 1 maand gratis abonnement op Zwift
 • 12 maanden gratis abonnement op My E-Training
 • 130 mm en 135 mm quick release adapters
 • Adapter voor doorgaande as 12 x 142 mm
 • Kabel en voeding
 • Documentatie en gebruiksaanwijzing
Accessoires geleverd bij de Elite Suito T
Accessoires geleverd bij de Elite Suito T

Een compacte maar stabiele hometrainer

De Suito T blijkt een zeer lichte hometrainer te zijn, in tegenstelling tot de Tacx NEO 2T Smart. Met slechts 14,5 kg op de weegschaal en een handvat, is de laatste zeer gemakkelijk te vervoeren, omdat het zowel lichtgewicht als compact is. Met een staalconstructie onderscheidt deze Elite Suito T zich van andere concurrerende modellen met zijn taps toelopende en compacte stijl. De stabiliteit ervan mag echter niet in twijfel worden getrokken. Inderdaad, dankzij een systeem van intrekbare en verstelbare voeten, heeft de laatste Onfeilbare stabiliteit en robuustheid, ongeacht de bodem. Naar onze mening is dit een van de meest praktische modellen op de markt!

Elite Suito T statiefvoet
Elite Suito T statiefvoet

Een “Plug and Play” formaat voor snelle en eenvoudige installatie

Ten eerste is het belangrijk op te merken dat, in tegenstelling tot de Suito, de Suito T wordt inmiddels geleverd zonder cassette. Toegegeven, op het eerste gezicht lijkt dit misschien een nadeel. Toch kunt u hiermee een cassette kiezen die bij u past en compatibel is met uw transmissiegroep.

Daarnaast is het belangrijk om te verduidelijken dat dit model compatible met de overgrote meerderheid van fietsen, mountainbikes, gravel, dankzij de vele meegeleverde adapters. Deze hometrainer is geschikt voor 12-speed cassettes, waardoor hij compatibel is met Shimano of SRAM 9, 10 en 11-speed cassettes, Shimano® 12-speed Spline en SRAM NX 12-speed cassettes, evenals Campagnolo 9, 10, 11 en 12-speed cassettes.

De Elite Suito T wordt cassettevrij geleverd
De Elite Suito T wordt cassettevrij geleverd

De engineers van Elite wilden de configuratie en installatie van deze hometrainer zoveel mogelijk vereenvoudigen. Zo werkt de Elite Suito T met behulp van een “Plug en Play” ! Zet je fiets gewoon op de trainer, sluit hem aan en je bent klaar om te rijden. Niets te ingewikkeld.

De ANT+ FE-C en Bluetooth connectiviteit van de Suito T

De Suito T sluit aan bij interactieve en intelligente hometrainers, die vaak worden aangeduid als “Slimme trainer” of “Verbonden hometrainer“. Is de standaard op de markt geworden, de Suito T Elite is geen uitzondering op de regel dat deze compatibel is met ANT+®, FE-C en Bluetooth protocollen®. Als gevolg hiervan kunt u het met veel apparaten zoals uw tablet of computer tegelijkertijd gebruiken of niet. Je kunt het natuurlijk koppelen aan je favoriete trainingsapplicatie als Zwift, Trainer Weg, Kinomap en nog veel meer voor een meer meeslepende ervaring en boeiende trainingen.

Bluetooth en ANT+ diodes
Bluetooth en ANT+ diodes

Gebruik en kenmerken van de Elite Suito T

De Elite Suito T, uitgebracht in 2019, vond onmiddellijk zijn publiek dankzij zijn functies en zijn slanke, veelzijdige ontwerp. Maar dat is niet het enige voordeel van dit apparaat. Inderdaad, dit compacte en robuuste model heeft een breed scala aan zeer praktische functies. Daarmee behoort het tot de beste thuistrainers op de markt. Een kort overzicht en zoom in op de belangrijkste kenmerken van deze Elite.

Realistische sensaties in bijna absolute stilte

Bij het kopen van een hometrainer komen veel criteria om de hoek kijken, waaronder lawaai. In dit opzicht dient de Suito T als referentie! Inderdaad, voor een middenklasse model is het extreem stil. Het is een waar genoegen, om Meeslepen in bijna absolute stilte. Wees dus gerust, geen buurman zal komen klagen over het lawaai.

Training op de Elite Suito T
Training op de Elite Suito T

Wat betreft de rollende ervaring is het meer dan realistisch. Met een zeer vloeiend trappen en een hellingsimulatie tot 15% dankzij een elektromagnetische weerstand van een vermogen tot 1900 watt, met de Elite Suito T vergeet je bijna dat je op een hometrainer rijdt. Inderdaad, de sensaties liggen heel dicht bij die welke buiten te vinden zijn. Iets om je te motiveren voor je langste en meest intense sessies!

Merk op dat de Suito T is compatibel met de Rizer, de pistesimulator van Elite. Het nieuwste juweel van innovatie van het merk Elite maakt het mogelijk om beklimmingen en afdalingen te simuleren door de fiets op en neer te kantelen en zo het stuur in beweging te hebben. Dit repliceert het beste de omstandigheden van echte outputs met een volledige onderdompeling en spieren die zo dicht mogelijk bij de realiteit werken.

Elite Suito T gekoppeld aan de Elite Rizer
De Elite Suito T hometrainer is compatibel met de Elite Rizer slope simulator

Een betrouwbare maar vooral nauwkeurige hometrainer

Dit middenklassemodel heeft, net als alle Elite-modellen, rollen die cadans-, vermogens- en snelheidsgegevens live verzenden. De cadansmeting wordt dus zonder sensor uitgevoerd en wordt berekend via de snelheidsvariaties van de trainer. Wat betreft het meten van vermogen, het is Betrouwbaar met een nauwkeurigheid van +/- 2,5%, die iets nauwkeuriger is dan de Tacx Flux S. Toch zou het een leugen zijn om te zeggen dat dit in gebruik wordt gevoeld, het verschil is onmerkbaar.

Train op Zwift en andere trainingsapps

Als thuistrainers tegenwoordig veel worden gebruikt door amateur- en professionele wielrenners, is dit grotendeels te danken aan het uiterlijk van Interactieve toepassingen, wat de trainingen meeslepender en motiverender maakte. Onder alle software die bestaat, Zwift is ongetwijfeld de bekendste en meest wijdverspreide, maar er worden ook veel andere alternatieven gebruikt, zoals Kinomap, Bkoolof Trainer Weg.

Trainen op Zwift met de Elite Suito T hometrainer
De Elite Suito T hometrainer is compatibel met alle interactieve trainingsapps

Zoals je zou verwachten, de Elite Suito T is duidelijk compatibel met allemaal, dit wordt mogelijk gemaakt dankzij connectiviteit met Bluetooth® en ANT + ® protocollen. Vanwege de directe transmissie past uw hometrainer de hellingsimulatie en de live weerstand aan op basis van wat er op het scherm van uw toepassing wordt weergegeven. Dit is wat een revolutie teweeg heeft gebracht in de indoor trainingservaring met totale onderdompeling.

Merk op dat door de aankoop van de Elite Suito T interactieve hometrainer, 12 maanden abonnement op de My E-Training applicatie wordt u aangeboden. Met uw aankoop heeft u ook het recht om 1 maand gratis abonnement op Zwift, de meest wijdverspreide trainingsapp ter wereld.

De technische kenmerken van de Elite Suito T EL0191004

Type trainer

Directe transmissie

Slimme/verbonden hometrainer

Type weerstand

Elektromagnetisch

Weerstandskracht

1900 Watt

Helling simulatie

Tot 15%

Vermogensmeting

Cadansmeting

Precisie

+/- 2.5%

Gewicht

14,5 kg

Opklapbaar

Maximaal gebruikersgewicht

115 kg

Voederen

110-240 V

bluetooth

ANT+

Compatibel met apps

Zwift, Kinomap, Bkool, TrainerRoad, …

Onze test van deze Suito T hometrainer van Elite

Om de Suito T te vergelijken met zijn belangrijkste concurrenten, waaronder de Tacx Flux 2 Smart en de Wahoo Kickr Core, evenals de andere modellen van het merk Elite, hebben we hem aangeschaft en getest. Bij de publicatie van deze test heeft onze Suito T maar liefst 55 uur gebruik voor ongeveer 1500 km gecumuleerd. Zoals gewoonlijk Ons artikel is volledig onafhankelijk en objectief. Het wordt dus op geen enkele manier gesponsord door Elite.

Moet ik deze nieuwe Elite Suito T kopen?

Elite Suito T


 • 🔋 Weerstandskracht


 • 🔊 Geluidseffect


 • 🚵 ♂️ Realistische simulatie


 • 🔗 Connectiviteit (applicaties, software, …)


 • ⚙️ Instellingen & Installatie


 • 💬 Reviews van gebruikers

4.9

velo-kritiek.com’s mening over de Elite Suito T

Het is tijd om de balans op te maken. De Elite Suito T is ongetwijfeld een van de beste mid-range hometrainers van 2023. Het sterke punt? Gewoon de prijs/kwaliteit verhouding! Inderdaad, in vergelijking met zijn concurrenten is deze connected hometrainer extreem compleet voor een lagere prijs. Betrouwbaar, krachtig en stil, de Elite Suito T blijkt de ideale keuze voor amateurwielrenners en mountainbikers willen trainen in de warme op Zwift of een andere toepassing, bij regenachtig weer of wanneer de winter aanbreekt.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   mountainbike huren appelscha