Wahoo Kickr Core: de ideale hometrainer voor fietsers

Uitgebracht in 2018, de Wahoo Kickr Core smart home trainer er wordt nog steeds over gesproken, ook vandaag nog. Inderdaad, gepresenteerd als Een meer betaalbare alternatieve oplossing dan de Wahoo Kickr V5 lijkt deze Wahoo hometrainer toch net zo effectief en compleet. Maar wat is het eigenlijk? Wat moeten we van deze Wahoo Kickr Core vinden? Het antwoord, in deze gedetailleerde review!

Wahoo Kickr Kern
Wahoo Kickr Kern

Inhoudsopgave 🗂

Wahoo Kickr Core functies overzicht

Geïnspireerd door de Kickr V5 is deze Kickr Core de mid-range hometrainer van Wahoo Fitness. Met vergelijkbare functies als high-end connected hometrainers, Dit model is voor gepassioneerde fietsers die thuis willen trainen op trainingsplatforms als Zwift, zonder een hoge prijs te hoeven betalen. Voordat we onze mening onthullen, laten we samen de kenmerken van deze Wahoo Kickr Core bekijken.

Uitpakken en ontdekken van de inhoud van de doos

Na oplevering is de wens om uw nieuwe Wahoo Fitness hometrainer te ontdekken, te monteren en te configureren steeds meer aanwezig. Inderdaad, geleverd in een sobere verpakking, weet de Kickr Core te bevallen. Eenmaal uitgepakt, vinden we:

Kickr Core karton
Kickr Core karton
 • Thuistrainer Wahoo Kickr Core
 • Voeten om te monteren en moeren
 • Een schroevendraaier
 • Afstandhouder van 1,8 mm
 • Control-side adapter voor 130 mm en 135 mm
 • Omkeerbare naafafstandhouder voor 130 mm en 135 mm
 • Control-side adapter voor doorgaande as 12 x 142 en 12 x 148
 • Omkeerbare naafafstandhouder voor doorgaande as
 • Wisselstroom
 • Een snelstartgids
Accessoires inbegrepen in de doos van de Wahoo Kickr Core
Accessoires inbegrepen in de doos van de Wahoo Kickr Core

Montage, installatie en configuratie

In tegenstelling tot de Wahoo Kickr Snap, die al geassembleerd is, het zal nodig zijn om een paar minuten te nemen om de Kickr Core te monteren. Maak je echter geen zorgen, alle gereedschappen en accessoires zijn aanwezig en een handleiding legt de verschillende stadia van de montage uit. Opgemerkt moet worden dat in tegenstelling totEr wordt geen cassette verstrekt, zal het dus apart moeten worden aangeschaft.

De fiets installeren op wahoo fitness' Kickr Core
De fiets installeren op wahoo fitness’ Kickr Core

Eenmaal gemonteerd, zal het nodig zijn omkoppel en configureer je hometrainer met de Wahoo Fitness-app, om aanpassingen te doen, maar ook om het vrijloop te kalibreren. De kalibratie gebeurt automatisch, dus geen zorgen aan die kant. Merk op dat van de applicatie genaamd “Wahoo” je kunt je Kickr Core instellen, maar ook updaten en verbinden met verschillende trainingsapplicaties.

Aan de slag met de Wahoo Kickr Core

Nu we net de montage en configuratie hebben gezien, laten we eens kijken naar de hometrainer zelf. De Wahoo Kickr Core is een connected hometrainer met directe transmissie met een viervoeter. Dit biedt uitstekende stabiliteit, ongeacht de intensiteit van je sessie. Merk op dat in tegenstelling tot de Kickr V5, de voeten van de Core niet verstelbaar zijn.

Ontworpen in stevig staal, is deze Wahoo home-trainer gemaakt om lang mee te gaan en zal hij zich geen zorgen maken over duurzaamheid. Aan de andere kant heeft deze materiaalkeuze een sterke invloed op de gewichtskant. Met 22,8 kg op de weegschaal, de Wahoo Kickr Core is de zwaarste van Wahoo’s thuistrainers. Bovendien heeft het geen draaggreep en is het daarom, niet makkelijk te vervoeren.

Wahoo Kickr Core Smart Home Trainer Overzicht
Wahoo Kickr Core Smart Home Trainer Overzicht

Rijden in absolute stilte

Wahoo Fitness heeft een reputatie voor het aanbieden van extreem rustige thuistrainers. En dit, Wahoo Kickr Core bevestigt het! Inderdaad, dankzij directe transmissie, deze Kickr Core geeft geen geluid af, met uitzondering van transmissie, die ongeveer 25-30 decibel is. Rijden in bijna absolute stilte is zeer aangenaam en nuttig, vooral als u in een appartement woont of als u niet alleen woont.

Compatibiliteit met elk type fiets en mountainbike

Net als bij de Tacx Flux S Smart, De Wahoo Kickr Core is een hometrainer met directe transmissie, gewoonlijk aangeduid als “Directe aandrijving“. Dat wil zeggen dat de hometrainer het achterwiel van je fiets komt vervangen. Dit biedt een betere stabiliteit, betere prestaties, betere nauwkeurigheid, maar vooral een grotere compatibiliteit. Inderdaad deze Kickr Core is compatibel met de meeste fietsen en mountainbikes. Dit komt door de vele meegeleverde adapters en afstandhouders. Deze Wahoo Fitness home-trainer is dus compatibel met:

 • Quick Release (130 en 135 mm)
 • Doorgaande assen (12×142 en 12×148 mm)

Wat betreft compatibiliteit met transmissiegroepen past de Wahoo Core Kickr zich perfect aan Shimano, Campagnolo en Sram groepets aan. Wees echter voorzichtig, 12-speed Sram cassettes zijn niet compatibel.

Compatibiliteit met Wahoo Fitness Kickr Fitness
Compatibiliteit met Wahoo Fitness Kickr Fitness

De functies en mogelijkheden van deze Kickr Core

Zoals we zojuist hebben gezien, biedt deze Wahoo Kickr Core uitstekende technische kenmerken. Het belang van deze hometrainer ligt echter in het feit dat hij intelligent is. Deze smart-trainer biedt namelijk veel mogelijkheden, zowel qua training als ervaring. Laten we samen ontdekken, de kenmerken van deze Kickr Core van Wahoo Fitness.

Een zeer meeslepende trapervaring

Dankzij het vliegwiel van 5,5 kg biedt deze Wahoo Kickr Core Een zeer overtuigende simulatie. Inderdaad, deze smart-trainer is in staat om simuleer hellingen tot 16% en biedt een weerstand van 1800 watt. Toegegeven, dit is nog steeds lager dan wat de Wahoo Kickr V5 biedt (20% en 2200 watt). Toch is het verschil eerlijk gezegd niet evident. Met betrekking tot trapanalyse, Deze slimme hometrainer meet je trapkracht met een nauwkeurigheid van +/- 2%. Helaas biedt het geen meting van de trapfrequentie. Daarom kan het nodig zijn om jezelf uit te rusten met de Wahoo Cadence Sensor.

Compatibel met Zwift en met veel trainingsapps

Dankzij de ANT+ en Bluetooth-connectiviteit, deze Kickr Core van Wahoo Fitness is compatibel met vele toepassingen en trainingssoftware. We kunnen Zwift in het bijzonder noemen. Inderdaad deze Wahoo Kickr Core home-trainer is Zwift gecertificeerd, en is daarom ideaal voor alle fietsers die op zoek zijn naar een Zwift-compatibele smart-trainer. Het gevoel is uitstekend, de mogelijkheden zijn eindeloos en de installatie en configuratie is kinderspel!

Installatie voor training op Zwift met de Wahoo Kickr Core
Installatie voor training op Zwift met de Wahoo Kickr Core

Uiteraard is deze Kickr Core niet alleen voorbehouden aan Zwift, hij is ook compatibel met andere trainingsplatformen zoals Kinomap, Bkool, TrainerRoad, …

Compatibiliteit met alle Wahoo Kickr accessoires

In tegenstelling tot zijn concurrenten, Wahoo Fitness onderscheidt zich door het aanbieden van veel verbonden accessoires compatibel met hun smart home trainers. Zo is deze Wahoo Kickr Core te associëren met de intelligente fan Kickr HeadWind en met de slope simulator Kickr Climb. Hoewel niet essentieel, Deze accessoires bieden een nog meeslependere ervaring.

Wahoo Kickr Core met de Kickr Headwind en de Kickr Climb
Wahoo Kickr Core met Kickr Headwind en Kickr Climb

Wahoo Fitness Kickr Core Gegevensblad

Type trainer

Directe transmissie

Slimme/verbonden hometrainer

Type weerstand

Magnetisch

Weerstandskracht

1800 Watt

Helling simulatie

Tot 16%

Vermogensmeting

Cadansmeting

Precisie

+/- 2%

Gewicht

18,14 kg

Opklapbaar

Maximaal gebruikersgewicht

113 kg

Voederen

100-240 V

bluetooth

ANT+

Compatibel met apps

Zwift, Kinomap, Bkool, TrainerRoad, …

Over onze Wahoo Kickr Core home-trainer review

Zoals gewoonlijk wij hebben deze Wahoo Kickr Core getest op een volledig onafhankelijke manier, om ervoor te zorgen dat een objectief en onpartijdig oordeel wordt geveld. We hebben deze hometrainer daarom geëvalueerd volgens vooraf gedefinieerde criteria, om hem te kunnen vergelijken met andere Wahoo-thuistrainers.

Onze mening over de Wahoo Kickr Core

Wahoo Kickr Kern


 • 🔋 Weerstandskracht


 • 🔊 Geluidseffect


 • 🚵 ♂️ Realistische simulatie


 • 🔗 Connectiviteit (applicaties, software, …)


 • ⚙️ Instellingen & Installatie


 • 💬 Reviews van gebruikers

4.9

mtb-sport.nl’s review van de Wahoo Kickr Core

Eindelijk onze mening over de Wahoo Kickr Core blijkt uiterst positief te zijn! Inderdaad, deze verbonden hometrainer van Wahoo Fitness lijkt op de Wahoo Kickr V5, terwijl hij veel betaalbaarder is. Stil, precies en intelligent, deze Kickr Core is perfect voor alle fietsers die effectief willen trainen op trainingsapps als Zwift en Komoot.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   spatbord mountainbike