Wat moeten we onthouden van de Wahoo-cadanssensor?

Wahoo wordt vaak genoemd als een van de favoriete merken van fietsers en blijft innoveren om de laatste onwilligen te overtuigen. De nieuwe Wahoo cadanssensor is een perfect voorbeeld. Het verschilt inderdaad van andere cadanssensoren door een functie die het uniek maakt.

Via dit artikel wordt de velo-critique.com onthult de kenmerken van de Wahoo-cadanssensor, evenals onze mening.

Inhoudsopgave 🗂

Wahoo RPM Cadans Sensor Overzicht

Voordat we ons oordeel onthullen, is het noodzakelijk om samen te vatten de technische eigenschappen van deze Wahoo cadanssensor, gewoonlijk aangeduid als de “RPM Cadans Sensor”.

Ontwerp en functies

Wahoo cadanssensor
Wahoo cadanssensor

Laten we eerst eens kijken naar de technische kenmerken van deze Wahoo-cadansmeter. Alleen wegen 7,1 gram, deze Wahoo-cadanssensor is gepositioneerd als een van de lichtste op de markt, net achter de Garmin cadanssensor. De afmetingen (3,20 cm x 1,90 cm x 2 mm) maken het mogelijk om discreet te zijn en compatibel met alle trapasassen. Daarnaast is het IPX7 gecertificeerd, dit betekent dat het waterdicht, vocht- en modderbestendig is en daarom geschikt voor mountainbiken.

Ruime autonomie

Net als alle andere trapfrequentiesensoren werkt deze Wahoo RPM op een batterij. Deze stapel CR2032-formaat, biedt een Autonomie van ongeveer 12 maanden. Een ideale autonomie om de outputs zonder beperkingen te kunnen ketenen. Houd er rekening mee dat een LED u vertelt wanneer de batterijstatus bijna leeg is.

Een Bluetooth- en ANT+-sensor

Wat betreft de connectiviteit heeft deze Wahoo RPM cadanssensor een Dual-band technologie. Dat wil zeggen, het integreert twee verschillende technologieën: ANT+ ® en de bluetooth®. Zo is deze Wahoo cadanssensor compatibel met alle fiets GPS, maar ook met GPS horloges, telefoons en connected home trainers. Dat is handig, vooral voor Zwift-gebruikers.

Zwift Trainingsplatform
Zwift Trainingsplatform

Compatibel met vele toepassingen

Bent u gebruiker van het Zwift trainingsplatform en wilt u deze sensor hiervoor gebruiken? Geen paniek, dit Wahoo cadanssensor is compatibel met Zwift ! Daarnaast is het de cadansmeter die wordt aanbevolen door de Zwift-software. Daarnaast is het ook compatibel met mobiele applicaties zoals Strava of RideWithGPS.

Wahoo cadans sensor installatie en configuratie

Installeer, koppel en configureer uw Wahoo Cadence Sensor RPM zijn essentiële stappen om betrouwbare en bruikbare gegevens te garanderen.

Eerst moet de sensor worden geïnstalleerd. Merk op dat in tegenstelling tot andere cadanssensoren, Wahoo’s op twee manieren kunnen worden opgelost. De Wahoo-cadanssensor kan inderdaad met een dubbelzijdige 3M-plakband aan de as van de trapas worden bevestigd. Daarnaast is het ook mogelijk om de Wahoo RPM sensor te bevestigen met de elastieken.

Wahoo cadanssensor
Wahoo cadanssensor

Om vervolgens de installatie van de Wahoo-cadanssensor te voltooien, is het noodzakelijk om de sensor aan uw GPS of telefoon te koppelen. Merk op dat deze sensor met Bluetooth en ANT+ technologie. Ga hiervoor naar de instellingen van je fietsteller.

Bundel: Wahoo Fitness RPM Speed + Cadence Sensor Pack

Uiteraard biedt Wahoo ook een Bundel inclusief cadanssensor en snelheidssensor. Dit pakket is vooral bedoeld voor fietsers en mountainbikers, die hun prestaties op deNauwkeurigere analyses. Daarnaast is het ook bedoeld voor gebruikers van het Zwift-trainingsplatform, die gebruik maken van een niet-verbonden hometrainer.

Wahoo Bundel - Cadans + Snelheidssensor
Wahoo Bundel – Cadans + Snelheidssensor

Kenmerken van de RPM Cadans Sensor Wahoo

Grootte van de behuizing

19 x 32 x 2 mm

Gewicht

7,1 gram

Autonomie

Tot 1 jaar

Stack-indeling

Cr2032

bluetooth

ANT+

Waterdicht (IPX7)

Applicatie compatibel

Ons oordeel over wahoo’s cadanssensor

Wahoo RPM Cadans Sensor


  • 🔋 Batterij


  • 🧭 Betrouwbaarheid


  • 📡 Connectiviteit


  • ⚙️ Installatie


  • 💬 Reviews van gebruikers

4.9

De mening van velo-critique.com

Kortom, dit Wahoo RPM frame rate sensor | is een echte favoriet voor het schrijven van velo-critique.com! Het oordeel is inderdaad zeer positief. Nauwkeurig, betrouwbaar en uitgerust met ANT+ en Bluetooth-technologieën, deze Wahoo-sensor is zeker het essentiële accessoire voor alle fietsers die zich zorgen maken over het verzamelen van gegevens.

Cadanssensor


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Cadanssensor + Snelheidssensor


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   welke schoenen voor mountainbike