De beste fiets richtingaanwijzers van 2023

Met de forse toename van het aantal fietsers in de afgelopen jaren, Samenwonen tussen fietsers en automobilisten blijft verslechteren en leidt helaas tot veel ongelukken, vaak met dodelijke afloop. Het gebruik van Richtingaanwijzers voor fietsen verminderen het risico op botsingen drastisch, het aangeven van uw intenties.

Vandaag mtb-sport.nl ontsleutelt en vergelijkt fiets richtingaanwijzers en helpt u bij het kiezen van uw fietssignalisatiesysteem.

Inhoudsopgave šŸ—‚

 

Welke richtingaanwijzerfiets kiezen in ?

Na vele tests en vergelijkingen, het schrijven van mtb-sport.nl uitverkoren De 3 beste fiets richtingaanwijzers van . Inclusief knipperende fietsvesten en een draadloze knipperende kit.

Het beste

Knipperend fietsvest Cyklevo
Cyklevo
5.0
ī¤“ī¤“ī¤“ī¤“ī¤“ 5/5

Type

Vest

Oplaadbaar

Ja

LED

Ja

Waterdicht

Ja

Garantie

2 jaar


Bekijk op Amazon


Niet beschikbaar op Alltricks


Gedetailleerde beoordeling

Favoriet

Lixada fiets knipperend vest
Lixada
4.7
ī¤“ī¤“ī¤“ī¤“ī¤“ 4.7/5

Type

Vest

Oplaadbaar

Ja

LED

Ja

Waterdicht

Ja

Garantie

2 jaar


Bekijk op Amazon


Niet beschikbaar op Alltricks


Gedetailleerde beoordeling

Goedkoop

Knipperende Excras fiets
Excras
4.3
ī¤“ī¤“ī¤“ī¤“ī¤“ 4.3/5

Type

Oogklep

Oplaadbaar

Ja

LED

Ja

Waterdicht

Ja

Garantie

2 jaar


Bekijk op Amazon


Niet beschikbaar op Alltricks


Gedetailleerde beoordeling

De beste richtingaanwijzer: Cyklevo vest

De Cyklevo vest is ontegenzeggelijk de Beste fiets knipperende vest van ! Bekroond met de titel “Amazon’s keuze“, dit veiligheidshesje is het enige model met een signaleringssysteem voor en achter.

Knipperend fietsvest Cyklevo
Knipperend fietsvest Cyklevo

Zoals we zojuist hebben aangegeven, heeft dit Cyklevo fiets knipperende vest bewegwijzering voor en achter, waarmee u uw entourage kunt waarschuwen en signaleren van uw intenties en aanwijzingen. Met verstelbare elastische bandjes kan het vest zich aanpassen aan alle morfologieĆ«n, maar ook op een rugzak worden geplaatst! Merk op dat dit vest ook reflecterende strips heeft die ’s nachts te zien zijn.

Lees ook:   mountainbike routes drenthe

Samengevat, dit Knipperend vest voor fiets van Cyklevo is het essentiƫle accessoire om een goed teken te garanderenalisatie. Zodat u uw reizen kunt beveiligen, is dit het model dat we aanbevelen.


Bekijk op Amazon

Het Lixada fiets knipperend vest: onze favoriet

Het knipperende Lixada-vest was de openbaring van deze vergelijking. Offer Een uitstekend compromis tussen kwaliteit en prijs, biedt dit fietsvest een zeer simplistische bewegwijzering, maar die toch zeer intuĆÆtief blijft.

Lixada fiets knipperend vest
Lixada fiets knipperend vest

In tegenstelling tot het Cyklevo knippervest heeft dit Lixada vest slechts ƩƩn LED paneel. Toch blijft het verschrikkelijk effectief. Inderdaad, door 4 tekens te integreren, maakt het het mogelijk om gezien te worden en zijn richting aan te geven, zonder de handen van zijn gids op te heffen. Met een oplaadbare batterij met een autonomie van 24 uur wordt dit knipperende vest het essentiƫle accessoire om dagelijkse reizen te beveiligen.

Tot slot, dit Lixada signaal vest is gewoon onze knipperende favoriete fiets. Discreet, lichtgewicht en zeer intuĆÆtief, dit fietsvest stelt u in staat om veilig te rijden. Merk op dat Lixada ook een fietstassensysteem met geĆÆntegreerde richtingaanwijzers biedt.


Bekijk op Amazon

De beste fiets knipperset: Excras verkeerslicht

Uiteindelijk hebben we besloten om de Excras stoplichtsysteem, als de Beste goedkope fiets richtingaanwijzer van .

Knipperende Excras fiets
Knipperende Excras fiets

In tegenstelling tot de eerder gepresenteerde modellen is de laatste geen knipperend vest, maar een set draadloze fietsdraaisignalen. Uitgerust met een paneel van 39 LED’s, kunt u met deze fietsdraaier uw richting aangeven met behulp van een draadloze afstandsbediening. Bovendien zendt het knipperen van deze kit een continu licht uit om u naar andere gebruikers te sturen, vooral tijdens uw nachtelijke reizen.

Kortom, ondanks de aantrekkelijke prijs, de Knipperende draadloze fietsextra’s bieden zeer aanzienlijke functies. Merk op dat het op de fiets, de tas of op de helm van de fietser kan worden geplaatst.

Waarom is jezelf uitrusten met fiets richtingaanwijzers een echte noodzaak?

Helaas komen fietsongevallen steeds vaker voor. Al zijn fietspaden steeds vaker aanwezig in grote steden. Ze bevinden zich vaak langs de kant van de weg en worden vaak gebruikt en aangetast door automobilisten die haast hebben en de verkeersveiligheidsregels niet respecteren. Zo zijn de risico’s op ongevallen en opeenstapelingen tussen fietsers en automobilisten of voetgangers talrijk. Om je veiligheid te vergroten, moet je als fietser enkele voorzorgsmaatregelen nemen. Vaak aangeduid als een gadget, deHet gebruik van fietsrichtingslichten wordt door veel instellingen en verenigingen steeds vaker aangeraden.. Inderdaad, dit accessoire heeft veel voordelen.

Signaleer je intenties en geef je richting aan

Het belangrijkste doel van fiets richtingaanwijzers is om‘geef aan en geef aan andere weggebruikers uw intenties kenbaar zoals voetgangers en automobilisten, om hen te waarschuwen voor uw toekomstige manoeuvres en trajecten. Ze zullen dus meer bereid zijn om plaats te maken voor jou of je te laten passeren.

Blijf zichtbaar voor andere gebruikers

Bovendien Fiets richtingaanwijzers houden je zichtbaar in alle situaties, vooral in het donker. De meeste richtingaannemers hebben namelijk systematisch LED’s die systematisch worden verlicht, zodat de fietser zichtbaar blijft. Daarnaast hebben knipperende fietsvesten zoals de Cyklevo of Lixada reflecterende strips.

Houd je handen op het stuur en blijf responsief

Ten slotte maken de richtingaanwijzers voor fietsen het mogelijk om het basissysteem van het aangeven van de richting te compenseren met het teken van de arm. Inderdaad, deze techniek vereist een bepaalde vaardigheid en maakt ons minder reactief in geval van onvoorziene gebeurtenissen. Door het gebruik van een richtingaanwijzer fiets of knipperend vest voor fiets, kunt u Houd je handen op je stuur, terwijl u duidelijk en nauwkeurig uw richting aangeeft.

Vest knippert in druk verkeer
Vest knippert in druk verkeer

Hoe kies je de beste fiets richtingaanwijzer?

Omdat het een veiligheidsuitrusting is, is het essentieel om goed uitgerust te zijn. Dus, hoewel Het kiezen van de richtingaanwijzer van uw fiets is niet per se eenvoudig. Om u te helpen, mtb-sport.nl maak een lijst van de criteria en kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop.

Lees ook:   conditie opbouwen mountainbike schema

Eerst en vooral is het essentieel om uw behoeften te definiĆ«ren. Rijd je in de stad? Rijd je ’s nachts? Zijn je reizen regelmatig of incidenteel? Met al deze vragen kunt u uw specifieke behoeften definiĆ«ren.

Een oplaadbare batterij, voor voldoende autonomie

De meeste richtingaanwijzers van fietsen zijn oplaadbaar, maar sommige specifieke modellen werken op batterijen. Dat is erg invaliderend. We raden daarom een kit met een oplaadbare batterij aan, om onbeperkte autonomie te genieten. Houd er rekening mee dat knipperende vesten meestal reflecterende strips hebben, waardoor u zichtbaar kunt blijven, zelfs in het geval van een batterijstoring.

Eenvoudige maar begrijpelijke en zichtbare bewegwijzering

Het doel van een fietsdraaier is niet om het traject precies te definiƫren, maar omandere gebruikers waarschuwen voor een intentie. Tekens en informatie moeten dus begrijpelijk zijn. Om dit te doen, raden we u aan om uzelf uit te rusten met een knipperende LED-fiets, om te genieten van leesbare en zichtbare bewegwijzering, ongeacht de weersomstandigheden.

Waterdichting is een criterium dat de voorkeur verdient

Tot slot nodigen wij u uit om Kies een waterdichte fiets richtingaanwijzer, d.w.z. IPX-gecertificeerd. Het zal dus mogelijk zijn om het te gebruiken bij slecht weer, waar ongevallen vaker voorkomen.

Veelgestelde vragen over fiets richtingaanwijzers

Tot slot de redactie van mtb-sport.nl hebben een aantal terugkerende vragen van lezers over fietssignaalindicatoren geselecteerd.

Wat is de beste richtingaanwijzerfiets?

mtb-sport.nl besloten om het Cyklevo vest te selecteren als zijnde De beste fiets richtingaanwijzer van . Dit knipperende vest biedt het voordeel van bewegwijzering voor en achter, waarmee u uw intenties kunt waarschuwen en signaleren aan andere weggebruikers. Als je meer wilt weten, aarzel dan niet om onze top 3 van de beste fietsdraaisignalen te ontdekken.

Knipperende fiets of knipperend vest voor fiets: wat te kiezen?

Op dit moment hebben we de neiging om Advies over richtingaanwijzervesten voor fietsen. Inderdaad, in tegenstelling tot richtingaanwijzers van fietsen, bieden ze een betere zichtbaarheid van de bewegwijzering en maken ze het mogelijk om beter zichtbaar te zijn. Sommige draadloze fietsdraaisignalen, zoals de Excras-kit, bieden echter vergelijkbare functies.

Is een richtingaanwijzer essentieel voor zijn veiligheid?

Enkele honderdenongevallen met fietsers en weggebruikers worden dagelijks geregistreerd. De meeste botsingen zijn het gevolg van een slechte beoordeling van het traject. Met behulp van een signaleringssysteem zoals een fiets richtingaanwijzer kunt u zichtbaar blijven en duidelijk uw richting aangeven. Kortom, dit kleine accessoire verhoogt de veiligheid drastisch!