Limited Edition: Gorewear Endure Rain Jacket in drie geweldige kleuren

Gorewear vindt de beproefde Endure Gore-Tex regenjas niet opnieuw uit, maar presenteert een limited edition in drie moderne kleurvarianten. De jas is net zo perfect voor woon-werkverkeer als voor bikepacking, dagtochten en meer. Kortom: voor iedereen die een capuchon op een regenjas waardeert tijdens het fietsen.

Gorewear staat bekend om zijn functionele en waterdichte sportkleding en outdoorkleding. De Endure-kit garandeert dat fietsers ook bij slecht weer droog blijven. De regenkleding is ook ideaal voor bikepacking-avonturen vanwege het compacte formaat, de capuchon en andere functies. Nu is er een limited edition van de Endure regenjas in drie geweldige kleuren.

>> regenjassen in de test bij BIKE – De Gorewear Endure was er ook

>> Wassen, strijken, impregneren: hoe zorg je op de juiste manier voor regenjassen?

De Gorewear Endure Gore-Tex Jacket in de praktijk

Het “normale” We hadden het Endure-jack al in de BIKE-test. Een deel van onze testconclusie was als volgt:

De Endure is een lichte en sportieve jas zonder franje. Hun pasvorm is bijna ideaal: perfect passende mouwen, voldoende lange staart en een capuchon die comfortabel over de helm past. – Stefan Frey, testredacteur

In het dagelijks leven wist de endure kit van Gore Wear te overtuigen in een langeafstandsrace op de racefiets. Bij een evenement eind april was het nodig om ruim 1000 kilometer af te leggen met 10.000 hoogtemeters. De weersvoorspelling hiervoor was het tegenovergestelde van uitnodigend. Regen, sneeuw, wind en kou. Volgens de weersvoorspelling stond niet alleen de jas op de paklijst, maar ook een korte broek en een lange regenbroek.

Lees ook:   Korte trip Fischland-Darß-Zingst: 2 fietstochten tussen de Oostzee en de Bodden
  • Endure Gore-Tex Jas
  • Endure Gore-Tex Broek
  • Endure Gore-Tex Shorts

Regenjas en regenbroek gingen langer mee dan de knieën, voor hen was het na 450 kilometer voorbij. De regenkleding heeft regen, opspattend water en sneeuw doorstaan. Alleen mijn handen werden nat. “De regenkleding was geweldig, alleen de capuchon vloog steeds van mijn hoofd. Als ik van tevoren had gekeken hoe ik ze kon afstellen, had ik het verstelmechanisme dat met de dikke handschoenen in de kraag verborgen zit, niet kunnen voelen”, zegt de tester, wiens knieën nu weer pijnvrij zijn. De ritslabels van de zakken voor de buik zijn perfect voldoende voor dagelijks gebruik, maar soms was het niet gemakkelijk om ze te voelen en vast te pakken met de handschoenen. Al met al overtuigde de Endure-jas, net als de korte broek en lange regenbroek uit de Endure-collectie van Gorewear.

Hier is de jas op weg naar de Unknown Race, een bikepacking-race waar geen ondersteuning is toegestaan.Foto: Sandra SchuberthHier is de jas op weg naar de Unknown Race, een bikepacking-race waar geen ondersteuning is toegestaan.

>> fiets voor de lange afstand: Fara F/All Road

De Gorewear Endure Jacket in detail

  • Prijs Special Edition: 279,95 euro
  • Prijs Standard Edition: 269,95 euro
  • Gewicht: 305 gram (maat M, herennit)
  • Materiaal: Gore Paclite Plus; 2L; PFC-vrije impregnering
  • Uitrusting: verstelbare capuchon; Zijzakken met buidelfunctie; Klittenband manchetten; Koord; Reflex
  • Passend: Lange mouwen; slanke, sportieve snit

De gelimiteerde editie

De manchetten zijn verstelbaar met klittenband.Foto: W.L. Gore & AssociatesDe manchetten zijn verstelbaar met klittenband.Tech Beige is de naam van deze kleurvariant. De capuchon past ook over een helm en kan worden versteld. Bij de eerste poging tot aanpassing is zoeken aan de orde van de dag, omdat de mechanismen deels in de kraag zijn verborgen.Foto: W.L. Gore & AssociatesTech Beige is de naam van deze kleurvariant. De capuchon past ook over een helm en kan worden versteld. Bij de eerste poging tot aanpassing is zoeken aan de orde van de dag, omdat de mechanismen deels in de kraag zijn verborgen.Limited Edition: Het Gorewear Endure Gore-Tex jack in urban grijs. Aan de voorkant van de buik zitten twee zakken, waar bijvoorbeeld de sleutel of een smartphone in past.Foto: W.L. Gore & AssociatesLimited Edition: Het Gorewear Endure Gore-Tex jack in urban grijs. Aan de voorkant van de buik zitten twee zakken, waar bijvoorbeeld de sleutel of een smartphone in past.