Welke mountainbike GPS te kiezen in 2023?

Het opnemen van de belangrijkste kenmerken van fiets GPS, GPS mountainbikes onderscheiden zich door bepaalde singulariteiten en technische bijzonderheden. Mountainbikers hebben inderdaad speciale behoeften, vooral op het gebied van sterkte, waterdichtheid en mapping. Dit is de reden waarom veel fabrikanten zoals Garmin of Bryton GPS aanbieden die is aangepast aan de praktijk van mountainbiken. Daarom is het legitiem om de volgende vraag te stellen: Welke GPS mountainbike kiezen?

Het schrijven van mtb-sport.nl daarom besloten om een compleet artikel over dit onderwerp te produceren. In deze complete gids vindt u onze selectie van de beste GPS mountainbike, maar ook waardevol advies om uw toekomstige GPS MTB-teller te kiezen.

Inhoudsopgave 🗂

 

De beste GPS voor ATV’s in 2023

Niet alle fiets GPS zijn noodzakelijkerwijs geschikt voor mountainbiken. Dus, om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt, is de mtb-sport.nl uitverkoren de 3 beste GPS MTB van 2023 ! Hier zijn onze aanbevelingen:

Het beste

Garmin Edge 830
Rand 830
4.9
 4.9/5

Merken

Garmin

Autonomie

20 uur

Gewicht

79,1 gram

Middel

5,00 x 8,20 x 2,00

Scherm

Kleur

Scherm

Tactiele

Cartografie

Ja

ANT+

Ja

bluetooth

Ja

Wifi

Ja

Ipx7

Ja

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Favoriet

Bryton Rider 750
Ruiter 750
4.9
 4.9/5

Merken

Bryton

Autonomie

20 uur

Gewicht

93 gram

Middel

4,97 x 9,25 x 2,38

Scherm

Kleur

Scherm

Tactiele

Cartografie

Ja

ANT+

Ja

bluetooth

Ja

Wifi

Ja

Ipx7

Ja

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Goedkoop

Garmin Edge verkennen
Edge verkennen
4.6
 4.6/5

Merken

Garmin

Autonomie

12 uur

Gewicht

116,0 gram

Middel

5,5 x 10,5 x 2,2

Scherm

Kleur

Scherm

Tactiele

Cartografie

Ja

ANT+

Ja

bluetooth

Ja

Wifi

Nee

Ipx7

Ja

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Garmin Edge 830: zonder twijfel de beste GPS MTB

Uitgebracht in 2019, De Garmin Edge 830 is zonder twijfel de beste ATV GPS van 2023 ! Geprezen door zowel de pers als mountainbikers, werd deze GPS unaniem geprezen door de leden van mtb-sport.nl.

Garmin Edge 830
Garmin Edge 830

Vaak aangeduid als het ideale formaat voor een GPS mountainbike, deze Garmin Edge 830 is zowel compact als zeer ergonomisch. Inderdaad, het 2,6-inch kleurenscherm past perfect in het compacte formaat van de behuizing (5,0 x 8,2 x 2,0 cm). Klein maar robuust, deze GPS weegt slechts 79,1 gram, maar absorbeert gemakkelijk schokken en vallen. Bovendien, IPX7-gecertificeerd, is het volledig waterdicht. Merk op dat het dankzij het nieuwe aanraakscherm met handschoenen kan worden gebruikt, maar ook in de regen. Wat het GPS-systeem betreft, is de Edge 830 compatibel met GPS-, Galileo- en GLONASS-satellietnetwerken, wat snellere signaalacquisitie en betere tracking mogelijk maakt. Bovendien integreert deze GPS veel functies die zijn gewijd aan de praktijk van mountainbiken. In het bijzonder de import van GPX, IGN of OpenStreetMap kaarten, het is ook compatibel met Trailforks. Als u meer wilt weten over deze Garmin Edge 830, kunt u al deze functies bekijken in onze gedetailleerde beoordeling.

Kortom De Edge 830 is de ultieme Garmin ATV GPS ! Ongelooflijk intuïtief, extreem nauwkeurig, lichtgewicht, de bijvoeglijke naamwoorden om deze GPS te definiëren zijn talrijk. Daarom verdient het het meer dan om terecht te worden beschouwd als de beste GPS MTB.

Bryton Rider 750: onze favoriete GPS mountainbike

De Bryton Rider 750 werd aangekondigd in november 2020 en het duurde niet lang voordat iemand van hem hoorde. Inderdaad, dankzij alle expertise van het Taiwanese merk Bryton komt deze Rider 750 te bieden. een geweldig alternatief voor Garmin GPS voor ATV’s.

Bryton Rider 750
Bryton Rider 750

Geïnspireerd door de Rider 420 is de nieuwe Bryton Rider 750 een echt succes. Inderdaad, voor slechts 93 gram heeft deze GPS mountainbike veel troeven te laten zien. Allereerst biedt het 2,8-inch touchscreen een opmerkelijke ergonomie. Net als de Edge 830 biedt deze Bryton ATV-teller een batterijduur van ongeveer 20 uur, waardoor u lange mountainbiketochten kunt maken, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de batterij. Uitgerust met een dynamisch kaartsysteem op basis van het OpenStreetMaps-systeem, biedt deze Rider 750 nauwkeurige begeleiding in alle omstandigheden dankzij zijn GPS-chip die compatibel is met GPS- , Glonass-, Galileo-, Beidou-, QZSS-protocollen. Bovendien moet worden opgemerkt dat de GPS compatibel is met GPX, IGN, … maar ook met applicaties als Strava, Koomot, TrainingPeaks en natuurlijk Bryton Active. U vindt alle functies en functionaliteit van deze Bryton Rider 750 in onze volledige test.

Eindelijk deze Bryton Rider 750 was een echte openbaring. Inderdaad, het aanbieden van een uitstekend compromis, deze GPS VTT is onvermijdelijk Onze favoriet van 2023om verschillende redenen. In het bijzonder de autonomie en ergonomie.

Bryton Rider 750E


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Bryton Rider 750T


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

De Garmin Edge Explore: de ideale goedkope mountainbike GPS

BHoewel uitgebracht in 2018, blijft er over de Garmin Edge Explore gesproken worden! Inderdaad, deze Garmin mountainbike GPS is gepositioneerd als een GPS-teller voor het grote publiek. Zowel toegankelijk als uitgebreid, deze Edge Explore is ideaal voor amateur mountainbikers.

Garmin Edge verkennen
Garmin Edge verkennen

Ondanks de gereduceerde prijs heeft de Edge Explore veel gemeen met de Bryton Rider 750 en Edge 830. Het 3-inch touchscreen van de Garmin Explore is zeker minder scherp en responsief dan zijn concurrenten, toch blijft het zeer ergonomisch, leesbaar en betrouwbaar. Om de prijs te verlagen, moest Garmin de autonomie verlagen tot maximaal 12 uur. Meer dan genoeg voor de meerderheid van de mountainbikers, maar die misschien onvoldoende is voor sommige grote avonturiers. Wat betreft functies met betrekking tot mountainbiken, ze zijn talrijk. Het is mogelijk om kaarten en tracks in slechts enkele seconden te importeren, het kaart- en geleidingssysteem is bijzonder geavanceerd. Bovendien is deze Garmin mountainbike GPS dankzij de ANT+ en Bluetooth-connectiviteit compatibel met vele accessoires en toepassingen van derden, zoals Strava, Trailforksof TrainingPeaks.

Kortom, ondanks zijn leeftijd biedt de Garmin Edge Explore MTB GPS zeer interessante functies en functionaliteit. De aantrekkelijke prijs maakt het dus de goedkope mountainbike GPS teller van het moment. Ideaal voor mountainbikers met een beperkt budget.

Garmin Edge verkennen


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Waarom kiezen voor een GPS aangepast aan de praktijk van het mountainbiken?

In slechts een paar jaar is de wereld van GPS-fietsen op zijn kop gezet. Voorheen voorbehouden aan profwielrenners, GPS-tellers blijven nieuwe volgers krijgen. Inderdaad, de democratisering van GPS-mountainbikes heeft veel amateur-mountainbikers in staat gesteld zichzelf uit te rusten. Vanwege het steeds toenemende aantal functies en onbetwistbare voordelen die ze bieden, zijn ze De onmisbare metgezellen van alle mountainbikers. Maar wat zijn al deze voordelen? Laten we het uitleggen.

Garmin Edge 830 tijdens onze vergelijking van GPS MTB
Garmin Edge 830 tijdens onze vergelijking van GPS MTB

Dynamische kaarten gewijd aan mountainbiken

Tot een paar jaar geleden waren GPS-fietsen absoluut niet geschikt voor mountainbiken. Bestaande technologieën maakten het inderdaad niet mogelijk om een continu GPS-signaal te geven. Vandaag zijn de meters GPS mountainbikes kunnen zelfs worden gebruikt in geval van dichte vegetatie of slecht weer. Dit wordt verklaard door het verschijnen van gerelateerde geolocatiesystemen, waaronder Glonass, Galileo, Beidou, QZSS.

Bovendien topografische kaarten gewijd aan mountainbiken en wandelen zijn verschenen. Deze kaarten vermelden paden, paden, afdalingen, naast traditionele wegen. Sommige van de kaarten zijn betaald, maar u kunt gratis kaarten vinden via databases zoals OSM (OpenStreetMap).

Connected mountainbike GPS voor meer veiligheid

Onlangs hebben fabrikanten van GPS-meters voor mountainbikes innovaties ontwikkeld om de veiligheid van fietsers te beschermen en te garanderen. Zo is het nu mogelijk om deel uw GPS-coördinaten in realtime met uw dierbaren. Daarnaast bevatten Garmin ATV GPS en Bryton ATV GPS een nieuwe Valdetectiesensor, gewoonlijk aangeduid als “Val sensor“. Wanneer een ongeval wordt gedetecteerd of wanneer u om hulp vraagt, wordt er automatisch een sms of e-mail met uw GPS-coördinaten naar uw dierbaren gestuurd, die vervolgens indien nodig de hulpdiensten kunnen verwittigen. Al deze kleine innovaties maken het mogelijk om het milieu van mountainbikers aanzienlijk te verbeteren en de risico’s te beperken.

Analyse en monitoring van uw prestaties

Voorbij zijn de dagen, toen GPS mountainbikes slechts dynamische mapping ondersteuning waren. Vanaf nu zijn het echte boordcomputers! Hoogtemeter, cadansmeter, hartslagmeter, versnellingsmeter, … GPS voor mountainbike heeft nu een indrukwekkende reeks sensoren. Al deze verzamelde gegevens maken het mogelijk om de analyses en samenvattingen van uw trainingen en uw escapades te verrijken.

Lees ook:   scott scale mountainbike

Zo, aan het einde van elk uitje, kunt uTre Counter MTB biedt u een volledig overzicht van uw training. In de vorm van grafieken en statistieken, allemaal Met deze gegevens kunt u uw prestaties analyseren en volgen. Let wel op dat het natuurlijk mogelijk is om Deel uw vaardigheden en records op community-apps zoals Strava of TrailsForks.

Een mountainbike-app gebruiken: een slecht idee?

Sommige amateur mountainbikers gebruiken hun smartphone als GPS mountainbikes. Inderdaad, met sommige navigatietoepassingen kunt u uw telefoon in een echte GPS veranderen. Het is dus volkomen legitiem en natuurlijk om de vraag te stellen: waarom zou u uw smartphone niet gebruiken als GPS-mountainbike?

GPS MTB app voor smartphone
GPS MTB app voor smartphone

Op het eerste gezicht lijkt deze oplossing inderdaad een uitstekend compromis. Eenvoudig en economisch, het lijkt alleen maar voordelen te bieden. Deze keuze is in werkelijkheid echter veel genuanceerder. Feitelijk Zo’n apparaat genereert veel niet-verwaarloosbare nadelen.

Allereerst deDe autonomie van een smartphone in GPS-modus is zeer beperkt. Ongeveer 6 uur voor de nieuwste generatie telefoons, vergeleken met meer dan 20 uur voor de beste mountainbike GPS. Bovendien Smartphones zijn niet gemaakt om schokken te weerstaan, valpartijen, slecht weer, … . Dus vanaf de eerste val of de eerste douche is je telefoon kapot of zelfs onbruikbaar. Integendeel, GPS voor mountainbikes is ontworpen om al deze gevaren te weerstaan. Ten slotte zijn de meeste GPS-fietstoepassingen absoluut niet geschikt voor mountainbiken en daarom, niet alle paden en paden weergeven.

Hoe kies je je mountainbike GPS?

Gezien het aantal beschikbare modellen en referenties, het kiezen van uw mountainbike GPS is niet noodzakelijkerwijs eenvoudig. Inderdaad, de praktijk van mountainbiken genereert specifieke behoeften, kenmerken en functionaliteiten. Dus om uw toekomstige GPS aangepast aan de discipline te kiezen, is het noodzakelijk om stil te staan bij een paar belangrijke punten.

Een solide en waterdichte behuizing

Ten eerste een GPS mountainbike is bedoeld om misbruikt te worden. Inderdaad, het zal onvermijdelijk vallen, schokken, spatten, …. Daarom is het essentieel om Kies een resistente en waterdichte meter. Daarom heeft het de voorkeur om jezelf uit te rusten met een GPS ontworpen in PVC en uitgerust met een solide en anti-kras scherm (zoals het “Gorilla Glass” scherm van de Wahoo Elemnt Roam). Bovendien zorgt IPX-certificering voor de dichtheid van een apparaat, geconfronteerd met regen, water, modder, sneeuw en condensatie.

Een ergonomische meter en een intuïtieve interface

De praktijk van mountainbiken vereist het hebben van simplistische maar zeer ergonomische apparatuur. Daarom verdient compacte GPS de voorkeur, die het voordeel biedt dat de mountainbiker niet wordt gestoord en minder kwetsbaar is bij een val. Bovendien het is noodzakelijk om een intuïtieve en ergonomische mountainbike GPS te hebben. Daarom raden we je aan om voor een model te gaan met een kleurenscherm en bij voorkeur aan te raken. Dit zorgt voor een betere leesbaarheid, maar ook voor een snellere afhandeling.

Voldoende autonomie om niet kapot te gaan

Autonomie is een cruciaal criterium bij de keuze van uw GPS MTB. Voorbij zijn de dagen dat GPS-fietsen een belachelijke autonomie van slechts een paar uur hadden. Nu, dankzij technologische vooruitgang en innovaties, is GPS uitgerust met batterijen die een autonomie tot 35 uur bieden, zoals voor de Bryton Rider 420. Zo hoeven fans van lange mountainbiketochten zich geen zorgen meer te maken over het resterende batterijniveau.

Een cartografie gewijd aan de praktijk van mountainbiken

Niet alle fiets GPS kunt u importeren en Download kaarten ontworpen voor mountainbiken. Het is dus essentieel om ervoor te zorgen dat de GPS in staat is om kaarten in GPX- of IGN-formaten te accommoderen, … Inderdaad, deze topografische kaarten bieden het voordeel van het vermelden van tracks, paden en paden begaanbaar met de mountainbike.

Het budget dat aan de aankoop is toegewezen

Laten we tot slot stilstaan bij de prijs van een GPS MTB. Zoals bij alle fietsuitrusting zijn er modellen voor alle budgetten. Prijzen variëren dus van ongeveer 150 € voor basis GPS, tot meer dan 400 € voorzijn de nieuwste generatie mountainbikemeters. Daarnaast is het mogelijk om de rekening op te blazen als je besluit om jezelf uit te rusten met een mountainbikebundel.

Lees ook:   elektrische mountainbike 29 inch
Tijdens de Wahoo Elemnt Bolt GPS ATV test
Tijdens de Wahoo Elemnt Bolt GPS ATV test

Hoe installeert en configureert u uw GPS mountainbikemeter?

Hoewel eenvoudig en snel te installeren en configureren, is het essentieel om volg de stappen in de installatie- en snelstartgidsen die bij elke GPS worden geleverd. Inderdaad, in geval van onjuiste installatie kan de meter vallen en bijgevolg beschadigen of breken.

Installation du GPS

Allereerst is het essentieel om uw GPS MTB teller. Je hebt verschillende posities om uit te kiezen. Zo is het, afhankelijk van uw voorkeur, mogelijk om uw mountainbiketeller, op de hanger, stuurpen of op het frame te plaatsen.

  • Kleerhanger : vaak opgelost met behulp van een ondersteuning op afstand, heeft deze oplossing de verdienste van het bieden van verhoogde zichtbaarheid. Bij een val is de GPS echter absoluut niet beschermd.
  • Galg : de meerderheid van de mountainbikers geeft de voorkeur aan deze installatie omdat het een uitstekend compromis biedt tussen ergonomie en leesbaarheid en bescherming van de GPS in geval van een val.
  • Lijst : om de meter zo goed mogelijk te beschermen, biedt deze configuratie een zeer beperkte afleesbaarheid en handling. De meter bevindt zich inderdaad niet in het gezichtsveld van de mountainbiker.

Houd er rekening mee dat ondersteuning meestal in elk pakket wordt geboden.

Koppelen en configureren

Zodra de installatie is voltooid, het is noodzakelijk om uw GPS VTT te koppelen en te configureren. Om dit te doen, sluit u uw meter eenvoudig aan op de mobiele applicatie van de fabrikant, zoals Bryton Actief of Garmin Connect. Deze koppeling gebeurt meestal via Bluetooth-technologie. Vervolgens is het mogelijk om verschillende extra sensoren aan te sluiten, via ANT+ connectiviteit. Daarnaast kun je via de applicatie je GPS direct koppelen aan je Strava- of TrainingPeaks-account.

Apparaatupdate en -onderhoud

Het onderhouden van uw ATV GPS is een essentiële stap om uw GPS zo lang mogelijk te bewaren en te behouden. Dus, aan het einde van elk uitje in het bos, wordt het sterk aanbevolen om het met schoon water te spoelen en vervolgens te drogen met een doek, om het verschijnen van vocht in de behuizing te voorkomen. Het is het beste om het op te slaan in een droge rechter waar de temperatuur constant is, om de batterij niet te beschadigen.

Tot slot raden wij u aan omupdate regelmatig uw mountainbike GPS via de mobiele applicaties van fabrikanten. Om te kunnen profiteren van bijgewerkte kaarten en de nieuwste functies van uw GPS. Inderdaad, fabrikanten voegen zeer interessante functies toe, zoals nieuwe statistieken, nieuwe statistieken, maar lossen ook bestaande bugs op.

Veelgestelde Vragen over GPS voor ATV’s

De redactie van mtb-sport.nl de terugkerende en relevante vragen van onze lezers over GPS-fietsen voor mountainbikes op een rijtje gezet en beantwoord:

Wat is de beste GPS voor mountainbiken in 2023?

Na onze vergelijking hebben de leden van mtb-sport.nl unaniem besloten om de Garmin Edge 830 te belonen, als zijnde de beste ATV GPS van 2023. Betrouwbaar, nauwkeurig en intuïtief, deze Garmin GPS is ideaal voor mountainbiken. Bovendien biedt de Garmin Edge 830 MTB-packbundel een ideaal compromis voor alle mountainbikers die zichzelf willen uitrusten met de beste uitrusting.

Welke goedkope mountainbike GPS te kiezen?

De Garmin Edge Explore is zeker Het beste compromis voor mountainbikers met een krap budget ! Inderdaad, ondanks zijn lage prijs biedt de Edge Explore Plus opmerkelijke functies en verrassende functies, waaronder: mapping, begeleiding, ANT + en Bluetooth-connectiviteit, … Kortom deze goedkope mountainbike GPS biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Welke Garmin MTB GPS te kiezen?

Sinds enkele jaren Garmin domineert onvermoeibaar de fiets GPS-industrie en vooral in het mountainbiken. Inderdaad, de Garmin Edge 830 is onbetwistbaar de beste GPS MTB van 2023 ! Niettemin, voor deKrappe budgetten gaan naar de Edge Explore. Als u er meer over wilt weten, aarzel dan niet om ons volledige artikel over Garmin MTB GPS te raadplegen.

Wat zijn de alternatieven voor Garmin GPS MTB?

Er bestaan verschillende alternatieven voor Garmin GPS voor mountainbikes. In het bijzonder biedt Bryton mountainbike GPS een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit is het geval bij de Bryton Rider 750 die Vergelijkbare kenmerken naar de Garmin Edge 830, voor een veel lagere prijs. Aan de Wahoo kant is de Elemnt Roam waarschijnlijk de ideale mountainbike GPS.

Welke fiets GPS voor mountainbiken?

Voor fietsers op zoek naar een GPS wandel mountainbike, twee modellen springen eruit: de Garmin Edge 830 en de Bryton Rider 750. Met een batterijduur van 20 uur, geïntegreerde mapping en een groot helder scherm, deze fiets GPS zijn ideaal voor mountainbikers die fans zijn van lange uitjes.