De Bryton cadanssensor: moet je hem kopen?

Vaak inbegrepen bij de aankoop van een Bryton fiets GPS, de Bryton cadanssensor is zeker een van de essentiële accessoires voor alle cyclosportieven. Deze Bryton-sensor maakt het mogelijk om nauwkeurig de trapfrequentie te bepalen en is deOnwrikbare bondgenoot van sommige fietsers.

Leden van velo-critique.com hebben de gelegenheid gehad om deze Bryton cadanssensor te testen, hier is hun oordeel.

Inhoudsopgave 🗂

Gedetailleerde beoordeling van de Bryton-cadanssensor

Voordat we ons oordeel over deze Bryton-cadanssensor delen, is het essentieel om de kenmerken van deze cadansmeter te onthouden. Hier is een samenvatting van de belangrijkste kenmerken.

Ontwerp en functies

Bryton cadanssensor
Bryton cadanssensor

Allereerst dit Bryton CD02 pedaalfrequentiesensor is uiterst functioneel. Niets overbodigs of extravagants dus. Daarom is het weegt slechts 9 gram. Bovendien is deze sensor bedoeld voor zowel wielrennen op de weg als mountainbiken en is deze sensor IPX7 gecertificeerd. Het is dus 100% waterdicht, modder, vocht, … . Dankzij de afmetingen kan hij zich aanpassen aan elk type pedalboard: 22 x 34 x 5 mm.

De batterij en autonomie

De cadansmeter van Bryton werkt met behulp van een batterij Cr2032. Daarom heeft het een De levensduur van de batterij is met ongeveer 280 uur toegenomen van wereldwijd gebruik. Wanneer uw Bryton-cadanssensor wordt geleverd, is er al een batterij geïnstalleerd.

Een ANT+ en Bluetooth cadanssensor

De Bryton cadanssensor heeft twee verschillende verbindingstechnologieën: ANT+ en de bluetooth. Deze verbindingsprotocollen maken het mogelijk om meerdere apparaten tegelijkertijd aan te sluiten en te koppelen. Deze ANT+ Bryton cadanssensor is dus compatibel met veel fiets GPS met een van deze twee technologieën. We kunnen in het bijzonder de Bryton fiets GPS noemen, maar ook Wahoo, Garmin, Polar, … .

Bryton pedaalfrequentiesensor
Bryton pedaalfrequentiesensor

Compatibiliteit met toepassingen van derden

Wilt u uw Bryton cadanssensor gebruiken met trainingssoftware? Geen nood, Bryton-sensoren zijn volledig compatibel met trainingsplatforms zoals Zwift, Bkool, TrainerRoad, … . Inderdaad, Bluetooth-technologie stelt u in staat om uw cadanssensor te verbinden met uw telefoon, tablet, computer, … .

Hoe installeer ik een Bryton cadanssensor?

Om betrouwbare en nauwkeurige gegevens te verzamelen, is het belangrijk ominstalleer de Bryton cadanssensor correct. Om dit te doen, volgt u gewoon de stappen die stap voor stap worden uitgelegd in de meegeleverde installatiehandleiding.

In tegenstelling tot de Wahoo cadanssensor is deze Bryton sensor bevestigt aan de trapasas met behulp van elastieken. Merk op dat Bryton verschillende maten elastieken biedt voor alle soorten pedalen. Hoewel deze oplossing rudimentair lijkt, biedt het in werkelijkheid een uitstekend compromis tussen degelijkheid en modulariteit.

De Bryton-cadanssensor installeren
De Bryton-cadanssensor installeren

Zodra de installatie van de Bryton-cadanssensor is voltooid, is het noodzakelijk omKoppelen met compatibele media, inclusief een fiets-GPS, een hometrainer of een mobiele app. Om uw sensor te verbinden met uw ondersteuning, uw telefoon, uw toepassingen, het heeft de technologieën ANT+ en bluetooth.

De Bryton bundel ANT+ / Bluetooth cadans en snelheidssensor

Net als Garmin, Bryton Biedt Een pakket dat een cadanssensor en een snelheidssensor combineert. Deze bundel maakt het mogelijk om de verzamelde data verder uit te breiden en zo de analyses te verbeteren. Kortom, deze bundel “Bryton sensor cadans / snelheid ANT + / Bluetooth” is voornamelijk Gericht op fietsers die op zoek zijn naar prestaties. Als dit het geval is, raden we dit pakket ten zeerste aan.

Bryton cadanssensor kit en snelheidssensor
Bryton cadanssensor kit en snelheidssensor

De technische kenmerken van de Bryton cadanssensor

Grootte van de behuizing

22 x 34 x 5 mm

Gewicht

9,0 gram

Autonomie

Tot 9 maanden

Stack-indeling

Cr2032

bluetooth

ANT+

Waterdicht (IPX7)

Applicatie compatibel

Onze mening over de Bryton cadanssensor

Bryton CD02 cadanssensor


  • 🔋 Batterij


  • 🧭 Betrouwbaarheid


  • 📡 Connectiviteit


  • ⚙️ Installatie


  • 💬 Reviews van gebruikers

4.7

De mening van velo-critique.com

Kortom, dit Bryton cadanssensor is een uitstekend compromis ! Inderdaad, het biedt een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding. Compatibel met Bryton GPS, maar ook met GPS met een ANT+ of Bluetooth chip, het is het essentiële accessoire van de fietser op zoek naar prestaties. Merk op dat het compatibel is met veel toepassingen van derden, zoals Zwift of RideWithGPS.

Cadanssensor


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Cadanssensor + Snelheidssensor


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   mountainbike route texel