Garmin Edge 1030: de ideale Garmin fiets-GPS voor fietstoeristen

Ondanks de release van zijn opvolger in 2020, namelijk de Edge 1030 Plus, De Garmin Edge 1030 GPS Daterend uit 2017 blijft een model zeer populair bij fietsers en mountainbikers, vooral onder fietstoeristen. Inderdaad, veel internetgebruikers hebben geen verschil of significante evolutie tussen deze modellen opgemerkt, maar hun prijzen zijn ver weg. Het is dus legitiem om te vragen: wat is deze Garmin Edge 1030 echt waard? Is dat uiteindelijk niet een betere keuze?

Garmin Edge 1030
Garmin Edge 1030

Inhoudsopgave 🗂

Maak kennis met de Garmin 1030 GPS

Na de aankondiging van Garmin met betrekking tot de release van de vervanging, heeft de mtb-sport.nl heeft daarom besloten om test nogmaals deze GPS fiets Garmin 1030, om hem te vergelijken met zijn erfgenaam. Niettemin, voordat we ons oordeel onthullen, laten we samen bekijken de kenmerken en functionaliteit van deze Edge 1030.

Uitpakken

Bij het uitpakken van de Garmin Edge 1030 zult u verrast zijn door het verbijsterende aantalaccessoires geleverd met in aanvulling op de GPS-teller, ook als je genoegen neemt met de klassieke bundel. Zo bevat de Garmin Edge 1030 doos:

Garmin Edge 1030 Inpak
Garmin Edge 1030 Inpak
 • GPS Garmin Edge 1030 |
 • 1 steel ondersteuning
 • 1 ondersteuning op afstand
 • Micro-USB-kabel (opladen en synchroniseren)
 • Documentatie (snelstartgids)
 • Hartslagmeter* (Bundel)
 • Cadanssensor* (bundel)
 • Snelheidssensor* (Bundel)

Aan de slag en kijken

Garmin Edge 1030 - Specificaties
Garmin Edge 1030 – Kenmerken

Eenmaal uitgepakt, kunt u eindelijk de controle over uw meter overnemen. Wat de kenmerken betreft, de Garmin Edge 1030 meet 5,80 x 11,40 x 1,90 cm. Het is daarmee de grootste GPS in het Garmin Edge assortiment. Daarom wordt het gewicht ervan gevoeld. Het weegt het voorkomen, 123 gram, iets meer dan de Polar V650. Niettemin biedt het het voordeel dat het zeer resistent en gecertificeerd is volgens de IPX7-standaard, ideaal voor mountainbiken. Het kan in alle weersomstandigheden worden gebruikt en is operationeel van -20 tot 60 ° C.

Installatie, koppeling en configuratie

Voordat u gaat rijden, is het essentieel om uw Garmin GPS correct te installeren en te configureren. Om niet te worden vergist, wordt het aanbevolen om Volg alle stappen die worden beschreven in de installatie- en snelstartgids. Daarom moet u in eerste instantie de meter op uw fiets installeren met een van de twee steunen in het pakket. Je hebt de keuze tussen een stem support of een remote support.

De Garmin Edge 1030 installeren
De Garmin Edge 1030 installeren

Zodra de installatie is voltooid, is het raadzaam om configureer uw Garmin Edge 1030 fiets GPS via de Garmin Connect mobiele app. Om dit te doen, is de meter uitgerust met een Bluetooth-chip waarmee u uw telefoon en GPS kunt koppelen. Vanuit de applicatie kunt u uw meter configureren en configureren, kaarten downloaden, tracks importeren, … Kortom, de toepassing Garmin Connect is onlosmakelijk verbonden met de Edge 1030.

Batterij en autonomie

Betreffende de autonomie van deze GPS Garmin 1030, is het drastisch verbeterd sinds de latere versie, namelijk de Edge 1000. Inderdaad, dankzij de nieuwe generatie oplaadbare lithium-ionbatterij heeft dit apparaat een Autonomie van 20 uur bij conventioneel gebruik en kan bereiken 30 uur in de energiebesparende modus. Meer dan genoeg voor lange fiets- of mountainbiketochten.

Scherm, ergonomie en interface

In tegenstelling tot de Wahoo Elemnt Roam, is dit Garmin Edge 1030 heeft een kleurentouchscreen. Het profiteert dus van een uitstekende ergonomie. Inderdaad, zijn 3,5-inch scherm, met een resolutie van 282 bij 470 pixels biedt een leesbare interface ongeacht de zon. Inderdaad, de GPS is uitgerust met een omgevingslichtsensor waarmee u de helderheid van het scherm kunt aanpassen om de batterij te sparen. Bovendien Het nieuwe scherm maakt het mogelijk om met handschoenen te worden gebruikt, wat vooral in de winter of tijdens mountainbike-uitjes erg praktisch is.

Edge 1030-interface
Edge 1030-interface

Wat de interface betreft, is deze sterk vereenvoudigd in vergelijking met de Garmin 1000. Intuïtiever, simplistischer en meer aanpasbaar, de interface van deze Garmin Edge 1030 zorgt voor een snelle grip zelfs voor beginners die voor het eerst een Garmin fiets GPS gebruiken. De menu’s zijn opnieuw ontworpen om meer ergonomische navigatie te bieden.

GPS-mapping en -begeleiding

Het grote voordeel van deze Garmin meter is het GPS-kaart- en geleidingssysteem. Inderdaad, in tegenstelling tot de Edge 130 Plus, deze Garmin 1030 biedt de mogelijkheid om extreem gedetailleerde kaarten te gebruiken. Door u in staat te stellen nieuwe routes te plannen, importeren of ontdekken, biedt deze GPS de mogelijkheid om te genieten van zeer nauwkeurige begeleiding.

Allereerst is deze Garmin Edge 1030 Wordt geleverd met vooraf geladen kaarten met 25 Europese landen. Namelijk:

 • Duitsland
 • Andorra
 • Oostenrijk
 • België
 • Kroatië
 • Denemarken
 • Spanje
 • Finland
 • Frankrijk
 • Ierland
 • Italië
 • Liechtenstein
 • Luxemburg
 • Monaco
 • Noorwegen
 • Nederland
 • Polen
 • Portugal
 • Tsjechische Republiek
 • Verenigd Koninkrijk
 • San Marino
 • Slowakije
 • Zweden
 • Zwitserland
 • Vaticaan
Cartografie
Cartografie

Vervolgens is het mogelijk om kaarten te importeren TOPO van Garmin, maar ook kaarten vanOpenStreetMap. Merk op dat De Garmin 1030 Edge heeft een intern geheugen van 16 GB tegen 32 GB voor de Edge 1030 Plus. Niettemin biedt het de mogelijkheid om een extra micro-SD-kaart toe te voegen, wat bij zijn opvolger niet het geval is.

GPS-begeleiding
GPS-begeleiding

Wat begeleiding betreft, is het mogelijk om uw route rechtstreeks vanuit de GPS of vanuit de Garmin Connect applicatie te maken en nauwkeurig te definiëren. Het is ook mogelijk om de ” functie ” te gebruikenTrendlijn“, waarmee u routes kunt ontdekken die door Garmin worden voorgesteld, vanuit de cursussen van de gemeenschap. Het is ook mogelijk om sporen te importeren vanuit de Strava app.

Voor mountainbikers, ce Garmin Edge 1030 is perfect geschikt voor mountainbiken. Inderdaad, hoewel het niet specifiek is ontworpen voor mountainbiken, is deze GPS compatibel met mountainbikekaarten en topografieën.

Activiteitenmonitoring en prestatieanalyse

Naast het kaartsysteem, deze GPS teller Garmin Edge 1030 integreert vele sensoren Waardoor Volg en analyseer uw prestaties nauwkeurig. In dit geval bevat dit apparaat een hoogtemeter en een versnellingsmeter. Zo is het in staat om al uw trainingen en wedstrijden nauwkeurig te volgen.

Allereerst is het mogelijk om de weergave en lay-out van statistieken naar wens te configureren. Bovendien is het, zodra de uitvoer is voltooid, mogelijk om alle verzamelde gegevens te herstellen om ze via de applicatie te analyseren Garmin Connect of Strava.

Garmin Edge 1030 - Prestaties
Garmin Edge 1030 – Prestaties

Connectiviteit

De Garmin Edge 1030 heeft de bijzonderheid van het aanbieden van de Drievoudige connectiviteit, namelijk deANT+de BlUetooth en de Wifi. Het is dus compatibel en koppelbaar met veel accessoires, sensoren en toepassingen van derden, wat de functionaliteit van GPS aanzienlijk verbetert. Laten we eens kijken naar enkele concrete voorbeelden.

Connectiviteit
Connectiviteit

Ten eerste, dankzij ANT + connectiviteit, deze Garmin 1030 kan verbinding maken met de meeste sensoren, namelijk cadans-, snelheids-, vermogens- en hartslagsensoren. Merk op dat het niet alleen compatibel is met Garmin-sensoren, het kan natuurlijk worden gekoppeld aan sensoren van concurrerende merken, hierdoor kunt u meer betaalbare accessoires hebben.

Menu TrainingPeaks
Menu TrainingPeaks

Voor gebruikers van applicaties van derden, zoals Strava of TrainingPeaks, is het mogelijk om verbind uw GPS rechtstreeks met uw account/app. U hoeft dus niet door de Garmin Connect applicatie te gaan. Je kunt dan trainingen en cursussen direct importeren, maar ook direct je uitjes delen met je vrienden en de community.

Weeralarm
Weeralarm

Ten slotte kunt u met Bluetooth-compatibiliteit sluit uw telefoon aan op uw GPS Edge 1030. U kunt dan een melding ontvangen bij het ontvangen van een sms of een e-mail, maar ook weerwaarschuwingen ontvangen. Merk op dat het mogelijk is om bepaalde functies uit te schakelen om de batterij te sparen.

Veiligheid en Garmin Varia

Deze Edge 1030 is niet tevreden om een eenvoudige fiets GPS te zijn, zodat u een route kunt volgen en gegevens kunt verzamelen met betrekking tot de prestaties! Inderdaad Garmin heeft zich gericht op veiligheid. Zo bevat deze GPS innovatieve functies om de integriteit van de fietser te beschermen en te behouden.

Ondersteuningsbericht
Ondersteuningsbericht

Allereerst heeft deze Garmin Edge 1030 GPSeen incidentdetectiesensor. Hiermee kunt u automatisch een bericht en uw contactgegevens naar uw dierbaren sturen, in geval van een ongeluk of val. Opgemerkt moet worden dat het ook mogelijk om een bericht te sturen om hulp te vragen zoals een lekke band of breuk.

Edge 1030 en Garmin Varia
Edge 1030 en Garmin Varia

Als onderdeel van het Edge-assortiment is de Garmin 1030 natuurlijk compatibel met de fietsradars en slimme lampen van het Garmin Varia-assortiment. Met name de nieuwe Garmin Varia RTL515 en RVR315. Die sensoren kunnen uw beveiliging aanzienlijk verhogen Tijdens je fietstochten, door je te waarschuwen wanneer een of meer voertuigen achter je staan en je snel zullen inhalen.

GroupTrack Functionaliteit
GroupTrack Functionaliteit

Ten slotte heeft Garmin een volgsysteem opgezet met de naam “Livetracken” uw dierbaren toestaan om Volg uw reis live. Daarnaast is het ook mogelijk om met groepen fietsers aan te sluiten op”Groepstrack“, U kunt dan met hen uitwisselen via berichten en contact houden, ook als je jezelf uit het oog bent verloren.

De Garmin Edge 1030 Bundel: een goede keuze voor liefhebbers

Zoals de Bryton Rider 750, Garmin biedt een bundelversie van de Edge 1030. Deze box is vooral bedoeld voor fietsers die meer data willen verzamelen en analyseren. Inderdaad, de Garmin Edge 1030-bundel bevat:

 • Garmin Cadans Sensor 2
 • Snelheidssensor 2
 • Hartslagmeter (Garmin HRM Dual)

Opgemerkt moet worden dat de Edge 1030 zelf identiek is tussen deze twee versies. Helaas, in tegenstelling tot de Edge 830 of de Edge 530, is dit Garmin Edge 1030 heeft geen mountainbikepakket.

Kenmerken van de Garmin Edge 1030 GPS-teller

Grootte van de behuizing

5,80 x 11,40 x 1,90 cm

Gewicht

123 gram

Autonomie

Tot 20 uur

Maximale temperatuur

-20°C tot 60°C

Waterdicht (IPX7)

Schermgrootte

3,5 inch

Beeldschermresolutie

282 x 470 pixels

Kleur

Tactiele

Protocollen en technologieën

GPS, Glonass, Galilei

Wifi

bluetooth

ANT+

Applicatie compatibel

Over onze review van de Garmin 1030

Deze gedetailleerde beoordeling werd oorspronkelijk gepubliceerd in 2017. Toch kondigde Garmin in juni 2020 de release aan van zijn vervanger: de Garmin Edge 1030 Plus. Dus mtb-sport.nl besloten om het uit de kast te halen, om het opnieuw te testen om het te vergelijken met zijn erfgenaam, en dus om bekijk de potentiële evoluties tussen deze twee modellen van Garmin 1030.

Onze mening over de Garmin Edge 1030

Garmin Edge 1030


 • 🔋 Autonomie


 • 🧭 Navigatie


 • 📟 Interface


 • 📊 Prestatie-analyse


 • 🔗 Connectiviteit


 • ⚙️ Instellingen & Installatie


 • 💬 Reviews van gebruikers

4.7

De mening van mtb-sport.nl over de Garmin Edge 1030

Tot slot, onze review van de Garmin Edge 1030 bleek zeer overtuigend. Inderdaad, ondanks dat hij in 2017 werd uitgebracht, blijft deze GPS zeer krachtig en erg populair bij fietsers. Bovendien is de prijs sinds de release van zijn opvolger: de Edge 1030 Plus, drastisch gedaald, waardoor hij Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is dus perfect voor fietsers en fietsers die van lange fietstochten houden.

Garmin Edge 1030


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Garmin Edge 1030 Bundel


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   hoogte zadel en stuur mountainbike