Garmin Edge 530: een fiets GPS ontworpen voor mountainbiken!

De GPS Garmin Edge 530 is een van de nieuwste toevoegingen aan het Edge-assortiment Garmin fiets GPS. Gelanceerd in het voorjaar van 2019, heeft de Garmin Edge 530 fietsteller de vorige versie bijgewerkt, de Edge 520, een fiets-GPS die nog steeds wordt gewaardeerd door fietsers. Dat Edge 530 is een uitstekende fiets GPS, maar moeten we deze nieuwe Garmin GPS kopen? En is het compatibel met mountainbiken?

Het schrijven van mtb-sport.nl had de mogelijkheid om test deze Garmin 530 exclusief. Hier is onze gedetailleerde beoordeling en onze mening over dit nieuwe veelzijdige en krachtige model.

Garmin Edge 530 Overzicht
Garmin Edge 530 Overzicht

Garmin Edge 530 beoordeling

Inhoudsopgave đź—‚

Garmin Edge 530 GPS Kenmerken

Na ontvangst van een preview van de Garmin Edge 530, de mtb-sport.nl nam de tijd om de Garmin Edge-teller grondig te testen. Voordat we onze Eindoordeel Ontdek na deze test een samenvatting van de kenmerken ervan!

Case en ergonomie van de GPS fiets Garmin 530

De Garmin Edge 530 is in alle opzichten vergelijkbaar met de Edge 830, behalve dat de laatste een aanraakscherm heeft, in tegenstelling tot de Edge 530. Eersteeen afmeting van 5,0 x 8,2 x 2,0 cm voor een Totaal gewicht van 75,8 gram, het is een van de lichtste GPS-tellers op de markt. Licht, maar zonder kwetsbaar te zijn!

GPS fiets Garmin Edge 530
GPS fiets Garmin Edge 530

Deze Garmin 530 is ontworpen in PVC wat zorgt voor maximale sterkte, een belangrijk punt voor alle mountainbikers. Met betrekking tot de interface dit GPS Garmin fiets Edge 530 heeft een 2,6-inch non-touch kleurenscherm Uitgerust met een anti-glare filter en uitstekende helderheid. Ondanks het ontbreken van een aanraakscherm heeft de Edge 530 een uitstekende ergonomie, dankzij de zeven knoppen aan de randen van het scherm. Vaak bekritiseerd door wielrenners, blijft fiets-GPS zonder aanraakscherm mountainbikebeoefenaars overtuigen, die een GPS willen die onder alle omstandigheden kan worden gebruikt. Ten slotte heeft de Garmin 530 nu de nieuwe interface, intuïtiever en eenvoudiger dan de vorige versie.

De autonomie van de Garmin 530

Samenvattend heeft de Garmin Edge 530 een ingebouwde oplaadbare lithiumbatterij van de laatste generatie. Deze batterij zorgt voor een betere betrouwbaarheid en een langere levensduur en biedt een Totale levensduur van de batterij tot 20 uur. Merk op dat het mogelijk is om zijn autonomie te verdubbelen als u uzelf uitrust met de Garmin Charge externe batterij. Wat betreft het opladen van deze GPS Edge 530, het gebeurt via de meegeleverde USB-kabel in 3 uur.

GPS Begeleiding &Mapping

Garmin fiets GPS fietsen zijn erg populair bij amateur en professionele fietsers, omdat zeuitstekende functionaliteit met betrekking tot GPS-begeleiding. En de Garmin Edge 530 GPS is geen uitzondering op deze regel! Inderdaad, deze fietsteller biedt een uitstekend GPS-systeem dankzij de nieuwe ” Fietskaart de Garmin ». Rijden met Garmin 530 GPS zorgt voor veilige uitstapjes en routes die zijn aangepast aan fietsen. De Garmin Edge 530 wordt geleverd met vooraf geladen dynamische kaarten voor Europa en Amerika.

Navigatie - Garmin Edge 530
Navigatie – Garmin Edge 530

Met betrekking tot de GPS-functies die aanwezig zijn op deze Edge 530, kunnen we eerst de nieuwe modus noemen ” Trendlijn ». Een populaire route generator ontworpen door Garmin wat het mogelijk maakt om te genateSchrijf een gepersonaliseerde route vanuit uw startpositie, berekend uit de Garmin database van miljarden kilometers routes gedownload door fietsers. Merk op dat de routeberekening twee keer zo snel is als de vorige generatie GPS Edge, dankzij de nieuwe geĂŻntegreerde chip.

Spraakbegeleiding - Garmin Edge 530
Spraakbegeleiding – Garmin Edge 530

Daarnaast heeft deze GPS 530 van Garmin nu een Stembegeleiding, waarmee u een route kunt volgen zonder dat uw ogen aan uw Garmin GPS zijn gekluisterd. Bovendien waarschuwt deze laatste u wanneer u de verkeerde route neemt en berekent u onmiddellijk een nieuwe route opnieuw. Moet je snel thuis zijn vanwege regen of een probleem? Garmin heeft alles gepland op elk gewenst moment, u kunt klikken op ” Terug naar startpunt om de snelste route naar uw huis te vinden. Tot slot is de Garmin Edge 530 uitgerust met de Climbpro functionaliteit, waarmee u uw beklimming stap voor stap kunt volgen.

Prestatieanalyse en monitoring

Beeldscherm - Garmin Edge 530
Beeldscherm – Garmin Edge 530

Deze GPS fiets Garmin 530 is een concentraat van technologieĂ«n. Ondanks zijn extreem kleine formaat, GPS bevat een breed scala aan sensoren. Tijdens je uitjes en trainingen, De Garmin Edge 530 biedt u veel waardevolle en nauwkeurige gegevens om uw inspanning te beheren: de huidige en gemiddelde snelheid, de afgelegde afstand en hoogte, het percentage van de helling, de reistijd, … Evenals je trapfrequentie en hartslag, als je het bundelpakket kiest.

Climbpro - Garmin Edge 530
Climbpro – Garmin Edge 530

Maar het is echt aan het einde van elk uitje, dat demet behulp van een Garmin GPS zoals de Edge 530 logisch, omdat de Garmin Connect U vindt in detail de analyse van al uw outputs. U vindt er grafieken en analyses van uw prestaties. Dit is vooral handig voor fietsers die hun prestaties en de kwaliteit van hun training willen verbeteren. Daarnaast is het mogelijk om te genieten van een Gepersonaliseerd trainingsprogramma vanuit de app Garmin Connect.

Bluetooth &ANT+ connectiviteit van de Edge 530

Deze Garmin fiets GPS beschikt over de nieuwste technologieën op het gebied van connectiviteit. In het bijzonder de Bluetooth-technologieën en ANT+, die de afgelopen jaren normen zijn geworden in de fiets GPS-tellerindustrie.

Garmin Edge 530 - Sensoren
Garmin Edge 530 – Sensoren

Met Bluetooth-technologie kunt u dus de Garmin Edge 530 meter verbinden met de toepassing Garmin Connect. Met deze mobiele applicatie kunt u configureren en update uw Garmin Edge 530 en profiteer zo van alle nieuwe functies. Bovendien kunt u met Bluetooth ontvang uw sms’jes, berichten en oproepen direct op uw Garmin, handig zodat u uw telefoon niet hoeft te verwijderen tijdens het rijden.

Met ANT+ connectiviteit kunt u de GPS Edge verbinden met verschillende sensoren zoals een snelheidssensor of cadanssensor. Daarnaast is het nu mogelijk om uw Garmin te verbinden met uw connected hometrainer zodat deze gebruikt kan worden met compatibele platforms zoals Zwift. Tot slot is het mogelijk om Garmin 530 GPS te verbinden met de Shimano DI2 en Sram e-Tap transmissiegroepen, om zo uw GPS-teller te counteren met de knoppen die beschikbaar zijn op de rempotten.

Focus op beveiliging

Sinds een paar jaar maakt Garmin de keuze om Veiligheid van fietsers een van zijn prioriteiten ! Zo richt de Garmin Edge 530 zich op veiligheid, met de komst van vele technologische innovaties, om de fietser te beschermen tegen de gevaren van de weg.

Allereerst, zoals alle Garmin GPS sinds de Edge Explore, is het uitgerust met een Ingebouwde valdetector gekoppeld aan de toepassing Livetracken. Dus in het geval van een ongeluk stuurt de Garmin Edge 530 een chatbericht naar uw dierbaren en redders terwijl u uw geol deelt.ocalisering. Met de functie kunt u uw locatie continu delen met een van uw dierbaren. Daarnaast is het ook compatibel met Groepstrack, waarmee groepen fietsers hun locaties delen en berichten naar elkaar sturen.

Garmin Edge 530 Navigatie
Garmin Varia Alert – Rand 530

De Garmin 530 fiets GPS is ook compatibel dankzij de Bluetooth- en ANT+ connectiviteit met producten uit de Garmin Varia-reeks, zoals de nieuwe Garmin Varia RTL515 die in mei 2020 is uitgebracht. U wordt gewaarschuwd voor voertuigen voor u die u proberen te passeren. Tot slot heeft de Garmin 530 EdgeEen beschermd en veilig alarm door een pincode, om u te waarschuwen wanneer uw fiets wordt gestolen. Toch moet het niet verward worden met een echte GPS fietstracker.

Garmin Edge 530 installatie

De Edge 530 installeren en configureren

Net als alle andere GPS-fietsen van Garmin is de Edge 530 extreem Eenvoudig te installeren en te configureren. Met dank aan een Installatie- en configuratiegids 100% beschikbaar in het Frans, duurt de bewerking enkele minuten. De Garmin Edge 530 wordt geleverd met twee afzonderlijke beugels, een stuurpenbevestiging en een afstandsbediening. Ideaal voor het aanpassen van de positie van uw GPS volgens uw voorkeur.

Wat betreft de configuratie van deze GPS, het is kinderspel! Inderdaad, tijdens de eerste opstart wordt u gevraagd om de verschillende stappen te volgen om gps configureren op uw gemak. Deze gids is erg snel en zeer intuïtief! Ten slotte kunt u uw Garmin Edge 530 verbinden met de applicatie Garmin Connect, om systeemupdates uit te voeren.

Garmin Edge 530 bundel

De Garmin Edge 530 GPS Bundel

De Garmin Edge 530 is momenteel te koop in 2 versies. De eerste beschikt alleen over de GPS Edge 530 met 2 beugels, een installatie- en configuratiehandleiding en de oplaadkabel. De tweede is een ” pakket ” Premie ” met extra sensoren. Inclusief een Garmin cadanssensor, een Garmin snelheidssensor, maar ook een Garmin hartslagmeter. Deze bundel is bedoeld voor Cyclosportieven hun prestaties drastisch willen verbeteren.

Veelgestelde vragen over Edge 530

De Edge 530 in een notendop

Grootte van de behuizing

5,00 x 8,20 x 2,00 cm

Gewicht

75,8 gram

Autonomie

Tot 20 uur

Maximale temperatuur

-20°C tot 55°C

Waterdicht (IPX7)

Schermgrootte

2,6 inch

Beeldschermresolutie

246 x 322 pixels

Kleur

Tactiele

Protocollen en technologieën

GPS, Glonass, Galilei

Wifi

bluetooth

ANT+

Applicatie compatibel

GPS-kaart

Een paar woorden over Garmin

Garmin is een Amerikaans bedrijf opgericht door Gary Burrell en Min H. Kao in 1989 in Lenexa, Kansas. Dit bedrijf is door de jaren heen gespecialiseerd in GPS-navigatiesystemen. Zo biedt het al enkele jaren GPS voor fietsers aan. Om hun reis in de stad, in het bos of op het platteland te vergemakkelijken. Garmin is een Referentie op het gebied van fietstellers. Van 2009 tot 2014 ondersteunde Garmin een professionele wielerploeg die deelnam aan de ProTour en de Tour de France! Zelfs vandaag de dag gebruiken veel teams Garmin-meters om hun fietsen uit te rusten.

fietser

Over onze review van de Garmin Edge 530

Het schrijven van de site mtb-sport.nl heeft een Garmin Edge 530 beoordeling voor meer dan 110 uur totaal gebruik. Dit artikel is bedoeld om de sterke en zwakke punten van GPS-fiets Edge 530. Deze test van de Garmin 530 duurde 5 opeenvolgende weken en was gericht op mountainbiken en wielrennen op de weg.

fototoestel

Onze mening over de Garmin Edge 530

Garmin Edge 530 – REVIEW & REVIEW & REVIEW


  • 🔋Autonomie


  • 🧭 Navigatie


  • đź“ź Interface


  • đź“Š Prestatie-analyse


  • đź”— Connectiviteit


  • ⚙️ Instellingen & Installatie


  • đź’¬ Reviews van gebruikers

4.5

Mening van de redactie over de Garmin Edge 530

De Garmin Edge 530 heeft dus zeker geen touchscreen, toch is het er niet minder om. een uitstekende GPS fiets en GPS MTB ! Het biedt inderdaad een breed scala aan modi, waaronder GPS-navigatie en prestatieanalyses. Bovendien maken de ergonomie en het ontwerp het uiterst intuĂŻtief en gemakkelijk te gebruiken. De Garmin Edge 530 GPS is dus een geweldige keuze als u een uitstekende fiets- en mountainbike-GPS wilt voor Een redelijke prijs !

Garmin Edge 530


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Garmin Edge 530 Bundel


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Garmin Edge 530 MTB Bundel


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   spatbord mountainbike 26 inch