Welke fietscadanssensor kiezen?

Al enkele jaren aanwezig in het profpeloton, Cadanssensoren blijven overtuigen Geleidelijk amateurwielrenners. Toestaan om nauwkeurig de trapfrequentie meten, verstoren deze kleine fietssensoren de manier waarop we rennen en trainen. Maar waarom dan een cadanssensor gebruiken? Welke cadanssensor kiezen?

In dit artikel wordt de velo-critique.com beantwoordt al deze vragen en vragen over trapfrequentiesensoren voor fietsen.

Inhoudsopgave đź—‚

De beste cadanssensoren in

Om u te helpen kiezen, de redactie van velo-critique.com uitverkoren De beste trapfrequentiesensoren van !

Het beste

Garmin Cadans Sensor 2
Cadanssensor 2

5.0
 5/5

Merken

Garmin

Autonomie

360 uur

ANT+

Ja

bluetooth

Ja

Ipx7

Ja

Zwift

Compatibel

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Favoriet

Wahoo cadanssensor
RPM Cadans Sensor

4.9
 4.9/5

Merken

Wahoo

Autonomie

340 uur

ANT+

Ja

bluetooth

Ja

Ipx7

Ja

Zwift

Compatibel

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Goedkoop

Magene Cadans Sensor - Magene S3+
Magene S3+

4.5
 4.5/5

Merken

Magene

Autonomie

400 uur

ANT+

Ja

bluetooth

Ja

Ipx7

Ja

Zwift

Compatibel

Garantie

2 jaar


Niet beschikbaar op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

De Garmin cadanssensor: de N°1 keuze

De Garmin cadanssensor is ongetwijfeld De beste trapfrequentiesensor ! Garmin heeft inderdaad al zijn knowhow gebruikt om een nauwkeurige, betrouwbare en duurzame cadansmeter aan te bieden.

Garmin Cadans Sensor 2
Garmin Cadans Sensor 2

Deze Garmin sensor bevat de nieuwste technologieën op het gebied van connectiviteit, maar ook op het gebied van nauwkeurigheid. Voorzien van een chip bluetooth en ANT+ deze Cadence Sensor 2 is compatibel met bIk hoorde de Garmin Edge GPS, maar ook de GPS fiets met een van zijn technologieën. Als u meer wilt weten over de kenmerken van deze sensor, aarzel dan niet om ons artikel erover te raadplegen.

Over het algemeen is dit cadanssensor Garmin is vooral bedoeld voor cyclosportieven. Het zal echter perfect zijn voor fietsers die op zoek zijn naar een cadanssensor voor Zwift.

Cadanssensor


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Cadanssensor + Snelheidssensor


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

De Wahoo cadanssensor: betrouwbaar en discreet

Bijgewerkt in 2019, dit Wahoo cadanssensor gewoonlijk “RPM Cadence Sensor” genoemd, is net als de Garmin een geweldige keuze! Het neemt dezelfde kenmerken aan en heeft een bijzonderheid.

Capteur de cadans Wahoo - Wahoo RPM Cadans Sensor
Capteur de cadans Wahoo – Wahoo RPM Cadans Sensor

Deze Wahoo ANT+ en Bluetooth cadanssensor is niet alleen compatibel met Wahoo GPS. Inderdaad, het is ook compatibel met alle fiets GPS. Bovendien wordt de Wahoo-sensor, in tegenstelling tot de Magene S3 + en Garmin, niet bevestigd met behulp van elastieken. Inderdaad, het heeft een 3M-plakband waarmee het kan worden gelijmd en vervolgens oneindig kan worden verwijderd, naast dat het discreter is.

Samengevat, dit Wahoo RPM sensor frame rate is een goede keuze ! Voor meer informatie kunt u onze gedetailleerde test van deze Wahoo-sensor ontdekken.

Cadanssensor


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Cadanssensor + Snelheidssensor


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Magene S3+: een revolutionaire 2-in-1 cadanssensor

De nieuwe Magense S3+ sensor is ongetwijfeld Een echte revolutie ! Inderdaad, het biedt de bijzonderheid van 2 in 1, zowel cadanssensor als snelheidssensor.

Magene Cadans Sensor - Magene S3+
Magene Cadans Sensor – Magene S3+

Zoals we zojuist hebben gezien, bevat deze Magene S3 + cadanssensor technologie waarmee hij kan schakelen tussen trapfrequentiesensor en snelheidssensor. Bovendien maakt de ANT + – en Bluetooth-connectiviteit het mogelijk om compatibel te zijn met veel media en applicaties. Aarzel niet om onze gedetailleerde beoordeling van deze sensor hier te vinden.

Kortom, deze capteur 2 in 1 Magene S3+ is een geweldige keuze, voor alle fietsers die op zoek zijn naar een goedkope, maar betrouwbare en nauwkeurige cadanssensor.

Cadanssensor


Bekijk op Amazon

Cadanssensor + Snelheidssensor


Bekijk op Amazon

Waarom een cadanssensor gebruiken tijdens je trainingen?

In slechts een paar jaar tijd is wielrennen een technologische en technische sport geworden. Het meten, vergelijken en analyseren van prestaties is de norm geworden. Vooral onder professionals die op zoek zijn naar prestatieverbeteringen door te focussen op marginal gains. Maar dan Waarom een fietscadanssensor gebruiken ? Verbetert het de prestaties van een fietser aanzienlijk?

Wat is trapfrequentie?

Allereerst is het essentieel om te specificeren en te definiĂ«ren, wat is de “trapfrequentie”. Gewoonlijk aangeduid als “trapfrequentie”, deze meting = het aantal pedaalomwentelingen per minuut. Deze maatregel lijkt in eerste instantie misschien anekdotisch, maar Deze gegevens zijn cruciaal ! Deze gegevens kunnen alleen worden berekend met behulp van een fietscadanssensor.

Waarom en hoe heb je een goede trapfrequentie?

Zorg voor een goede trapfrequentie stelt u in staat om uw inspanningen beter te beheren en zo uw prestaties te verbeteren. Als vuistregel De ideale trapfrequentie is ongeveer 93 omwentelingen per minuut op het vlakke en 75 omwentelingen in de bergen. Deze norm is echter niet noodzakelijk voor iedereen geldig. Ten slotte kunt u met toegang tot deze gegevens uw inspanningen beter beheren door het juiste compromis te vinden tussen kracht en trapfrequentie.

Dus, is het hebben van een trapfrequentiesensor essentieel?

Tot slot de timingsensorene voor fiets, laat d‘Analyseer nauwkeurig je trapfrequentie tijdens je inspanningen. Dus, alle gegevens verzameld door deze kleine sensor, maken het mogelijk om uw analyses te verrijken en om deze statistieken te koppelen aan uw gegevens die al zijn verzameld door uw GPS, uw vermogenssensor, uw snelheidssensor en uw hartslagsensor. Ten slotte kunt u met deze kleine tool een ideale trapfrequentie definiĂ«ren, met het oog opverbeter de efficiĂ«ntie van uw trappen en bijgevolg uw prestaties.

Hoe installeert en configureert u uw cadanssensor?

Om te kunnen genieten van alle voordelen van het gebruik van een pedaalfrequentiesensor, is het essentieel om uw cadanssensor correct op uw fiets of mountainbike te installeren, koppelen en configureren. Maak je echter geen zorgen. Het installeren van een cadanssensor is kinderspel.

Wahoo cadanssensor
Wahoo cadanssensor

Installatie

Eerst moet je je sensor installeren. Om dit te doen, gewoon Plaats de sensor aan de binnenkant van een van de pedaalassen. Bevestig het vervolgens eenvoudig, hetzij met behulp van de meegeleverde elastieken of door het te lijmen met een plakstrip, zoals voor de Wahoo-sensor.

Apparatuur en configuratie

Zodra de installatie is voltooid, is het noodzakelijk omkoppelen via ANT+ of Bluetooth-technologie met uw fiets GPS-teller. Ga dus gewoon naar de instellingen en instellingen van de laatste en voeg een accessoire toe en selecteer vervolgens de sensor. De installatie en configuratie zijn dan voltooid.

Welke Zwift-compatibele cadanssensor kiezen?

Bent u op zoek naar een cadanssensor die compatibel is met het Zwift trainingsplatform? Wees voorzichtig welke sensor je kiest! Inderdaad, zoals u ongetwijfeld weet, is het Zwift-trainingsplatform aan te raden om uzelf uit te rusten met een cadanssensor. Niet alle trapfrequentiesensoren zijn echter compatibel met Zwift. Inderdaad, het is essentieel om een ANT+ cadanssensor of een Bluetooth-cadanssensor te kiezen, om het te kunnen synchroniseren met het platform.

Zwift
Zwift Trainingsplatform

FAQ – Cadanssensor

Om de vele vragen van onze lezers te beantwoorden, velo-critique.com biedt u een Veelgestelde vragen over fietscadanssensoren.

Waarom een cadanssensor gebruiken?

Fietscadanssensoren worden door steeds meer fietsers gebruikt en bieden veel voordelen. Inderdaad, door je trapfrequentie te analyseren, kun je je c bepalentrapsnelheid biedt de beste prestaties tussen inspanning en prestaties. Bovendien kunt u tijdens uw trainingen aan enkele belangrijke punten werken, waaronder explosiviteit.

Hoe heb je een goede trapfrequentie?

Het bepalen van de juiste trapfrequentie is niet eenvoudig. Inderdaad, het is Een persoonlijk concept. Het is inderdaad het compromis tussen comfort en efficiëntie. Als algemene regel geldt echter dat en Volgens verschillende studies, de ideale snelheid is ongeveer 93 omwentelingen per minuut op het vlakke en 75 omwentelingen in de bergen.

Wat is de beste fietscadanssensor?

De Garmin Cadence Sensor 2 is ongetwijfeld de beste cadanssensor van ! Betrouwbaar, nauwkeurig en modulair, het stelt u in staat om uw trapfrequentie nauwkeurig te meten. Opgemerkt moet worden dat dit ANT+ en Bluetooth cadanssensor is compatibel met veel GPS en ondersteunt.

Welke cadanssensor voor Zwift?

Als u uzelf wilt uitrusten met een Zwift-compatibele cadanssensor, raden we aan om de Wahoo-cadanssensor te kiezen. Inderdaad, de laatste, is de sensor N ° 1 aanbevolen door het Zwift virtuele trainingsplatform.
Lees ook:   led koplamp mountainbike