De nieuwe Wahoo Elemnt Bolt V2, de favoriete fiets GPS van de profs!

Je hebt het waarschijnlijk al gezien, Wahoo’s nieuwe fiets GPS heeft al veel inkt laten stromen. Inderdaad, eind mei 2021 aangekondigd, de nieuwe Elemnt Bolt wordt door Wahoo gepresenteerd als het ideale compromis ! Het combineren van zowel ergonomie als functionaliteit. Maar achter al zijn verleidelijke beloftes, wat is deze Wahoo Elemnt Bolt V2 echt waard? De mtb-sport.nl had de gelegenheid om het in preview te testen, hier is de tijd van het vonnis.

Overzicht van de nieuwe Wahoo Elemnt Bolt van 2021
Overzicht van de nieuwe Wahoo Elemnt Bolt V2 van 2021

Inhoudsopgave 🗂

Introductie van Wahoo Elemnt Bolt V2 GPS

Allereerst is het belangrijk op te merken dat de nieuwe GPS Wahoo Elemnt Bolt V.2 uitgebracht in 2021, is een evolutie van de vorige Wahoo Elemnt Bolt uitgebracht in 2017. Daarom zijn er veel overeenkomsten tussen deze twee versies, hoewel opmerkelijke ontwikkelingen het vermelden waard zijn. Voordat je verder gaat, hier is een kort video-overzicht van deze Elemnt Bolt V.2, gewoon om je te laten kwijlen …

De bundel uitpakken

Zoals gewoonlijk biedt Wahoo Een zeer goed ontworpen verpakking. Beide simplistisch maar zeer compleet, de doos is als de GPS Elemnt Bolt, minimalistisch en functioneel. Kortom, eenmaal uitgepakt, zal de wens om te gaan rijden onherstelbaar worden gevoeld. Met betrekking tot inhoud bevat de bundel:

Doos van Wahoo Elemnt Bolt
Doos van Wahoo Elemnt Bolt

 • Wahoo Elemnt Bout
 • Een stuurpensteun en serflexs
 • Een aerodynamische ondersteuning op afstand
 • USB-C-oplaadkabel
 • Snelstartgids
 • Garantieverklaring

Aan de slag en GPS-afmetingen

Zoals je hebt gemerkt, esthetisch de nieuwe Wahoo Elemnt Bolt GPS-teller is grotendeels geïnspireerd op het vorige model. Toch zijn er enkele veranderingen zichtbaar. Aan de gewichtskant weegt de Elemnt Bolt van 2021 68,38 gram, vergeleken met 93,5 gram voor de Elemnt Roam. Wat de afmetingen betreft, meet de meter 4,7 x 7,7 x 3,1 cm een formaat dat relatief veel lijkt op de vorige generatie. Zo biedt deze Wahoo Bolt Een ideaal compromis tussen ergonomie en bruikbaarheid.

Aan de slag met de Wahoo Elemnt Bolt
Aan de slag met de Wahoo Elemnt Bolt

Bovendien deze Elemnt Bolt GPS is IPX7 gecertificeerd Dit zorgt voor totale waterdichtheid, stof- en vochtbestendigheid. Bovendien is het luchtdicht bestand tegen extreme temperaturen variërend van -20 ° C en 50 ° C.

Een kleurenscherm, maar nog steeds niet aanraken

Wahoo Elemnt Bolt's 2,2-inch Gorilla Glass-scherm
Wahoo Elemnt Bolt’s 2,2-inch Gorilla Glass-scherm

De eerste verandering die er echt uitspringt is het scherm. Inderdaad, in tegenstelling tot de vorige versie, deze nieuwe Elemnt Bolt Wahoo heeft een kleurenscherm. Van een 2,2 inch grootte (ongeveer 55 mm diagonaal) en een definitie van 320 bij 240 pixels, het nieuwe scherm heeft een paneel van 64 kleuren. Het grote voordeel van dit scherm is het contrast. Inderdaad De kleuren zijn helder en ultracontrast wat zorgt voor een uitstekende leesbaarheid, ongeacht de weersomstandigheden. Hoewel het scherm niet aanraakgevoelig is, heeft het wel een glas “Gorilla Glass” die zorgt voor een waterdichte sterkte en het risico op krassen beperkt.

Een GPS-teller sImple en ergonomisch

Op het eerste gezicht kan een fiets-GPS-teller die in 2021 geen touchscreen heeft, een absurditeit blijken te zijn.

Ergonomie van de Wahoo Elemnt Bolt
Ergonomie van de Wahoo Elemnt Bolt

Toch is één keer niet gebruikelijk, Wahoo verkiest eenvoud en ergonomie boven nieuwe technologieën. Daarom heeft deze Elemnt Bolt maar 6 knoppen. Dit zorgt voor een perfecte werking, zelfs in geval van regen of handschoengebruik. Verrassend genoeg blijft het gebruik van deze fiets GPS zeer intuïtief en ergonomisch. Inderdaad De snelle bediening wordt verklaard door de zeer goed ontworpen interface van de menu’s en oneindig bewerkbare instellingen.

Ook, zoals op de Wahoo Elemnt Roam, de Bolt heeft een strip van LED’s, gewoonlijk aangeduid als “Quicklook Leds“. Volledig aanpasbaar, met deze LED’s kunt u waarschuwen, sturen en waarschuwen, zonder dat uw ogen op het scherm geklonken hoeven te worden.

Onveranderde autonomie

Aan de autonomiekant verandert er niets. Inderdaad, dankzij de oplaadbare lithium-ionbatterij, De Wahoo Elemnt Bolt V2 fiets GPS heeft een accuduur van 15 uur, identiek aan de 2017 Bolt-generatie. Aan de oplaadkant is echter een kleine verandering op te merken. Geen micro-USB-kabel meer, geplaatst op de USB type C-kabel, voor sneller opladen en betere compatibiliteit.

Sensoren en verbeterde connectiviteit

De Wahoo Elemnt Bolt integreert een nieuwe GPS-chip, waardoor compatibiliteit met meerdere satellietnetwerken mogelijk is. Met name GPS, Glonass, Beidou, Galileo en QZSS, dit zorgt voor snellere en betrouwbaardere signaalacquisitie. Daarnaast heeft de GPS een barometrische hoogtemeter zoals die van de Garmin Edge 830. Zoals met alle Wahoo fiets GPS tellers, is deze Elemnt Bolt compatibel met WIFI, ANT+ en Bluetooth.

Een scala aan functies voor deze nieuwe Elemnt Bolt

Na het presenteren van het esthetische uiterlijk van de Wahoo Elemnt Bolt en enkele van deze functies, laten we eens kijken naar de vele functies die deze GPS-fietsteller insluiten. Merk op dat het qua functies dicht bij de Wahoo Elemnt Roam ligt.

Vooraf geïntegreerde mapping uit de doos

Het in kaart brengen van de Wahoo Elemnt Bolt is een van de belangrijkste evoluties ten opzichte van de vorige generatie. Inderdaad, dankzij het nieuwe kleurenscherm zijn de mogelijkheden vermenigvuldigd en bieden ze meer en verrijkte functies.

In kaart brengen van de Elemnt Bolt
In kaart brengen van de Elemnt Bolt

Allereerst moet worden opgemerkt dat dankzij het interne geheugen van 16 GB deze Wahoo Elemnt Bolt in staat is om veel kaarten en topografieën te accommoderen. Dus deze GPS wordt geleverd met vele kaarten Van OpenStreetMap vooraf gedownload. Namelijk: Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zweden, Spanje, Canada, Verenigde Staten, Australië, Engeland, Schotland en Wales. Ook als u dat wilt Download gratis extra kaarten, moet u de Elemnt Companion-app doorlopen.

Een route volgen en begeleiden
Een route volgen en begeleiden

Wat begeleiding betreft biedt de Elemnt Bolt vele mogelijkheden. Allereerst is het mogelijk om Volg een vooraf gedefinieerde route stroomopwaarts, of voer een bestemming in en de GPS berekent de beste route. Houd er rekening mee dat als u zich niet op het geplande startpunt van uw reisschema bevindt, Wahoo GPS stelt automatisch een route in om u daar te krijgen. Daarnaast is het mogelijk om de route op elk moment te wijzigen, indien nodig.

Route importeren door Strava
Route importeren door Strava

Met betrekking tot het importeren van tracks en routes is het mogelijk om de Wahoo applicatie te gebruiken om Routes instellen, maar ook toepassingen van derden. Het is inderdaad mogelijk om sporen te importeren van Strava, Komoot, Rijden met GPS, …). Opgemerkt moet worden dat trails en mountainbikeroutes worden ook ondersteund, ideaal voor mountainbikers die MTB Project of SingleTracks gebruiken.

Re-Route berekening
Omleiding

De indicaties bij geleiding zijn zeer duidelijk en leesbaar. Inderdaad, naast het in kaart brengen, tonen Quicklook LED’s u de richting die u moet nemen en waarschuwen u wanneer u de verkeerde route neemt. In dit geval, geen paniek, Elemnt Bolt berekent automatisch een nieuwe alternatieve route, om te voorkomen dat u terugkeert.

Prestatie- en trainingsmonitoring

In tegenstelling tot de Wahoo Elemnt Roam die vooral gericht is op fietsen, is de Elemnt Bolt Wahoo GPS fietsteller voor fietsers en deelnemers. Inderdaad, veel functies zijn direct gerelateerd aan het verzamelen en analyseren van gegevens.

Prestatiebewaking
Prestatiebewaking

Zoals met alle fiets GPS, De Bolt verzamelt en registreert vele statistieken. In het bijzonder: je snelheid, afstand en hoogteverschil, reistijd, hoogte, verbrande calorieën, …. Al deze gegevens kunnen direct op het scherm worden geraadpleegd dankzij PerfectView Zoom™. Met deze optie kunt u de interface en gegevenslay-out naar wens configureren.

Naast de sensoren die al in de meter zijn geïntegreerd, heeft u de mogelijkheid omextra sensoren koppelen en aansluiten. Technologie ANT+ en bluetooth hiermee kunt u een cadanssensor, snelheidssensor, hartslagmeter en/of vermogensmeter aansluiten.

Wahoo Elemnt Bolt - Prestatieanalyse
Wahoo Elemnt Bolt – Prestatieanalyse

Ten slotte worden alle verzamelde gegevens geregistreerd en vervolgens automatisch geëxporteerd naar de yahoo companion mobiele app. U kunt dan al uw outputs raadplegen, analyseren en vergelijken. U kunt uw prestaties ook exporteren en delen met community-apps van derden, zoals Strava.

Elemnt Bolt en Wahoo hometrainer
Elemnt Bolt en Wahoo hometrainer

De Wahoo Elemnt Bolt volgt je niet alleen op je uitstapjes. Inderdaad, dankzij de ANT + en Bluetooth-connectiviteit, GPS is compatibel met veel aangesloten hometrainers (Wahoo, Tacx, …). Zo kunt u, eenmaal gekoppeld, uw hometrainer bedienen, maar ook uw prestaties rechtstreeks vanaf het scherm raadplegen en opnemen.

Compatibel met Wahoo Companion-app

Wahoo Elemnt Bolt en de Wahoo Companion app
Wahoo Elemnt Bolt en de Wahoo Companion app

Zoals met alle Wahoo fiets GPS, De Elemnt Bolt is onlosmakelijk verbonden met de Wahoo Companion mobiele app. Downloadbaar gratis, deze applicatie is beschikbaar op iPhone en Android. Eenmaal verbonden en gekoppeld aan uw GPS, met de Wahoo Companion-applicatie kunt u uw GPS-teller aanpassen en instellen, maar ook om te ontgrendelen en zeer interessante extra functies toe te voegen.

Berichtmelding op de Elemnt Bolt
Berichtmelding op de Elemnt Bolt

Allereerst, eenmaal gekoppeld met je telefoon, wordt je Wahoo Elemnt Bolt een echt verlengstuk van je telefoon. Dat wil zeggen, jij ontvang een melding wanneer u een sms, bericht, e-mail en/of oproep ontvangt. Houd er rekening mee dat het mogelijk is om te kiezen tussen het ontvangen van een eenvoudige melding of het weergeven van het volledige bericht. Ideaal om je ogen op de weg te houden.

De Wahoo Elemnt Bolt-interface aanpassen
De Wahoo Elemnt Bolt-interface aanpassen

Bovendien kunt u vanuit de applicatie stel uw Wahoo Elemnt Bolt-teller naar wens in en configureer deze. U hebt inderdaad toegang tot alle mogelijke instellingen. Bovendien kunt u uw GPS verbinden met apps van derden, zoals Strava, Rijden met GPS, Komoot, Het plan van vandaag, Herbeleven, TrainerRoad, … U kunt ook de interface en lay-out van de weergegeven gegevens aanpassen.

Functies met betrekking tot de veiligheid van fietsers

Tegenwoordig doen GPS-fietsen dat niet inhoud meer om eenvoudige “trainingsgenoten” te zijn. Nu zijn fietsers en mountainbikers op zoek naar GPS-fietstellers om hun veiligheid te verbeteren. Dit is het geval bij de Wahoo Bolt Elemnt, die bevat veel zeer geruststellende functies.

Wahoo Elemnt Bolt en Garmin Varia RTL515
Wahoo Elemnt Bolt en Garmin Varia RTL515

Ten eerste deze Wahoo bike GPS is compatibel met Garmin Varia radars. Dankzij de ANT+ connectiviteit kan de Elemnt Bolt inderdaad koppelen met de nieuwe Garmin Varia RTL515 en Garmin Varia RVR315. In dit geval bieden Quicklooks LED’s een zeer leesbaar visueel signaal, dat u signaleert wanneer een of meer voertuigen u van achteren naderen.

Helaas heeft de Elemnt Bolt, in tegenstelling tot de Garmin Edge 1030 Plus, geen ingebouwde valdetector. Toch blijft het compatibel met Specialized ANGi sensoren. Dus, eenmaal gekoppeld en geconfigureerd, verschijnt in geval van val of botsing een countdown op het scherm van de Bolt en een bericht en uw GPS-locatie worden automatisch naar uw contactpersonen voor noodgevallen verzonden.

Livetrack van Elemnt Bolt
Livetrack van Elemnt Bolt

Wahoo heeft een langverwachte nieuwe functie toegevoegd, te beginnen met de vorige generatie. Geïnspireerd door de LiveTrack van Garmin fiets GPS, De nieuwe Wahoo Elemnt Bolt is nu in staat om uw locatie in realtime te delen met uw dierbaren. Deel gewoon een link naar uw dierbaren vanuit de Wahoo Companion-app. Houd er rekening mee dat deze functie alleen beschikbaar is als u met uw telefoon rijdt.

Kenmerken van de Elemnt Bolt Wahoo

Grootte van de behuizing

4,7 x 7,7 x 3,1 cm

Gewicht

68,38 gram

Autonomie

Tot 15 uur

Maximale temperatuur

-20°C tot 50°C

Waterdicht (IPX7)

Schermgrootte

2,2 inch

Beeldschermresolutie

320 x 240 pixels

Kleur

Tactiele

Protocollen en technologieën

GPS, Glonass, Galileo, Beidou, QZSS

Wifi

bluetooth

ANT+

Applicatie compatibel

De omstandigheden van onze Wahoo Elemnt Bolt GPS test

We hadden de kans om de nieuwe Wahoo Elemnt Bolt exclusief te ontvangen kort voor de release in mei 2021. Dus we konden het enkele weken in preview testen. In overeenstemming met ons transparantiebeleid is dit artikel onafhankelijk van elk partnerschap geschreven, wat ons essentiële objectiviteit en onpartijdigheid geeft.

Moet ik deze Wahoo Elemnt Bolt kopen?

Wahoo Elemnt Bout


 • 🔋 Autonomie


 • 🧭 Navigatie


 • 📟 Interface


 • 📊 Prestatie-analyse


 • 🔗 Connectiviteit


 • ⚙️ Instellingen & Installatie


 • 💬 Reviews van gebruikers

4.8

mtb-sport.nl’s review van de Wahoo Elemnt Bolt

Kortom, gezien de resultaten van onze test van deze nieuwe Elemnt Bolt, we kunnen deze Wahoo fiets GPS alleen maar aanbevelen. Inderdaad, ons gevoel is unaniem, betrouwbaar, nauwkeurig en ongelooflijk intuïtief deze Wahoo Elemnt Bolt fiets GPS heeft alle troeven om de fiets GPS teller markt te verstoren Middenklasse voor cycloclosportieven. En het is al begonnen, inderdaad, kijk maar naar het aantal professionele wielrenners dat al is uitgerust met deze nieuwe Wahoo Elemnt Bolt.

Wahoo Elemnt Bout


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Wahoo Elemnt Bolt Bundel


Zicht op Alltricks

Lees ook:   welke bril voor mountainbike