Tacx NEO 2T Smart: de beste hometrainer van 2023?

Hoewel uitgebracht in 2019, is de Tacx NEO 2T Smart nog steeds een hometrainer die erg populair is bij zowel fietsers onder professionals als amateurs! Gepresenteerd door Tacx als De meest geavanceerde smart-trainer op de markt, de NEO 2 Smart heeft inderdaad opmerkelijke functies en functionaliteiten. Maar is hij wel de beste hometrainer van 2023? Wat moeten we van deze nieuwe Tacx NEO 2T Smart vinden? We hadden het in onze handen, hier is onze mening!

Tacx NEO 2T Slim
Tacx NEO 2T Slim

Inhoudsopgave 🗂

Presentatie en handling van de nieuwe Tacx NEO 2T Smart

Zoals we net al zeiden, we kregen de kans om deze nieuwe NEO 2T Smart van Tacx te testen. Opvolger van de NEO 2, deze nieuwe connected home trainer, ook wel smart-trainer genoemd, neemt de meeste functies van zijn voorganger, terwijl hij enkele verbeteringen, maar ook nieuwigheden brengt. Hier is een korte introductievideo, om je snel kennis te laten maken met deze nieuwe Tacx NEO 2T Smart, voordat je alle functies beschrijft.

Uitpakken van deze NEO 2T Smart van Tacx®

Geleverd in een doos die is ontworpen om later te worden hergebruikt, speciaal voor transport of opslag, deze Tacx NEO 2T Smart home trainer is zeer goed beschermd door polystyreen. Geruststellend, wetende dat het pakket bijna 25 kg weegt. Tacx is niet alleen heel voorzichtig, maar heeft ook besloten om de inhoud van de doos goed te vullen, in inclusief vele accessoires en verrassingen. De verpakking bevat dus:

 • De NEO 2T Smart home trainer
 • Een voorwielbevestiging
 • 1 maand gratis abonnement op Tacx Premium software
 • Assen voor quick release en adapter kit (142 x 12 en 148 x 12 mm)
 • Een snelle QR voor racefiets en mountainbike (5 mm)
 • Kabel en voeding
 • Documentatie en gebruiksaanwijzing
Inhoud van de doos van de Tacx® NEO 2T Smart
Inhoud van de doos van de Tacx® NEO 2T Smart

Ongewijzigd ontwerp

Eenmaal uitgepakt waren we in eerste instantie nogal verrast. Inderdaad de nieuwe Tacx® NEO 2T Smart lijkt op de NEO 2 uit 2018. Afgezien van de nieuwe geplastificeerde strips en de kleur van de schroeven, blijft het ontwerp ongewijzigd. Qua gewicht weegt deze nieuwe Tacx hometrainer 21,5 kg, 2,1 kg minder dan de Tacx Flux 2 Smart. Deze zwaarte wordt met name verklaard door het virtuele vliegwiel van maximaal 125 kg.

Overzicht van de Tacx NEO 2T Smart 2019
Overzicht van de Tacx NEO 2T Smart 2019

Net als zijn voorgangers heeft de NEO 2T Smart een systeem van opvouwbare voeten die zowel een uitstekende stabiliteit, maar ook Een ideale compactheid om gemakkelijk te vervoeren of op te slaan. Inderdaad, met een voetafdruk van 575 bij 750 mm in uitgevouwen toestand, Tacx® NEO 2T biedt een solide en stabiele basis, terwijl een lichte laterale flexibiliteit overblijft om de natuurlijke links-rechts bewegingen van het lichaam te begeleiden.

Draagtas voor de Tacx NEO 2T Smart
Draagtas voor de Tacx NEO 2T Smart

Een uitzonderlijke stilte

Deze Tacx NEO 2T Smart van 2020 is ongetwijfeld De stilste hometrainer op de markt. Dankzij de elektromagnetische weerstand en het ontwerp vermindert deze nieuwe Tacx zowel het geluid van luchtbewegingen als trillingen. Kortom, deze laatste is extreem stil en kan daarom zonder risico binnenshuis worden gebruikt.

Indoor trainen met de NEO 2T Smart van Tacx
Indoor trainen met de NEO 2T Smart van Tacx

Verbeterde connectiviteit

Zoals met alle huidige slimme trainers, deze Tacx® NEO 2T Smart is compatibel met ANT+ ® FE-C en Bluetooth® protocollen. Daarom is dit laatste compatibel met veel apparaten, zoals uw Garmin Edge GPS-meter, telefoon, tablet en computer. Merk op dat het mogelijk is om meerdere apparaten tegelijkertijd aan te sluiten. Vervolgens kun je je Tacx hometrainer gebruiken met trainingsapps.

Installatie en configuratie van de NEO 2T Smart

Voordat u kunt trainen, is het noodzakelijk om uw hometrainer te installeren en te configureren. Inderdaad, in tegenstelling tot de Wahoo Kickr V5, de NEO 2T Smart wordt geassembleerd geleverd, maar helaas cassettevrij. Het zal daarom nodig zijn om er een apart te kopen en deze vervolgens te installeren. Merk op dat de naaf compatibel is met Shimano- en Sram-cassettes, voor Campagnolo is het noodzakelijk om jezelf uit te rusten met een adapter die apart wordt verkocht.

De Tacx NEO 2T Smart wordt geleverd zonder cassette, dus je zult er zelf een moeten installeren
De Tacx NEO 2T Smart wordt geleverd zonder cassette, dus je zult er zelf een moeten installeren.

Eenmaal geïnstalleerd, is het noodzakelijk koppel en configureer je hometrainer. Dankzij de connectiviteit van deze NEO 2T Smart Tacx® is het mogelijk om je trainer via Bluetooth en/of ANT+ te koppelen aan je apparaten zodat je deze kunt configureren en koppelen met je favoriete apps.

Een fiets installeren op de Tacx NEO 2T Smart
Een fiets installeren op de Tacx NEO 2T Smart

Opgemerkt moet worden dat deze NEO 2T Smart is perfect autonoom en kan dus werken zonder te worden aangesloten op een stopcontact. U zult echter niet genieten van de afdalingssimulatie.

De eigenschappen van deze Tacx NEO 2T Smart home trainer

Zoals we zojuist hebben gezien, heeft de nieuwe Tacx NEO 2T Smart uit 2019 zeer interessante technische functies. Aan de kant van de functies heeft de laatste absoluut niets om jaloers op andere aangesloten thuistrainers. Inderdaad deze NEO 2T Tacx hometrainer heeft zeer aantrekkelijke exclusieve functies. Een kort overzicht van de kenmerken van deze Tacx.

Een virtueel vliegwiel voor unieke sensaties

In tegenstelling tot de meeste connected hometrainers, is de nieuwe NEO 2T Smart van Tacx De bijzonderheid van het hebben van een virtueel vliegwiel. Dat wil zeggen, hij is in staat om voor te stellen Dynamische weerstand tot 2200 watt, om een roadtrip getrouw te reproduceren.

Bovendien maakt deze dynamische traagheid het mogelijk om het gewicht, de snelheid en de helling van de helling te compenseren. Inderdaad, deze Tacx NEO 2T Smart kan reproduceer het gevoel van een helling tot 25%, maar ook afdalingen.

Vliegwiel van de Tacx NEO 2T Smart
Vliegwiel van de Tacx NEO 2T Smart

Opgemerkt moet worden dat Dit vliegwiel maakt het ook mogelijk om het wegdek te simuleren.. Het is dus mogelijk om sensaties van trillingen te reproduceren zoals op de kasseien of het gevoel van glijden op het grind. Tot slot hoeft dit nieuwe stuurwiel niet gekalibreerd te worden.

Een smart-trainer die je trappen analyseert

De NEO 2T Smart is niet zomaar een connected hometrainer. Inderdaad deze Tacx analyseert je pedaalslag in real time. Het meet dus je trapfrequentie, maar ook je trapkracht. In het bijzonder is het mogelijk om een schatting te hebben van de kracht van het linkerbeen en het rechterbeen. Aan de precisiekant is deze Tacx NEO 2T zeer betrouwbaar. Inderdaad De nauwkeurigheid is in de orde van grootte van +/- 1%.

Train Zwift en andere trainingsapps

Vanaf nu wil de meerderheid van de fietsers die zichzelf uitrusten met een hometrainer, een verbonden hometrainer hebben, gewoonlijk “slimme trainer” om kunnen trainen op interactieve trainingsapps. Zwift is zeker de bekendste van hen, maar we kunnen ook vermelden Bkool en Trainer Weg die uitstekende alternatieven blijven.

Hometrainer Tacx NEO 2T Smart met een Van Rysel op Zwift
Thuistrainer Tacx NEO 2T Smart met een Van Rysel op Zwift

Zoals je misschien al geraden hebt, deze nieuwe Tacx NEO 2T Smart is uiteraard compatibel met alle interactieve aandrijfapplicaties. Dankzij de ANT+ en Bluetooth connectiviteit en alle verzamelde data kan deze Tacx hometrainer eenvoudig koppelen met je favoriete app en je meeslepende workouts aanbieden. Zo zal de weerstands- en hellingsimulatie zich aanpassen aan wat er op uw scherm wordt weergegeven, om u een totale onderdompeling en een meer interactieve training te bieden.

Let op: bij het kopen van een hometrainer van Tacx kun je genieten vaneen maand aangeboden op de Tacx® trainingssoftware. Het samenbrengen van een bibliotheek van meer dan 100 HD-video’s, maar ook gepersonaliseerde trainingsprogramma’s om uw doelen te bereiken.

Tacx software met de NEO 2T Smart
Tacx software met de NEO 2T Smart

De technische kenmerken van de Tacx® NEO 2T Smart

Type trainer

Directe transmissie

Slimme/verbonden hometrainer

Type weerstand

Elektromagnetisch

Weerstandskracht

2200 Watt

Helling simulatie

Tot 25% en -10%

Vermogensmeting

Cadansmeting

Precisie

+/- 1%

Gewicht

21,5 kg

Opklapbaar

Maximaal gebruikersgewicht

125 kg

Voederen

110-240 V

bluetooth

ANT+

Compatibel met apps

Zwift, Kinomap, Bkool, TrainerRoad, …

Testomstandigheden voor de NEO 2T Smart Tacx

Na de aankondiging van deze nieuwe NEO 2T Smart van Tacx hebben we besloten om hem te laten testen en te vergelijken met zijn voorgangers. Namelijk NEO 1 en NEO 2. Maar ook met zijn directe concurrenten, de Wahoo Fitness Kickr V5 en de Elite Suito. Op het moment van schrijven heeft onze Tacx NEO 2T Smart bijna 55 uur gebruik en meer dan 1500 km verzameld. Opgemerkt moet worden dat Deze test wordt niet gesponsord om een onafhankelijk en objectief oordeel te garanderen.

Wat moeten we onthouden van deze Tacx NEO 2T Smart?

Tacx NEO 2T Slim


 • 🔋 Weerstandskracht


 • 🔊 Geluidseffect


 • 🚵 ♂️ Realistische simulatie


 • 🔗 Connectiviteit (applicaties, software, …)


 • ⚙️ Instellingen & Installatie


 • 💬 Reviews van gebruikers

5

velo-kritiek.com’s mening over de Tacx NEO 2T Smart

Eindelijk, aan het einde van onze test, is het oordeel unaniem! De Tacx NEO 2T Smart is ongetwijfeld de beste hometrainer van 2021! Betrouwbaar, nauwkeurig, stabiel en stil deze smart-trainer is het ideale hulpmiddel voor een binnentraining die net zo aangenaam is als een buitenuitje. Bovendien, als u een fan bent van Zwift, is het gewoon de beste keuze, op voorwaarde dat u de prijs kunt zetten. Want ja, kwaliteit heeft een hoge prijs… Maar wees gerust, de investering is het waard!


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   welke pedalen op mountainbike