Wahoo Elemnt: een oudere generatie fiets GPS

Gepresenteerd als de toekomst van GPS-fiets, de nieuwe Wahoo Elemnt werd uitgebracht in juli 2016. Wahoo wil met deze Elemnt concurreren met essentiële merken als Garmin of Bryton en wil via deze Elemnt een speler worden in de fietscomputersector. Maar achter dergelijke claims, heeft deze Wahoo Elemnt echt de mogelijkheden om een essentiële fiets-GPS te worden?

De mtb-sport.nl had de mogelijkheid om in preview deze GPS Wahoo Elemnt te testen. Via dit artikel, We onthullen onze mening !

Inhoudsopgave 🗂

Decodering van Wahoo Element GPS

De Elemnt is Wahoo’s iconische teller, hij is vergelijkbaar met de Garmin Edge Touring. Deze Wahoo GPS is Compatibel met alle apparatuur van het merk zoals de Wahoo cadanssensor, maar ook van andere concurrerende merken dankzij de ANT+ chip. Deze meter heeft vele voordelen en voordelen, die u kunt ontdekken in onze gedetailleerde test hieronder.

Wahoo Elemnt
Wahoo Elemnt

Interface en ergonomie van deze Wahoo Elemnt

Ten eerste deze Wahoo Elemnt meter heeft een 2,7 inch scherm (68,6 mm diagonaal). Helaas is dit scherm monochroom. Het heeft geen kleurrijk scherm in tegenstelling tot de Elemnt Roam. Niettemin Het scherm is zeer leesbaar en heeft een nieuwe technologie die het mogelijk maakt om geen last te hebben van reflecties. Dit is erg praktisch tijdens een fietstocht in de volle zon. Omdat het niet aanraakt, heeft het daarom 3 knoppen onderaan het scherm. Ze zijn gemakkelijk aanklikbaar en stellen u in staat om navigeer eenvoudig en intuïtief door de verschillende menu’s van deze Wahoo Elemnt GPS.

Interface du Wahoo Elemnt
Interface du Wahoo Elemnt

De interface en Navigatiemenu’s zijn eenvoudig en intuïtief en geef toegang tot alle functies van de meter in een paar klikken: een weergave van fysieke activiteit met een volledig overzicht van prestatie-indicatoren, een weergave van de hoogte om de beklimmingen in realtime te volgen, een kaart om niet af te wijken van het parcours, live monitoring en meer, afhankelijk van de instellingen die u wilt definiëren.

Tot slot heeft deze Wahoo Elemnt teller LED-verlichtingQuickLook” boven het scherm om u op de hoogte te stellen in het geval van een probleem of onderbroken verbinding.

Prestatieanalyse en activiteitenmonitoring

Le Wahoo Elemnt stelt u in staat om veel gegevens over de prestaties ervan te verzamelen. Het is dan mogelijk om al deze gegevens te analyseren via de Elemnt-app of via apps van derden zoals:

 • Strava (60 dagen gratis op proef)
 • Komoot (1 gratis regionale bundel)
 • Best Bike Split (30 dagen op proef aangeboden)
 • Ride With GPS Premium (30 dagen gratis op proef)
 • Het plan van vandaag (gratis proefperiode van 30 dagen)
 • TrainingPeaks (30-daagse proefversie aangeboden)
Prestatieweergave
Prestatieweergave

Zo kunt u de gemaakte cursus visualiseren en uw prestaties automatisch herstellen. Eindelijk deze meter is compatibel met Wahoo home-trainers. U kunt uitstapjes maken vanaf uw hometrainer terwijl u geniet van nauwkeurige indicatoren op uw GPS.

Dynamische mapping en GPS-tracking

De Elemnt fietsmonitor is een GPS-teller. Het biedt daarom live toegang tot waardevolle informatie over zijn huidige carrière en zo veel cruciale informatie verzamelen voor diepgaande prestatieanalyse.

Zeilen op de Wahoo Elemnt
Navigerenn op de Wahoo Elemnt

Wanneer de GPS wordt geleverd, zijn kaarten al vooraf geladen: Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Azië en Oceanië. Aan de andere kant kunnen kaarten van Rusland, Azië en Afrika worden gedownload van de Elemnt-applicatie. Kaarten worden regelmatig bijgewerkt om te profiteren van de huidige kaarten. Het is mogelijk om in te zoomen op de dynamische kaart met behulp van de knoppen aan de rechterkant om te genieten van een meer gedetailleerde kaart.

Interface van een pas op de Elemnt
Interface van een pas op de Elemnt

Voor degenen die deze Elemnt Wahoo-meter willen gebruiken voor een mountainbike-activiteit, is deze compatibel met bospaden en afdalingen. Zo heeft u toegang tot alle informatie van de mountainbikeroutes die u leent.

Een GPS die is verbonden en compatibel is met toepassingen van derden

Strava op de Wahoo Elemnt
Strava op de Wahoo Elemnt

De Wahoo Elemnt is een GPS-teller die compatibel is met veel analysetoepassingen van derden. Zoals Strava, waarmee je kunt analyseren en Deel je optreden met je vrienden. Maar ook met de Relive applicatie waarmee je in 3D en op een leuke manier je reis kunt visualiseren.

Een GPS boordevol technologieën om de fietser te beschermen

De veiligheid van fietsers is een van de grootste zorgen van Wahoo. Inderdaad, het rust de meerderheid van zijn modellen uit met de nieuwste technologieën om hun gebruikers te beschermen. Allereerst is het mogelijk om uw huidige locatie te delen met uw dierbaren met de Live Track-tool. Nadat u deze optie vooraf hebt geconfigureerd, wordt er een e-mail of sms verzonden vanaf uw mobiel, zodat u uw reis live kunt volgen.

Wahoo Elemnt met een Shimano DI2
Wahoo Elemnt met een Shimano DI2

Bovendien kunt u in het geval van een telefoontje van een geliefde worden gewaarschuwd met behulp van de LED’s. U kunt deze optie op elk gewenst moment uitschakelen via de meterinstellingen. Ten slotte is deze meter een fietsteller met een ANT + -antenne en is deze meter compatibel met achterradars die u waarschuwen wanneer een voertuig achter u staat.

Installeren en configureren van de Wahoo Elemnt

De Wahoo Elemnt installeren
De Wahoo Elemnt installeren

De installatie van de Wahoo-meter is snel en eenvoudig. Inderdaad, het is onderverdeeld in slechts 2 stappen: Installatie natuurkunde en configuratie via de Elemnt app. Allereerst hoeft u alleen maar de verschillende stappen te volgen om uw Wahoo-meter op uw fiets te installeren. De meter wordt geleverd met 3 verschillende montagebeugels: een voorsteun, een stuurpensteun en een verlengsteun voor triatlon. Koppel ten slotte eenvoudig uw meter aan de Elemnt-applicatie die beschikbaar is op iPhone en Android om uw meter te configureren.

De technische kenmerken van de Wahoo Elemnt

Grootte van de behuizing

5,75 x 9,05 x 2,12 cm

Gewicht

99,2 gram

Autonomie

Tot 17 uur.

Maximale temperatuur

-20°C tot 50°C

Waterdicht (IPX7)

Schermgrootte

2,7 inch

Beeldschermresolutie

240 x 400 pixels

Kleur

Tactiele

Protocollen en technologieën

GPS, Glonass, Galilei

Wifi

bluetooth

ANT+

Applicatie compatibel

Hoe hebben we deze Wahoo Elemnt GPS getest?

Om tijdens deze test de echte objectiviteit te behouden, we hebben deze Wahoo Elemnt GPS geëvalueerd volgens vooraf gedefinieerde criteria, inclusief de autonomie, interface, navigatiesysteem en vele andere criteria … Dit alles om het transparant te kunnen vergelijken met vergelijkbare GPS, zoals de Polar V650.

Wat moeten we onthouden over Wahoo Elemnt?

Wahoo Elemnt


 • 🔋 Autonomie


 • 🧭 Navigatie


 • 📟 Interface


 • 📊 Prestatie-analyse


 • 🔗 Connectiviteit


 • ⚙️ Instellingen & Installatie


 • 💬 Reviews van gebruikers

4.2

De mening van velo-kritiek op de Wahoo Elemnt

Kortom, de Wahoo Elemnt is een uitstekende G-counterPS. Hoewel deze functies zeer correct en merkbaar blijven, is deze Wahoo GPS nu technologisch verouderd. Zozeer zelfs dat het niet meer op de markt wordt gebracht. Inderdaad, het werd in 2019 vervangen door de Wahoo Elemnt Roam.

⚠️ Onbeschikbaar ⚠️

Le Wahoo Elemnt niet langer op de markt wordt gebracht. Inderdaad, het is vervangen door de Wahoo Elemnt Roam!


Bekijk de Wahoo Elemnt Roam review

Lees ook:   mountainbike huren hardenberg