Tacx Flow Smart: de goedkope connected home trainer

De Tacx Flow Smart T2240 wordt vaak weergegeven als De oplossing voor fietsers met een beperkt budget, die zichzelf willen uitrusten met een verbonden en intelligente hometrainer om fit te blijven tijdens de winter of bij slecht weer. Inderdaad, met een onverslaanbare prijs blijft deze Tacx nieuwsgierigheid wekken bij amateurwielrenners. Maar wat is deze Tacx Flow Smart eigenlijk waard? Is het Zwift compatibel? Moet ik het kopen? Het antwoord in dit artikel.

Tacx Flow Smart T2240
Tacx Flow Smart T2240

Bekijk de dagprijs

Inhoudsopgave 🗂

 

Maak kennis met de Tacx Flow Smart T2240 hometrainer

De Flow Smart T2240 wordt gepresenteerd door Tacx, als hometrainer”instapniveau“. We moeten onszelf dus niet voor de gek houden, Tacx moest uiteraard concessies doen om de prijs van dit model te verlagen.. Verwacht daarom geen functies die gelijkwaardig zijn aan superieure modellen zoals de Flux S Smart of de NEO 2T Smart. Toch heeft Tacx ervoor gezorgd dat het een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding biedt.

De inhoud van de doos

Bij aflevering wordt al snel de wens duidelijk om deze nieuwe Tacx Flow Smart uit te pakken en vervolgens te gebruiken. Inderdaad, zoals gewoonlijk, Tacx biedt aantrekkelijke en zeer goed ontworpen verpakkingen. Eenmaal geopend, ontdekken we de Flow Smart T2240 hometrainer, evenals vele accessoires zeer netjes en beschermd door polystyreen. Dit kan handig zijn, zeker als je je Tacx in de zomer wilt vervoeren of opbergen. In de doos vinden we:

 • De Flow Smart Trainer (gedemonteerd*)
 • Een voorwielbevestiging
 • Een snelle demontage-as voor fiets en mountainbike (5 mm)
 • Een netsnoer
 • Een maandabonnement op het Tacx trainingsplatform
 • Instructies voor gebruik en montage
Het openen van de doos van de Tacx Flow Smart T2240
Het openen van de doos van de Tacx Flow Smart T2240

Bekijk de dagprijs

Montage, configuratie en kalibratie van de Tacx Flow Smart

In tegenstelling tot de Tacx NEO 2T Smart, deze Flow Smart T2240 wordt gedemonteerd geleverd. U hoeft zich echter geen zorgen te maken, zelfs niet voor niet-klusjesmannen. Inderdaad, de montage is eenvoudig als “hallo” en duurt maximaal 1 minuut. Plaats eenvoudig de weerstandseenheid (het smart home trainer-gedeelte) aan de basis (voeten) met behulp van de twee meegeleverde schroeven en sleutel.

Lees ook:   scott aspect mountainbike
Montage van de Tacx® Flow Smart T2240
Montage van de Tacx® Flow Smart T2240

Zodra je Tacx Flow Smart is gemonteerd, installeer je je fiets eenvoudig op de hometrainer. Het enige wat u hoeft te doen is Vervang uw snelle demontage met behulp van de meegeleverde as. Aan de andere kant, als je een fiets met een doorgaande as hebt, moet je de Tacx E-Thru doorgaande as apart aanschaffen. Wees voorzichtig, controleer of de blauwe hendel aan de achterkant van de hometrainer in de hoge positie staat, zodat deze perfect past en tegen je wiel plakt. Zodra de fiets is geïnstalleerd, laat u eenvoudig de hendel zakken om deze te vergrendelen. Opgemerkt moet worden dat Alle stappen worden in detail uitgelegd in de gebruiksaanwijzing.

Een fiets installeren op de Tacx Flow Smart
Een fiets installeren op de Tacx Flow Smart
Rolverstelling op de Tacx Flow Smart T2240
Rolverstelling op de Tacx Flow Smart T2240

Zodra alles is geïnstalleerd, het zal nodig zijn om je hometrainer te koppelen aan de Tacx appom Kalibreer deze Tacx Flow Smart. Deze stap is weliswaar een beetje lang, maar echt essentieel omom betrouwbare en consistente gegevens te verzamelen. Volg gewoon de aanwijzingen in uw app. Houd rekening met ongeveer 5 minuten voor deze kalibratie. Zodra deze stap is voltooid, is uw hometrainer klaar voor gebruik!

Ontdekking en eerste indrukken

Na het uitpakken en monteren deze Tacx Flow Smart, is het tijd om erachter te komen. Zoals je al gemerkt hebt is deze Tacx een klassieke hometrainer, zoals de Wahoo Kickr Snap. Het stalen en plastic ontwerp zorgt voor zowel sterkte als verbazingwekkende stabiliteit. Ondanks zijn gewicht van slechts 9,4 kg biedt deze Tacx T2240 dankzij zijn twee intrekbare voeten een opmerkelijke stabiliteit, zelfs als je sprint. Zo is deze Flow Smart, lichtgewicht en opvouwbaar, gemakkelijk te vervoeren of op te bergen. Tot slot is ons eerste gevoel simpel: deze hometrainer is eenvoudig maar robuust.

Overzicht van Tacx Flow Smart
Overzicht van Tacx Flow Smart

Bekijk de dagprijs

Een vloeiende roller, maar niet erg stil

Om zich te onderscheiden van zijn concurrenten, deze Tacx® Flow Smart T2240 is voorzien van een nieuw vliegwiel en roller. Hoewel compacter en lichter dan de Tacx Flux S Smart, biedt het vliegwiel van 1,6 kg een uniek en zeer realistisch gevoel voor een klassieke hometrainer. Dit komt door de nieuwe roller ontworpen in gehard staal bedekt met een flexibele kunststof die trillingen absorbeert, terwijl ervoor wordt gezorgd dat slijtage wordt beperkt, om een goede levensduur van het apparaat te behouden.

Lees ook:   spatbord mountainbike trek

Helaas, ondanks deze ontwikkelingen, deze home trainer Flow Smart T2240 is niet zo stil, ondanks de beloftes van Tacx. Toegegeven, dit blijft redelijk draaglijk, en blijft veel rustiger dan de meeste bandentrainers. Aan de andere kant, verwacht niet om 5:00 uur in je woonkamer te trainen zonder het hele huis wakker te maken. Het lawaai blijkt in feite: het grootste mankement van deze Tacx Flow Smart.

Nieuw vliegwiel en rol op de Tacx Flow Smart
Nieuw vliegwiel en rol op de Tacx Flow Smart

COMPATIBEL MET ANT+ en Bluetooth

Zoals met alle aangesloten hometrainers, deze Tacx Flow Smart is ANT+ en Bluetooth compatibel. Zo kan het eenvoudig verbinding maken en koppelen met uw telefoon, tablet, computer of GPS-meter. Vervolgens kun je je hometrainer koppelen aan je favoriete workout-apps. Merk op dat het dankzij Bluetooth-technologie mogelijk is om meerdere apparaten tegelijkertijd aan te sluiten.

De ervaring en functies van deze Tacx Flow Smart

We hebben zojuist de technische kenmerken van deze Flow Smart hometrainer samengevat. Laten we nu eens kijken naar de verschillende functies aangeboden door deze Tacx home trainer, evenals gebruikerservaring en -gevoel.

Een zeer realistisch gevoel

Eenmaal op de fiets is het gevoel heel realistisch. Inderdaad deze Tacx Flow Smart biedt een interactieve en daardoor zeer meeslepende ervaring. Dit wordt verklaard door de vloeibaarheid van de roller, maar ook door de weerstand van het vliegwiel dat in staat is om simuleer een helling tot 6%. Laten we eerlijk zijn, dit lijkt misschien beperkt, vooral voor de meest ervaren fietsers. Toch is dit nog steeds meer dan genoeg voor beginnende fietsers, of voor fietsers die gewoon hun benen willen draaien en geen specifieke oefeningen en trainingen willen doen.

Lees ook:   fietsbanden mountainbike
Tacx Flow Smart met een interactieve trainingsapp
Tacx Flow Smart met een interactieve trainingsapp

Zwift-compatibiliteit en andere schijf-apps

Als verbonden hometrainer, deze Tacx Flow Smart is uiteraard Zwift compatible, maar ook met TrainerRoad, Komoot, Tacx Training, etc. Sluit dus eenvoudig een compatibel apparaat (computer, telefoon, tablet) aan via Bluetooth of ANT +. Je kunt dan interactief trainen, zodat je je niet hoeft te vervelen. Let er wel op dat wanneer je een Tacx hometrainer koopt, je profiteert vaneen maandabonnement aangeboden op het Tacx Training platform.

Zwift
Zwift

Kenmerken van de Tacx® Flow Smart T2240

Type trainer

Op wielen

Home-traislimme/verbonden ner

Type weerstand

Magnetisch

Weerstandskracht

800 Watt

Helling simulatie

Tot 6%

Vermogensmeting

Cadansmeting

Precisie

+/- 5%

Gewicht

9,4 kg

Opklapbaar

Maximaal gebruikersgewicht

125 kg

Voederen

110-240 V

bluetooth

ANT+

Compatibel met apps

Zwift, Kinomap, Bkool, TrainerRoad, …

De voorwaarden van onze Tacx Flow Smart test

Zoals gebruikelijk hebben we deze Tacx Flow Smart T2240 volledig onafhankelijk getest en vergeleken. En dit, om u een constructief artikel en een objectieve mening te bieden. Op het moment van schrijven van deze gedetailleerde beoordeling, onze Flow Smart hometrainer van Tacx heeft meer dan 60 uur gebruik en precies 1531 cumulatieve kilometers, gesurft op de Zwift app, Kinomap en TrainerRoad. Zo denken we genoeg ervaring en terugblik te hebben om onze mening over de Tacx® Flow Smart T2240 hometrainer te kunnen delen.

Onze mening over de Tacx Flow Smart hometrainer

Tacx Flow Slim


 • 🔋 Weerstandskracht


 • 🔊 Geluidseffect


 • 🚵 ♂️ Realistische simulatie


 • 🔗 Connectiviteit (applicaties, software, …)


 • ⚙️ Instellingen & Installatie


 • 💬 Reviews van gebruikers

4.4

velo-kritiek.com’s mening over de Tacx Flow Smart

Tot slot, wat moeten we onthouden van deze Tacx Flow Smart T2240? Nou, om eerlijk te zijn, De balans is meer dan eervol. Tacx moest inderdaad concessies doen om zo’n lage prijs te bieden, vooral op het gebied van gebruikte materialen en geluid. Het is echter nog steeds een effectieve en eenvoudig te gebruiken connected hometrainer. In het kort deze Flow Smart van Tacx is ideaal voor amateurfietsers op zoek naar een goedkope Zwift compatibele hometrainer. Let wel, het is de goedkope Tacx connected home trainer die wij aanraden.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon