GARMIN EDGE 520: EEN GPS VAN DE OUDERE GENERATIE

Garmin Edge 520 | Test &Opinie


 • 🔋Autonomie


 • 🧭 Navigatie


 • 📟 Interface


 • ⚙️ Instellingen & Installatie


 • 💬 Reviews van gebruikers

4.7

Mening van de redactie over de Garmin Edge 520

De Garmin is een ware demonstratie van Garmin’s technologie en vakmanschap. Hoewel het geen aanraakscherm is, blijft het een zeer eenvoudig te gebruiken en intuïtieve teller. Het biedt een breed scala aan verschillende modi, om zich aan te passen aan alle situaties! Wij raden het aan als u op zoek bent naar een resistente en efficiënte meter!

⚠️ Onbeschikbaar ⚠️

De Garmin Edge 520 niet langer op de markt wordt gebracht. Inderdaad, het is vervangen door de Garmin Edge 530!


Zie de review van de Garmin Edge 530

Dit is de oude versie van de GPS MTB van Garmin, momenteel vervangen door de Garmin 530. Het biedt meerdere functies: zoals compatibiliteit met Garmin Connect of Strava Live. Een paar jaar geleden werd deze Garmin Edge 520 het vlaggenschip van de knowhow van de Amerikaanse fabrikant. Het wordt veel gebruikt door amateur mountainbikers. Ontdek waarom, in onze gedetailleerde GPS-metertest voor mountainbikes!

Inhoudsopgave 🗂

Testblad

Onze review van de Garmin Edge 520

De GPS Garmin Edge 520 | werd uitgebreid beoordeeld over meerdere dagen. We beoordeelden het op verschillende criteria. Met name het scherm, de autonomie, de GPS en het gebruik ervan. Dit is wat we dachten.

Interface en navigatie

Garmin Edge 520 DeniveleDeze GPS-teller heeft een scherm van hoge kwaliteit en heeft felle kleuren die zorgen voor een groot contrast. Erg praktisch bij het uitgaan in de zon. In tegenstelling tot de Garmin Edge 830, het heeft geen aanraakscherm. Het heeft daarom zeven externe knoppen om alle aangeboden functies te bedienen.

Aanvankelijk verwachtten we dat de interface minder gebruiksvriendelijk zou zijn dan tellers met touchscreens, maar Garmin heeft het systeem drastisch verbeterd door het aantal knoppen te verhogen in vergelijking met de vier knoppen op de originele 500 en de knoppen te verplaatsen ” Schoot ” en ” stert” aan de rand van het apparaat, om hun toegang te vergemakkelijken. De linkerkant van het apparaat is voorzien van de aan / uit-knop en de pijltoetsen omhoog / omlaag waarmee u door menu-items kunt bladeren. De knoppen aan de rechterkant worden gebruikt voor navigatie in het menu. In tegenstelling tot eerdere Garmin GPS zijn menu’s verticaal uitgelijnd, dus als u omhoog of omlaag scrolt, hebt u snel toegang tot meer items in het menu. Met de Garmin Edge 820 kunt u met één klik zijwaarts door gegevensschermen scrollen.

Uiteindelijk kunnen meer puistjes in het begin verwarrender lijken. Maar we vonden het tegenovergestelde, met minder functies toegewezen aan elke knop, vonden we navigatie gemakkelijker. De lay-out en lay-out van het scherm zijn veranderd van Garmin tellers vorige, maar we vonden de navigatie intuïtiever en eenvoudiger.

Prestatieanalyse

De beste manier om de Edge 520 te programmeren, is door een gratis Garmin Connect-account voor gegevensoverdracht aan te maken en uw nieuwe toestel aan dat account te koppelen. Garmin Connect is ook vereist om te profiteren van Live Track- en Strava Live-functies.

Nadat u Garmin Connect hebt ingesteld, is de volgende stap het plannen van de activiteitsprofielen. U wordt ook gevraagd om uw leeftijd, gewicht en andere persoonlijke informatie in te voeren. Eerdere Garmin-eenheden hadden al fietsprofielen. Dit is geen optie op dit model. We geven de voorkeur aan het activiteitenprofiel, omdat je een profiel voor mountainbiken kunt maken en vervolgens meerdere fietsen kunt gebruiken onder Dit profiel en alle gegevensschermen.

Voor het testen stellen we activiteitenprofielen op met specifieke dataschermen voor hardlopen, trainen en indoortraining.

Vervolgens geeft de Garmin Edge 520 u verschillende live indicaties zoals:

 • Snelheid (GPS- of sensorgegevens)
 • Afstand (GPS- of sensorgegevens)
 • Hoogte (interne barometer)
 • Temperatuur
Garmin Edge 520
Garmin Edge 520 – Overzicht

GPS &Navigatie

De Edge 520 maakt gebruik van beide satellietsystemen: GLONASS en GPS. De Garmin Edge 820 gebruikt beide methoden gelijk. We ontdekten tijdens het testen dat meters die beide systemen gebruiken, de neiging hebben om een iets snellere satellietacquisitie te hebben. De Edge 520 heeft echter geen routeerbare kaarten in tegenstelling tot de Edge 820, maar u kunt gedetailleerde kaarten downloaden van Open Street Maps.

Opgemerkt moet echter worden dat de Edge 520 geen sleuf heeft voor een mogelijke geheugenkaart, dus opslag is beperkt tot de vrije ruimte die beschikbaar is op uw computer. De vrije ruimte neemt af naarmate u meer browsegegevens op de computer opslaat, tenzij u deze na het downloaden verwijdert.
Dat gezegd hebbende, we hadden genoeg geheugen om kaarten van 25-35 MB te laden, zelfs met een week aan reizen opgeslagen op het apparaat.

Edge 520-connectiviteit

Garmin Edge 520 beeldscherm
Garmin Edge 520

Met Garmin Connect kunt u al uw ritgegevens rechtstreeks naar Strava en/of Training Peaks overbrengen wanneer u via Bluetooth bent verbonden met een smartphone. Daarnaast ontvang je automatisch alle segmentupdates die naar je apparaat worden verzonden, zodat je bepaalde komtijden hebt en de segmenten die je op Strava hebt geselecteerd. De Edge 520 maakt gebruik van Bluetooth Smart om te communiceren met smartphones, waardoor het mogelijk is om sms- en oproepwaarschuwingen naar het apparaat te sturen zolang het zich binnen het bereik van uw telefoon bevindt.

De mobiele telefoon connectiviteit kunt u ook gebruik maken van de Live Track functie. Met de Live Track-modus kan iedereen die u e-mailt uw voortgang en locatie op een kaart zien tijdens uw rit. Dit is een geweldige functie die uw dierbaren wat gemoedsrust kan bieden als u alleen traint.

De installatie van de Garmin Edge 520

De installatie is vergelijkbaar met andere Garmin GPS die we hebben getest. Alle met GPS uitgeruste meters die we hebben getest, kunnen worden gebruikt zonder sensorkoppeling. In wezen kunt u de meter op elk type fiets installeren, zowel racefiets als mountainbike. U kunt GPS en barometer gebruiken om snelheid, afstand en hoogtewinst bij te houden. Als u bijvoorbeeld meerdere fietsen heeft, hoeft u mogelijk niet het vermogen en de cadans op uw mountainbike bij te houden, maar toch wilt u enkele basisgegevens bijhouden, zoals afstand en tijd.

Het instellen en installeren van de Edge 520 is kinderspel dankzij de snelle installatiehandleidingen in het Frans. Bovendien kunt u met de 2 meegeleverde steunen ervoor kiezen om de GPS-teller op de stuurpen of op het stuur te plaatsen volgens uw behoeften en wensen!

Bundel

De Garmin Edge 520 Bundel

Garmin Edge 520 Bundel
Garmin Edge 520 Bundel

Naast de klassieke versie wordt een bundelversie aangeboden. Het geeft toegang tot een cadanssensor, een hartsensor en een vermogensmeter! Dit alles om toegang te hebben tot aanvullende informatie om zijn analyses verder te verfijnen, om uiteindelijk zijn prestaties te verbeteren!
Hier zijn de belangrijkste statistieken die beschikbaar zijn via het bundelpakket:

 • Cadans (bij gebruik met een speciale sensor of met de hand aangedreven vermogensmeter)
 • Vermogen (indien gekoppeld met een ANT+ vermogensmeter. We gebruikten Quarq en PowerTap)
 • Calorieverbruik (bij gebruik van een vermogensmeter)
 • Hartslag (hartslagmeterband)

Garmin: een bekend merk

Garmin is een Amerikaans bedrijf dat werd opgericht door Gary Burrell en Min H. Kao in 1989 in Lenexa, Kansas. Dit bedrijf heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in GPS-navigatiesystemen. Zo biedt het de afgelopen jaren GPS voor fietsers om hun Reis in de stad, in het bos of op het platteland. Tot slot is Garmin een referentie geworden op het gebied van fietstellers, vooral met de Garmin Edge Touring, een van de best verkochte modellen. Van 2009 tot 2014 ondersteunde Garmin een professionele wielerploeg die deelnam aan de ProTour en de Tour de France! Zelfs vandaag de dag gebruiken veel teams Garmin-meters om hun fietsen uit te rusten.

Kenmerken

Kenmerken van de Garmin Edge 520

Grootte van de behuizing

4,9 x 7,3 x 2,1 cm

Gewicht

60,0 gram

Autonomie

Tot 15 uur

Maximale temperatuur

-20°C tot 60°C

Waterdicht (IPX7)

Schermgrootte

2,3 inch

Beeldschermresolutie

200 x 265 pixels

Kleur

Tactiele

Protocollen en technologieën

GPS, Glonass

Wifi

bluetooth

ANT+

Applicatie compatibel

Accessoires die bij de Garmin Edge 520 worden geleverd

De Garmin Edge Touring wordt geleverd met:

 • Rand 520 Plus
 • Ondersteuning aan de voorzijde
 • Standaard ondersteuning
 • Snelheidssensor ( Bundel )
 • Cadanssensor ( Bundel )
 • Hartslagmeter ( Bundel )
 • Fixatie
 • Oplaad-/datakabel
 • Gebruikershandleidingen

Gebruikers beoordelingen

Garmin 520 Edge ervaringen

“Kaart zeer leesbaar en in kleur, intuïtief, geen zorgen over synchronisatie met Strava en Garmin connect, veel aanpassingsopties.”⭐⭐⭐⭐⭐
Mathilde – Amazone
“Als teller (chrono, km, snelheid, …) is het perfect gezien het aantal mogelijke instellingen van het display (van 1 tot 10 gegevens per scherm). Wat routetracking betreft, is het display eenvoudig en maakt het gemakkelijk om het te volgen pad te zien.”⭐⭐⭐⭐⭐
Maxime – Amazone

mening

Onze mening over de Garmin Edge 520 GPS

Dit model is een uitstekende fiets GPS teller. Het heeft alle functies waar fietsers om hebben gevraagd en meer. De voorgestelde kaarten en een groot aantal andere prestatiekenmerken maken het een van de meest efficiënte fietstellers op de markt. Ondanks sterke concurrentie van andere modellen zoals de Rand 1030, verwachten we dat de Garmin 520 snel een GPS-teller zal worden met een sterke aanwezigheid op wegen en paden.

POSITIEVE PUNTEN

 • Valbestendig
 • Geavanceerde prestatieanalyse
 • Bundelaanbieding
 • Compatibele ANT+
NEGATIEVEN

 • Niet-aanraakscherm
 • Klein scherm
⚠️ Onbeschikbaar ⚠️

De Garmin Edge 520 niet langer op de markt wordt gebracht. Inderdaad, het is vervangen door de Garmin Edge 530!


Zie de review van de Garmin Edge 530

Lees ook:   2e hands mountainbike