Garmin Varia radar: het ultieme accessoire om veilig te rijden

Nog steeds te ongewoon onder amateurwielrenners, Garmin Varia fietsradars zijn niettemin word het onwrikbare accessoire van professionele wielrenners tijdens hun training. Inderdaad, Garmin Varia worden helaas te vaak beschouwd als overbodige gadgets. In werkelijkheid zijn ze echter zeer nuttig en maken ze het mogelijkde veiligheid van fietsers aanzienlijk verhogen. Maar waarom is de Garmin Varia dan ontegenzeggelijk het essentiële accessoire om veilig te rijden?

Vandaag heeft de redactie van mtb-sport.nl is geïnteresseerd in Garmin fietsradars, beter bekend als Garmin Varia. Laten we ontsleutelen!

Inhoudsopgave 🗂

Welke Garmin Varia kies je in ?

Allereerst is het belangrijk om te specificeren dat Garmin momenteel het enige merk is dat fietsradars aanbiedt. Laten we dus eens kijken naar het huidige assortiment, Garmin Varia. Hier is onze selectie van de beste Garmin radars in :

Het beste

Garmin Varia RTL515
Varia RTL515

5.0
5/5

Merken

Garmin

Gewicht

71 gram

Autonomie

16 uur

Draagwijdte

140 meter

Opsporing

8 voertuigen

Achterlicht

Ja

bluetooth

Ja

ANT+

Ja

Toepassing

Ja

Ipx7

Ja

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Favoriet

Garmin Varia RVR315
Varia RVR315

4.8
4.8/5

Merken

Garmin

Gewicht

51 gram

Autonomie

7 uur

Draagwijdte

140 meter

Opsporing

8 voertuigen

Achterlicht

Nee

bluetooth

Ja

ANT+

Ja

Toepassing

Ja

Ipx7

Ja

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Goedkoop

Garmin Varia RTL510
Varia RTL510

4.3
4.3/5

Merken

Garmin

Gewicht

74 gram

Autonomie

15 uur

Draagwijdte

140 meter

Opsporing

8 voertuigen

Achterlicht

Ja

bluetooth

Nee

ANT+

Ja

Toepassing

Nee

Ipx7

Ja

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


HerzienGedetailleerd

Garmin Varia RTL515: de beste fietsradar

Uitgebracht in juni 2020, de Garmin Varia RTL515 is zeker De beste fietsradar van . Komen om de vorige versie van de Varia RTL510 bij te werken, het brengt een aantal nieuwe functies en enkele opmerkelijke verbeteringen.

Garmin Varia RTL515
Garmin Varia RTL515

Met een accuduur van 16 uur begeleidt deze Garmin Varia RTL515 je tijdens al je uitjes. Voor een gewicht van slechts 71 gram is deze Varia radar in staat om tot 8 voertuigen tegelijk te detecteren en heeft een bereik van 140 meter. Uitgerust met een ANT + en Bluetooth-chip, koppelt het met compatibele GPS-fietsen, maar ook met de nieuwe Garmin Varia app.

Samengevat is de Garmin Varia RTL515 Keuze N°1 ! Lichtgewicht, compact en uiterst betrouwbaar, met deze kleine sensor kunt u Rijden met een gerust hart tijdens je trainingen.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Garmin Varia RVR315: ideaal voor stedelingen

Uitgebracht op hetzelfde moment als de RTL515, de Varia RVR315 is de nieuwe Garmin radar favoriet. Bedoeld voor een meer stedelijk gebruik, neemt deze sensor enkele kenmerken van zijn oudere.

Garmin Varia RVR315
Garmin Varia RVR315

In tegenstelling tot de RTL515, de Garmin Varia RVR315 heeft geen stoplicht. Daarom is het nog compacter. Inderdaad, het weegt slechts 51 gram. Bovendien is het dankzij zijn autonomie van 7 uur perfect geschikt voor dagelijks gebruik. Door tot 8 voertuigen tot 140 meter te detecteren, kunt u veilig rijden. Merk op dat het compatibel is met de Garmin Varia applicatie, maar ook met uw GPS.

Zo biedt deze fietsradar Garmin Varia RVR315 Een uitstekend compromis. Inderdaad, het biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, waaronder voor stadsfietsers die niet per se een stoplicht nodig hebben.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Garmin Varia RTL510: goedkoper maar net zo effectief

De Garmin Varia RTL510 werd uitgebracht in 2017, het is sindsdien vervangen door de nieuwe RTL515. Hoewel van oudere generatie, dit Fietsradar blijft zeer efficiënt en betrouwbaar.

Garmin Varia RTL510
Garmin Varia RTL510

Net als zijn vervanging is de Varia RTL510-radar in staat om tot 8 voertuigen tot 140 meter tegelijk te detecteren. Het echte verschil tussen de RTL515 en de RTL510 is de connectiviteit. Inderdaad, de RTL510 heeft geen Bluetooth-chip, daarom is deze niet compatibel met de nieuwe Garmin Varia mobiele applicatie. Wat betreft zijn autonomie is het maximaal 15 uur.

Kortom, de RTL510 blijft een uitstekende goedkope Garmin Varia radar. Het wordt echter moeilijk te vinden. Daarom raden wij u aan om u te wenden tot de RTL515.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Waar wordt een Garmin Varia radar voor gebruikt?

Het assortiment Garmin Varia brengt veiligheidsaccessoires samen op de markt gebracht door Garmin. In het bijzonder zijn er fietsradars. Verscheen in 2015, na de overname van de start-up iKubu door de apparatuurfabrikant Garmin, Garmin Varia fietsradars maken het mogelijk om fietsers te identificeren, te rapporteren en te informeren over de gevaren om hen heen.

Garmin Varia RTL
Garmin Varia RTL

Waarom een Garmin fietsradar gebruiken?

Laten we het eerst hebben over cijfers. In 2020 is de Kop-staartbotsing is de belangrijkste doodsoorzaak onder fietsers. De dreiging is dus zeer reëel en moet niet lichtvaardig worden opgevat. Zoals we nooit genoeg kunnen zeggen: veiligheid is onbetaalbaar! Daarom wordt het gebruik van een Garmin Varia type fietsradar sterk aanbevolen door zowel verenigingen als professionals. Deze technologische tool, brengt u een Zeer waardevolle hulp om veilig te circuleren.

Blijf op de hoogte van volgervoertuigen

In eerste instantie zijn Garmin Varia fietsradars bedoeld om fietsers te waarschuwen voor de voertuigen erachter. Aldus deze kleine veiligheidssensor signaleert u met een visueel maar ook hoorbaar signaal, dat een of meer voertuigen u van achteren naderen. De kleur van de waarschuwing verandert afhankelijk van de afstand tussen u en de voertuigen. Zo kunt u uw snelheid en houding aanpassen aan het verkeer om u heen.

Garmin Varia Waarschuwing
Garmin Varia Waarschuwingen

Zien, maar ook gezien worden

Geïnformeerd worden over de volgende voertuigen is een goede zaak. Gezien worden is echter net zo belangrijk. Daarom heeft de Garmin Varia RTL, in tegenstelling tot de RVR315, een achterlicht. Zichtbaar op een afstand van 1,6 km op klaarlichte dag, dit verkeerslicht waarschuwt automobilisten voor uw aanwezigheid. Het licht is modulair en maakt het mogelijk om af te wisselen tussen knipperende of continue signalering.

Hoe installeer en configureer ik een Garmin Varia?

Deinstallatie en configuratie van een Garmin Varia radar is heel eenvoudig en snel. Alles wordt stap voor stap uitgelegd, in de meegeleverde gebruikershandleiding. We kunnen het onderwerp echter kort aanstippen.

Allereerst is het noodzakelijk om Installeer de radar. Over het algemeen zijn Garmin Varia gepositioneerd op de zitbuis. Elastieken, algemeen bekend als “Garmin Banden” kunt u uw sensor bevestigen.

Zodra de installatie is voltooid, is het noodzakelijk omUw radar koppelen en configureren. Verbind uw Garmin Varia eenvoudig met uw GPS of de Garmin Varia mobiele app, via Bluetooth of ANT+ technologie. Volg vervolgens de instructies om de configuratie te voltooien. Merk op dat u voor een Garmin Edge GPS naar de instellingen moet gaan, vervolgens naar het tabblad “sensoren en accessoires” en vervolgens een nieuwe sensor moet toevoegen.

Hoe kies je je Garmin Varia fietsradar?

Verrassend genoeg, ondanks het verminderde bereik van Garmin Varia-modellen, is de keuze van zijn fietsradar niet noodzakelijkerwijs voor de hand liggend. Inderdaad, op dit moment, Er zijn 4 modellen op de markt : RVR315, RTL515, RTL510 en RTL511. Merk op dat de laatste twee genoemde modellen Garmin Varia van de oude generatie zijn en geleidelijk uit de schappen verdwijnen. Dus de keuze is vooral tussen de Varia RTL515 en de Varia RVR315.

Ten eerste, deAutonomie is het belangrijkste punt van differentiatie. Garmin Varia radars hebben een batterijduur variërend van 7 uur voor de RVR315, tot 16 uur voor de Varia RTL515. Afhankelijk van de duur van je uitjes is het daarom beter om een specifiek model te kiezen. Voor fietsers raden wij u aan om naar het Varia RTL-assortiment te gaan. Integendeel, we raden de Varia RVR aan voor fietstoeristen of voor stadsfietsers.

Bovendien, als u Rijd ’s nachts regelmatig raden we de Garmin Varia RTL ten zeerste aan. Inderdaad, ze hebben een Signaleringslicht waarmee u kunt rapporteren aan weggebruikers. Merk op dat de Garmin Varia RVR315 deze functie niet heeft.

Veelgestelde vragen – Uw vragen over Garmin Varia flitsers

We hebben een aantal veelgestelde vragen over Garmin Varia radars geselecteerd:

Wat is de beste Garmin Varia in ?

De nieuwe Garmin Varia RTL515 is ontegenzeggelijk De beste fietsradar in ! Uitgebracht in juni 2020, naast een batterijduur van 16 uur, biedt het onfeilbare detectie! Het is inderdaad in staat om tot 8 voertuigen tegelijkertijd te detecteren met een bereik van 140 meter. Bovendien heeft hij, in tegenstelling tot de Varia RVR315, een verkeerslicht dat tot 1,6 km door weggebruikers kan worden gezien.

Garmin Varia RTL510 vs Garmin Varia RTL515: wat te kiezen?

De Garmin Varia RTL515 verving de RTL510, een verouderd model dat in 2017 werd uitgebracht. Hoewel de Varia RTL515 de belangrijkste bases en kenmerken inneemt, heeft hij een betere autonomie, een betere detectie, vooral wanneer de helderheid afneemt, voor een lager gewicht. Bovendien de RTL510 is bijna niet meer te koop en is niet compatibel met de nieuwe Garmin Varia app. In het kort wij raden de Varia RTL515 aan !

Waarom een Garmin Varia radar gebruiken?

Het gebruik van een Garmin Varia biedt vele voordelen! Allereerst maakt het het mogelijk om u op de hoogte te stellen wanneer een of meer voertuigen worden gebruiktbij u in de buurt van achteren. Zo kunt u uw tempo en gedrag aanpassen om de risico’s te verminderen. Daarnaast kunt u met de Garmin Varia RTL Meld uw aanwezigheid aan automobilisten dankzij een stoplicht.
Lees ook:   mountainbike leasen