Tacx Flux 2 Smart: de Tacx hometrainer met een onverslaanbare prijs-prestatieverhouding

Aangekondigd en op de markt gebracht eind 2018, de nieuwe Tacx Flux 2 Smart hometrainer vervangt zijn voorganger de Flux Smart. Dit karakteristieke assortiment van het merk Tacx wordt geprezen door wielerfans en is geschikt voor zowel experts in de discipline als sporters met incidenteel gebruik. De Tacx Flux 2 is een echt middenklassemodel en biedt veel functies. Dan Is deze smart-trainer aangepast aan uw behoeften? Het antwoord in onze gedetailleerde review!

Tacx Flux 2 Slim
Tacx Flux 2 Slim

Inhoudsopgave 🗂

Ontdek en ga aan de slag met de Tacx Flux 2 Smart

Verbeterd ten opzichte van het vorige model, De Tacx Flux 2 Smart biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met aangepaste connectiviteit is het nog eenvoudiger om veelgebruikte workout-apps zoals Zwift of Kinomap. De Tacx Flux 2 neemt daarom met enkele aanpassingen en aanpassingen de meeste kenmerken van het oude model over. Alvorens al zijn kenmerken te beschrijven, De onderstaande video introduceert kort het model.

De Tacx Flux 2 Smart uitpakken

Bij aflevering is te zien dat de verpakking is ontworpen om de Tacx Flux 2 hometrainer en de bijbehorende accessoires te bewaren. Inderdaad, bij het openen van de doos kunnen we ontdekken dat de verpakking is goed beschermd door polystyreen. Naast alle verwachte elementen in het pakket heeft Tacx een verrassing toegevoegd. Binnenin bevat de verpakking:

 • De Tacx Flux 2 Smart T2980 hometrainer
 • Assen voor quick release en adapter kit (142 x 12 en 148 x 12 mm)
 • Snelle doorrijhoogte voor racefietsen en mountainbikes (5 mm)
 • 1 maand gratis abonnement op de Tacx Premium software en app
 • Een kabel en voeding
 • Documentatie en gebruiksaanwijzing

Een stijl op het eerste gezicht onveranderd

Op het eerste gezicht biedt de Tacx Flux 2 geen grote differentiatie- of verbeteringsgebieden ten opzichte van zijn voorganger. Het ontwerp is vrijwel identiek aan de Tacx Flux S Smart, met uitzondering van de nieuwe blauwe gelamineerde strips en de kleur van de schroeven. Op het Flux-assortiment worden de voeten bevestigd door twee bouten die het aan de rest van de hometrainer bevestigen. In tegenstelling tot sommige modellen, de voeten van de Flux zijn niet opvouwbaar om ruimte te besparen bij het opbergen, waardoor het vervoer moeilijker wordt. Dit is het grootste nadeel. Voor deze trainer heb je ook een beetje ruimte nodig, zodat de benen niet intrekbaar zijn. Niettemin, met zijn voetafdruk van 670 bij 642 mm, de Tacx Flux 2 daarentegen is zeer stabiel.

Overzicht van de Tacx Flux 2 Smart T2980
Overzicht van de Tacx Flux 2 Smart T2980

Qua gewicht, Deze Smart-Trainer geeft 23,6 kg weer, woog de antecessor 22,8 kg. Dit verschil is vooral te wijten aan verbeteringen en technische kenmerken. naar het nieuwe model gebracht. Sterker nog, deze trainer is veel krachtiger dan de Tacx Flow Smart en kan een massatraagheid van 31,2 kg bereiken en hellingen tot 16% helling simuleren. Alles voor minder dan 1 kg meer.

Uitstekende compatibiliteit

De Tacx Flux 2 Slim, zoals alle vergelijkbare smart-trainers, is compatibel met de bluetooth® en met de ANT+ ® FE-C protocol. Het biedt daarom meer connectiviteit met belangrijke trainingstoepassingen zoals Zwift. Opgemerkt moet worden dat het mogelijk om Flow 2 op meerdere apparaten tegelijk aan te sluiten. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om naast je trainingssoftware ook live je prestaties tijdens je sessies bij te houden met je GPS-teller. Merk op dat u bij sommige modellen Garmin GPS-meters de weerstand van de Flux 2 direct kunt regelen.

Eenvoudige installatie

De configuratie van deze hometrainer is vrij eenvoudig. Gemonteerd geleverd, wordt de cassette toch niet meegeleverd. Het is dus noodzakelijk om er een apart te kopen of een van uw fietsen te gebruiken. De wielkast is compatibel met cassettes Shimano en SRAM. Er moet nog steeds worden opgemerkt dat u voor de 9- en 10-speedcassettes de adapterring in de accessoires moet gebruiken.

Een fiets installeren op de Tacx Flux 2 Smart
Een fiets installeren op de Tacx Flux 2 Smart

Zodra deze stap is voltooid, hoeft u alleen maar uw fiets aan de rest van de hometrainer te bevestigen en aan te sluiten. Wanneer de Flux 2 aan de stroom staat, kunt u hem eindelijk koppelen en koppelen met je trainingssoftware via Bluetooth of ANT+. Merk op dat De weerstand kan alleen worden aangepast als deze is aangesloten. U bent nu klaar voor gebruik!

Kenmerken en gebruik van de nieuwe Tacx® Flux 2 Smart

Tussenmodel van het merk Tacx, deze hometrainer is het perfecte compromis tussen de high-end en trainers die geschikt zijn voor atleten voor meer incidenteel gebruik. Inderdaad Tacx Flux 2 Smart heeft uitstekende functies die we hieronder ontleden.

Een bijzonder stille autonome smart trainer

Een van de kenmerken die door het merk worden geclaimd, is de stilte van deze nieuwe Tacx Flux 2 Smart T2980 En op dit punt zijn we het met hen eens. Het moet gezegd dat het ontwerp van het model echt is doordacht om trillingen en geluid zoveel mogelijk te beperken. Het vliegwiel van deze hometrainer is ontegenzeggelijk een van de stilste op de markt.

Binnengebruik van de Tacx Flux 2 Smart T2980
Binnengebruik van de Tacx Flux 2 Smart T2980

Bijzonderheid van dit intelligente model, Het werkt heel goed in autonomie, zonder software. Het repliceert het rijden op vlakke wegen volgens een geleidelijke vermogenscurve, waarbij de weerstand toeneemt naarmate je je tempo meer intensiveert.

Een krachtige en vloeiende hometrainer

Op de Tacx Flux 2, De weerstandseenheid is sterk verbeterd vergeleken met het eerste model in het assortiment. Als bonus weegt het grotere vliegwiel bijna 7,6 kg. Dit zorgt voor betere rijsensaties die over het algemeen de omgeving van een buitenuitje beter reproduceren. Vermogensniveau, zult u begrijpen, deze smart-trainer stelt niet teleur. Het is ook in staat om u te begeleiden in uw meest intense sessies tot 2000 watt door hellingen tot 16% te simuleren.

Als het gaat om vermogensmeting heeft Tacx haar model ontworpen om veilige resultaten te geven met een hoge mate van betrouwbaarheid. Het is in staat om uw kracht te voorzien van plus of min 2,5% nauwkeurigheid. Toch, minder nauwkeurig dan de Tacx NEO 2T Smart, het premium model van het merk, blijven de resultaten zeer correct.

Een interactieve trainingsapp gebruiken met de Tacx Flux 2 Smart
Een interactieve trainingsapp gebruiken met de Tacx Flux 2 Smart

Kenmerken van de Tacx Flux 2 Smart T2980

Type trainer

Directe transmissie

Slimme/verbonden hometrainer

Type weerstand

Elektromagnetisch

Weerstandskracht

2000 Watt

Helling simulatie

Tot 16%

Vermogensmeting

Cadansmeting

Precisie

+/- 2.5%

Gewicht

23,6 kg

Opklapbaar

Maximaal gebruikersgewicht

125 kg

Voederen

110-240 V

bluetooth

ANT+

Compatibel met apps

Zwift, Kinomap, Bkool, TrainerRoad, …

Over de voorwaarden van onze Tacx Flux 2 Smart test

We kochten van mtb-sport.nl deze Tacx Flux 2 Smart home trainer te testen en te vergelijken met zijn voorganger. Deze test gaf ons ook de mogelijkheid om het te vergelijken met de belangrijkste modellen op de markt van andere merken zoals Wahoo en Elite. Op het moment van schrijven van onze review, De Tacx Flux 2 Smart heeft al vele uren gebruik. Zoals gebruikelijk werd deze test onafhankelijk uitgevoerd om een onpartijdig oordeel te geven.

Verslag en advies over de Tacx Flux 2 Smart hometrainer

Tacx Flux 2 Slim


 • 🔋 Weerstandskracht


 • 🔊 Geluidseffect


 • 🚵 ♂️ Realistische simulatie


 • 🔗 Connectiviteit (applicaties, software, …)


 • ⚙️ Instellingen & Installatie


 • 💬 Reviews van gebruikers

4.9

De review van de Tacx Flux 2 Smart

Concluderend, De mening van ons team is zeer positief. De nieuwe Tacx Flux 2 Smart hometrainer maakt echt het verschil met het vorige model in dezelfde serie. Met een uitstekend vermogen toont het model een waterdichte stabiliteit. Nauwkeurig en stil, de rijervaring is even soepel als bevredigend. De Tacx Flux 2 Smart is perfect voor alle fietsers Enthousiast om optimaal te trainen zonder per se een hoge prijs te zetten. Inderdaad, het is zeker Beste waarde van . Je kunt gaan met je ogen dicht!


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   hoe breed is het stuur van een mountainbike