Elite Direto XR-T: de best verbonden hometrainer Elite?

Uitgebracht in 2020, de Elite Direto XR-T hometrainer is de nieuwste toevoeging aan het Italiaanse merk. Het volgt de twee bestsellers van het merk op, de Direto en de Direto X. Dit model markeert een echte evolutie ten opzichte van zijn voorgangers met veel technische verbeteringen. Definitief overgenomen door de gemeenschap van professionele wielrenners, is deze Elite Direto XR-T naar verluidt een van de beste hometrainers op de markt. Wat moeten we hiervan denken? Wat is het eigenlijk waard? Het antwoord in deze gedetailleerde review.

Elite Direto XR-T
Elite Direto XR-T

Inhoudsopgave 🗂

Maak kennis met de Direto XR-T van Elite

We hebben deze Direto XR-T gekregen om het te testen en een constructieve analyse en een objectief oordeel te geven, ten opzichte van deze interactieve hometrainer. Relatief recent model, want in 2020 op de markt gebracht, Het brengt echte verbeteringen in vergelijking met de vorige modellen van het merk met zoals altijd zeer solide technische eigenschappen. Voordat je dieper in het model duikt, ontdek je deze nieuwe Direto XR-T via de korte introductievideo gemaakt door Elite.

Uitpakken van de Elite Direto XR-T en zijn accessoires

Bij ontvangst en opening van de verpakking waardeerden we onmiddellijk de kwaliteit van de verpakking die ervoor zorgt dat de hometrainer en zijn accessoires tijdens het transport goed worden beschermd. Inderdaad, de inhoud wordt beschermd door polystyreen en de hometrainer zelf is nog meer in plastic verpakt om addertje onder het gras te voorkomen. In totaal weegt het pakket ongeveer 20 kilogram. Deze verpakking zal het transport en de opslag vergemakkelijken. Het is nu tijd om de inhoud te ontdekken, die zijn deel van de verrassingen heeft! Houd er rekening mee dat de Elite Direto XR-T hometrainer is precies hetzelfde model als de XR, het enige onderscheidende element is dat de cassette wordt niet meegeleverd met de XR-T. Hierdoor kun je de cassette kiezen die het beste bij je past. De verpakking bevat dus de volgende elementen:

 • De Elite Direto XR interactieve hometrainer
 • Een voorwielbeugel ” Reisblokkade«
 • 12 maanden gratis abonnement op My E-Training Software &App
 • 1 maand gratis abonnement op Zwift
 • 130 mm en 135 mm quick release adapters
 • Adapters voor doorgaande as 12 x 142 mm en 12 x 148 mm
 • Afstandhouders voor het gebruik van Shimano 9v en 10v cassettes
 • Snelle blokkering
 • Kabel en voeding
 • Documentatie en gebruiksaanwijzing
De Direto XR-T Elite uitpakken
In tegenstelling tot de Elite Direto XR wordt de XR-T cassettevrij geleverd

Identiek ontwerp en formaat aan de Direto XR

Zoals eerder vermeld, wat de Elite Direto XR-T hometrainer en de Elite Direto XR onderscheidt, is de cassette die niet bij de XR-T wordt geleverd, afgezien daarvan zijn alle functies van de modellen hetzelfde. Dus eenmaal uitgepakt, moet je natuurlijk je cassette monteren voordat je hem kunt gebruiken. Anders dan dat, zou de installatie vrij snel moeten zijn. Inderdaad, het model wordt voorgemonteerd geleverd. Zijdelings gewicht, goede verrassing, de Direto XR-T is vrij licht. In tegenstelling tot de meeste vergelijkbare modellen van andere merken die ongeveer 20 kg zijn, Deze interactieve hometrainer geeft slechts 16,2 kg weer op de weegschaal. Als bonus zijn de voeten van de Direto XR-T opvouwbaar, wat geweldig nieuws is voor het dragen en opbergen van de trainer.

En toch, in tegenstelling tot wat men zou denken met zijn vedergewicht en voeten, de Direto XR-T biedt uitzonderlijke stabiliteitcapuchon En dat zelfs als danser en op de meest intense momenten. Merk op dat de voeten die erg ver uit elkaar staan, bijdragen aan deze stevigheid in de sessie. Tot slot de voorwielbeugel Reisblokkade van het merk Elite geleverd met de hometrainer verhoogt het comfort tijdens de training aanzienlijk.

Elite Direto XR-T intrekbare voetjes
De voetjes van de Elite Direto XR-T zijn verstelbaar voor maximale stabiliteit

Compatibel met alle fietsen en mountainbikes

Hoewel uw Elite Direto XR-T interactieve hometrainer zonder cassette wordt geleverd, De compatibiliteit van het model is absoluut een van de beste op de markt. Het is perfect voor weg-, gravel- en mountainbikes, met naven van 130 of 135 x 5 mm met snelle demontage of met de kruisingsassen van 142 x 12 mm of 148 x 12 m. Daarnaast is de nieuwe Direto XR-T compatibel met Shimano/SRAM 9, 10, 11 en 12 versnellingen cassettes, Campagnolo 9, 10, 11 en 12 versnellingen, Shimano 10, 11 en 12 versnellingen. Dus maak je geen zorgen, uw fiets of mountainbike is noodzakelijkerwijs compatibel met de Direto XR-T.

Wielsteun van de Elite Direto XR-T
Wielsteun van de Elite Direto XR-T

Bluetooth- en ANT+-connectiviteit

Zoals alle slimme trainers van Elite, De Direto XR-T Elite biedt uitstekende connectiviteit en communiceert met alle software en applicaties via protocollen bluetooth®, ANT + ® FE-C. Als slimme hometrainer past de Direto XR-T de weerstand zelf aan om een betere ervaring mogelijk te maken. Zoals u kunt zien, kunt u uw trainer met meerdere apparaten tegelijk koppelen, zoals uw pc en tablet. En natuurlijk, u kunt de Direto XR-T verbinden met uw favoriete indoor cycling apps zoals Zwift, Trainer Weg, Bkool, Kinomap of de software Mijn E-Training, die gratis beschikbaar zal zijn gedurende 12 maanden bij levering.

Trainen met de Direto XR-T op Zwift
Trainen met de Direto XR-T op Zwift

Gedetailleerde functiebeoordeling van de Elite Direto XR-T

Elite markeert opnieuw de geesten, met dit complete en high-end model, bedacht en ontworpen voor prestaties. De Direto XR-T Elite bevat veel unieke functies en uitstekende technische kenmerken. Zo wordt het op de markt gepositioneerd als een van de beste fiets hometrainers van het moment. Krachtig, precies en robuust, het heeft niets om jaloers op te zijn op de bestsellers van zijn concurrenten zoals de NEO 2T Smart van Tacx of de Kickr v5 van Wahoo. Dus laten we alle functies van deze Direto XR-T in elk detail ontdekken.

Een ultrarealistische en meeslepende ervaring

Wat de gebruikte sensaties betreft, is het een puur genot. Elite heeft de interne mechanica van de Direto XR-T volledig opnieuw ontworpen om de stilte te verbeteren, met een uitzonderlijk resultaat. Dit model is ongetwijfeld een van de stilste op de markt.

De Elite Direto XR-T gebruiken
De Elite Direto XR-T gebruiken

De Direto XR-T blinkt niet alleen uit als het gaat om ruis. Inderdaad, deze hometrainer heeft de ongewone eigenschap dat hij een 5,1 kg vliegwiel met elektromagnetische weerstand. Dit betekent dat de Direto XR-T u tot 2300 watt kan begeleiden met dynamische weerstand. Bovendien de Direto XR-T is in staat om hellingen tot 24% te simuleren. Het aanbieden van unieke sensaties, zelfs in uw meest intense trainingssessies.

En alsof dat nog niet genoeg is, is de Elite Direto XR-T, zoals alle nieuwste generatie modellen van het merk compatibel met Rizer. Dit is de nieuwste nieuwigheid van Elite. De Rizer is een hellingsimulator en kan daarom de fiets naar beneden en naar boven bewegen om de meest extreme hellingen en beklimmingen te simuleren, waardoor een ervaring zo dicht mogelijk bij de realiteit kan worden gerepliceerd.

Elite Direto XT-R en Elite Rizer
De Elite Direto XR-T is compatibel met de Elite Rizer slope simulator

Nauwkeurige pedaalanalyse met OTS-technologie

De vermogensindicator van de trainer kan uw vermogen, trapfrequentie en snelheid live meten, met een pRecisie van ongeveer 1,5%. Het is het sterke punt van dit model dat het onderscheidt van andere modellen in de Elite-catalogus, maar ook van de markt door het onder de meest nauwkeurige van alle modellen te plaatsen, alle merken samen. Deze uitzonderlijke precisie wordt mogelijk gemaakt door de OTS-technologie (Optische koppelsensor) waarmee de Direto XR-T is uitgerust. Qua cadans wordt het gedaan zonder dat er een sensor op de fiets is geplaatst, het wordt rechtstreeks berekend door uw Direto XR-T interactieve hometrainer op basis van de vermogensanalyse van de OTS-sensor. Deze technologie is ontwikkeld door het merk Elite, maakt echt het verschil voor concurrenten en fietsers die zeer specifieke trainingen willen uitvoeren.

OTS sensor van de Elite Direto XR-T
OTS sensor van de Elite Direto XR-T

Compatibel met Zwift en alle indoor trainingsapps

Zoals de meeste modellen op de markt, de Direto XR-T is een slimme trainer. Dat wil zeggen, het stelt u in staat om tegelijkertijd verbonden met interactieve applicaties te trainen voor een nog meeslependere ervaring. Hiervan kunt u Zwift gebruiken, dat ongetwijfeld de meest populaire van allemaal is, omdat het het grootste aantal registranten heeft. Maar er zijn andere alternatieve toepassingen zoals BKool, Trainer Weg of Kinomap.

U kunt uw Direto XR-T eenvoudig en automatisch koppelen met uw favoriete app dankzij de ANT+ en Bluetooth-connectiviteit. De loopomgeving van de applicatie wordt daarom automatisch gesimuleerd door uw smart trainer door de helling en weerstand op uw scherm te repliceren. Dit alles zorgt voor een volledig interactieve ervaring en meer leuke workouts.

Zwift en Elite Direto XR-T
1 maand gratis abonnement op Zwift bij aankoop van de Elite Direto XR-T

Merk op dat met de aankoop van de Direto XR-T, Elite u biedt 12 maanden abonnement op haar software en applicatie My E-Training. Het aanbieden van geavanceerde data-analyse en tracking functies, deze software is zeer interessant. Daarnaast heb je ook 1 maand gratis abonnement op de referentie interactieve trainingsapp Zwift. Sommige gebruikers hadden na ontvangst van het pakket hun 2 gratis abonnementen niet, als dit het geval is, hoeft u alleen maar contact op te nemen met Elite-ondersteuning, die ze zonder zorgen zal verstrekken.

De kenmerken van de Direto XR-T

Type trainer

Directe transmissie

Slimme/verbonden hometrainer

Type weerstand

Elektromagnetisch

Weerstandskracht

2300 Watt

Helling simulatie

Tot 24%

Vermogensmeting

Cadansmeting

Precisie

+/- 1.5%

Gewicht

16,2 kg

Opklapbaar

Maximaal gebruikersgewicht

115 kg

Voederen

110-240 V

bluetooth

ANT+

Compatibel met apps

Zwift, Kinomap, Bkool, TrainerRoad, …

Over de voorwaarden van onze Elite Direto XR-T test

Zoals gewoonlijk wilden we de Direto XR-T hometrainer laten testen en onze mening delen. Op het moment van schrijven van ons artikel hadden we de mogelijkheid om bijna 1500 km te rijden met meer dan 55 uur intensieve training. Op velo-kritisch We waarderen onze onafhankelijkheid, dus het is belangrijk op te merken dat dit artikel op geen enkele manier wordt gesponsord. Zo houden we het vol Een onpartijdig en objectief advies.

Onze mening over de Elite Direto XR-T hometrainer

Elite Direto XR-T


 • 🔋 Weerstandskracht


 • 🔊 Geluidseffect


 • 🚵 ♂️ Realistische simulatie


 • 🔗 Connectiviteit (applicaties, software, …)


 • ⚙️ Instellingen & Installatie


 • 💬 Reviews van gebruikers

5

mtb-sport.nl’s review van de Elite Direto XR-T

Tot slot, wat moeten we onthouden van de nieuwe né van het merk Elite? Dit staat buiten kijf. Een van de beste thuistrainers van 2023. Het is uiterst nauwkeurig en betrouwbaar en biedt uitstekende vermogenskwaliteiten. Bovendien is het erg stil en biedt het daarom een ultra-meeslepende trainingservaring en echt comfort. Aan de prijskant blijft het redelijk betaalbaar in vergelijking met sommige van zijn concurrenten. De hometrainer Elite Direto XR-T biedt daarom een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dus als je zowel binnen als buiten wilt presteren is dit de ideale tool.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   ghost mountainbike