Welke fiets GPS te kiezen in ?

Voor veel fietsers geldt: de fiets GPS is uitgegroeid tot het essentiële accessoire. Beschouwd als een boordcomputer, biedt de GPS-fietsteller vele onbetwistbare voordelen: precisie, betrouwbaarheid en veelzijdigheid. Gezien het duizelingwekkende aantal fiets-GPS-fietsen op de markt, kan het echter moeilijk zijn om de juiste keuze te maken! Maar ja, welke fiets GPS teller te kiezen? Wat zijn de beste GPS voor fietsen in ? mtb-sport.nl Decodeert…

Inhoudsopgave 🗂

De 3 beste fiets GPS van

De mtb-sport.nl had de mogelijkheid om talloze fiets GPS te evalueren en te vergelijken, tijdens onze gedetailleerde tests en beoordelingen. Zo konden we objectief en onpartijdig de 3 Beste GPS-fietstellers van .

Het beste

Garmin Edge 1030 Plus
Rand 1030 Plus

5.0
5/5

Merken

Garmin

Autonomie

24 uur

Gewicht

124 gram

Middel

5,8 x 11,4 x 1,9

Scherm

Kleur

Scherm

Tactiele

Cartografie

Ja

ANT+

Ja

bluetooth

Ja

Wifi

Ja

Ipx7

Ja

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Favoriet

Bryton Rider 750
Ruiter 750

4.9
4.9/5

Merken

Bryton

Autonomie

20 uur

Gewicht

93 gram

Middel

4,97 x 9,25 x 2,38

Scherm

Kleur

Scherm

Tactiele

Cartografie

Ja

ANT+

Ja

bluetooth

Ja

Wifi

Ja

Ipx7

Ja

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Goedkoop

Garmin Edge verkennen
Edge verkennen

4.6
4.6/5

Merken

Garmin

Autonomie

12 uur

Gewicht

116 gram

Middel

5,5 × 10,5 × 2,2

Scherm

Kleur

Scherm

Tactiele

Cartografie

Ja

ANT+

Ja

bluetooth

Ja

Wifi

Nee

Ipx7

Ja

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Garmin Edge 1030 Plus: de beste fiets GPS

Zonder twijfel het meest succesvolle model in het Garmin Edge assortiment, deze Garmin Edge 1030 Plus biedt zeer aantrekkelijke functies en functionaliteit. Uitgebracht in juni 2020, deze nieuwe fiets GPS is een belangrijke evolutie van de Edge 1030.

Garmin Edge 1030 Plus
Garmin Edge 1030 Plus

Het formaat van 58 x 114 x 19 millimeter, bevat een 3,5-inch touchscreen, deze Garmin 1030 Edge Plus biedt een ergonomische en intuïtieve interface. Dankzij de nieuwe generatie accu heeft deze Edge 1030 Plus een accuduur van ongeveer 24 uur. Deze Garmin GPS fietsteller integreert vele functies, van dynamische kaarten, prestatieanalyse, SOS-waarschuwingen en incidentdetector, en biedt een breed scala aan mogelijkheden. U vindt alle functies en functionaliteit van deze GPS in onze gedetailleerde review van de Garmin Edge 1030 Plus.

Intuïtief, ergonomisch, nauwkeurig en compleet, deze Garmin fietsteller biedt vele voordelen. Geprezen door de pers en zijn gebruikers, deze nieuwe Edge 1030 Plus Garmin is ongetwijfeld de beste fiets GPS in Volgens mtb-sport.nl !

Garmin Edge 1030 Plus


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Garmin Edge 1030 Plus Bundel


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Bryton Rider 750: het ideale compromis

Uitgebracht in november 2020, is de Bryton Rider 750 sindsdien veel besproken! Inderdaad, compleet, betrouwbaar, nauwkeurig en betaalbaar, deze Bryton fiets GPS teller heeft alles in huis om zowel amateur als ervaren fietsers te verleiden.

Bryton Rider 750
Bryton Rider 750

Nieuw in het Rider-assortiment, deze Bryton Rider 750 heeft vergelijkbare functies als de Edge 1030 Plus. Uitgerust met een 2,8-inch LCD touch screen, deze GPS voor fiets biedt leesbaarheid en een aangename grip. Bovendien maakt het relatief compacte en lichte formaat het mogelijk om de fietser niet te storen. De ingebouwde batterij biedt een batterijduur van 20 uur. Wat betreft de kenmerken van deze Rider 750, ze zijn talrijk en zeer goed ontworpen. Opgemerkt moet worden dat de cartografie afkomstig is van OpenStreetMaps (OSM). Aarzel niet om ons artikel over deze Bryton Rider 750 door te bladeren.

De nieuwe Bryton Rider 750 is ongetwijfeld Onze favoriet voor ! Deze Bryton fiets GPS biedt een geweldig alternatief voor de veel duurdere Garmin Edge 830 voor vergelijkbare functies en functionaliteit.

Bryton Rider 750E


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Bryton Rider 750T


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Garmin Edge Explore: de goedkope fiets GPS

Gewoonlijk aangeduid als “Garmin Explore” op GPS Garmin Edge Verkennen werd uitgebracht in 2019. Ondanks zijn leeftijd blijft deze fiets GPS uitgebracht in 2019 Enthousiasme opwekken bij amateurwielrenners, vooral dankzij de betaalbare prijs.

Garmin Edge verkennen
Garmin Edge verkennen

Deze Garmin Edge Explore is ontworpen voor een fietstocht en heeft een 3-inch touchscreen. Biedt een snelle en ergonomische grip. De oplaadbare lithium-ion batterij biedt een autonomie van ongeveer 12 uur, meer dan genoeg voor de meerderheid van de fietsers en mountainbikers. Ondanks dat het een goedkope fiets-GPS is, bevat deze Edge Explore veel interessante functies. In het bijzonder kunnen wet citeer de mapping en performance monitoring. Als u meer wilt weten over deze GPS voor fiets, aarzel dan niet om onze review van de Garmin Edge Explore te raadplegen.

Kortom, dit GPS-fiets Garmin Edge Explore biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, ideaal voor fietsers met een beperkt budget! Inderdaad, ondanks de verlaagde prijs, heeft het veel functies. Kortom, dit goedkope fiets GPS teller is eenvoudig, intuïtief en toegankelijk voor iedereen.

Garmin Edge verkennen


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Waarom een fiets GPS gebruiken?

Hoewel de effectiviteit en bruikbaarheid van een fiets GPS-teller niet langer wordt besproken, is het essentieel om de vele voordelen van dit accessoire te onthouden en uit te leggen, door veel fietsers en mountainbikers als onmisbaar beschouwd. Om hier samen te vatten de 4 belangrijkste voordelen van een fiets GPS en mountainbike GPS.

Betrouwbare en nauwkeurige geolocatie

Dankzij hun GPS-chip, GPS-fietstellers bieden meer functies, als draadloze en bedrade fietstellers. In het bijzonder met betrekking tot navigatie en begeleiding. Inderdaad, met een fiets-GPS met mapping kunt u uw GPS-locatie volgen en weergeven op een dynamische satellietkaart. Daarom kunt u profiteren van een betrouwbaar navigatiesysteem met nauwkeurige aanwijzingen om een route te volgen die u vooraf hebt gedefinieerd voor uw uitje.

Dynamische kaarten en GPS-begeleiding op de Edge 830
Dynamische kaarten en GPS-begeleiding op de Edge 830

Prestatie- en trainingsmonitoring

Het tweede voordeel van het gebruik van de GPS-fietsteller is deAnalyse van uw prestaties. Dankzij alle geïntegreerde sensoren en de gegevens die door het GPS-systeem worden verzameld, worden uw trainingen en/of uw wedstrijden geanalyseerd en gemeten. Aan het einde van elke uitvoer kunt u grafieken, metingen, indicatoren raadplegen omanalyseer en verbeter uw trainingen. Bovendien hebben de meeste van deze GPS-fietstellers een ANT + en Bluetooth-chip, waardoor ze compatibel zijn met accessoires zoals cadanssensoren, vermogenssensoren of hartslagmeters.

Verbeter de veiligheid op uw fiets

Met de meest high-end fiets-GPS kunt u uw veiligheid op uw fiets aanzienlijk verhogen. Inderdaad, de meeste fiets-GPS stelt u in staat om Deel uw locatie live met uw dierbaren. En ze stellen u zelfs in staat om berichten te verzenden en uw oproepen rechtstreeks op uw meter te ontvangen. De nieuwste modellen, zoals de Garmin Edge 1030 Plus, gebruiken nieuwe valdetectie om uw dierbaren automatisch op de hoogte te stellen en in een tweede keer de redding indien nodig, tijdens het delen van uw contactgegevens. GPS.

Verbeterde connectiviteit

Ten slotte kunt u met behulp van een fiets-GPS uw ervaring drastisch verbeteren. Bovendien kun je genieten van virtuele coaches op de app. Garmin Connect of Elemnt. U kunt ook Deel uw prestaties op platformen als Strava. Tot slot, dank aan deze medereiziger, Uw uitstapjes zullen veel aangenamer en efficiënter zijn.

Waarom kiezen voor een fiets GPS boven een mobiele applicatie?

Gebruik een GPS fiets app op zijn smartphone kan verschijnen Een eenvoudig en economisch alternatief. Toch blijkt deze oplossing, ideaal op het eerste gezicht, in werkelijkheid veel genuanceerder. Zeker voor occasionele fietsers of dagelijks woon-werkverkeer zal een gratis of betaalde fiets-GPS-applicatie meer dan voldoende en praktisch zijn. Echter Deze applicaties bieden beperkte functionaliteit en niet-verwaarloosbare nadelen.

Fiets GPS of fiets GPS app
Fiets GPS of fiets GPS app

Allereerst is de batterij de belangrijkste fout van smartphones. Inderdaad, wetende dat GPS-toepassingen zeer energie-intensief zijn, zal de autonomie nooit langer zijn dan 5 uur, waar GPS-meters een autonomie van maximaal 24 uur bieden. Ontworpen voor sport, fiets GPS zijn compact, solide, waterdicht en ergonomisch, ideaal voor een grip in intuïtieve hand en een “onbeperkte” levensduur. Integendeel, smartphones zijn niet ontworpen om slecht weer, vallen en schokken het hoofd te bieden.

Kortom de keuze tussen fietsteller of fiets GPS-app hangt af van uw gebruik, maar ook uw budget. Aan onze kant lijkt de keuze voor de hand te liggen: de fiets-GPS blijft en blijft het essentiële accessoire voor alle fietsers.

Hoe werkt een fiets GPS?

Uitgevonden in de jaren 2000, GPS fietstellers gebruiken, in tegenstelling tot fietstellers, een of meer Satellietpositioneringstechnologieën. Aanvankelijk gebruikten GPS-fietsen alleen GPS-technologie, een acroniem voor Global Positioning Systeem, echter, na de verschijning van nieuwe geolocatiesystemen, gps voor fietsen zijn geëvolueerd en zijn nu compatibel met meerdere protocollen omVerbeter de snelheid en nauwkeurigheid van signaalacquisitie. Momenteel zijn er vijf verschillende technologieën:

  • GPS: Verenigde Staten 🇺🇸
  • Glonass: Russisch 🇷🇺
  • Beidou: Chinees 🇨🇳
  • Galileo : Europees 🇪🇺
  • QZSS: Japans 🇯🇵

De criteria om te overwegen bij het kiezen van uw fiets GPS

Het doel is om: kies een fiets GPS-teller aangepast aan uw behoeften. Zo is het Essentieel om de juiste vragen te stellen. Welke disciplines beoefen ik? Welke functies heb ik nodig? Welk budget kan ik toewijzen aan de aankoop van een fiets-GPS? Door al deze vragen zult u duidelijk in staat zijn omdentifier uw behoeften en kies daarom een geschikt model.

GPS fiets koopgids

Voor welke praktijk(en)? Racefiets, mountainbike, gravel?

Allereerst is het essentieel om te bepalen de behoeften met betrekking tot zijn praktijk. Wielrenners zullen inderdaad niet dezelfde behoeften hebben als mountainbikers. Het is dus noodzakelijk om de vraag te stellen: “Ben ik een wielrenner? Mountainbiken? grind?’ Voor fietsers die verschillende disciplines beoefenen, is een veelzijdige fiets-GPS aan te bevelen.

Een cyclosportief of cyclotoerisme gebruik?

Eveneens Fietstoeristen en fietsers zullen absoluut niet dezelfde verwachtingen hebben. Fietstoeristen zullen de voorkeur geven aan een fiets-GPS met mapping en een fiets-GPS met een groot scherm zoals de Edge Explore. Integendeel, fietsers en concurrenten zullen de voorkeur geven aan een GPS-fietsteller die lichtgewicht, compact is en zeer geavanceerde prestatiemonitoring biedt.

Welke functies en functionaliteit heb ik nodig?

Na het beantwoorden van deze eerste twee vragen, kunt u uw behoeften duidelijk identificeren en uw keuze richten op een eerste selectie apparaten. Vervolgens Verschillende criteria kunnen u helpen de juiste keuze te maken. Wil je een touchscreen of knoppen? Welke autonomie heb je nodig? Wil je een bepaald merk? Heb je een GPS-fietsteller nodig die compatibel is met Bluetooth, ANT+ en Wifi? Al deze criteria zullen helpenverfijn uw zoekopdracht en vind een geschikte fiets GPS.

Welk budget voor een fiets GPS?

Ten slotte is het essentieel om Een budget instellen. De prijs van een GPS-fietsteller varieert op basis van verschillende criteria, waaronder het merk, functies en functies, dus de gemiddelde prijs varieert van 90 € tot ongeveer meer dan 600 €. Houd er echter rekening mee dat een fiets-GPS een sterke bondgenoot is tijdens je training en wandelen. Echter Het is niet nodig om het duurste model te nemen als u slechts af en toe een fietser bent.

De belangrijkste merken van GPS fietsteller

Verschillende spelers strijden om de GPS-fietstellermarkt. Elke fabrikant probeert te innoveren om steeds meer innovatieve functies te bieden. Momenteel 4 bedrijven domineren de sector, namelijk: Garmin, Bryton, Wahoo en Polar.

Garmin: high-end fiets GPS

Garmin Edge 1030 GPS gebruikt door een Team Sky rijder
GPS Garmin Edge 1030 |

Garmin is gespecialiseerd in GPS-apparaten en geolocatiesystemen en is een van de baanbrekende merken in GPS-fietsmeters. Vandaag, onbetwistbare leider, Garmin heeft een zeer goede reputatie opgebouwd nabijgelegen amateurwielrenners, maar ook profwielrenners. Inderdaad, Garmin fiets GPS biedt innovatieve functies en blijkt zeer ergonomisch te zijn, maar hun hoge prijzen worden vaak bekritiseerd door sommige tegenstanders.

Bryton: goedkope fiets GPS

Bryton Rider 750
Bryton Rider 750

Bryton GPS fietstellers zijn zeer gewaardeerd door fietsers met een beperkt budget. Inderdaad, het aanbieden van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, Bryton GPS zijn geleidelijk binnengedrongen de goedkope fiets GPS markt. Ondanks hun aantrekkelijke prijzen zijn deze GPS-fietstellers toch verstoken van aantrekkelijke functies, zoals blijkt uit de Bryton Rider 750, onze favoriete fiets-GPS.

Wahoo: GPS ontworpen voor fietsers

Wahoo Elemnt Roam - Navigatie GPS
Wahoo Elemnt Zwerven

Populair bij veel ploegen in het profpeloton, waaronder de Deceuninck-Quick Step, Wahoo fiets GPS zijn ontworpen voor voornamelijk cyclosportief gebruik. De compacte, eenvoudige en ergonomische Wahoo GPS-tellers bieden handige functies, vooral voor analyse en prestatiebewaking. Momenteel biedt Wahoo slechts twee modellen aan namelijk de Elemnt Roam en de Elemnt Bolt.

Polar: een merk in verval

Polar V650
Polar V650

Helaas zijn polar fietstellers de afgelopen jaren geleidelijk verlaten of zelfs verlaten. Inderdaad, sinds de release van de Polar M460 in 2017 is er geen nieuwe GPS aangekondigd. Verbazingwekkend, wetende dat Polar domineerde de industrie in de jaren 90. Onlangs werd de Polar V650 uit de verkoop gehaald.

Installeer, koppel en configureer uw GPS-fietsteller

Voordat u vertrekt om te rijden, is het essentieel om correct installeren en correct configureren van uw fiets GPS. Alle stappen worden meestal stap voor stap uitgelegd en beschreven in de installatiehandleiding en de snelle start bij elke fietsteller.

Installeer uw GPS-teller op uw fiets

Het installeren van je GPS op je fiets is kinderspel! Doorgaans een of meer ondersteuningen zijn inbegrepen in de GPS-bundels. Zo is het mogelijk om uw fietsteller naar wens te positioneren. Voor wegwielrennen raden we aan om een stuurpensteun of een ondersteuning op afstand te gebruiken, dit maakt het mogelijk om een goede ergonomie en goede leesbaarheid te bieden.

De Garmin Edge 1030 installeren
De Garmin Edge 1030 installeren

Koppel je fiets GPS aan je telefoon

Zodra de installatie is voltooid, wordt u aangeradenkoppel uw fiets GPS met uw telefoon via Bluetooth-connectiviteit. Inderdaad, veel mobiele applicaties zijn gratis beschikbaar en downloadbaar, zoals Garmin Connect of Bryton Actief. U kunt dan uw GPS eenvoudiger en sneller configureren en instellen.

Wahoo Elemnt Companion-app
Wahoo Elemnt Companion-app

Vergeet niet om uw apparaat bij te werken

Hoewel deze stap niet essentieel is, wordt het sterk aanbevolen om update regelmatig uw GPS-fietsteller. Hiermee kunt u bugs oplossen, nieuwe functies toevoegen, de interface verbeteren, deze gratis updates kunnen worden gedownload van mobiele applicaties.

FAQ – Uw veelgestelde vragen over Bike GPS

Naar aanleiding van uw vele vragen hebben wij uw terugkerende vragen geselecteerd en beantwoord. Hier is onze veelgestelde vragen over GPS fietstellers :

Wat is de beste fiets GPS van ?

De nieuwe Garmin Edge 1030 Plus is zonder twijfel de beste fiets-GPS in ! Deze Garmin fiets GPS-teller, uitgebracht aan het einde van 2020, bevat veel innovatieve functies, vooral op het gebied van prestatieanalyse en veiligheid. Nauwkeurig, betrouwbaar en ergonomisch, deze GPS fiets Garmin Edge 1030 Plus is zeker onze keuze nr. 1 !

Welke goedkope fiets GPS te kiezen in ?

Voor fietsers met een beperkt budget, De Garmin Edge Explore biedt een uitstekend compromis ! Toegegeven, het is niet de grootste, noch de meest nauwkeurige, maar toch biedt het een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding. Eenvoudig en intuïtief, we raden de Garmin Explore aan aan alle fietsers die zich willen uitrusten met een betaalbare fiets-GPS.

Fiets GPS teller of fiets GPS applicatie?

Vaak omschreven als een betrouwbaar en gratis alternatief, GPS fiets apps lijken een ideale oplossing te bieden. In werkelijkheid, achter al deze verleidelijke beloften, dit soort toepassingen kan en zal niet kunnen concurreren met gps-tellers van fietsen. Ontdek alle nadelen van GPS fiets apps in dit artikel.

Welke Garmin fiets GPS te kiezen?

Garmin GPS-fietsen worden door veel fietsers en mountainbikers beschouwd als de beste fiets GPS tellers. Inderdaad, met deze vele jaren ervaring biedt Garmin zeer geavanceerde fiets-GPS. De nieuwe Garmin Edge 1030 Plus is het perfecte voorbeeld, het is gewoon de beste fiets GPS van ! Kortom, de Edge Explore biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Wat zijn de alternatieven voor Garmin GPS fiets?

Voor fietsers met een beperkt budget of gewoon tegenstanders van Garmin GPS, Er bestaan veel alternatieven. Fietsers zullen zich wenden tot Wahoo fiets GPS die een Uitstekend compromis voor concurrenten. Voor fietstoeristen bieden Bryton fiets GPS-tellers gebruiksgemak en een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding, zoals de nieuwe Rider 750, onze favoriete fiets GPS van !
Lees ook:   elektrische mountainbike decathlon