Welke fietstrainer kiezen we in 2023 ?

Voordat hij een object van lust en ruilhandel wordt tijdens de laatste opeenvolgende opsluitingen, is de hometrainer vooral een trainingsinstrument tijdens de winterseizoenen of wanneer het weer grillig is. Eenmaal bekritiseerd, worden thuistrainers voor fietsen geleidelijk populairder onder fietsers. Het is daarom legitiem om te vragen: Welke hometrainer voor fiets te kiezen? Hier is een compleet artikel over dit netelige onderwerp.

De 3 beste thuistrainers van

Na het testen, evalueren en vergelijken van een veelheid aan verschillende modellen, het opstellen van mtb-sport.nl objectief en onafhankelijk geselecteerd De 3 beste bike home trainers van .

Het beste

Tacx NEO 2T Slim
NEO 2T Slim
5.0
5/5

Merken

Tacx

Gewicht

21,5 kg

Type

Magnetisch

Macht

2200 Watt

Neiging

Tot 25%

Verbonden

Ja

Zwift

Ja

Opklapbaar

Ja

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Favoriet

Tacx Flux S Slim
S Slimme Stromen
4.8
4.8/5

Merken

Tacx

Gewicht

22,8 kg

Type

Magnetisch

Macht

1500 Watt

Neiging

Tot 10%

Verbonden

Ja

Zwift

Ja

Opklapbaar

Nee

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Goedkoop

Elite Novo Kracht
Novo Kracht
4.5
4.5/5

Merken

Elite

Gewicht

8,0 kg

Type

Magnetisch

Macht

690 Watt

Neiging

Nee

Verbonden

Nee

Zwift

Accessoire(s)

Opklapbaar

Nee

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Tacx NEO 2T Smart: de beste hometrainer

Gebruikt door veel wielerploegen Beroeps de Tacx NEO 2T Smart home trainer hoeft zich niet meer te bewijzen. Deze connected hometrainer is ontworpen voor gepassioneerde fietsers en biedt een ervaring die dicht bij roadtrips ligt.

Tacx NEO 2T Slim
Tacx NEO 2T Slim

Met een gewicht van 21,5 kg en een footprint van 57,5 bij 75,0 cm biedt deze NEO 2T Smart een uitstekende stabiliteit. Merk op dat deze hometrainer, in tegenstelling tot de Flux S Smart, opvouwbaar is, ideaal om gemakkelijker te transformeren of op te bergen. Voor een nog meeslependere en realistischere ervaring is deze smart-trainer in staat om hellingen en afdalingen tot 25% te simuleren, maar ook om iets van links naar rechts te kantelen, om een natuurlijke beweging te imiteren. Dankzij een magnetische weerstand van 85 Nm en een maximaal vermogen van ongeveer 2200 Watt is deze NEO 2T Smart Tacx goed bestand tegen sprints. Met een nauwkeurigheid van ongeveer 99% is deze hometrainer de ideale bondgenoot om uw indoor training uit te voeren en voor uw sessies op toepassingen zoals Zwift. Aarzel niet om onze review van de Tacx NEO 2T Smart te raadplegen voor meer informatie.

Eindelijk deze Tacx NEO 2T Smart is zonder twijfel de Beste fiets home trainer van . De hoge prijs wordt gerechtvaardigd door de vele voordelen en kenmerken van de laatste, zoals de precisie, stilte en betrouwbaarheid.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Tacx Flux S Smart: de beste prijs-kwaliteitverhouding

Uitgebracht in 2019, De Tacx Flux S Smart wordt gepresenteerd als de mid-range hometrainer van Tacx. Geïnspireerd door de Tacx NEO 2T Smart, biedt deze smart-trainer vergelijkbare functies voor een veel betaalbare prijs.

Lees ook:   rugzak mountainbike
Tacx Flux S Slim
Tacx Flux S Slim

In tegenstelling tot de Elite Novo Force is de Tacx Flux S Smart T2900S een connected hometrainer met directe transmissie. Dit biedt betere sensaties en soepeler en realistischer trappen. Qua eigenschappen weegt deze Flux S Smart 22,8 kg wat zorgt voor een uitstekende stabiliteit, toch is hij helaas niet opvouwbaar. De elektromagnetische motor zorgt voor een remwerking van 65 Newton, een weerstand van ongeveer 1500 watt en kan een helling tot 10% simuleren. Meer dan genoeg om gevarieerde trainingen te hebben. Uitgerust met ANT+ en Bluetooth connectiviteit is deze Tacx home trainer te koppelen met meerdere apparaten (GPS, horloge, computer, telefoon, …) en dus met vele applicaties zoals Zwift. Wil je meer weten, aarzel dan niet om onze uitgebreide review van deze Tacx Flux S Smart te lezen.

In het kort deze Tacx Flux S Smart T2900S biedt een ideaal compromis, voor fietsers die op zoek zijn naar een stille, verbonden en Zwift-compatibele hometrainer, zonder de bank te breken. Daarom hebben we besloten om het te selecteren als Onze favoriete hometrainer voor .


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Elite Novo Force: de goedkope hometrainer

Voor fietsers met een beperkt budget, kies je eigen Goedkope hometrainer wordt een echte hindernisbaan. Er zijn echter veel keuzes voor u beschikbaar, we raden de Elite Novo Force actief aan.

Elite Novo Kracht
Elite Novo Kracht

In tegenstelling tot de Tacx Flux S Smart en de Tacx NEO 2T Smart is deze Elite Novo Force een magnetische hometrainer op banden. Daarom is het gevoel niet het meest realistisch. Niettemin, dankzij de nieuwe roller “Easy” ontworpen in elastogel, blijft het gevoel zeer dicht bij de realiteit en biedt het het voordeel dat het erg stil is, omdat de wrijving met ongeveer 50% wordt verminderd. Wat betreft de kenmerken van de Novo Force Elite hometrainer, deze past zich aan wielen aan met een diameter van 24 tot 29 inch en biedt een maximaal vermogen van 690 Watt, wat meer dan genoeg is voor duurtraining. Tot slot weegt deze Elite Novo Force slechts 8 kg en biedt het voordeel dat hij gemakkelijk te vervoeren is.

Kortom, ondanks de verlaagde prijs, deze goedkope hometrainer Elite Novo Force blijft een uitstekende keuze. Deze magnetische hometrainer biedt een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding en stelt je in staat om thuis te trainen en mogelijk op Zwift te trainen.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Waarom hometrainer gebruiken om te trainen?

De hometrainer wordt vaak bekritiseerd door sommige puristen, maar in werkelijkheid bieden ze veel voordelen.onbetwistbare tages. Inderdaad, het gebruik van thuistrainers heeft in veel opzichten een revolutie teweeggebracht in de manier van trainen en fietsen. Zozeer zelfs dat ze voor sommige fietsers onmisbaar zijn geworden. Hier is 3 goede redenen om een fiets hometrainer te kopen.

Wahoo Fitness Kickr V5
Wahoo Fitness Kickr V5

Wanneer het weer niet aan jouw kant is

Tijdens het winterseizoen of wanneer het weer grillig blijkt te zijn, Met de Home Trainer kun je warm en droog trainen. Kortom, het zal je redden van buitentrainingen, die om eerlijk te zijn niet per se erg prettig zijn als de weersomstandigheden slecht zijn.

Specifieke opleiding

Naast het feit dat het een geweldig alternatief is op regenachtige dagen, Met de hometrainer kun je specifieke oefeningen uitvoeren. Zozeer zelfs dat sommige professionele wielrenners de hometrainer beschouwen als het onmisbare trainingsmiddel. Het is inderdaad veel gemakkelijker om bepaalde oefeningen tijdens indoorsessies te programmeren en te plannen.

Een andere manier om te fietsen

Sinds het verschijnen van connected hometrainers, ook wel “slimme trainer“, er zijn veel toepassingen ontstaan om aan te bieden Steeds meer meeslepende ervaringen. We kunnen Zwift noemen, het essentiële communityplatform voor online fietstraining. Daarnaast kunnen we ook Bkool of TrainerRoad noemen. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos…

Lees ook:   Garmin Edge 1030: de ideale Garmin fiets-GPS voor fietstoeristen
Trainen op Zwift met Wahoo Fitness' Kickr V5
Trainen op Zwift met Wahoo Fitness’ Kickr V5

Kies je hometrainer in 4 stappen

Helaas is het niet per se eenvoudig om je hometrainer te kiezen uit de vele modellen die op de markt worden gebracht. Het is daarom essentieel om de juiste vragen stroomopwaarts te stellen, om definieer en identificeer het type model dat is aangepast aan uw behoeften en budget. Hier is 4 vragen om jezelf te stellen voordat je koopt.

Voor welke praktijk?

Ten eerste is het noodzakelijk om de behoeften met betrekking tot de praktijk te bepalen om het type hometrainer te kiezen dat is aangepast. Inderdaad Fietsers en fietstoeristen hebben helemaal niet dezelfde behoeften. Dus als je gewoon een hometrainer wilt om je in de winter in vorm te houden of eenvoudige duurtraining uit te voeren, raden we een roller of een wiel hometrainer aan. Aan de andere kant, als je een concurrent bent of specifieke training wilt doen, kunnen we alleen een smart-trainer of een indoor-bike aanbevelen.

Heb je een rustige hometrainer nodig?

Woon je in een appartement of wil je niemand storen tijdens je trainingen, dan is het beter om te kiezen voor een stille hometrainer. Zo ja, We raden hometrainers met wielen niet aan. Inderdaad, ondanks de vele vooruitgang die is geboekt om geluid te verminderen, moet dit type apparaat worden verboden als u een stille fiets hometrainer wilt.

Moet ik kiezen voor een connected hometrainer?

Wil je kunnen trainen op het Zwift trainingsplatform, geen keuze, dan zul je jezelf moeten uitrusten met een connected hometrainer. Inderdaad, hoewel er alternatieve oplossingen zijn, Het kiezen van een smart-trainer zorgt voor volledige compatibiliteit met online trainingsapps.

Welk budget moet je plannen voor de aanschaf van een hometrainer?

Tot slot is het essentieel om een begroting vast te stellen. Inderdaad, de prijs van hometrainers varieert tussen 150 € voor de meest elementaire modellen, zoals de Elite Novo Force, tot meer dan 1000 € voor de nieuwste generatie smart-trainers zoals de Tacx Neo 2T Smart. Aan jou de keuze Definieer een adequaat budget op basis van uw portemonnee, uw behoeften en uw wens.

Trainen met de Tacx Boost hometrainer
Trainen met de Tacx Boost hometrainer

De verschillende soorten hometrainers

Om aan alle behoeften en alle budgetten te voldoen, Er zijn verschillende soorten hometrainers voor fietsen : rollers, banden hometrainers, direct transmission hometrainers en indoorfietsen. Hier is een korte samenvatting van de voor- en nadelen van deze apparaten.

Rollers: bewegingsvrijheid

Rollers zijn de meest elementaire hometrainersystemen. Zeer eenvoudig te installeren, Rollen vereisen een beetje aanpassingstijd en een zeker gevoel van evenwicht. Zeer praktisch voor warming-ups of korte uitstapjes, dit type hometrainer biedt vrij beperkte mogelijkheden. De prijs-kwaliteitverhouding is echter erg interessant, vooral voor fietsers die gewoon een hometrainer willen om te rijden. U kunt onze vergelijking van de beste fietsrollen vinden door hier te klikken.

Elite Arion Rollen
Elite Arion Rollen

Bandentrainers: een betaalbare oplossing

Thuistrainers voor banden zijn het meest voorkomende systeem. Eenvoudig, betrouwbaar en goedkoop, dit type apparaat is compatibel met elk type fiets en mountainbike. Inderdaad, het is voldoende om het achterwiel te bevestigen op een rol die is uitgerust met een lucht-, vloeistof-, mechanische of magnetische weerstand. Merk op dat het gebruik van een hometrainerband wordt aanbevolen, om onnodig gebruik van een echte band te voorkomen, maar ook om betere prestaties te verkrijgen. Sommige van deze hometrainers zijn compatibel met Zwift en bieden daarom een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Als u meer wilt weten, nodigen wij u uit om deze vergelijking te raadplegen.

Home trainer met Tacx band
Home trainer met Tacx band

Hometrainers met directe transmissie: de must

De Hometrainers met directe transmissie zijn vaak gepresenteerd als de “Rolls Royce” van hometrainers. Inderdaad, dit zijn de meest high-end modellen. Het systeem vervangt het wiel aan de achterkant, wat energieverlies en wrijving beperkt en daardoor een gevoel biedt dat heel dicht bij de realiteit ligt en oneindige trainingsmogelijkheden biedt. Inderdaad De meeste zijn connected hometrainers (ook wel genoemd slimme trainer), en zijn daarom compatibel met platforms en applicaties zoals Zwift. Aarzel niet om ons dossier over connected hometrainers te raadplegen.

Lees ook:   mountainbike app
De Tacx NEO 2T Smart connected home trainer
De Tacx NEO 2T Smart connected home trainer

Indoorfietsen: voor puristen

Geboren uit de fusie van hometrainers en hometrainers, Indoor-bikes zijn de “ultieme”. Gereserveerd voor echte liefhebbers en professionals, deze 100% verstelbare en verstelbare hometrainers stellen u in staat om een ultrarealistisch, resistent en kantelend gevoel over te brengen, allemaal in absolute stilte. Natuurlijk zijn deze luxe thuistrainers ANT + en Bluetooth-compatibel voor volledige compatibiliteit met uw trainingstoepassingen. We kunnen de beroemde Wahoo Kickr Bike noemen.

Wahoo Kickr Fiets
Wahoo Kickr Fiets

Welk merk hometrainer heeft de voorkeur?

Historisch 3 merken strijden om de fiets home trainer markt. Marktleider in de afgelopen jaren, blijven ze innoveren om zich te onderscheiden en steeds aantrekkelijkere producten tegen de beste prijs aan te bieden. We kunnen noemen: Tacx, Wahoo en Elite.

Tacx

Tacx, een dochteronderneming van Garmin, is een merk dat gespecialiseerd is in fietsaccessoires. Marketing van hometrainers, blikjes, flessenhouders, … Tacx kon zich snel smeden Een uitstekende reputatie met de gemeenschap, inclusief voor de betrouwbaarheid en kwaliteit van de connected hometrainers. Ontdek hier alle Tacx hometrainers.

Hometrainer Tacx

Wahoo

Wahoo Fitness is een van de must-have merken als het gaat om hometrainers. Het uitrusten van vele professionele teams, waaronder Ineos-Grenadier en de Bora Hansgrohe, Wahoo geniet een zeer goede reputatie. Merk op dat Wahoo Fitness ook GPS-tellers biedt. Aarzel niet om onze vergelijking van Wahoo hometrainers te ontdekken.

Hometrainer Wahoo Fitness

Elite

Elite is een Italiaans bedrijf gespecialiseerd in fietsaccessoires en -uitrusting. Net als Tacx biedt Elite blikjes, flessenhouders, hometrainers … Het aanbieden van een breed scala aan modellen, U zult onvermijdelijk de hometrainer vinden die is aangepast aan uw behoeften en uw budget. U kunt ons artikel over het huis lezen Elite trainers, om meer te leren.

Home Trainer Elite

Zijn thuistrainers gevaarlijk?

Sinds het verschijnen en de democratisering van thuistrainers, Verschillende hardnekkige geruchten doen de ronde. Vooral dat ze mogelijk fietsen kunnen beschadigen, maar ook dat Trainen op thuistrainers kan gevaarlijk zijn voor de fietser. Maar wat is het eigenlijk?

Het is dus waar dat een paar jaar geleden sommige “low-end” thuistrainers niet noodzakelijkerwijs stabiel waren en daarom konden leiden tot een verdraaiing van carbon frames, die in zeldzame gevallen zelfs tot breuk gingen. Niettemin zijn de technologieën sindsdien sterk geëvolueerd, en Vandaag is het risico bijna nul, behalve in geval van onjuiste installatie of verkeerd gebruik.

Tijdens je sessies op hometrainer, Er moeten verschillende voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen, vooral aan de hydratatiekant. Inderdaad, voor fietsers die binnenshuis trainen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat Blijf regelmatig gehydrateerd. Bovendien, om het gebrek aan versheid gerelateerd aan snelheid te compenseren, raden we u aan om naast een raam te zitten of een ventilator te gebruiken.

Hometrainer Elite Drivo 2
Hometrainer Elite Drivo 2

FAQ – Veelgestelde vragen over hometrainers

We kregen veel vragen over fietstrainers. Om u tijd te besparen, vindt u hier een selectie van Vragen en antwoorden de meest relevante.

Wat is de beste hometrainer?

Na onze vergelijking, de Tacx NEO 2T Smart bleek de beste hometrainer van te zijn. De NEO 2T Smart hometrainer van Tacx biedt een gevoel dat heel dicht bij de realiteit ligt en stelt je in staat om realistische en plezierige trainingen vanuit huis uit te voeren. Dit is de hometrainer die we aanbevelen, voor fietsers die niet bang zijn om hun hand in de portemonnee te steken! Aarzel niet om ons artikel over deze Tacx NEO 2T Smart te lezen.

Welke goedkope fiets hometrainer kiezen?

Voor fietsers en mountainbikers met een beperkt budget kan de Tacx Flux S Smart connected home trainer een uitstekende optie zijn. Compatibel met Zwift en biedt een zeer realistisch gevoel, Deze hometrainer biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor occasionele fietsers of beginners raden we aan Elite Novo Kracht. Het is gewoon de beste goedkope hometrainer van .

Welke hometrainer kiezen voor Zwift?

Voor fietsers die willen trainen op de Zwift-app is het belangrijk om vooraf te controleren of de gekozen hometrainer Zwift-compatibel is. Hoewel er alternatieve oplossingen zijn, raden we je aan om naar een connected hometrainer te gaan, algemeen bekend als “smart-trainers”, zoals de Tacx Flux S Smart of de Wahoo Kickr V5.