De Wahoo Elemnt Roam: een uitstekend compromis!

Uitgebracht in juli 2019, Wahoo Elemnt Roam is veel besproken. Inderdaad, het wil een echt alternatief zijn voor Garmin Edge. Deze fiets GPS is een synthese van de Elemnt en de Elemnt Bolt. Compact, maar met geïntegreerde mapping, deze Waoo Roam Elemnt staat bekend om zijn ergonomische en intuïtieve, maar wat is het eigenlijk? Moet je echt kiezen voor de Whaoo Roam?

We besloten om doorzoek Wahoo Fitness Elemnt Roam binnen de redactie van mtb-sport.nl, om u te leveren Een geconstrueerd en relevant oordeel.

Wahoo Elemnt Zwerven
Wahoo Elemnt Roam – Overzicht

Inhoudsopgave 🗂

Inleiding tot Wahoo Elemnt Roam GPS in video

Voordat u alle functies van deze Wahoo Elemnt Roam GPS-teller samenvat en onze mening onthult, is hier een korte video die deze GPS van Wahoo introduceert.

Introductie van de functies van Wahoo’s Elemnt Roam

Dit is het moment om erover te praten Kenmerken en functionaliteit van deze Wahoo Elemnt Roam GPS. Zoals gewoonlijk zullen we proberen elk specifiek punt van dit model aan te pakken, terwijl we een consistente tijdlijn bijhouden.

Uitpakken

Hoewel de Wahoo Elemnt Roam is een simplistische GPS, maar het wordt geleverd in een meer dan aantrekkelijke verpakking. Inderdaad, zodra u deze doos opent, is er maar één wens: deze installeren, configureren en vervolgens gaan rollen!

De Elemnt Roam is Wordt geleverd met verschillende accessoires en wat documentatie. Hier is de gedetailleerde inhoud van de doos:

 • Le GPS Wahoo Elemnt Zwerven
 • Een aerodynamische ondersteuning op afstand
 • Een klassieke stuurpensteun
 • Een micro-USB-oplaadkabel
 • Een snelstartgids
 • Garantiedocumentatie

De wegligging en de technische eigenschappen ervan

Ergonomie Wahoo Elemnt Roam
Ergonomie Wahoo Elemnt Roam

Wat betreft de kenmerken van het apparaat, ze zijn eerder in de huidige normen. Zoals gebruikelijk maakt Wahoo geen halve maatregelen om een robuuste GPS te bieden. Met Afmetingen van 8,9 cm x 5,44 x 1,78 cm, deze Wahoo GPS is een van de grootste op de markt. Een dergelijke schaal kan het echter beschermen tegen mogelijke schokken en vallen. Ondanks zo’n formaat weegt de Elemnt Roam slechts 93,5 gram, zoals de nieuwe Bryton Rider 750.

Gecertificeerd Ipx7, deze Wahoo Elemnt Roam is volledig waterdicht en daarom kan hij ongeacht de weersomstandigheden worden gebruikt. Er moet echter worden opgemerkt dat Wahoo aanbeveelt Maximumtemperaturen van -20°C tot 50°C.

Wahoo Roam installeren en configureren

In overeenstemming met de filosofie van Wahoo, Het installeren, monteren en configureren van de Wahoo Elemnt Roam is kinderspel ! U heeft de keuze tussen het gebruik van de aerodynamische afstandsbediening of de stuurpensteun die met klemmen wordt bevestigd. Deze bevestigingsmiddelen bieden Uitstekende ondersteuning van uw GPS zowel voor mountainbiken als voor wielrennen op de weg.

De Wahoo Elemnt Roam installeren op een grind
De Wahoo Elemnt Roam installeren op een grind
QR-code om de Elemnt Roam te koppelen
QR-code pom de Elemnt Roam te koppelen

Zodra de installatie van uw Elemnt Roam is voltooid, is het noodzakelijk om deze te koppelen met uw telefoon via de Elemnt Companion-applicatie. Wanneer u uw Wahoo Elemnt voor het eerst start, is een QR-code wordt weergegeven, alleen Scanner om uw meter te koppelen en te synchroniseren.

Een intuïtieve interface voor onvergelijkbare ergonomie

Wat de installatie betreft, wil de Wahoo Elemnt Roam GPS een onvergelijkbare ergonomie bieden via Een simplistische maar intuïtieve interface. Inderdaad, in tegenstelling tot de Garmin Edge 830, De Wahoo Elemnt Roam heeft geen touchscreen. Aan de andere kant heeft het 6 knoppen (3 aan de onderkant, 2 aan de rechterkant en 1 aan de linkerkant), waardoor het volledig responsief kan zijn, zelfs in geval van regen of bij het gebruik van handschoenen.

Wahoo Elemnt Roam interface en LED
Wahoo Elemnt Roam interface en LED

Terug naar zijn scherm, de laatste maatregelen 2,7 inch of ongeveer 68,6 mm diagonaal. Zijn 240 x 400 resolutie biedt een relatief scherp en leesbaar scherm. Merk op dat in tegenstelling tot de oude Wahoo Elemnt Bolt uit 2017, het scherm kleurrijk is. Bovendien is het scherm Gorilla glass©, integreert een Antireflectiefilter waardoor het leesbaar blijft, zelfs in direct zonlicht.

Naast het scherm van de nieuwste generatie bevat de Elemnt Roam twee aanpasbare LED-rijen genaamd “LED Quicklook“, die u kan waarschuwen, waarschuwen en u de weg wijzen, in een oogwenk.

Meer dan genoeg autonomie voor lange wandelingen

Ondanks alle lichten en scherm slaagt de Wahoo Elemnt Roam GPS erin om zijn batterij te sparen. Inderdaad, de geïntegreerde lithium-ion batterij maakt het mogelijk Tot 17 uur batterijduur, 2 uur langer dan de Elemnt Bolt. Het laadt in slechts 5 uur op via het meegeleverde micro-USB-oplaadsnoer.

ANT+, Bluetooth en WIFI connectiviteit

Zoals alle beste fiets-GPS, bevat de Wahoo Roam GPS vele technologieën om Verbeterde connectiviteit met accessoires, apparatuur en sensoren van derden. Deze fietscomputer heeft dus verschillende technologieën, waaronder ANT+, Bluetooth en WIFI.

Wahoo Sensoren
Wahoo Sensoren

Allereerst, dankzij de ANT + chip, De Wahoo Elemnt is compatibel met veel externe sensoren. Deze omvatten vermogensmeters, cadanssensoren, snelheidssensoren en hartslagmeters. Merk op dat de Wahoo Roam beschikbaar is in een bundelversie die al enkele van zijn sensoren integreert.

Wahoo Elemnt Roam met een DI2
Wahoo Elemnt Roam met een DI2

Dat Wahoo GPS is compatibel met power units die het ESS-systeem gebruiken. Als je dus een Shimano DI2, Sram eTap, FSA WE of Campagnolo EPS groep hebt, is het mogelijk om deze aan te sluiten op je meter zodat je je ontwikkeling live kunt bekijken, maar ook om de resterende autonomie van je derailleurs te kunnen raadplegen.

Elemnt Roam met hometrainer
Elemnt Roam met hometrainer

Wahoo wil je tijdens je training begeleiden en maakt zijn Elemnt-fiets-GPS compatibel met smart home trainers met een ANT+ FE-C chip. U zult in staat zijn om het niveau, de weerstand, de ERG-modus, … Dit alles om thuis effectief te trainen.

Onlangs heeft Wahoo een update uitgebracht voor verbind je elektrische fiets of mountainbike met je Elemnt Roam. Om dit te doen, volstaat het dat de laatste een ANT + LEV-chip heeft. Eenmaal verbonden, hebt u specifieke informatie tot uw beschikking, zoals de batterijstatus of het ondersteuningsniveau.

Geïntegreerde dynamische GPS-mapping

Laten we tot de kern van de zaak komen, Elemnt Roam geïntegreerde GPS-mapping. In tegenstelling tot de Wahoo Elemnt Bolt heeft de Roam een dynamische map. Inderdaad, een kaart is beschikbaar en gratis te downloaden van de Elemnt mobiele applicatie. Zodra een route is geïmporteerd en geselecteerd, kunt u de kaart en routebeschrijving op uw Elemnt Wahoo bekijken.

Een nieuwe route berekenen
Een nieuwe route berekenen

Als je niet vertrouwd bent met het importeren van routes uit Strava, is het Mogelijkheid om een punt op de kaart te selecteren, dan zal de Wahoo Elemnt Roam een veilige route berekenen en definiëren om er te komen. Daarnaast is het, net als op de Garmin Edge 530, mogelijk om de “Terug naar startpunt” om snel thuis te komen, bij slecht weer of technische problemen.

Tot slot is de GPS-begeleiding zeer compleet. Met het QuickLook LED-systeem kunt u inderdaad in één oogopslag aangeven welke richting u moet nemen. Maar ook, van u op de hoogte te stellen wanneer u de verkeerde route hebt genomen. Zo zal de GPS de route corrigeren door in slechts enkele seconden een alternatieve route te vinden. Zo voorkom je dat je onnodig omdraait.

Wahoo Elemnt Roam - Navigatie GPS
Wahoo Elemnt Roam – Navigatie GPS

Geavanceerde prestatieanalyse

De Wahoo Elemnt Roam GPS is niet alleen een dynamische kaart. Inderdaad, hij wil Een echte trainingspartner. Het integreert dus veel sensoren, waaronder een barometrische hoogtemeter, om u een echte monitoring van uw prestaties te bieden met behulp van analyses en statistieken.

Prestatieweergave - Elemnt Roam
Performance Display – Elemnt Roam

Tijdens uw sessie, Er worden veel gegevens op het scherm weergegeven Bijvoorbeeld: je huidige snelheid, je gemiddelde snelheid, je reistijd, de afgelegde afstand, het hoogteverschil, het percentage van de helling. Merk op dat het display volledig configureerbaar vanuit de Elemnt applicatie, maar ook rechtstreeks van de meter. Maar ook veel andere indicatoren als je extra sensoren gebruikt.

Wahoo Elemnt Roam - Opleiding
Wahoo Elemnt Roam – Opleiding

Deze Wahoo Elemnt Roam biedt een Zeer geavanceerde prestatieanalyse. Inderdaad, met behulp van alle gegevens die tijdens uw training en wedstrijden worden verzameld, worden analyses en indicatoren aan het einde van elk uitje aan u aangeboden. Deze gegevens zijn direct te raadplegen vanaf de meter of via de Elemnt applicatie. Maar ook van applicaties van derden zoals Strava bijvoorbeeld.

Compatibiliteit met toepassingen van derden

Opgemerkt moet worden dat De Wahoo Elemnt Roam is compatibel met veel toepassingen van derden, om de gebruikerservaring te verrijken. Deze computer kan dus koppelen en verbinding maken met de applicatie Strava, RiderWithGPS, Komoot, TrainingPeaks, Het plan van vandaag, … en nog veel meer. Om dit te doen, koppelt u eenvoudig uw Wahoo Elemnt-account aan uw app.

Wahoo Elemnt Roam met Strava
Wahoo Elemnt Roam met Strava

Een GPS die veilig wil zijn

De Wahoo Elemnt Roam teller is ook bedoeld als Een essentieel hulpmiddel voor de veiligheid van de fietser. Wahoo zorgt er dus voor dat deze meter compatibel is met alle apparaten en technologieën om de fietser te beschermen. In tegenstelling tot de Garmin Edge 1030 Plus heeft deze Wahoo Roam geen ingebouwde valdetector. Het is echter wel compatibel met Specialized’s ANGi valdetector. Zo kan de GPS in het geval van een ongeval redding voorkomen tijdens het delen van uw GPS-coördinaten.

Wahoo Elemnt Roam met de Garmin Varia
Wahoo Elemnt Roam met de Garmin Varia

Daarnaast is deze Wahoo Elemnt Roam compatibel met Garmin Varia radars. Dus als u de Varia RTL515 of de Varia RVR315 hebt, kan deze GPS mogelijk als ondersteuning worden gebruikt. Inderdaad, met de Quicklook LED’s kunt u bekijk voertuigen gedetecteerd door Garmin radar.

De Wahoo Elemnt Roam bundel: ideaal voor fietsers

Net als bij zijn belangrijkste concurrenten biedt Wahoo een bundelversie van zijn Elemnt Roam. Dit pakket is voornamelijk Bedoeld voor fietsers, die nog uitgebreidere prestatietracking willen. Inderdaad, deze Wahoo-bundel heeft extra accessoires om de verzamelde gegevens te verrijken en bijgevolgDe resulterende analyses. Het pakket bevat:

 • Le Wahoo Elemnt Zwerven
 • RPM Cadans Sensor Wahoo |
 • RPM Snelheidssensor Wahoo (snelheidssensor)
 • Wahoo Tickr Gen 2 hartslagmeter
Bundel Wahoo Elemnt Roam
Bundel Wahoo Elemnt Roam

De technische kenmerken van deze Wahoo Fitness Elemnt Roam

Grootte van de behuizing

5,44 x 8,90 x 1,78 cm

Gewicht

93,5 gram

Autonomie

Tot 17 uur.

Maximale temperatuur

-20°C tot 50°C

Waterdicht (IPX7)

Schermgrootte

2,7 inch

Beeldschermresolutie

240 x 400 pixels

Kleur

Tactiele

Protocollen en technologieën

GPS, Glonass, Galileo, Beidou, QZSS

Wifi

bluetooth

ANT+

Applicatie compatibel

Hoe hebben we deze Wahoo Roam getest en geëvalueerd?

In overeenstemming met ons beleid van onpartijdigheid en transparantie, onze Wahoo Fitness Elemnt Roam GPS review werd uitgevoerd volgens vooraf gedefinieerde criteria, om het te kunnen vergelijken met concurrerende fiets-GPS zoals de Edge 830 of de Edge 1030. Dit artikel is een samenvatting van onze gevoelens over deze GPS. Daarom is het gebaseerd op feitelijke maar ook objectieve elementen.

Het oordeel over deze Wahoo Elemnt Roam

Wahoo Elemnt Zwerven


 • 🔋 Autonomie


 • 🧭 Navigatie


 • 📟 Interface


 • 📊 Prestatie-analyse


 • 🔗 Connectiviteit


 • ⚙️ Instellingen & Installatie


 • 💬 Reviews van gebruikers

4.9

mtb-sport.nl’s review van de Wahoo Elemnt Roam

Tot slot, wat moeten we onthouden over deze Wahoo Elemnt Roam GPS? Welnu, zoals we voorspelden, deze fiets GPS kan wel eens overschaduwen sommige van zijn concurrenten. Inderdaad, eenvoudig maar intuïtief, het past zich perfect aan de praktijk van mountainbiken, wielrennen op de weg, gravel, maar ook triatlon. Het belangrijkste argument blijft het geïntegreerde dynamische mappingsysteem, Ideaal voor fietstoeristen, maar ook fietsers!

Wahoo Elemnt Zwerven


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Wahoo Elemnt Roam Bundel


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   mountainbike kleding dames zomer