De Polar M450: een GPS-fiets die nu verouderd is

De GPS-fiets Polar M450, uitgebracht in oktober 2015, is gekomen om zijn vorige versie, de M440, bij te werken. Vandaag, in 2023, Deze fietsteller is duidelijk niet meer relevant. Inderdaad, het is sindsdien vervangen door de Polar M460 die in 2017 werd uitgebracht. Eén vraag blijft echter: is de Polar M450 ondanks zijn leeftijd nog voldoende of moet hij vervangen worden?

Het schrijven van mtb-sport.nl besloten om de zaak te onderzoeken en de Polar M450 uit te brengen. We ontcijferen.

Polar M450
Polar M450

Inhoudsopgave 🗂

Uitgebreid overzicht van de Polar M450

De M450, die tegelijkertijd met de Polar V650 wordt uitgebracht, is niet gericht op hetzelfde publiek. Inderdaad deze GPS is gericht op cyclosportieve beoefening. Daarom heeft het niet alle kenmerken van zijn oudste. Om u een overzicht te geven van de functies, is hier een korte introductie van deze Polar teller.

Een compacte en rudimentaire fiets GPS

Net als zijn nakomeling is deze Polar M450 eenvoudig en vooral compact. Daarom, in tegenstelling tot de V650, deze GPS heeft een non-touch monochroom scherm van 128 bij 128 pixels, of 3,46 cm zijde. Qua formaat meet de Polar M450 slechts 7,3 x 4,9 x 1,4 cm voor een totaalgewicht van slechts 62 gram. Kortom, het is identiek aan zijn opvolger: de Polar M460, maar biedt het voordeel dat het in verschillende kleuren verkrijgbaar is.

Polar M450 - 5 kleuren beschikbaar
Polar M450 – 5 kleuren beschikbaar

Bovendien, om te voldoen aan de praktijk van wegwielrennen, maar ook mountainbiken en grind, deze Polar GPS is IPX7 gecertificeerd. Daarom is het volledig waterdicht en is het waarschijnlijk niet onbruikbaar na het eerste slechte weer. Daarnaast, ontworpen in PVC en voorzien van een ultrabestendig scherm, deze Polar M450 meter is gemakkelijk bestand tegen mogelijke valpartijen.

Even uitpakken, maar zonder verrassingen

Net als alle andere Polar fiets GPS tellers is deze Polar M450 verkrijgbaar in klassieke uitvoering, maar ook in bundelversie. Dat Premium box is vooral bedoeld voor cyclosportieven. Er moet echter worden opgemerkt dat het mogelijk is om het klassieke pakket te verwerven en vervolgens de M450 te evolueren met behulp van accessoires en externe sensoren. Zo bestaat de doos van de Polar M450 uit:

 • Polar M450
 • Een micro-USB-kabel om te synchroniseren en op te laden
 • Een steun voor steel en/of hanger
 • Bevestigingselastieken
 • Een installatie- en configuratiehandleiding
 • Een H10* hartgordel (Alleen beschikbaar in bundel)
Polar M450 Bundel
Polar M450 Bundel

Opmerkelijke autonomie

Polar M450 ergonomie
Polar M450 ergonomie

In vergelijking met zijn belangrijkste concurrenten heeft de Polar M450 een opmerkelijke batterijduur. Inderdaad, met een batterijaanbod Een autonomie van ongeveer 12 uur, deze GPS ziet er goed uit. Ter vergelijking: de Garmin Edge 130 Plus die in 2020 is uitgebracht, heeft dezelfde autonomie! Geweldig, nietwaar?

Zeer beperkte connectiviteit

Segment Strava
Segment Strava

Ondanks zijn opmerkelijke autonomie heeft deze Polar M450 ook enkele zwakke punten. De connectiviteit is er een van. In het bijzonder ten opzichte van zijn belangrijkste concurrenten, Dit apparaat is zeer beperkt. Inderdaad, deze Polar M450 integreert Alleen Bluetooth, waar zijn rivalen Bluetooth en het ANT + -protocol integreren. Daarom is de compatibiliteit met mogelijke sensoren zeer beperkt.

Prestatie-analyse

In tegenstelling tot de Polar V650 is dit Polar M450 heeft geen dynamisch GPS-kaart- en geleidingssysteem. Inderdaad, het kleine scherm is hier niet op in staat. DatOndanks deze functie heeft deze GPS echter een groot aantal functies om veel gegevens met betrekking tot uw prestaties te verzamelen en te analyseren.

Prestaties opgenomen door Polar M450
Prestaties opgenomen door Polar M450

Tijdens je training, je wedstrijden, je uitstapjes, registreert de Polar veel gegevens. Zo is het aan het einde van elke output mogelijk om al deze gegevens te raadplegen en te analyseren via dePolar Flow app Beschikbaar op telefoon, maar ook op computers. Daarnaast is het ook mogelijk om je gegevens te delen op applicaties van derden zoals Strava.

Polar M450 kenmerken en technische specificaties

Grootte van de behuizing

4,9 x 7,3 x 1,4 cm

Gewicht

62 gram

Autonomie

Tot 12 uur

Maximale temperatuur

-10°C tot 40°C

Waterdicht (IPX7)

Schermgrootte

1,9 inch

Beeldschermresolutie

128 x 128 pixels

Kleur

Tactiele

Protocollen en technologieën

GPS

Wifi

bluetooth

ANT+

Applicatie compatibel

Over onze test

Onze test van de Polar M450 werd voor het eerst uitgevoerd in 2015. Vervolgens, toen de Polar M460 werd uitgebracht, besloten we hem uit de kast te halen, zodat we hem konden vergelijken met zijn opvolger. Deze test en vergelijking zijn volledig onafhankelijk uitgevoerd om Neutraal en objectief in onze reviews.

Onze mening over de Polar M450 GPS

Polar M450


 • 🔋 Autonomie


 • 🧭 Navigatie


 • 📟 Interface


 • 📊 Prestatie-analyse


 • 🔗 Connectiviteit


 • ⚙️ Instellingen & Installatie


 • 💬 Reviews van gebruikers

3.9

velo-kritiek.com’s mening over de Polar M450

Tot slot, hoewel de GPS Polar M450 een fietsteller lijkt te zijn die ruimschoots voldoende en compleet is voor de meerderheid van de fietsers, vooral amateurs. Het lijkt er in werkelijkheid op dat dit laatste veel nadelen heeft, vooral ten opzichte van de connectiviteit. Daarnaast wordt het momenteel niet meer op de markt gebracht. Daarom raden we je aan om voor de Polar M460 te gaan, een bijgewerkte versie die nog steeds te koop is.

⚠️ Onbeschikbaar ⚠️

De Polar M450 niet langer op de markt wordt gebracht. Inderdaad, hij is vervangen door de Polar M460!


Bekijk de Polar M460 review

Lees ook:   elektrische mountainbike lidl