Fietsen na knieblessure: Wexelpunkt brengt adapter mee om de crank in te korten

Andreas Sextl is fysiotherapeut en voormalig triatleet. Hij weet uit talloze geduldige gesprekken dat motorrijders na een knieblessure zo snel mogelijk weer op de fiets willen stappen. Dat is maar goed ook, want de gelijkmatige belasting en continue beweging tijdens het trappen is een integraal onderdeel van elke knierevalidatie. Vooral na een operatie kan de beweeglijkheid van het kniegewricht vaak aanzienlijk worden beperkt. Er is een gebrek aan flexie en extensie. Voor veel van de getroffenen in de vroege herstelfase lijkt fietsen alleen mogelijk te zijn met dure speciale uitrusting. Maar niet als het om Sextl gaat!

De getroffenen zijn bekend met het probleem: na een blessure aan het kniegewricht, De weg terug op de fiets is vaak een hobbelige.. Op een gegeven moment zetten therapeuten de gewonde op een ergometer met een verkorte slinger. De eerste stap terug naar de normaliteit van motorrijders en toch, in de gesloten ruimte van een revalidatiecentrum, voelt het oneindig ver weg van de geliefde sport. Voor sommige toegewijde fietsers is het meestal korte moment op de hometrainer niet genoeg. Ze willen een oplossing om ook op een normale fiets iets voor hun knieën te doen. Anderen zijn slechter af en de beweeglijkheid van het gewricht heeft jaren nodig om acceptabele proporties te bereiken.

Crankverkorting helpt patiënten niet alleen om hun fiets te gebruiken ondanks een gebrek aan kniemobiliteit, ze verlichten ook de druk op de knieën en heupen. Speciale cranks met een eenzijdige verkorting zijn niet alleen moeilijk te vinden, maar ook vaak duur. Andreas Sextl uit Wexelpunkt wilde dit niet accepteren en begon in 2021 met de ontwikkeling van een adapter die van elke fiets een revalidatieapparaat kon maken. Met zijn ervaring als fysiotherapeut en atleet en de feedback van zijn fietspatiënten wil Sextl de crankadapter nu in serieproductie brengen. Sinds juli 2023 is zijn oplossing internationaal wettelijk beschermd. De eerste Wexelpunkt-adapters worden naar verwachting vanaf het voorjaar van 2024 geleverd. Een pre-order kan worden gedaan via anfrage@wxvario.de mogelijk. Kosten per stuk: 169 euro. De ombouwset voor gebruik rechts of links kost 59 euro. Ga voor meer informatie naar: www.wexelpunkt-wxvario.de

Lees ook:   Prijs-prestatievergelijking: De Scor 4060 LT GX in de test

De crankadapter van Wexelpunkt moet op elke crank en elke fiets met een standaard pedaalschroefdraad passen – of het nu gaat om een ergometer, racefiets, stadsfiets of MTB. Dit wordt mogelijk gemaakt door verstelbare klembekken met 3D-geprinte onderdelen en een fijn verstelbare aluminium rail. Een unit met schroefdraad accepteert het pedaal, terwijl een zeer stabiele schroef de schroefdraad van de crank vastgrijpt. De installatie is heel eenvoudig. De hoge productiekwaliteit van alle onderdelen was bijzonder belangrijk voor Sextl. De crankadapter is goedgekeurd voor maximaal 110 kilo lichaamsgewicht en ook voor licht mountainbikegebruik.