Park Tool PCS-10.3: de beste werkplaatsvoet van

Uitgebracht in de zomer van 2021, de nieuwe Park Tool PCS-10.3 fietswerkplaatsstand volgt de PCS-10.2 op. Zoals gebruikelijk biedt Park Tool een product van uitstekende kwaliteit, betrouwbaar en duurzaam, maar vooral zeer praktisch. Kortom, op papier, deze PCS-10.3 Park Tool lijkt zonder twijfel de beste fietswerkplaatsondersteuning van het jaar te zijn. Maar hoe zit het met de prijs-kwaliteitverhouding? Is het echt de moeite waard? Alle antwoorden, in dit artikel.

Inhoudsopgave 🗂

Park Tool PCS 10.3 Workshop Stand Video Overzicht

Voordat we de technische kenmerken van de nieuwe Park Tool PCS-10.3 beschrijven en onze uiteindelijke mening onthullen, is hier een inleidende video.

Kenmerken van Park Tool PCS-10.3

Allereerst, laten we eerlijk zijn, de nieuwe PCS 10.3 werkplaatsstand neemt de meeste functies van de vorige Park Tool PCS-10.2 over. Grote verbeteringen mogen dus niet worden verwacht.

Een stevige reparatievoet

eBike op Park Tool PCS-10.3
eBike op Park Tool PCS-10.3

Net als zijn voorganger is de nieuwe Park Tool PCS-10.3 gemaakt van geanodiseerd aluminium. Dus Deze fietswerkplaatsvoet zorgt voor een uitstekende stevigheid en een zeer goede levensduur. Wat betreft de stabiliteit van de voet, het is niet langer te bewijzen. Inderdaad, dankzij het versterkte statiefsysteem, De PCS 10.3 Park Tool kan een belasting tot 36 kg dragen met opmerkelijke stabiliteit. Daarom is het gemakkelijk geschikt voor elektrische fietsen en e-bikes.

Lichtgewicht en gemakkelijk te vervoeren

De Park Tool PCS-10.3 is opvouwbaar
De Park Tool PCS-10.3 is opvouwbaar

Zoals we zojuist hebben gezien, is deze PCS-10.3 zowel stabiel als resistent. Toch zorgde Park Tool ervoor dat dit laatste Blijft gemakkelijk op te slaan en/of te vervoeren. Inderdaad, de laatste weegt slechts 7,2 kg, wat zeer redelijk blijft voor een dergelijke stevigheid. Bovendien zijn deze voeten intrekbaar, waardoor ze gemakkelijk snel en gemakkelijk kunnen worden opgevouwen. Zo kan het gemakkelijk in een auto worden geladen of eenvoudig worden opgeslagen. In het kort Dit model is ideaal voor amateurwielrenners, verlangend om het mee te kunnen nemen op hun reizen.

Een solide en duurzame structuur

Nieuwe micro-verstelbare klem
Nieuwe micro-verstelbare klem

Praktischer en ergonomischer, de nieuwe micro-verstelbare klem van de Park Tool PCS-10.3 maakt het mogelijk om elk type fiets stevig vast te houden zonder ze te beschadigen. Het past zich inderdaad aan alle soorten buizen aan (ronde, aerodynamische, telescopische zadelpennen, …) variërend van 22 mm tot 76 mm in diameter. Bovendien draait deze laatste 360°, waardoor het mogelijk is om de positie van de fiets aan te passen aan de behoeften.

De voorwaarden van onze test

Zoals met al onze tests en in overeenstemming met onze ethische code, werd deze test van de Park Tool PCS-10.3 onafhankelijk uitgevoerd. Onze mening blijft dus objectief en onpartijdig. Daarom hebben we deze fietswerkplaatsvoet getest en vergeleken op basis van specifieke en vooraf gedefinieerde criteria.

Onze mening over deze Park Tool PCS-10.3

Park Tool PCS-10.3


  • 🚲 Maximale belasting


  • 🔧 Tang


  • 🕳 Driepoot


  • 🖐 Ergonomie


  • ⚙️ Modulariteit

5

Mening van de redactie over de Park Tool PCS-10.3

Tot slot toont Park Tool voor één keer opnieuw zijn knowhow. Inderdaad, hoewel het veel kenmerken van zijn voorganger inneemt, de nieuwe Park Tool PCS-10.3 brengt kleine, zeer merkbare verbeteringen, inclusief de nieuwe micro-verstelbare klem. Kortom, we besloten hem te belonen met de titel van Beste fietsworkshopvoet van 2021 !


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   wat is enduro mountainbike