Tacx Flux S Smart: onze favoriete hometrainer van

Ben je op zoek naar een connected hometrainer om te trainen op interactieve toepassingen zoals Zwift, zonder de bank te breken? De nieuwe Tacx Flux S Smart is zeker voor jou gemaakt! Inderdaad, door Tacx gepresenteerd als De ideale en economische oplossing voor amateurwielrenners, enthousiast om zichzelf uit te rusten met een betrouwbare, verbonden en stille Smart Trainer. Maar achter al die idealistische beloftes, wat is het eigenlijk? Is de Tacx Flux S Smart zo goed dat we het willen geloven? We hebben het onderzocht en het resultaat is verrassend!

Tacx Flux S Slim
Tacx Flux S Smart T2900S

Inhoudsopgave 🗂

Introductie van de nieuwe Tacx Flux S Smart T2900S

De nieuwe Flux S Smart, uitgebracht eind 2019, wordt gepresenteerd door Tacx, zoals De betaalbare connected hometrainer. Het concurreert daarom met de Wahoo Kickr Core, die 200 € meer waard is. Als nieuwkomer in het assortiment slimme trainers is het belangrijk om het in echte omstandigheden te testen, om het te kunnen vergelijken met zijn concurrenten. Dat hebben we gedaan! Hier is onze gedetailleerde review van deze Tacx Flux S Smart T2900S smart home trainer.

De Flux S Smart van Tacx uitpakken

Zoals bij alle Tacx hometrainers wordt deze Flux S Smart geleverd in een verpakking die is ontworpen om te worden gebruikt, hetzij om in de zomer te worden opgeslagen of om met vertrouwen te worden vervoerd. Klaarblijkelijk Deze slimme trainer wordt geleverd met enkele accessoires en adapters, essentieel om door iedereen te worden gebruikt, ongeacht de gebruikte fiets of ATV. De verpakking van de Tacx Flux S Smart bestaat uit:

 • De Flux S Smart T2900S hometrainer
 • 1 maand gratis abonnement op Tacx Premium software
 • Adapter kit (142 x 12 mm en 148 x 12 mm)
 • Snelbevestigingsassen voor racefietsen en mountainbikes (5 mm)
 • Cassette adapter
 • Kabel en voeding
 • Een gebruikershandleiding in het Frans
Accessoires van de Tacx Flux S Smart T2900S
Accessoires van de Tacx Flux S Smart T2900S

Een hometrainer voorgemonteerd geleverd

Evenals de Tacx Flow Smart, de Flux S Smart wordt voorgemonteerd geleverd. Het zal inderdaad nodig zijn om de voeten te monteren en te bevestigen met behulp van de meegeleverde schroeven en de meegeleverde sleutel. Maak je echter geen zorgen, het is kinderspel en het duurt hooguit een paar minuten. Merk op dat in tegenstelling tot de Wahoo Kickr V5, deze Tacx hometrainer zonder cassette wordt geleverd. Het zal daarom nodig zijn om er een apart te kopen of die van uw achterwiel te demonteren. Natuurlijk is deze Tacx Flux S compatibel met Shimano en Sram 8, 9, 10, 11 en 12-speed cassettes.

Montage van de voetjes van de Tacx Flux S Smart T2900S
Montage van de voetjes van de Tacx Flux S Smart T2900S

Eenmaal gemonteerd, zal het nodig zijn om uw fiets of mountainbike te installeren, op de hometrainer met behulp van een van de meegeleverde assen. Samenvattend, dankzij de verschillende aangeboden adapters, deze Tacx Flux S Smart is compatibel met alle soorten fietsen en mountainbikes, zowel schijf als skid.

Een fiets installeren op de nieuwe Tacx Flux S Smart
Een fiets installeren op de nieuwe Tacx Flux S Smart

Ten slotte is het nodig om het te verbinden en vervolgens te koppelen via Bluetooth of ANT + met een compatibel apparaat om parametriseren en eventueel kalibreren. Hoewel het mogelijk is om het te gebruiken zonder het aan te sluiten, raden we u ten zeerste aan om het te gebruiken als een aangesloten hometrainer om te genieten van alle voordelen en functies die deze Flux S Smart biedt.

Een ontwerp geïnspireerd op de Tacx Flux 2 Smart

Het is je waarschijnlijk al opgevallen, maar deze nieuwe Flux S Smart van Tacx is grotendeels geïnspireerd op de Flux 2 Smart uitgebracht in 2018. Inderdaad, vanuit esthetisch oogpunt is het enige verschil tussen opmerkelijk de kleur van de voeten, blauw voor de Flux 2 Smart en grijs voor de Flux S Smart.

Met een gewicht van 22,8 kg en een statiefvormige basis, met een vloeroppervlak van 670 bij 642 mm, deze Tacx Flux S T2900S biedt uitstekende stabiliteit, zelfs tijdens uw sprints. In tegenstelling tot de Tacx NEO 2 Smart heeft dit model echter geen opvouwbare voetjes, wat het transport of de opslag niet vergemakkelijkt. Opgemerkt moet worden dat Tacx om de prijs te verlagen heeft besloten om een plastic schaal te gebruiken. Maak je echter geen zorgen, het gevoel van degelijkheid en kwaliteit is er!

Overzicht van de Tacx Flux S Smart T2900S
Overzicht van de Tacx Flux S Smart T2900S

Vloeiend trappen in wonderbaarlijke stilte

Dankzij het nieuwe vliegwiel van 7 kg, zichtbaar aan de zijkant van de hometrainer, deze Tacx Flux S Smart biedt een zeer realistisch trapgevoel. Dankzij het elektromagnetische remsysteem van 16 magneten met een vermogen van 1500 watt kan de T2900S inderdaad een vloeiend trappen simuleren, allemaal in een monastieke stilte. De weerstand genereert inderdaad geen wrijving meer en dus ook geen geluid of trillingen meer. Kortom, het is ideaal voor fietsers die thuis willen trainen, zonder wakker te worden of het hele huis te storen.

Traagheidswiel en trappen van de Tacx Flux S Smart T2900S
Traagheidswiel en trappen van de Tacx Flux S Smart T2900S

ANT+ en Bluetooth-connectiviteit

Zoals bij alle slimme trainers, ook wel “Connected hometrainers“, deze Flux S Smart Tacx T2900S is compatibel met ANT + ® FE-C en bluetooth®. Met deze verbindingsprotocollen kan het koppelen met meerdere apparaten tegelijk, zoals uw telefoon, tablet, computer, maar ook met uw Garmin Edge GPS-teller. Vervolgens kun je je hometrainer koppelen aan interactieve trainingsapplicaties. Toegegeven, dit is al enkele jaren de norm, maar het is belangrijk om het te onthouden.

De eigenschappen van de Flux S Smart trainer van Tacx

Nu we net de specifieke kenmerken van deze connected hometrainer Tacx Flux S Smart hebben gezien, laten we eens kijken naar de functies die dit apparaat biedt. Inderdaad, een “Slimme trainer“, deze Tacx biedt een zeer meeslepende ervaring, vooral als u trainingsapps gebruikt.

Elektromagnetische weerstand

Zoals we eerder zagen heeft deze Tacx Flux S een elektromagnetisch weerstandsvliegwiel. Dit maakt het mogelijk om in een bijna absolute stilte te trainen, maar vooral om hellingen kunnen simuleren. Deze Tacx hometrainer is dus in staat om hellingen te simuleren. tot 10%. Dus toegegeven, het is niet de 25% van de NEO 2T Smart, maar het is nog steeds meer dan genoeg voor de meerderheid van de amateurwielrenners.

De Tacx Flux S Smart gebruiken op de Tacx App
De Tacx Flux S Smart gebruiken op de Tacx App

Een analyse van je trappen

Deze slimme trainer Tacx Flux S Smart T2900S analyseert je trapwerk. U kunt dan uw voortgang en prestaties in realtime volgen, maar ze later ook raadplegen om ze in detail te analyseren. Deze trainer analyseert en meet je trapkracht, cadans en snelheid, en dit, met een nauwkeurigheid van +/- 3%. Op het eerste gezicht lijkt dit veel minder nauwkeurig dan bij de Kickr V5 of de Tacx NEO 2T Smart die een nauwkeurigheid van slechts 1% bieden. Dit verschil is echter duidelijk verwaarloosbaar en de variantie neemt op de lange termijn af. En om helemaal eerlijk te zijn, na het testen van verschillende modellen, We zagen of voelden geen merkbaar verschil.

Power analyse vanuit de Tacx mobiele app
Power analyse vanuit de Tacx mobiele app

Compatibel met Zwift en vele andere toepassingen

Kortom, dankzij al zijn technische kenmerken, Deze hometrainer is compatibel met alle applicatiesTrainingsideeën. In het bijzonder is het gecertificeerd “Zwift compatibel“, maar is ook compatibel met TrainerRoad, Bkool, Tacx Training en vele anderen. Het koppelen van je Smart S Stream gebeurt dus via Bluetooth of ANT+, en verbindt dus de analyse van vermogen, cadans en snelheid. Eenmaal ingesteld, hoeft u alleen maar sereen te rijden en te trainen, in een zeer meeslepende interactieve ervaring. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat je bij het kopen van deze Tacx profiteert vaneen maandabonnement aangeboden op de Tacx trainingssoftware.

Test van Zwift met de nieuwe Tacx Flux S Smart T2900S
Test van Zwift met de nieuwe Tacx Flux S Smart T2900S

Kenmerken van de Tacx Flux S Smart T2900S

Type trainer

Directe transmissie

Slimme/verbonden hometrainer

Type weerstand

Magnetisch

Weerstandskracht

1500 Watt

Helling simulatie

Tot 10%

Vermogensmeting

Cadansmeting

Precisie

+/- 3%

Gewicht

22,8 kg

Opklapbaar

Maximaal gebruikersgewicht

125 kg

Voederen

110-240 V

bluetooth

ANT+

Compatibel met apps

Zwift, Kinomap, Bkool, TrainerRoad, …

Onze review van de Tacx Flux S Smart

Voordat we onze mening geven over deze Flux S Smart T2900S van Tacx, is het belangrijk om te specificeren de voorwaarden van deze test. We hadden de mogelijkheid om deze Tacx connected home trainer bijna 5 weken lang dagelijks te gebruiken. Op het moment van schrijven van deze gedetailleerde beoordeling heeft het meer dan 1000 km en 45 uur gebruik verzameld. Opgemerkt moet worden dat Dit bericht is niet gesponsord, teneinde een objectief en onafhankelijk advies te waarborgen.

Het eindoordeel over deze Tacx Flux S Smart

Tacx Flux S Slim


 • 🔋 Weerstandskracht


 • 🔊 Geluidseffect


 • 🚵 ♂️ Realistische simulatie


 • 🔗 Connectiviteit (applicaties, software, …)


 • ⚙️ Instellingen & Installatie


 • 💬 Reviews van gebruikers

4.8

velo-kritiek.com’s mening over de Tacx Flux S Smart

Tot slot moeten we toegeven dat deze nieuwe Tacx Flux S Smart ons simpelweg verraste, maar vooral indruk op ons maakte. Dankzij de veel lagere prijs dan zijn concurrenten, deze slimme hometrainer van Tacx blijkt het ideale compromis. Speciaal voor amateurwielrenners die willen trainen op Zwift of een ander opleidingsplatform in uitstekende omstandigheden, en dit, zonder de spaarpot te hoeven breken. Kortom, door al zijn kwaliteiten werd hij verkozen tot onze favoriete hometrainer van 2021.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   mountainbike routes utrecht