Pedalen, GoPro en fietsgereedschap: onderdelen in gevaar: producten die continu onder vuur liggen

De (kleine) oplossing – GoPro HERO11 Black Mini

GoPro heeft hetzelfde bereikt als Tempo, Kärcher of Labello – het label staat al lang voor een productcategorie. In dit geval voor helmcamera’s. We gebruiken de GoPro 11 Black Mini nu een paar maanden. Het is $ 50 goedkoper dan de gewone GoPro 11. Maar afgezien van grootte en gewicht, hoe verschillen de twee camera’s nog meer? In tegenstelling tot de gewone GoPro 11 heeft de Mini geen display, dus menunavigatie gaat via een knop. Er is ook geen fotofunctie en een vervangbare batterij op de Mini. Hiervoor heeft het twee montagesystemen en kan het dus flexibeler worden bevestigd. Qua beeldkwaliteit en opnamemodi (inclusief beeldstabilisatie, HyperSmooth, etc.) is hij identiek aan het grotere model.

De GoPro Quick-app kan worden gebruikt om de Mini uit te lijnen. Hier kunt u ook kiezen tussen verschillende instellingen. Onze verbinding met de smartphone werd echter met onregelmatige tussenpozen verbroken. Vervelend! Het is moeilijk te zeggen of dit een geïsoleerd geval is of niet. De menunavigatie met twee knoppen werkt intuïtief, hier kun je de belangrijkste dingen instellen. De 8:7 sensor kan tot 5,3K opnemen in portret- of landschapsmodus zonder kwaliteitsverlies. Goed om te weten: Naarmate de resolutie toeneemt, neemt de levensduur van de batterij af. Wij zeggen: 2,7K is sowieso meer dan genoeg om te filmen. Voordeel: Zo maak je je geheugenkaart niet rommelig. Als u echter de ontbrekende fotofunctie wilt compenseren, kunt u een hogere resolutie kiezen en bijvoorbeeld een foto genereren via screenshot. Dit is heel bruikbaar. Kortom: als je niet veel belang hecht aan foto’s en de camera graag op de helm onder het vizier plaatst, kun je met een gerust hart naar de kleine, 20 gram lichtere Hero 11 Mini grijpen. 132 gram. Prijs: 350 Euro >> hier beschikbaar.

Lees ook:   ridley mountainbike

Conclusie: Geweldige videokwaliteit, verschillende instellingen, licht, compact, maar zonder fotofunctie en touchscreen. Niets voor app-geluiden, voor alle anderen een verstandig alternatief voor het reguliere GoPro 11.

 • Video
 • Klein, compact, stabiel
 • Instellingen
 • Flexibele bevestiging
 • Waterbestendig tot 10 meter
 • €50 goedkoper dan Hero 11
 • Geen display (touchscreen)
 • Geen fotofunctie
 • Geen vervangbare batterij

Klein, compact en krachtig, de Go Pro Hero 11 Mini kan bijna net zoveel als de gewone Go Pro Hero 11.Foto: Laurin LehnerKlein, compact en krachtig, de Go Pro Hero 11 Mini kan bijna net zoveel als de gewone Go Pro Hero 11.Het FREERIDE-oordeel weerspiegelt het subjectieve oordeel van de tester: zou hij zichzelf kopen of niet?Foto: FREERIDE GraphicHet FREERIDE-oordeel weerspiegelt het subjectieve oordeel van de tester: zou hij zichzelf kopen of niet?

Debuut Pedalen – Renthal Revo F Pedalen

Naar eigen zeggen hebben de stuur- en stuurpenspecialisten uit Engeland veel hersenkracht geïnvesteerd in hun eerste pedaal. Het platte pedaal heeft tien pinnen per kant, die kunnen worden aangepast tot 2,5 of 5,5 millimeter. Qua vloeroppervlak volgt Renthal niet de trend van XXL-platforms, de afmetingen van de Revo F zijn eerder gematigd. Op het pad is hier echter weinig tot geen teken van. We hebben de pedalen vergeleken met de grote en bewezen Hoaxn Hoita door Ambit en voelde geen verlies van comfort bij de Renthals. Dit kan ook te danken zijn aan het succesvolle, naar binnen gebogen aluminium platform, dat zich vakkundig aan de voet aanpast. Onderhoud is eenvoudig en ongecompliceerd met de Revo F. Het hoogwaardige interieur is echter ook verplicht voor deze prijs. Het is ook verkrijgbaar in het klassieke Renthal-goud. Gewicht: 488 gram (per paar). Prijs: 179,90 Euro >> hier beschikbaar.

Debuut: De Renthal Revo F pedalen.Foto: Laurin LehnerDebuut: De Renthal Revo F pedalen.Het FREERIDE-oordeel weerspiegelt het subjectieve oordeel van de tester: zou hij zichzelf kopen of niet?Foto: FREERIDE GraphicHet FREERIDE-oordeel weerspiegelt het subjectieve oordeel van de tester: zou hij zichzelf kopen of niet?

Glijmiddel – Tunap Sportlagervet (100 ml)

Het lagervet van Tunap Sports staat bij mij op nummer één. Of het vet beter is dan andere, kan ik niet zeggen. De verpakking is het belangrijkste argument. Andere vetten zitten in blikjes, maar hier kan het vet ideaal worden geportioneerd met behulp van de donorfunctie. Klein detail, grote impact. Ik vind het leuk. Prijs: €14.95 (100 ml) >> hier beschikbaar.

Conclusie: Vet is vettig, maar de donorfunctie van de verpakking maakt het verschil.

 • Functie van de donor
 • goede vetkwaliteit

Het favoriete vet van onze hoofdmonteur Hans-Peter Ettenberger.Foto: Laurin LehnerHet favoriete vet van onze hoofdmonteur Hans-Peter Ettenberger.Het FREERIDE-oordeel weerspiegelt het subjectieve oordeel van de tester: zou hij zichzelf kopen of niet?Foto: FREERIDE GraphicHet FREERIDE-oordeel weerspiegelt het subjectieve oordeel van de tester: zou hij zichzelf kopen of niet?

Handlanger – BBB Dualforce Allen 6 / 8 Serie

De meeste pedalen kunnen worden gemonteerd met een 6 of 8 mm inbussleutel. BBB’s Dualforce heeft beide. Daarnaast ligt de tool goed in de hand en heeft het een lange hendel. Toegegeven, wij in het FREERIDE testlaboratorium schroeven meer pedalen vast dan de hobby freerider. Voor mij is het echter een tool waar ik niet zonder wil. Prijs: 21,95 Euro >> hier beschikbaar.

Conclusie: Handig, functioneel, eenvoudig. Dit maakt hem ideaal voor het monteren van pedalen.

 • Alleen voor pedaalvermenigvuldigers

Voor frequente mechanica: de BBB Dualforce Inbus 6 / 8 mmFoto: Laurin LehnerVoor frequente mechanica: de BBB Dualforce Inbus 6 / 8 mmHet FREERIDE-oordeel weerspiegelt het subjectieve oordeel van de tester: zou hij zichzelf kopen of niet?Foto: FREERIDE GraphicHet FREERIDE-oordeel weerspiegelt het subjectieve oordeel van de tester: zou hij zichzelf kopen of niet?