Garmin Varia RTL515: verre van een gadget!

Onthuld in juni 2020, de Garmin Varia RTL515 is de nieuwe Garmin fiets achter radar. Kwam om het model van de vorige generatie, de RTL510, bij te werken en bij te werken, deze Varia RTL515 is gepresenteerd als een echte technologische evolutie van Garmin. Maar zijn al deze beloftes gegrond of slechts marketingargumenten? De mtb-sport.nl Decodeert!

We hadden de mogelijkheid om exclusief en in preview deze nieuwe achterradar van fiets Varia RTL515 te testen voor enkele weken. Hier is onze gedetailleerde beoordeling en onze beoordeling van deze nieuwe Garmin Varia.

Bekijk de dagprijs

Inhoudsopgave 🗂

 

Presentatie van de Garmin Varia RTL515 in video

Voordat u alle functies en bijzonderheden onthult, evenals ons oordeel over deze Garmin Varia RTL515, is hier een video introductie van de Varia RTL515 gemaakt door Garmin:

Ontcijferen van de eigenschappen van de Garmin Varia RTL 515 radar

Voordat we onze mening onthullen, willen we graag de functies en functionaliteiten van deze Garmin Varia RTL515 radar presenteren, algemeen bekend als “Varia 515“. Het is belangrijk om te onthouden dat deze Varia gelijktijdig met de Varia RVR315 werd uitgebracht. Een vergelijkbaar model, maar dat geen stoplicht heeft. Presentatie gemaakt, laten we nu overgaan tot de kenmerken van deze nieuwe Garmin Varia radar RTL 515.

Uitpakken en hanteren

Laten we het eerst hebben over de inhoud van de doos. De verpakking van de Garmin Varia RTL 515 bevat verschillende elementen, hier zijn ze:

 • De Garmin Varia RTL 515 radar
 • Een oplaadkabel in micro-USB-formaat
 • Documentatie en installatiehandleiding
 • Meerdere adapters en fietsenrekken
 • Elastiekjes
Garmin Edge RTL515 - Ergonomie
1) Startknop – 2) LED | Garmin Varia RTL515

Eenmaal uitgepakt, konden we eindelijk ontdek in meer detail deze radar Varia RTL 515. Verrassend genoeg is deze nieuwe radar in alle opzichten visueel identiek aan het model van de vorige generatie. Afmetingen van 99 x 40 x 20 mm, voor slechts 71 gram. IPX7 gecertificeerd, deze radar is volledig waterdicht en past zich daarom perfect aan zowel mountainbiken als wielrennen op de weg aan. Merk op dat het perfect werkt in alle weersomstandigheden. Inderdaad, het is bestand tegen temperaturen variërend van -20 ° C tot 50 ° C. Kortom eerste indrukken van deze Garmin Varia RTL 515 zijn zeer positief.

Bekijk de dagprijs

Lees ook:   beste slot voor mountainbike

Installatie, uitrusting en configuratie

Toen het uitpakken klaar was, was het tijd omInstalleer en configureer de sensor. Deze stap is uiterst eenvoudig en snel. Het volstaat inderdaad om stap voor stap de stappen te volgen die in de installatiehandleiding worden beschreven.

Garmin Varia RTL515 - Clips en slot
Clip en lock

Net als bij de Garmin Edge GPS maakt de Varia RTL515 gebruik van de “Clip en lock” om de radar te vergrendelen op de ondersteuning. Garmin biedt dus verschillende ondersteuningen om het aan te kunnen passen aan alle soorten zitbuizen (rond, ovaal, geprofileerd). Vervolgens is het noodzakelijk om deze ondersteuning te repareren met de meegeleverde elastieken. Kom dan gewoon clip de Garmin RTL515 radar. De installatie van de Varia RTL515 is dan voltooid.

Zodra de installatie is voltooid, is het noodzakelijk omkoppel uw Garmin Varia RTL 515 met een compatibele standaard om hem te configureren. Het is belangrijk om te vermelden dat deze sensor is uitgerust met Bluetooth- en ANT + -technologieën, waardoor hij Compatibel AEnorm aantal apparaten. We kunnen de Garmin, Bryton en Wahoo GPS noemen, maar ook de nieuwe Varia™ mobiele applicatie. U kunt de lijst met compatibele apparatuur vinden door hier te klikken.

Autonomie en batterij

Uitgerust met een ingebouwde oplaadbare lithium-ion batterij, deze nieuwe Garmin radar Varia RTL515 functiesTot 16 uur batterijduur. Natuurlijk De autonomie ervan is afhankelijk van vele factoren. We zien echter een echte verbetering ten opzichte van de RTL510.

De Garmin Varia RTL515 opladen
De Garmin Varia RTL515 opladen

Voor informatie, hier is deRTL515 autonomie, volgens de wijze van gebruik van het knipperlicht:

 • Tot 6 uur in vaste modus
 • Tot 8 uur in pelotonmodus
 • Tot 6 uur in nachtflitsmodus
 • Tot 16 uur in flitsmodus overdag
 • Tot 3 maanden in stand-bymodus

Zoals we al zeiden, heeft deze Garmin Varia radar een oplaadbare batterij met behulp van de meegeleverde USB-kabel. Merk op dateen LED-indicator waarmee u de voortgang van het opladen kunt controleren (Knipperend groen lampje betekent opladen tijdens uitvoering en continu groen lampje betekent dat de radar volledig is opgeladen). Bovendien, wanneer het lampje rood knippert, betekent dit dat er nog ongeveer 60 minuten batterijduur over is.

Bekijk de dagprijs

Connectiviteit

Zoals we al eerder zeiden, is deze Varia RTL515 Garmin uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van connectiviteit. In het bijzonder deANT + ® en bluetooth®. Het apparaat is dus compatibel met veel apparaten en accessoires en de nieuwe Varia-applicatie.

Detectie en radar

Nou, laten we naar de kern van de Garmin Varia gaan: zijn radar. Toestaan om detecteer tot 8 voertuigen bij gelijktijdige nadering heeft de Varia RTL515 de nieuwste generatie sensor. Beter aanbod Voertuigdetectie tot 140 meter, ongeacht de weersomstandigheden, Radar biedt betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Merk op dat de breedte van de bundel 40 ° graden is, wat meer dan genoeg is, zelfs voor kronkelende paden. Ten slotte kan de radar alleen voertuigen detecteren die tussen de 10 en 160 km/u rijden.

Lees ook:   Park Tool PCS-10.2: de beste fiets workshop voet?
Garmin Varia RTL515
Garmin Varia RTL515

Achterlichten

In tegenstelling tot de Varia RVR315, de Varia Garmin RLT515 radar heeft een achterlicht. Dit licht is zichtbaar vanaf een afstand van 1,6 km en maaktBreng weggebruikers op de hoogte van uw aanwezigheid. Momenteel biedt de Garmin RLT515 verschillende modi om de intensiteit en het gedrag aan te passen aan de omgeving.

Mode

Brandintensiteit

Lumen

Standaard Flash

Voertuig bij nadering

Vast

Hoog

20

Geen

Flitsen

Peloton

Gematigd

8

Geen

Knippert zachtjes

Flitsavond

Hoog

29

Langzaam

Knippert snel

Flitsdag

Maximum

65

Occasioneel

Knippert snel

Vooravond

Acun

0

Geen

Knippert niet

Om te schakelen tussen de verschillende modi, klikt u eenvoudig op de knop bovenaan het licht Varia™ RTL515, of door het te beheren vanuit uw Garmin Edge of vanuit de app. Houd er rekening mee dat de snelheid van het knipperen van het licht kan variëren om automobilisten verder te waarschuwen.

Bewegwijzering aan de zijkant van uw GPS of app

Tot slot, met betrekking tot deweergave en visualisatie van de informatie die door de Varia wordt vastgelegd, het is relatief duidelijk en intuïtief. Om dit te doen, gebruikt Garmin kleurcodering en eenvoudige maar representatieve animaties om u te waarschuwen. Als u een fiets GPS gebruikt, Een balk die de voortgang van de voertuigen weergeeft, verschijnt aan de rechterkant van uw scherm. Hiermee kunt u de afstand visualiseren die u scheidt van de volgende voertuigen. Daarnaast geeft een kleurcode het risiconiveau aan.

De Garmin Varia weergeven op de Garmin Edge 1030 Plus
De Garmin Varia weergeven op de Garmin Edge 1030 Plus

In het geval dat u de Garmin Varia RTL515 gebruikt met de Varia applicatie, is de interface relatief vergelijkbaar. Eenvoudig en intuïtief, we hadden geen moeite om het te gebruiken met deze RTL515-radar.

De nieuwe Garmin Varia app

De Garmin Varia RTL515 is compatibel met de nieuwe app mobiel Garmin Varia ™ beschikbaar in de Apple Store en Google Store. Deze applicatie is Gratis te downloaden en stelt u in staat om de radar te gebruiken, zonder een fiets GPS. Zeer intuïtief en beschikbaar in het Frans, deze applicatie is een goed alternatief voor alle occasionele fietsers. Met deGarmin Varia ™ app U kunt:

 • Ontvang waarschuwingen wanneer een voertuig binnen 140 meter nadert
 • Bekijk kleurrijke indicatoren over het verkeer om je heen
 • Ontvang visuele en hoorbare waarschuwingen
Garmin Varia App Waarschuwing
Garmin Varia App Waarschuwing

Het koppelen van de varia RTL515 radar en de app duurt slechts enkele seconden en gebeurt via Bluetooth. Zodra het koppelen is voltooid, wordt de toepassing Garmin Varia ™ herkent het apparaat automatisch bij toekomstige releases.

De Varia RTL515 versus de RTL510: wat zijn de verschillen?

Garmin presenteert deze nieuwe Varia RTL515 als een echte evolutie van de RTL510, maar gezien onze test, De verschillen zijn niet erg opvallend..

Garmin Varia RTL515
Garmin Varia RTL515

Inderdaad, hoewel de Garmin Varia RTL515 een betere levensduur van de batterij heeft (16 uur versus 15 uur), extra Bluetooth-connectiviteit en compatibiliteit met de Varia-applicatie, de verschillen te klein om zijn RTL510 te vervangen door de nieuwe RLT515.

Als u echter uw eerste Garmin Varia radar zou kopen, wij raden de RTL515 aan, omdat het een betere levensduur zal bieden. Daarnaast begint de RTL510 stilaan uit de schappen te verdwijnen.

De technische kenmerken van de Garmin Varia RTL515

Grootte van de behuizing

40 x 99 x 20 mm

Gewicht

71 gram

Autonomie

Tot 16 uur

Opsporing

Tot 8 voertuigen

Detectie afstand

140 meter

Stoplicht

bluetooth

ANT+

Waterdicht

Applicatie compatibel

De resultaten en het oordeel van deze Garmin Varia RTL515

Garmin Varia RTL515


 • 🔋Autonomie


 • 👁️ Precisie


 • 🧭 Betrouwbaarheid


 • ⚙️ Configuratie


 • 💬 Reviews van gebruikers

5

De mening van mtb-sport.nl

Kortom, de Garmin Varia RTL515 gaat fietsers verder verdelen. Nutteloze gadget voor sommigen, en onmisbaar voor anderen, één ding is zeker: de Garmin Varia RTL515 laat niet onverschillig ! Beschermt het je 100% tegen een ongeluk? Duidelijk niet! Het is echter vermindert de risico’s drastisch, u informeren over de gevaren om u heen. Dat is de reden waarom vanaf de kust van mtb-sport.nl Alle teamleden gebruiken het dagelijks! Ter informatie, het is voorlopig de beste fietsradar van !


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon