Welke Tacx hometrainer kiezen?

Tacx biedt een breed scala aan hometrainers en slimme trainers en blijft nieuwe enthousiastelingen overtuigen. Betrouwbaar, nauwkeurig, aangesloten en Zwift-compatibel, Tacx hometrainers zijn zeer bekend en zeer gewaardeerd, zowel amateur- als profwielrenners. Het is dus legitiem om de vraag te stellen, Welke Tacx hometrainer kiezen we in ? mtb-sport.nl biedt u een vergelijking en een koopgids om de juiste keuze te maken.

Inhoudsopgave 🗂

De 3 beste thuistrainers van

Op dit moment biedt Tacx 10 verschillende modellen, waardoor iedere rijder de juiste hometrainer kan vinden voor zijn behoeften en budget. De keuze is dan ook ruim… Dus besloten we om de 3 beste Tacx hometrainers, aan het einde van onze verschillende tests en vergelijkingen. Hier is onze selectie:

Het beste

Tacx NEO 2T Slim
NEO 2T Slim

5.0
5/5

Merken

Tacx

Gewicht

21,5 kg

Type

Magnetisch

Macht

2200 Watt

Neiging

Tot 25%

Verbonden

Ja

Zwift

Ja

Opklapbaar

Ja

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Favoriet

Tacx Flux S Slim
S Slimme Stromen

4.8
4.8/5

Merken

Tacx

Gewicht

22,8 kg

Type

Magnetisch

Macht

1500 Watt

Neiging

Tot 10%

Verbonden

Ja

Zwift

Ja

Opklapbaar

Nee

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Goedkoop

Tacx Flow Smart T2240
Tacx Flow Slim

4.4
4.4/5

Merken

Tacx

Gewicht

9,4 kg

Type

Magnetisch

Macht

800 Watt

Neiging

Tot 6%

Verbonden

Ja

Zwift

Ja

Opklapbaar

Ja

Garantie

2 jaar


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon


Gedetailleerde beoordeling

Tacx connected hometrainers

Gewoonlijk aangeduid als “slimme trainers” of “Smart Home Trainers« , Tacx Smart connected home trainers bieden veel functies zeer interessant en plezierig. Allereerst zijn ze compatibel met veel appltrainingsmethoden zoals Zwift, TrainerRoad, Bkool, en nog veel meer… Bovendien zorgen ze voor een betere onderdompeling en sensaties en zijn ze over het algemeen veel stiller dan conventionele thuistrainers.

Tacx NEO 2T Smart: de beste slimme trainer van

Uitgebracht in 2019, de Tacx NEO 2T Smart is sinds Een referentie. Inderdaad, gebruikt door veel wielerploegen, verschilt deze Tacx connected home trainer van zijn concurrenten door zijn technische kenmerken.

Tacx NEO 2T Slim
Tacx NEO 2T Slim

Deze Tacx NEO 2T Smart is in staat om een zeer meeslepende ervaring te bieden, grenzend aan een buitenuitje, en is ontworpen om te worden gebruikt met interactieve trainingstoepassingen zoals Zwift of TrainerRoad. Inderdaad, deze Tacx kan hellingen tot 25% simuleren. Dit wordt verklaard door het nieuwe vliegwiel, dat een weerstand tot 2200 watt kan bieden, allemaal in absolute stilte. Merk op dat het ontwerp en de geometrie zorgen voor een uitstekende stabiliteit, terwijl het een lichte vrijheid van laterale beweging laat, voor een betere onderdompeling.

Eindelijk deze NEO 2T Smart is ontegenzeggelijk de beste hometrainer van van Tacx. Deze connected hometrainer biedt veel functies en is de ideale tool voor uw trainingen op Zwift.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Tacx Flux 2 Smart: een alternatief om te overwegen

Gepresenteerd door Tacx in 2018, De Flux 2 Smart wordt beschreven als het belangrijkste alternatief voor de Kickr Core. Hij heeft inderdaad veel punten gemeen met de hometrainer van Wahoo Fitness.

Tacx Flux 2 Slim
Tacx Flux 2 Slim

Uiteraard is deze Tacx Flux 2 Smart connected home trainer voorzien van Bluetooth en ANT+ technologie en daarmee compatibel met al je favoriete trainingsapps. Aan de onderdompelingszijde kan het hellingen simuleren met 16% en biedt het een weerstand tot 2000 watt. Dit zal meer dan genoeg zijn om je grondig te trainen. Aan de geluidskant is deze hometrainer extreem stil en biedt hij een zeer realistische ervaring. Bovendien is het in staat om uw kracht, snelheid en trapfrequentie nauwkeurig te meten.

Kortom deze Tacx Flux 2 is te vergelijken met een vereenvoudigde en meer betaalbare versie van de NEO 2T Smart. Inderdaad, geen simulatie van afdalingen, noch opvouwbare voeten, maar het is nog steeds een zeer interessante Tacx smart trainer voor Zwift-gebruikers.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Tacx Flux S Smart: onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding

Geïnspireerd door Flux 2 Smart, De Tacx Flux S Smart is voor amateurwielrenners met een kleiner budget. Merk op dat hij werd verkozen tot onze favoriete hometrainer van .

Tacx Flux S Slim
Tacx Flux S Slim

De nieuwe Tacx Flux S Smart heeft een elektromagnetische weerstand van 1500 watt, waardoor hij hellingen tot 10% kan simuleren en tegelijkertijd een zeer meeslepende en realistische trapervaring biedt. Dankzij de ANT+ en Bluetooth connectiviteit is deze Tacx smart trainer te koppelen met je tablet, computers en GPS meter voor gebruik in interactieve trainingsapps. Qua eigenschappen weegt deze Tacx Flux S Smart T2900S 22,8 kg en is helaas niet opvouwbaar. Het is dus niet per se eenvoudig om het op te slaan of te vervoeren. Aan de andere kant zorgt het voor optimale stabiliteit.

In het kort deze Tacx Flux S kan een uitstekend compromis blijken te zijn voor alle fietsers die een verbonden en intelligente hometrainer willen hebben, zonder de bank te hoeven breken, in tegenstelling tot de Tacx NEO 2T Smart.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Tacx Flow Smart: de goedkope Tacx connected home trainer

U bent op zoek naar Een goedkope connected home trainer ? De Tacx Flow Smart is het model dat u zoekt! Ondanks de aantrekkelijke prijs heeft deze Tacx connected home trainer niets om jaloers op high-end modellen te maken.

Tacx Flow Slim
Tacx Flow Slim

De Tacx Flow T2240 Smart home trainer is te vergelijken met de fusie van Tacx Boost en Flux S Smart. Inderdaad, hoewel het ontwerp van een klassieke hometrainer heeft, heeft deze Tacx Flow Smart is zoals de naam al doet vermoeden een slimme hometrainer. Dankzij de ANT+ en Bluetooth-connectiviteit is deze laatste dus compatibel met uw favoriete toepassingen en past de weerstand aan de training en/of de cursus aan. Merk op dat het maximale remvermogen 800 watt is en de illusie van een helling van maximaal 6% kan reproduceren. Hoewel hij geen intrekbare voetjes heeft, is deze Flow Smart dankzij zijn kleine formaat en lage gewicht gemakkelijk te vervoeren.

Al met al deze Tacx Flow Smart is de ideale oplossing voor alle fietsers met een beperkt budget, enthousiast om in goede omstandigheden te trainen op trainingsplatforms zoals Zwift.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Klassieke Tacx hometrainers

Voor fietsers die geen connected hometrainer willen, omdat ze niet het budget of gewoon de wens hebben om te trainen op een interactieve trainingsapplicatie, Hometrainers “Basisch” van Tacx kan een uitstekend alternatief zijn. Betaalbaarder dan slimme trainers, Klassieke hometrainers bieden minder mogelijkheden, maar blijf net zo effectief voor duurtraining. Het is inderdaad mogelijk om de weerstand aan te passen aan de niveaus, met behulp van een kabelhendel die aan de hanger is bevestigd.

Tacx Boost: het perfecte compromis om mee te beginnen

Als u op zoek bent naar een hometrainer om het hele jaar door in vorm te blijven of om uw benen te draaien op dagen met slecht weer, De Tacx Boost is de hometrainer voor jou!

Tacx Boost
Tacx Boost

Deze Tacx Boost hometrainer is ideaal voor casual fietsers. Inderdaad, dankzij de magnetische weerstand op 10 niveaus, is het mogelijk om de weerstand tot 1050 watt te regelen. Merk op dat het vliegwiel van 1,6 kg een realistisch gevoel biedt, terwijl het relatief stil blijft. Hoewel het niet “verbonden“Deze hometrainer is compatibel met Zwift, zolang je maar een snelheidssensor gebruikt. Deze Tacx Boost is zeer stabiel, maar is ook makkelijk op te bergen en mee te nemen.

Eindelijk we kunnen deze nieuwe Tacx Boost alleen maar aanbevelen, vooral als je op zoek bent naar een eenvoudige hometrainer goedkoop, maar betrouwbaar, eenvoudig en stil.

Tacx Boost


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Tacx Boost + Snelheidssensor (Voor Zwift)


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Tacx Blue Twist: de goedkope hometrainer van Tacx

Een paar jaar geleden uitgebracht, De Blue Twist is de instap hometrainer van Tacx®. Het is daarom erg moeilijk om het in fysieke winkels te vinden.

Tacx Blauwe Twist
Tacx Blauwe Twist

Net als bij de Boost heeft deze Tacx Blue Twist een magnetische weerstand. Aan de andere kant heeft het slechts 7 weerstandsniveaus tot 700 watt. Dit wordt verklaard door het vliegwiel van slechts 1,2 kg. Het is belangrijk op te merken dat de weerstand zich aanpast dankzij een hendel die rechtstreeks op de hometrainer is geplaatst. Als je jezelf uitrust met een cadanssensor en een snelheidssensor, kan deze Tacx Blue Twist hometrainer eventueel worden ingezet op aangesloten trainingsplatforms, zoals Zwift of TrainerRoad.

Hoewel het nu achterhaald lijkt, Tacx Blue Twist kan een goede oplossing zijn, vooral voor fietsers met een heel klein budget en die alleen hun benen willen draaien.


Zicht op Alltricks

Tacx roller hometrainers

Als u op zoek bent naar Een hometrainer met een groter gevoel van bewegingsvrijheid, Tacx rollertrainers zijn ideaal! Mits je enig gevoel voor balans hebt. Tacx rollers zijn ideaal voor een eenvoudige training of voor het opwarmen. Merk op dat dit type hometrainer veel goedkoper is, maar minder mogelijkheden biedt.

Tacx Antares: ideaal voor een warming-up

Als u op zoek bent naar een goedkope Tacx aandrijfrol, de Antares T1000 is zeker iets voor jou! Uitgebracht in 2012, blijft deze rollertrainer mensen gelukkig maken onder de cycamateurlijsten.

Tacx Antares T1000
Tacx Antares T1000

Betaalbaarder dan de Tacx Galaxia T1100, de Tacx Antares T1000 roller home trainer deelt toch veel functies met de laatste. Met een gewicht van slechts 7,7 kg en het intrekbare systeem is deze Antares Tacx immers gemakkelijk te vervoeren en/of op te slaan. En dit, terwijl het zorgt voor uitstekende stabiliteit en compatibiliteit met elk type fiets en mountainbike uitgerust met een wiel van 26 tot 29 inch. Aan de geluidskant is het relatief stil voor een rollertrainer.

Al met al, deze Tacx Rollerx Antares T1000 biedt een uitstekend compromis Voor fietsers die op zoek zijn naar een goedkope roller om de benen te draaien en fit te blijven tijdens de winter.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Tacx Galaxia: de beste Tacx roller trainer

Uitgebracht in 2013, Galaxia T1100 is de high-end aandrijfrol van Tacx. Gebruikt door verschillende professionele wielrenners, hetis de beste Tacx roller trainer van .

Tacx Galaxia T1100
Tacx Galaxia T1100

Geïnspireerd door de Antares T1000, onderscheidt de Tacx Galaxia T1100 roller home trainer zich door zijn gepatenteerde en revolutionaire oscillatiesysteem, het “Swing” systeem. Met deze Tacx® Galaxia roller kun je de bewegingen die samenhangen met je veranderingen in tempo en acceleratie beter opvangen en kun je 100% trainen zonder het risico op vallen. Deze Galaxia T1100 is gemakkelijk op te bergen en te vervoeren en is ook nog eens extreem stil. Het is ideaal om te worden gebruikt in een appartement.

Kortom, deze Tacx Galaxia T11000 hometrainer is bedoeld voor alle fietsers die op rollen willen trainen, terwijl u in staat bent om specifieke trainingen uit te voeren met veranderingen van tempo.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Antwoorden op je vragen over Tacx hometrainers

Zoals gewoonlijk hebben we de meest terugkerende vragen van onze lezers geselecteerd en beantwoord. Hier is een VEELGESTELDE VRAGEN over Tacx hometrainers.

Wat is de beste Tacx home trainer?

Na het testen en vergelijken van de verschillende hometrainer modellen van Tacx, is de NEO 2T Slimme T2875 bleek zonder twijfel de beste Tacx hometrainer van te zijn! Stabiel, stil en met een uitstekend gevoel blijkt deze Tacx NEO 2T Smart zeer prettig in gebruik, zeker in combinatie met een interactieve trainingsapplicatie zoals Zwift.

Welke goedkope Tacx hometrainer kiezen?

Voor fietsers en mountainbikers met een beperkt budget heb je twee keuzes: de Tacx Flow Smart en de Tacx Boost. Als je op Zwift wilt kunnen trainen, is de Tacx Flow Smart T2240 blijkt de ideale keuze. Aan de andere kant, als je een Tacx hometrainer wilt om de benen te draaien, lijkt de Tacx Boost meer geschikt en iets goedkoper.

Welke aangesloten Tacx hometrainer kiezen?

Tacx biedt een breed scala aan “connected home trainers”, ook wel bekend als ” Slimme trainer ». Allereerst is de NEO 2T Smart het topmodel van Tacx en is bedoeld voor gepassioneerde fietsers. De Tacx Flux 2 Smart en Flux S Smart zijn mid-range connected hometrainers, ideaal voor amateurwielrenners. Tot slot is de Tacx Flow Smart het instapmodel. Het zal dus vooral afhangen van je budget. Opgemerkt moet worden dat ze tJe bent compatibel met Zwift en andere trainingsapps.
Lees ook:   trek e mountainbike