Garmin Edge Explore: de betaalbare Garmin fiets GPS

De Garmin Edge Explore, uitgebracht in 2018, heeft de gps-markt voor fietsen opgeschud. Inderdaad, Garmin staat bekend om het aanbieden van high-end GPS, maar vaak te duur. Dus wanneer het Amerikaanse bedrijf de release van een Goedkope fiets GPS voor het grote publiek, roept het vragen op. Gepresenteerd als een uitstekende prijsverhouding, is de Garmin Edge Explore GPS-fietsteller het ideale compromis voor fietstoeristen en fietsers met een beperkt budget. Maar achter deze verleidelijke prijs, Wat verbergt deze Garmin Edge Explore GPS eigenlijk?

Garmin Edge verkennen
Garmin Edge verkennen

Inhoudsopgave šŸ—‚

Maak kennis met Garmin Edge Explore GPS

Nieuw in de Garmin Edge-reeks, de Explore algemeen bekend als “Garmin Verkenner“, is gepositioneerd als de goedkope Garmin fiets GPS. Op papier biedt het alle voordelen van zijn ouderen voor een veel lagere prijs. De mtb-sport.nl Dus besloten om de beloften van Garmin te bekijken en daarom voor u te testen. We presenteren het in detail aan u!

Uitpakken en ontdekken van GPS

In tegenstelling tot de meeste Garmin GPS, De Garmin Edge Explore fiets GPS is slechts in ƩƩn versie verkrijgbaar. Namelijk een klassiek pakket, dat alleen de accessoires en essentiƫle elementen verzamelt. Deze bundel bevat:

Bundel du Garmin Edge Explore
Bundel du Garmin Edge Explore
 • GPS Garmin Verkenner
 • 1 stuurpen / hanger ondersteuning
 • Micro-USB-kabel
 • Een gebruikershandleiding en een snelle start

Het is belangrijk op te merken dat het pakket geen ondersteuning op afstand biedt, in tegenstelling tot de Garmin Edge 830.

Edge Explore installeren, koppelen en configureren

Ontworpen voor het grote publiek, deze Garmin Explore fiets GPS is zeer eenvoudig te installeren en te configureren. Alle stappen worden expliciet uitgelegd in de installatie- en snelstartgids. Zodra de beugel op de steel of hanger is geĆÆnstalleerd, klikt u eenvoudig de toonbank vast.

Installatie op de stuurpen van de Garmin Edge Explore fiets GPS
Installatie op de stuurpen van de Garmin Edge Explore fiets GPS

Zodra de installatie is voltooid, wordt u aangeradenkoppel uw Garmin Edge Explore met uw telefoon en de app Garmin Connect. Om uw GPS in te stellen en bij te werken, is het gebruik van de Garmin IQ Connect applicatie niet essentieel, maar sterk aanbevolen om optimaal te profiteren van alle functies van deze Garmin Explore GPS.

Aan de slag met Garmin Edge Explore

De Edge Explore is geĆÆnspireerd op de Garmin 1030. Inderdaad, het heeft veel esthetische kenmerken. Ten eerste, het meten van 105 Ɨ 55 Ɨ 22 millimeter, deze GPS-teller is vrij groot. Toch blijft het zeer Ergonomisch en gemakkelijk in gebruik. Toegegeven, het is niet de lichtste op de markt, maar het gewicht van 116 gram blijft zeer acceptabel. Deze Garmin Edge Explore GPS fietsteller is IPX7 gecertificeerd en is volledig waterdicht en luchtdicht, ideaal voor zowel racefietsen als mountainbiken. Met betrekking tot het temperatuurbereik kan het worden gebruikt tussen -20 Ā° C en 60 Ā° C. Merk op dat de Edge Explore naast het aanraakscherm 3 knoppen heeft.

Aan de slag en ergonomie van de Edge Explorer
Aan de slag en ergonomie van de Edge Explorer

Scherm en interface

Menu-interface
Interface du menu du Garmin Edge Explore

Wat betreft de technische kenmerken van het scherm is de Garmin Explore Edge uitgerust met een Kleuren touch LCD-scherm, met een grootte van 3 inchVan 240 x 400 pixels. Deze laatste past zich automatisch aan het omgevingslicht aan, zodat het in alle weersomstandigheden leesbaar is, met behoud van de batterij. Om voor iedereen bruikbaar te zijn, heeft Garmin de interface van de Edge Explore zoveel mogelijk vereenvoudigd. GeĆÆnspireerd door die van de Garmin Edge 1030, De interface is intuĆÆtief maar vooral aanpasbaar. Het is inderdaad mogelijk om de weergave en lay-out van de informatie naar wens aan te passen.

Geheugen en geĆÆntegreerde opslag

Net als de Edge 1000 heeft dit Garmin toestel een 16GB interne opslag Dit maakt het al mogelijk om kaarten te installeren en tracks en routes te importeren. Bovendien, in tegenstelling tot de Edge 530, de GPS Explore Garmin heeft een micro-SD-kaartsleuf. Dit verhoogt het geheugen van de GPS-teller.

De batterij van de Garmin Edge Explorer

Om de prijs van de Edge Explore GPS-teller te verlagen, heeft Garmin natuurlijk concessies moeten doen aan bepaalde elementen. De accu is een van de zwakke punten van deze GPS-teller. Inderdaad, ondanks zijn oplaadbare lithium-ion batterij, deze Garmin Edge heeft een Batterijduur van 12 uur. Toch is dit voor het merendeel van de fietsers en fietsers nog steeds meer dan genoeg. Wat betreft het opladen van het apparaat, dit gebeurt via een meegeleverde micro-USB-kabel.

GPS Edge Explore sensoren en connectiviteit

De Garmin Edge Explore integreert alleen essentiƫle sensoren. Het is dus alleen tevreden met een GPS-chip, waar andere Garmin GPS een extra Glonass- en Galileo-chip hebben. In werkelijkheid is het verschil in de praktijk niet significant. Daarnaast heeft de Edge Explore net als bij de Garmin 520 Plus een ANT+ en Bluetooth-connectiviteit. Tot slot heeft deze Garmin Edge Explorer alleen een versnellingsmeter.

Garmin Edge Explore kenmerken

Voordat we u ons definitieve oordeel geven over de Garmin Edge Explore GPS-teller, laten we het hebben over de functies ervan. Tijdens onze test van de Garmin Explore kregen we de kans om ontdek alle mogelijkheden van deze GPS meter. Laten we samenvatten.

Prestatiemonitoring en -analyse

Laten we eerlijk zijn, de Garmin Explore-teller heeft niet zo’n geavanceerde prestatieanalyse als de nieuwe Garmin Edge 1030 Plus. Toch blijft het vervolg bestaan “basisch“, het is toch zeer effectief!

Prestatiebewaking
Prestatiebewaking

Allereerst, dankzij de vele sensoren en de GPS-chip, Edge Explore verzamelt veel data, zoals: huidige snelheid, gemiddelde snelheid, hoogte, hoogte en afgelegde afstand, reistijd, huidige tijd, navigatiegerelateerde indicaties, percentage resterende batterij, … Met het Garmin Explore-scherm kunnen maximaal 10 stukjes informatie direct binnen handbereik van de fietser worden weergegeven.

Met dank aan de ANT+ en Bluetooth-connectiviteitis de Explore GPS-teller compatibel met veel sensoren van derden. In het bijzonder snelheid, cadans, vermogenssensoren of hartslagmeters. Deze accessoires zijn niet essentieel, maar Aanbevolen voor fietsers op zoek naar data om hun analyses te verrijken.

Naast een eenvoudige metgezel wil de Explorer een echte trainingscoach zijn. Inderdaad, aan het einde van elk uitje, Een uitgebreide samenvatting en gedetailleerde analyse van uw training is beschikbaar op de Garmin Connect app. Opgemerkt moet worden dat Garmin Edge Explore is compatibel met community apps zoals Strava. Je kunt je optredens vervolgens delen met de community en je vrienden.

Edge Explore GPS-mapping en -begeleiding

De Garmin Edge Explore is een gps-teller van de nieuwste generatie, die een nauwkeurige en soepele navigatie onder alle omstandigheden garandeert. Inderdaad, hoewel het geen Glonass- en Galileo-chip heeft, maakt de nieuwe GPS-chip het mogelijk om deze absin te compenserendat. Naast de dynamische mapping, de Edge Explore GPS-teller heeft Zeer interessante navigatie- en geleidingsfuncties, die het van essentieel belang is te vermelden en te specificeren.

Eerst en vooral wordt de Garmin Edge Explorer geleverd met Een vooraf gedownloade Europese kaart. Van Garmin Fietskaart, deze kaart geeft een overzicht van de wegen, paden, paden en vele points of interest (POI) van 25 Europese landen. Namelijk:

 • Duitsland
 • Andorra
 • Oostenrijk
 • BelgiĆ«
 • KroatiĆ«
 • Denemarken
 • Spanje
 • Finland
 • Frankrijk
 • Ierland
 • ItaliĆ«
 • Liechtenstein
 • Luxemburg
 • Monaco
 • Noorwegen
 • Nederland
 • Polen
 • Portugal
 • Tsjechische Republiek
 • Verenigd Koninkrijk
 • San Marino
 • Slowakije
 • Zweden
 • Zwitserland
 • Vaticaan
Garmin Kaarten
Garmin Kaarten

Natuurlijk Het is mogelijk om extra kaarten toe te voegen. Importeer eenvoudig kaarten uit deConnect IQ app, of download kaarten van gratis software zoals OSM (OpenStreetMap). Merk op dat Garmin kaarten zeker betaald zijn, maar nauwkeuriger en regelmatiger bijgewerkt!

Garmin Edge Explore GPS-richtlijnen
Garmin Edge Explore GPS-richtlijnen

Voordat je vertelt over de verschillende navigatie- en begeleidingsmodi beschikbaar op de Garmin Edge Explore, moeten de beschikbare parameters worden gespecificeerd. Het is mogelijk om routes te verwijderen: snelwegen, wegen zonder trottoirs, smalle paden en andere bypass-regels. De Garmin Explore GPS is compatibel met mountainbiken en wielrennen op de weg, hoeft u alleen maar uw ” Routedefinitiemodus ” liever liever. Het is mogelijk om automatische functies in te stellen zoals “deAutomatisch pauzeren ” waarmee u uw opname kunt pauzeren als uw snelheid lager is dan X km / h. Het is ook mogelijk om te configureren, een ” automatisch starten Hiermee kunt u uw opname opnieuw starten als u een bepaalde vooraf ingestelde snelheid bereikt.

Met betrekking tot de beschikbare modi, de ” navigatie ” stelt u in staat om uw bestemming te kiezen en de meter zorgt voor de rest. Terwijl u benchmarks krijgt van Stapsgewijze navigatie op basis van geĆÆntegreerde Garmin kaarten. Het is ook mogelijk om de meest populaire routes in een bepaalde regio te ontdekken, op en off-road. Daarnaast worden er, net als bij de Garmin Edge 830, verschillende modi aangeboden zoals ” toren ” waarmee u een lus van een vooraf gedefinieerde afstand kunt maken om de trainingen beter te beheren. Zoals intervaltraining, om sprintprestaties en tempowisselingen te verbeteren.

Verbeterde Explorer-connectiviteit

Garmin GPS Explore-connectiviteit stopt niet alleen bij sensoren. Inderdaad, met ANT + en Bluetooth-connectiviteit, Deze fietsteller biedt een paneel met verbluffende extra functies.

Grouptrack functionaliteit
Grouptrack functionaliteit

Voor fietsers die graag in groepen rijden, is de “Groepstrack” is ideaal! Toestaan om deel uw locatie en volg tot 50 fietsers tegelijk op, met deze functie kunt u uw vrienden volgen wanneer u elkaar uit het oog verliest, maar ook om per bericht te kunnen uitwisselen, dankzij de geĆÆntegreerde berichten. Je kunt dan om hulp, hulp vragen of vertragen.

Garmin Connect App
Garmin Connect App

Natuurlijk is het mogelijk omkoppel uw telefoon met uw meter via de Garmin IQ Connect app. Eenmaal ingesteld, kunt u vervolgens een melding ontvangen wanneer u een e-mail, oproep of sms ontvangt. U kunt ook antwoorden via vooraf ingestelde berichten. Ideaal om niet onverwacht te hoeven stoppen.

Weerwidget op Edge Explore
Widgen het weer op de Edge Explore

Tot slot is het mogelijk om Pas uw Garmin Explore Edge GPS eindeloos aan. Inderdaad, vanuit de Connect IQ-applicatie kunt u widgets of extra extensies downloaden om de functionaliteiten te verrijken. Bijvoorbeeld de “Weer” stelt u in staat om live weer en voorspellingen te bekijken.

De Garmin Explore: een GPS die veilig wil zijn

De Garmin GPS Edge Explore is niet alleen een metgezel. Inderdaad, naast het verstrekken van een kaart en veel informatie, is het ook veilig! Inderdaad, het integreert veel Functies om de vele risico’s van fietsen en mountainbiken te verminderen.

Garmin Varia
Garmin Varia

Natuurlijk is deze Garmin Edge GPS compatibel met De apparaten en accessoires van het assortiment Garmin Variaā„¢. Eenmaal geĆÆnstalleerd en gekoppeld met Garmin Varia Smart Radar Lights, krijgt u visueel en hoorbaar een melding wanneer een of meer voertuigen u van achteren naderen. Toegegeven, dit accessoire is niet essentieel, maar het wordt ten zeerste aanbevolen.

Sms- en oproepmelding
Sms- en oproepmelding

Verrassend genoeg is Garmin Edge Explore ondanks zijn betaalbare prijs begiftigd met een Incident detectie systeem. De meter is in staat om een mogelijke botsing of val te detecteren. In dit geval, als uw Edge is gekoppeld met uw telefoon, een sms en e-mail worden automatisch verzonden naar uw noodcontacten met uw GPS-coƶrdinaten.

Tot slot is de Edge Explore naast al zijn innovaties ook uitgerust met de “Livetracken“. Toestaan om deel uw GPS-locatie in realtime met vrienden en/of familie, kunt u met deze functie uw voortgang volgen, tegen de geplande route.

De technische specificaties van de Garmin Edge Explore

Grootte van de behuizing

5,50 x 10,5 x 2,20 cm

Gewicht

116 gram

Autonomie

Tot 12 uur

Maximale temperatuur

-20Ā°C tot 60Ā°C

Waterdicht (IPX7)

Schermgrootte

3 inch

Beeldschermresolutie

240 x 400 pixels

Kleur

Tactiele

Protocollen en technologieƫn

GPS

Wifi

bluetooth

ANT+

Applicatie compatibel

Over de voorwaarden van onze Garmin Edge Explore review

Om u te kunnen leveren een constructieve en objectieve mening over de nieuwe Garmin Edge Explore, we gebruikten het dagelijks tijdens onze trainingen gedurende enkele weken. Aan het einde van deze test verzamelt het bijna 2500 kilometer, voor meer dan 100 uur gebruik, voornamelijk gericht op de praktijk van wegfietsen en mountainbiken. Dit artikel is bedoeld om de positieve en negatieve punten te benadrukken, evenals onze gevoelens.

Onze mening over de Garmin Edge Explore

Garmin Edge verkennen


 • šŸ”‹ Autonomie


 • šŸ§­ Navigatie


 • šŸ“Ÿ Interface


 • šŸ“Š Prestatie-analyse


 • šŸ”— Connectiviteit


 • āš™ļø Instellingen & Installatie


 • šŸ’¬ Reviews van gebruikers

4.6

Mening van de redactie over de Garmin Edge Explore

Tot slot, wat moeten we onthouden over deze Garmin Edge Explore-teller? Het blijkt dat deze GPS-teller was een grote verrassing. Inderdaad, eenvoudig, nauwkeurig en intuĆÆtief deze Garmin Explore biedt een zeer interessante reeks functies en modi, en dit voor een onverslaanbare prijs. Kortom, wij raden deze Edge Explore GPS actief aan bij alle fietsers en mountainbikers die op zoek zijn naar een betaalbare fiets GPS!

Garmin Edge verkennen


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   mountainbike 20 inch