Polar M460 GPS: de essentie voor fietsers

De Polar M460, uitgebracht in 2017, kwam een eerdere versie updaten: de Polar M450. Gepresenteerd door Polar, als een echte verbetering ten opzichte van het model van de oudere generatie, deze GPS Polar M460 wil een must-have model zijn, voor fietsers die op zoek zijn naar een betaalbare fiets GPS! Maar heeft het echt de mogelijkheden om te concurreren met modellen zoals de Garmin Edge 130 Plus?

De mtb-sport.nl had de mogelijkheid om deze nieuwe GPS van Polar exclusief te testen. Zo zijn wij in staat om u te leveren een mening en een relevant gevoel aan hem.

Polar M460
Polar M460

Inhoudsopgave 🗂

Gedetailleerde beoordeling van de functies van de Polar M460

Gedurende enkele weken hebben we deze Polar M460 GPS ontleed, onderzocht en getest, we hebben alle functies kunnen ontdekken. Hier is Een kort overzicht van alle kenmerken van deze meter.

De Polar M460 ontdekken en uitpakken

Polar heeft ervoor gekozen om klassiek te blijven in zijn verpakking. Inderdaad, geen franje, geen extravaganties, de doos bevat alleen de essentie. Dus, bij het uitpakken van de M460, vindt u:

 • De Polar M460
 • Een micro-USB-kabel om te synchroniseren en op te laden
 • Een steun voor steel en/of hanger
 • Bevestigingselastieken
 • Een installatie- en configuratiehandleiding

Eenmaal uitgepakt was het tijd om ontdek en neem deze GPS Polar M460 in de hand. Opvolger van de M450, dit model neemt alle esthetische kenmerken van de laatste. Namelijk een gewicht van slechts 50 gram voor een Afmetingen van 7,3 x 4,9 x 1,4 cm. Daarnaast is deze M460 net als de Bryton Rider 320 volledig waterdicht. Zijn IPX7-certificering, certificeert het.

Installatie, uitrusting en configuratie

Na het uitpakken en ontdekken, is het noodzakelijk om het te installeren en te configureren voordat je kunt gaan rijden. Net als de Polar V650 wordt deze M460 geleverd met een steel- of hangerbeugel, die met de meegeleverde elastieken moet worden bevestigd. Als gevolg hiervan moet u, als u een externe ondersteuning wilt gebruiken, deze afzonderlijk aanschaffen.

Vervolgens moet het apparaat worden geconfigureerd. Polar biedt twee synchronisatiesystemen. Het is mogelijk om Bluetooth te gebruiken om Polar M460 instellen via de Polar app Beschikbaar op smartphone. Het is echter ook mogelijk om de meegeleverde micro-USB-kabel te gebruiken voor synchroniseer de teller met Polar Flow software beschikbaar op Mac en pc. Eenmaal gekoppeld en geconfigureerd, is de GPS M460 klaar voor gebruik, je hoeft alleen maar te gaan rollen.

Polar M460 installeren
Polar M460 installeren

Scherm, interface en ergonomie

Laten we nu ingaan op de ergonomie van deze GPS M460 van Polar. Net als zijn grote rivaal, de Garmin Edge 130 Plus, heeft deze Polar een Monochroom scherm zonder aanraking. Een defect zou je me vertellen? Het antwoord is eigenlijk genuanceerder. Inderdaad, in zijn we gewend om te counteren met kleurrijke touchscreens zoals de Garmin Edge 1030 Plus. Het is echter wel Beter om een uitstekend monochroom scherm te hebben dan een kleurentouchscreen van slechte kwaliteit.

Interface du Polar M460
Interface du Polar M460

Zo is het 34,65 x 34,65 mm monochroom LCD-scherm heeft een definitie van 128 bij 128 pixels, wat een eenvoudige weergave mogelijk maakt, maar toch perfect leesbaar en begrijpelijk, zelfs in direct zonlicht. Het is echter vermeldenswaard dat de inhoud van GPS-formaat, het scherm er erg klein uitziet, in tegenstelling tot de Edge 130 +.

Prestaties met Assioma pedalen
Voorstelling met A pedalenSisom

Om een geschikte ergonomie te behouden, integreert deze Polar M460 5 knoppen (1 op het gezicht, 1 aan elke kant en 2 aan de onderkant). Dus, ondanks de afwezigheid van een aanraakscherm, deze GPS heeft verrassend goede intuïtiviteit. Inderdaad, het is gemakkelijk te gebruiken, ongeacht de weersomstandigheden.

Autonomie en batterij

Dankzij dit beroemde monochrome scherm bereikt Polar een echte prestatie voor het merk met betrekking tot de autonomie van deze Polar M460. Inderdaad, Polar kondigt aan 16 uur batterijduur, 4 uur langer dan zijn concurrent van Garmin. Dit komt door de 385mAh oplaadbare batterij opgenomen in deze GPS.

Prestatieanalyse en activiteitenmonitoring

Zoals we in de titel hebben gedefinieerd, deze Polar M460 fietsteller is vooral bedoeld voor fietsers ! Inderdaad, het ontbreken van een kaart- en geleidingssysteem beangstigt de meerderheid van de fietsers. Om te voldoen aan de eisen van fietsers die op zoek zijn naar prestaties, Polar heeft veel sensoren en functies geïntegreerd die zijn gewijd aan het verzamelen en analyseren van gegevens.

Prestatiebewaking
Prestatiebewaking

Allereerst mag de Polar Flow app niet vergeten worden. Hiermee kunt u trainingen, sessies, oefeningen plannen, deze applicatie is een echt controlecentrum. Bovendien kunt u met dit platform al uw prestaties verzamelen en analyseren. U kunt dus Bekijk de evolutie van uw mogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om al deze gegevens te delen met je vrienden, maar ook met je coaches, zodat zij je trainingen op afstand kunnen volgen.

Daarnaast heeft de Polar M460 veel sensoren, waaronder een hoogtemeter. Daarnaast is het mogelijk om meerdere sensoren tegelijk aan te sluiten via het Bluetooth-protocol. Bovendien Polar biedt orthostatisch testen waarmee u uw fysieke conditie nauwkeurig kunt beoordelen. Tot slot, na elke release, zal Polar geeft een schatting aan van de benodigde hersteltijd voor je volgende training.

Connectiviteit

Polar M460 met de Strava app
Polar M460 met de Strava app

Als het gaat om compatibiliteit met apparaten, apps en sensoren van derden, is de Polar M460 geen favoriet. Inderdaad Hoewel het compatibel is met veel toepassingen zoals Strava, TrainingPeaks, … GPS blijft beperkt. Inderdaad, in tegenstelling tot zijn concurrenten, dit laatste integreert het ANT+-protocol niet. Het is dus niet compatibel met alle externe apparatuur, zoals cadans- of vermogenssensoren. Aan de andere kant bevat het, net als de V650, een Bluetooth-chip waarmee het verbinding kan maken met specifieke sensoren zoals de H10-hartsensor van Polar, maar ook met zijn telefoon.

De technische kenmerken van de M460

Grootte van de behuizing

4,9 x 7,3 x 1,4 cm

Gewicht

50 gram

Autonomie

Tot 16 uur

Maximale temperatuur

-10°C tot 40°C

Waterdicht (IPX7)

Schermgrootte

1,9 inch

Beeldschermresolutie

128 x 128 pixels

Kleur

Tactiele

Protocollen en technologieën

GPS, Glonass, Galilei

Wifi

bluetooth

ANT+

Applicatie compatibel

Over onze Polar M460 review

Om een echte objectiviteit in ons oordeel te behouden, we hebben deze GPS Polar M460 getest op een volledig transparante en vooral onafhankelijke manier. Inderdaad, we hebben deze fietsteller geëvalueerd volgens vooraf gedefinieerde criteria om hem te kunnen vergelijken met sommige van zijn concurrenten. In totaal heeft onze M460 bijna 1200 km en bijna 70 uur gebruik verzameld.

Wat moeten we onthouden van deze Polar M460 GPS?

Polar M460


 • 🔋 Autonomie


 • 🧭 Navigatie


 • 📟 Interface


 • 📊 Prestatie-analyse


 • 🔗 Connectiviteit


 • ⚙️ Instellingen & Installatie


 • 💬 Meningen van gebruikersLezers

4.6

velo-kritiek.com’s mening over de Polar M460

Tot slot is deze Polar M460 samen te vatten in drie woorden: simpel maar compleet. Inderdaad, geen franje of recreatieve functies, deze Polar M460 meter bevat alleen de essentiële functies dat verwachten we van een fiets GPS voor fietsers! Veel goedkoper dan zijn grote rivaal de Garmin Edge 130 Plus, biedt polar’s M460 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ideaal voor fietsers met een beperkt budget.

Polar M460


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Polar M460 Bundel


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   mountainbike training voor beginners