Park Tool PCS-9.3: uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Uitgebracht in de zomer van 2021, De PCS-9.3 is park tool’s nieuwe instapmodel fiets werkplaats stand. Vervanging van de verouderde Park Tool PCS-9.2. Gepresenteerd door het Amerikaanse bedrijf als het ideale compromis voor fietsers en amateur-mountainbikers die zichzelf willen uitrusten met een werkplaatsfietsrek voor een redelijke prijs, Park Tool PCS-9.3 belooft onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding. Maar wat is het eigenlijk? Moet ik het kopen? Het antwoord, in deze uitgebreide test.

Inhoudsopgave 🗂

PCS 9.3 Park Tool Video Overzicht

Om deze nieuwe Park Tool PCS-9.3 werkplaatsstand te introduceren, is hier een korte video die de kenmerken en evolutie van deze Park Tool workshop stand samenvat.

Technische kenmerken van de PCS-9.3

Nu je de algemene kenmerken van deze PCS-9.3 hebt kunnen zien, Laten we het laatste eens nader bekijken.. Merk op dat deze nieuwe werkplaatsstand grotendeels is geïnspireerd op de Park Tool PCS-9.2 die in 2019 is uitgebracht.

Een voet geïnspireerd op de PCS-10.3

Park Tool PCS-9.3
Park Tool PCS-9.3

Zoals je misschien hebt gemerkt, de PCS-9.3 ziet eruit als zijn grote broer, de Park Tool PCS-10.3 uitgebracht op hetzelfde moment. Inderdaad, de materialen zijn identiek en het ontwerp is identiek. De werkplaatsvoet is daarom ontworpen in staal en geanodiseerd aluminium en kan daarom gemakkelijk dragen en vasthouden van een fiets, mountainbike, e-bike met een gewicht tot 36 kg. Dit komt door het statiefsysteem, dat een uitstekende stabiliteit biedt, ongeacht het gewicht van de fiets.

Een opvouwbare werkplaatsvoet

De Park Tool PCS-9.3 in opgevouwen toestand
De Park Tool PCS-9.3 in opgevouwen toestand

Net als bij het model van de vorige generatie, namelijk de PCS-9.2, de PCS-9.3 is opvouwbaar. Zo kan het gemakkelijk worden opgeslagen en/of vervoerd. In tegenstelling tot de PCS-10.3 heeft dit model echter geen snelkoppeling. Daarom kan het iets langer en vervelend zijn om te vouwen. Maar dit moet nog in perspectief worden geplaatst, het zal hooguit langer dan een minuut duren.

Een meer simplistische en minder modulaire klem

PCS-9.3 draaiklem
PCS-9.3 draaiklem

Naast het hebben van een ander vouwsysteem, PCS-9.3 verschilt van PCS-10.3 op klemniveau. Inderdaad, hoewel dit laatste uitstekend blijft, blijft het minder ergonomisch. Hoewel het een 360 ° roterende klem heeft, is het verstelbaar met behulp van een schroefsysteem. Toch, hoewel minder praktisch, blijft de klem van de PCS 9.3 van uitstekende kwaliteit en biedt dus een zeer goede ondersteuning van de fiets.

Onze review van de Park Tool PCS-9.3

Ons Park Tool PCS-9.3 test werd parallel met de PCS-10.3 uitgevoerd om deze twee modellen te kunnen bereiken. We willen u eraan herinneren dat onze tests onafhankelijk zijn en daarom zijn onze meningen neutraal en objectief.

Onze mening over deze fiets workshop stand Park Tool PCS-9.3

Park Tool PCS-9.3


  • 🚲 Maximale belasting


  • 🔧 Tang


  • 🕳 Driepoot


  • 🖐 Ergonomie


  • ⚙️ Modulariteit

4.8

Mening van de redactie over de Park Tool PCS-9.3

Samenvattend: de nieuwe Park Tool PCS-9.3 blijkt een echte favoriet te zijn! Inderdaad, aan het einde van onze test is het gemakkelijk om te zien dat Park Tool niet heeft ontkend op de kenmerken, noch op de betrouwbaarheid. En dit, terwijl het een aantrekkelijke prijs biedt voor een fiets workshop voet van deze kwaliteit. Kortom, het is de Park Tool workshopvoet die we actief aanbevelen !


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   orbea elektrische mountainbike