Is de Garmin cadanssensor de beste keuze?

Vaak genoemd als de beste fietscadansmeter van , de Garmin cadanssensor blijft democratiseren onder amateurwielrenners. Inderdaad, deze kleine Garmin sensor kan uw trapfrequentie bepalen. Maar waarom is het zo populair bij fietsers?

De velo-critique.com had de gelegenheid om het te testen en door onthullen we de kenmerken en onze mening ten opzichte van deze Garmin cadanssensor.

Inhoudsopgave 🗂

Overzicht en beschrijving van de Garmin cadanssensor

Voordat we ons oordeel over deze Garmin cadanssensor onthullen, laten we eens kijken naar de technische kenmerken hiervan Garmin Tariefsensor 010-12844-00, algemeen bekend als Garmin Cadans Sensor 2.

Een lichtgewicht en waterdichte Garmin sensor

Garmin Cadans Sensor 2
Garmin Cadans Sensor 2

De Garmin cadanssensor blijft heel eenvoudig in zijn ontwerp, maar maakt het mogelijk om een ergonomische en zeer intuïtieve cadansmeter te hebben. Allereerst weegt deze Garmin sensor alleen 7 gram, waardoor het de lichtste framesnelheidssensor op de markt is. Ook is de Garmin Cadence Sensor 2, net als die van Bryton, IPX7 gecertificeerd. Dat wil zeggen, het is volledig waterdicht. Het is dus volledig aangepast aan de praktijk van mountainbiken, gravel en wegfietsen.

Garmin Frame Meter BatterijDuur

Garmin cadanssensor autonomie
1) Cache – 2) CR2032 batterij

Net als de Wahoo-cadanssensor werkt die van Garmin met een verwisselbare CR2032-formaatbatterij. Deze batterij biedt een Autonomie van ongeveer 360 uur, of 1 uur per dag. Een dergelijke autonomie maakt het mogelijk om te rijden zonder je zorgen te maken over het risico van batterijstoringen.

Een ANT+ en Bluetooth-sensor, voor compatibiliteit

Garmin besteedt bijzondere aandacht aan de compatibiliteit van deze producten met haar eigen producten, maar ook met die van andere merken. Dus dit Garmin cadanssensor Oosten compatibel met Bluetooth- en ANT+-technologie. Zo is deze cadansmeter te associëren met veel apparatuur zoals Garmin Edge fiets GPS.

Trapfrequentie, een cruciale data

We willen u eraan herinneren dat cadanssensoren het mogelijk maken om de trapfrequentie bepalen. Dat wil zeggen, het aantal pedaalomwentelingen per minuut. Zoals we in dit artikel al zeiden, zijn deze gegevens cruciaal om uw inspanning beter te beheren en zo de beste prestaties tussen kracht en trapfrequentie te definiëren.

Hoe installeer ik de Garmin cadanssensor?

Dede Garmin cadanssensor installeren is gescheiden in verschillende stappen: installatie, vervolgens koppelen en configuratie. Om u te begeleiden, biedt Garmin een handleiding die u stap voor stap door de installatie van uw sensor leidt.

Installatie

De Garmin trapfrequentiesensor, bevestigt aan een van de cranks van je pedalen met behulp van de elastieken die in de doos zijn meegeleverd. Simplistisch maar robuust, met dit opzetstuk kunt u uw sensor eenvoudig van de ene fiets naar de andere overbrengen.

De Garmin Cadanssensor installeren
De Garmin Cadanssensor installeren

Koppelen en configureren

Zodra de installatie is voltooid, is het noodzakelijk om een Garmin cadanssensor koppelen met een compatibele tool. De Garmin ANT+ en Bluetooth cadanssensor is compatibel met elk type GPS-teller, maar ook met uw smartphone of connected horloge. Inderdaad, deze Garmin sensor heeft connectiviteit ANT+ ® en technologie Bluetooth® lage energie, waardoor het zo compatibel met de meeste elektronische apparatuur, maar ook Toepassingen van derden zoals Zwift.

De Garmin snelheids- en cadanssensorbundel

Om aan alle behoeften van fietsers te voldoen, biedt Garmin een bundel die een snelheidssensor en een Garmin cadanssensor combineert. Met dit pakket kunt u uw analyses verder uitbreiden met nieuwe gegevens en statistieken. Deze sensoren zijn uitgerust met ANT+ en Bluetooth-technologieën waarmee u ze kunt koppelen met uw GPS, uw telefoon, uw computer, uw hometrainer, … Kortom We raden deze bundel aan alle data-hongerige fietsers aan om hun trainingen te analyseren.

Garmin snelheids- en cadanssensorpakket
Garmin snelheids- en cadanssensorpakket

De specificaties van de Garmin 010-12844-00 cadanssensor

Grootte van de behuizing

20 x 31 x 3 mm

Gewicht

7,0 gram

Autonomie

Tot 1 jaar

Stack-indeling

Cr2032

bluetooth

ANT+

Waterdicht (IPX7)

Applicatie compatibel

Tot slot, hoe zit het met de Garmin cadanssensor?

Garmin Cadanssensor 2 – 010-12844-00


  • 🔋 Batterij


  • 🧭 Betrouwbaarheid


  • 📡 Connectiviteit


  • ⚙️ Installatie


  • 💬 Reviews van gebruikers

5

De mening van velo-critique.com

Tot slot de Oordeel blijkt zeer positief ! Inderdaad, de Garmin cadanssensor maakte indruk op de leden van velo-critique.com zowel door zijn ergonomie als door zijn kenmerken. De ANT + en Bluetooth-connectiviteit maken het een cadanssensor die compatibel is met veel GPS-apparaten en toepassingen van derden, zoals Zwift. Ter informatie, Dit is de cadanssensor die we aanbevelen.

Cadanssensor


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Cadanssensor + Snelheidssensor


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   buitenband mountainbike 27.5 inch