Wahoo Kickr V5: een echte revolutie of een simpele evolutie?

Geconfronteerd met de explosie van de vraag na de verschillende opeenvolgende lockdowns, Wahoo Fitness heeft besloten om eind 2020 uit te brengen, zijn nieuwe smart home trainer, Wahoo Kickr V5 ! Gepresenteerd als een opmerkelijke evolutie in vergelijking met de vorige generatie, belooft Wahoo meer precisie en vooral een nog meeslependere ervaring. Maar achter al die verleidelijke beloftes, wat is het eigenlijk? Wat moeten we van deze Wahoo Kickr V5 vinden? Het antwoord, in dit artikel!

Wahoo Kickr V5
Wahoo Kickr V5

Inhoudsopgave 🗂

Maak kennis met de nieuwe Wahoo Kickr V5

Zoals we zojuist hebben gezien, heeft Wahoo Fitness besloten om zijn Wahoo Kickr V4 die in 2018 is uitgebracht, te vernieuwen met een nieuwe versie die nog completer is, genaamd de Wahoo Kickr V5. Bijgevolg deze nieuwe Wahoo smart home trainer is een serieuze kanshebber als beste hometrainer . Voordat we onze definitieve mening onthullen, laten we stilstaan bij de technische kenmerken van deze nieuwe Kickr V5.

Uitpakken en ontdekken van deze Wahoo smart home trainer

Net als alle andere Wahoo hometrainers is deze Kickr V5 eenvoudig. Geen extravagante verpakking, geen franje, alleen de essentie, dit is het handelsmerk van Wahoo Fitness. Geleverd in een sobere doos, De smart-trainer is goed verpakt en extreem goed beschermd. Kortom, geen risico op een beschadigde of beschadigde hometrainer. Met betrekking tot de inhoud van de doos, naast de hometrainer, Verschillende accessoires en instructies zijn aanwezig. Namelijk:

 • De Wahoo Kickr V5 (gemonteerd met een 11-speed cassette)
 • Een wisselstroomadapter en voedingskabel
 • Adapters voor doorgaande assen
 • Een gebruikershandleiding en een garantiehandleiding
 • Wahoo stickers |
Inhoud van de Wahoo Kickr V5 doos
Inhoud van de Wahoo Kickr V5 doos

Eerste indrukken met de Kickr V5

Eenmaal uitgepakt, kunnen we eindelijk deze beroemde Wahoo Kickr V5 ontdekken en in de hand nemen. Vanuit esthetisch oogpunt, Er zijn geen merkbare veranderingen met de 2018-versie. Niets verrassends, want Dit ontwerp is relatief solide en zeer gewaardeerd door gebruikers, dus waarom veranderen? Inderdaad, ontworpen in roestvrij staal deze Wahoo Kickr V5, biedt uitstekende stabiliteit dankzij zijn statiefbasis. Merk op dat deze smart-trainer ondanks zijn gewicht van 22 kg gemakkelijk te vervoeren is dankzij zijn intrekbare voeten en draaggreep.

2020 Wahoo Kickr V5 Overzicht
2020 Wahoo Kickr V5 Overzicht

Installatie, configuratie en kalibratie van de hometrainer

In tegenstelling tot de Wahoo Kickr Core, de Wahoo Kickr V5 wordt al gemonteerd en klaar voor gebruik geleverd. Vouw eenvoudig de twee zijvoeten uit, pas vervolgens de hoogte van de nieuwe AXIS-voeten aan, installeer uw fiets, sluit uw hometrainer aan en trap vervolgens. Inderdaad, deze Wahoo Kickr wordt geleverd met een 11-speed cassette die al is geïnstalleerd, dus het is niet nodig om hem apart te kopen. Met betrekking tot de configuratie en kalibratie van het apparaat, tuit is gedaan vanuit de Wahoo Fitness app. Opgemerkt moet worden dat Kalibratie gebeurt nu automatisch, handig om te stoppen met onnodig tijd verspillen.

Snelle en eenvoudige installatie
Snelle en eenvoudige installatie

Een Indrukwekkende stabiliteit met AXIS Kickr voeten

Zijn echte naam “WFBKTR120“, Wahoo Kickr V5 biedt opmerkelijke stabiliteit, maar vooral zeer merkbaar. Of je nu een hometrainermat gebruikt of niet, de Kickr V5 wiebelt geen millimeter. Dankzij de nieuwe AXIS-voeten is het immers mogelijk om elke voet onafhankelijk aan te passen, maar ook om ze te veranderen. Om een nog meeslependere en dichter bij de realiteit te komen, deze Kickr maakt een zijdelingse oscillatiebeweging van 5% mogelijk. Dit maakt het mogelijk om de natuurlijke links/rechts beweging van het lichaam te begeleiden.

Een 5% laterale oscillatie, om de natuurlijke beweging van het lichaam te simuleren
Een 5% laterale oscillatie, om de natuurlijke beweging van het lichaam te simuleren

Een onmerkbaar geluid

Wat betreft de Kickr V4, de nieuwe Wahoo Kickr V5 is extreem stil ! Dankzij de directe transmissie en elektromagnetische weerstand genereert er inderdaad geen wrijving ruis. Zo kun je in absolute stilte trainen, wat erg praktisch is als je in een appartement woont of als je een vroege ochtendtraining wilt doen zonder je geliefden wakker te maken.

De kenmerken van deze slimme hometrainer Wahoo Kickr V5

Net als bij de Snap Kickr en Core Kickr, deze nieuwe Wahoo Kickr V5 is een smart-trainer, die ook wel “connected home trainer” genoemd zou kunnen worden.. Dankzij de ANT+ en Bluetooth-connectiviteit biedt het dus veel trainingsmogelijkheden, onder meer via applicaties van derden zoals Zwift. Laten we samenvatten, de functies van Kickr V5 van Wahoo Fitness.

Een nieuw vliegwiel voor een nog realistischer gevoel

Deze Kickr V5 van 2020, is uitgerust metEen nieuw vliegwiel van 7,2 kg. Om een sensatie getrouw te kunnen transcriberen die heel dicht bij een buitenuitje ligt, is dit vliegwiel nu uitgerust meteen automatisch kalibratiesysteem. Dit nieuwe kalibratieproces maakt het mogelijk om een hometrainer te hebben die altijd nauwkeurig is.

Traagheidswiel van de nieuwe 2020 Whaoo Kickr
Traagheidswiel van de nieuwe 2020 Whaoo Kickr

Bovendien biedt dit nieuwe vliegwiel een betere nauwkeurigheid. Inderdaad deze Kickr V5 is in staat om uw snelheid, trapfrequentie, afgelegde afstand en vermogen te meten, allemaal met een nauwkeurigheid van +/- 1%, vergeleken met +/- 2% voor de vorige versie. Om eerlijk te zijn is dit verschil echter niet significant.

Aan de simulatiekant is deze Wahoo Kickr V5 in staat om simuleer hellingen tot 20%, maar ook Afdalingen tot -10%. Toegegeven, dit is nog steeds minder dan de Tacx Neo 2T, maar het is nog steeds meer dan genoeg! Aan de weerstandskant is deze smart-trainer uitgerust met een elektromagnetische weerstand van 2200 watt.

Connectiviteit met trainingsapps zoals Zwift

Net als zijn voorganger, deze Kickr V5 is compatibel met ANT+ en Bluetooth technologieën. Merk op dat het in staat is om tegelijkertijd maximaal 3 apparaten via Bluetooth te ondersteunen. Zo kan het natuurlijk koppelen met uw telefoon, tablet, computer en uw Wahoo Elemnt GPS-meter.

U kunt dan direct uw trainingen plannen via de ERG-modus, of, verbind je Wahoo hometrainer met workout apps. In het bijzonder kunnen we citeren Zwiftof Wahoo SUF Opleiding (2 maanden worden aangeboden bij aankoop van een Wahoo Fitness hometrainer). Je zult genieten van meeslepende en meer stimulerende training. Inderdaad, de hometrainer zal automatisch de weerstands- en hellingsimulatie aanpassen aan het parcours dat op het scherm wordt weergegeven.

Trainen op Zwift met Wahoo Fitness' Kickr V5
Trainen op Zwift met Wahoo Fitness’ Kickr V5

Compatibel met HeadWind Kickr en Kickr Climb

Zoals je misschien al geraden hebt, is deze nieuwe Kickr V5 helemaal compatibel met accessoires en apparaten uit het Kickr-assortiment. Namelijk de Kickr Climb en de Kickr HeadWind. Deze accessoires zorgen ervoor dat je een nog meeslependere ervaring hebt, maar zijn zeker niet essentieel, maar tillen je trainingen naar een hoger niveau.

Wahoo Kickr V5 met Kickr Headwind en Kickr Climb
Wahoo Kickr V5 met Kickr Headwind en Kickr Climb

De technische kenmerken van deze Kickr V5

Type trainer

Directe transmissie

Slimme/verbonden hometrainer

Type weerstand

Magnetisch

Weerstandskracht

2200 Watt

Helling simulatie

Tot 20%

Vermogensmeting

Cadansmeting

Precisie

+/- 1%

Gewicht

22 kg

Opklapbaar

Maximaal gebruikersgewicht

114 kg

Voederen

100-240 V

bluetooth

ANT+

Compatibel met apps

Zwift, Kinomap, Bkool, TrainerRoad, …

Over onze Wahoo Fitness Kickr V5 review

Om deze Kickr V5 te kunnen vergelijken met de Kickr Core en Kickr Snap, hebben we hem geëvalueerd volgens vooraf gedefinieerde criteria, om een objectieve en representatieve beoordeling te hebben. Accumuleren van bijna 60 uur gebruik, deze Wahoo Kickr V5 home trainer is grondig getest door verschillende doorgewinterde fietsers. Daarnaast willen we verduidelijken dat dit artikel op geen enkele manier gesponsord is.

Wat moeten we van deze Wahoo Kickr V5 vinden?

Wahoo Kickr V5


 • 🔋 Weerstandskracht


 • 🔊 Geluidseffect


 • 🚵 ♂️ Realistische simulatie


 • 🔗 Connectiviteit (applicaties, software, …)


 • ⚙️ Instellingen & Installatie


 • 💬 Reviews van gebruikers

5

mtb-sport.nl’s review van de Wahoo Kickr V5

Kortom, deze nieuwe Wahoo Kickr V5 blijkt een uitstekende slimme hometrainer te zijn! Nauwkeurig, betrouwbaar, stil, gebruiksvriendelijk en vooral intelligent, deze Kickr V5 is ongetwijfeld de beste Wahoo home trainer. Maar is er een echt verschil met het model van de vorige generatie? En moet je je Kickr V4 vervangen? Om eerlijk te zijn, nee. Inderdaad, ondanks de beloften van Wahoo Fitness, zijn de verschillen niet merkbaar en rechtvaardigen niet het vervangen van een kickr van de vorige generatie.


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   downhill mountainbike