Garmin Varia RVR 315: de Garmin radar voor stadsfietsers

In mei 2020 kondigde Garmin de komst van twee nieuwe fietsradars aan: de Garmin Varia RVR315 en de Garmin Varia RTL515. Nieuwkomer in het Varia-assortiment, de RVR315 wil het essentiële accessoire worden voor stadsfietsers!

Het schrijven van mtb-sport.nl had de kans om exclusief de nieuwe fietsradar te testen. Ontdek in dit artikel wat we van deze Varia RVR315 vonden en waarom je hem zou moeten aanschaffen.

Inhoudsopgave 🗂

Presentatie van de Garmin RVR315 Varia in video

Voordat we alle technische kenmerken van deze Varia RVR315 samenvatten en onze laatste beoordeling onthullen, is hier een korte video die dit artikel introduceert.

Onze review van de Garmin Varia RVR315 radar

We hadden de kans om Test in preview en exclusiviteit voor lezers van mtb-sport.nl. Bovenal is het essentieel om context te bieden voor Garmin Varia producten. Onlangs heeft Garmin ervoor gekozen om zijn assortiment Garmin radars op te delen in twee verschillende takken: de Varia RTL voor fietsers en de Varia RVR voor meer incidenteel gebruik. Bovendien, in tegenstelling tot de Garmin RTL515 die een update is van een ouder model, de Varia RVR315 is een echte noviteit. Laten we dus in detail bekijken wat deze Garmin RVR315 brengt!

Garmin Varia RVR315
Garmin Varia RVR315

Een winst in veiligheid om met een gerust hart te rijden

Het belangrijkste argument van een fietsradar is Beveiliging bieden. Inderdaad, Garmin Varia fietsradars maken het mogelijk om de fietser te informeren over de voertuigen die hem volgen. De Varia RVR 315 radar maakt gebruik van nieuwe technologie die het mogelijk maakt om voertuigen duidelijker te identificeren, maar ook om hun snelheid te bepalen. Dit wordt gematerialiseerd door een kleurcode, die wordt weergegeven op uw fiets GPS of op uw smartphone via de nieuwe Garmin Varia applicatie:

 • Rood betekent dat een voertuig nadert met een hoge snelheid die een gevaar vormt.
 • Oranje betekent dat een of meer voertuigen (maximaal 8 voertuigen) met een gematigde snelheid achter u staan.
 • Groen betekent dat er geen voertuig is geïdentificeerd en dat de rijstrook dus vrij is.
Garmin Varia Waarschuwingen
Garmin Varia Waarschuwingen

De Maximale actieradius van de Garmin Varia RVR315 is 140 meter. Tijdens onze test waren we echt verrast door de precisie en nauwkeurigheid van de informatie die door deze Varia RVR315 wordt verzonden. Inderdaad, zelfs in de regen of mist waren zijn schattingen correct.

De nieuwe mobiele app: Garmin Varia

In tegenstelling tot eerdere modellen, De Varia RVR315 radar is compatibel met de nieuwe Garmin Varia™ mobiele app beschikbaar in de Apple Store en Google Store. Deze applicatie is 100% gratis en zeer eenvoudig te gebruiken. Met de Varia TM-app kunt u:

 • Ontvang waarschuwingen wanneer een voertuig binnen 140 meter nadert
 • Bekijk kleurrijke indicatoren over het verkeer om je heen
 • Ontvang visuele en hoorbare waarschuwingen tijdens het rijden om u te informeren

De Het koppelen van de RVR 315 fietsradar en de app duurt slechts een moment. Zodra de koppeling is voltooid, wordt deGarmin Varia ™ app herkent het apparaat automatisch.

Snelle en eenvoudige installatie van de Garmin 315

Installeer onze RVR315 op onze fiets was een briesje. Het kostte ons slechts 5 minuten om het te repareren en in te stellen. Verfijnd met zijn sobere en minimalistische ontwerp, bevestigt deze nieuwe Garmin RVR315 fietsradar zich zonder zorgen aan de meeste racefietsen en mountainbikes. En dankzij zijn Nieuwe montagebeugel meegeleverd, de Varia 315 kan nu mijnT-shirts zonder problemen op ovaalvormige zadelpennen, voor Aero-type fietsen. Daarnaast heeft deze fietsradar een bespottelijk gewicht van slechts 51 gram voor een autonomie van 7 uur. Om de installatie van de RVR315 te voltooien, verbindt u hem eenvoudig met een compatibele fiets-GPS of via de nieuwe app Garmin Varia ™.

De inhoud van de Garmin Varia RVR315

De Varia RVR315 pakket bevat verschillende accessoires:

 • Fietsradar Garmin Varia RVR 315
 • Zitbuishouder (rond en ovaal)
 • Oplaadkabel
 • Snelle installatie en gebruikershandleiding

De technische kenmerken van de Garmin RVR315

Grootte van de behuizing

40 x 72 x 20 mm

Gewicht

51 gram

Autonomie

Tot 7 uur

Opsporing

Tot 8 voertuigen

Detectie afstand

140 meter

Stoplicht

bluetooth

ANT+

Waterdicht

Applicatie compatibel

Het oordeel over de Garmin Varia RVR315

Garmin Rvr Varia 315


 • 🔋Autonomie


 • 👁️ Precisie


 • 🧭 Betrouwbaarheid


 • ⚙️ Configuratie


 • 💬 Reviews van gebruikers

4.8

De mening van mtb-sport.nl

De nieuwe Garmin Varia RVR315 is gewoon de demonstratie van Garmin’s knowhow op het gebied van fietsradar. Inderdaad, compact, resistent, betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken, stelt deze Varia-radar alle fietsers in staat om hun veiligheid aanzienlijk te verhogen. Door hen te informeren over de voertuigen die zich in hun rug bevinden, visueel en/of hoorbaar via hun fiets-GPS of via de nieuwe Garmin Varia ™ mobiele applicatie. Daarnaast heeft deze Garmin RVR315, een Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, want het is beschikbaar sinds juni 2020 aan slechts 149,99€. Zoals we u nooit genoeg kunnen vertellen, is beveiliging van onschatbare waarde!


Zicht op Alltricks


Bekijk op Amazon

Lees ook:   afmontage mountainbike