Remwerkplaats: Snelle hulp bij het slijpen van schijfremmen

Waarom slijpen schijfremmen?

Zonder aan de remhendel te trekken, malen de remblokken lichtjes op de schijf. Vijf oorzaken – vijf oplossingen.

1 Te veel remvloeistof: Komt steeds weer voor met nieuwe remmen in de leveringsconditie. De zuigers kunnen niet ver genoeg intrekken. De enige manier om te helpen is om het niveau van de remvloeistof te corrigeren. Dan moet je de rem laten ontluchten.

2 Remschijf niet gecentreerd: Maak in dit geval de remklauw los en lijn deze opnieuw uit.

3 waaiers scheef geïnstalleerd: Dit kan gebeuren met fietsen met conventionele quick releases. Open en pas de quick release aan.

4 remschijf gebogen: Soms helpt het om de rem echt heet te remmen (let op, niet oververhitten!). Buig anders voorzichtig met de hand of met rechttrekgereedschap.

5 zuigerklemmen: Reinig de zuiger en remklauw met remreiniger.

Veiligheid

Voor uw eigen veiligheid: De remmen behoren tot de zwaarst belaste onderdelen op de fiets en verdienen regelmatig onderhoud. Om onderweg niet ineens verrast te worden door versleten remblokken, is een regelmatige controle de moeite waard.

Remblokken vervangen

Hoe lang de pads meegaan, hangt sterk af van de externe omstandigheden. Bij modderig weer kan een ondergrond naar beneden zijn na een lange dag fietsen. De basisdikte moet minstens 1 millimeter zijn. Ook de ramen slijten. De dikte kan betrouwbaar worden geregeld met een remklauw of een speciale slijtagemeter. De remschijf mag niet dunner zijn dan 1,5 millimeter. Ook heel anders gedragen ramen moeten worden vervangen.

Het vervangen van de remblokken van de MTB-schijfrem – zo werkt het:

1 Veiligheidsschroef verwijderen: Voordat u begint met het vervangen van de remblokken, duwt u de remzuigers zo ver mogelijk terug tussen de oude remblokken met een plat gereedschap. Hierdoor komt er ruimte vrij voor de nieuwe, dikkere bekledingen. Verwijder nu de bevestigingsring en vervolgens de borgschroef.

1. Verwijder de borgschroef

Voordat je begint met het vervangen van de remblokken, duw je de remzuigers met een plat gereedschap zo ver mogelijk terug tussen de oude remblokken. Hierdoor komt er ruimte vrij voor de nieuwe, dikkere bekledingen. Verwijder nu de bevestigingsring en vervolgens de borgschroef.

De vergrendelingsschroef verwijderenFoto: Georg Grieshaber

De vergrendelingsschroef verwijderen

2. Verwijder remblokken

Nu zijn de oude remblokken gratis en kun je ze verwijderen. Knijp de remblokken gewoon van beide kanten en verwijder ze van de achterkant van de remklauw.

Verwijderen van remblokkenFoto: Georg Grieshaber

Verwijderen van remblokken

3. Maak de remklauw schoon

Reinig de zuigers op de remklauw met een schone, pluisvrije doek. Remreiniger helpt bij zwaarder vuil en hardnekkige slijtage. Zorgvuldige reiniging verbetert de functie van de zuigers en verhoogt zo de prestaties van de rem.

De remklauw schoonmakenFoto: Georg Grieshaber

De remklauw schoonmaken

4. Duw de zuiger terug

Terugduwen van de zuigersFoto: Georg Grieshaber

Terugduwen van de zuigers

5. Gebruik rubbers

Plaats nu de remblokveer tussen de twee remblokken, knijp met je vingers in de remblokken en steek ze in het recipiënt tussen de remzuigers. Sommige fabrikanten maken onderscheid tussen linker- en rechteroppervlakken. Zorg voor de juiste regeling!

Inbrengen van remblokkenFoto: Georg Grieshaber

Inbrengen van remblokken

6. Veilige rubbers

Plaats de vergrendelingsschroef opnieuw op de remblokken. Vergeet de bevestigingsring van de schroef niet. In oudere remmodellen wordt soms nog een veiligheidspin gebruikt, die met een tang moet worden opengebogen.

De remblokken vastzettenFoto: Georg Grieshaber

De remblokken vastzetten

Montage van de remschijf

Het vervangen van de remschijven is geen rocket science. Afhankelijk van de standaard – centerlock of zesgatsschijf – zijn verschillende gereedschappen nodig.

1 schijf met zes gaten: De bevestiging gebeurt via zes schroeven, die kruislings worden aangedraaid met een koppel van 4-6 Nm, afhankelijk van het remmodel. De schroeven zijn voorzien van een schroefslot om onbedoeld losraken van de remschijf te voorkomen.

Schijf met zes gaten

De remschijf wordt bevestigd via zes schroeven, die, afhankelijk van het remmodel, kruislings worden aangedraaid met een koppel van 4-6 Nm. De schroeven zijn voorzien van een schroefslot om onbedoeld losraken van de remschijf te voorkomen.

Remschijfmontage, standaard zesgatenFoto: Georg Grieshaber

Remschijfmontage, standaard zesgaten

Centerlock Standaard

Centerlock-schijven worden gemonteerd met een ring in het midden van de schijf. Een conventionele trapassleutel dient als hulpmiddel. Centerlock montage is ook mogelijk met een moer. Het koppel dat nodig is bij het aanspannen van de ring is aanzienlijk hoger: 40-50 Nm. De vertanding van de naaf en eindring voorkomt dat de remschijf loskomt. Het voordeel van Centerlock: De installatie gaat veel sneller. Nadeel: Sommige fabrikanten bieden geen geschikte schijven voor de Shimano standaard.

Remschijfmontage, Centerlock standaardFoto: Georg Grieshaber

Remschijfmontage, Centerlock standaard

Lees ook:   BIKE MISSION 3000: Fitness, rijtechniek & mentale kracht

Let op de rijrichting

Let op: Let altijd op de juiste looprichting bij het monteren van de remschijven. Shimano markeert ze meestal met een pijl.

Lijn de remklauw uit en stel deze af zonder te slijpen

De remklauw moet precies evenwijdig aan de schijf zijn , zodat de rem hard kan grijpen en niet maalt.

1 Maak de remklauw los: Maak de twee schroeven van de remsteun los. Trek nu aan de remhendel totdat de remblokken stevig aan de schijf zijn bevestigd. Met de remhendel aangetrokken, draai je de schroeven weer aan.

1. Maak de remklauw los

Maak de twee schroeven van de remsteun los. Trek nu aan de remhendel totdat de remblokken stevig aan de schijf zijn bevestigd. Met de remhendel aangetrokken, draai je de schroeven weer aan.

De remklauw losmaken

De remklauw losmaken

2. Visuele inspectie

Na het aandraaien van de montageschroeven moet de schijf precies in het midden tussen de remblokken lopen. Als dit niet het geval is, herhaalt u stap 1 en stelt u de remklauw opnieuw in. Een licht papier op de vloer helpt bij de visuele controle. | Foto: Georg Grieshaber

Visuele inspectie: Loopt de schijf in het midden?

Visuele inspectie: Loopt de schijf in het midden?

3. Lijn de remschijf uit

Als de schijf onregelmatig maalt en “ijst” ondanks de aangepaste remklauw, is deze kromgetrokken. In dit geval, met een speciaal rechtrichtgereedschap waarin de rand van de schijf is geklemd, of met de handen en een doek om te beschermen tegen vet, de remschijf gevoelig rechtzettenNl. Voor de zekerheid reinigt u de schijf daarna met remreiniger.

Lijn de remschijf uit. Let op: Bescherm de remschijf tegen vet!Foto: Georg Grieshaber

Lijn de remschijf uit. Let op: Bescherm de remschijf tegen vet!

Remschijf uitlijnen met rechttrekkenFoto: Georg Grieshaber

Remschijf uitlijnen met rechttrekken

De juiste tool

Dit zijn de belangrijkste hulpmiddelen voor remassemblage:

De tools voor het werken aan mountainbike schijfremmen.Foto: Georg Grieshaber

De tools voor het werken aan mountainbike schijfremmen.

Meer over MTB schijfremmen

How-to-Video: 5 tips tegen slijpschijfremmen

How-to-Video: 5 tips tegen gierende schijfremmen

How-to-Video: Schijfremblokken snel en veilig vervangen

Op sommige van onze websites maken wij gebruik van zogenaamde affiliate links. Deze zijn gemarkeerd met sterretjes. Als u op een dergelijke affiliate link klikt en via deze link winkelt, ontvangen wij een commissie van de betreffende online shop of aanbieder (zoals Rose of Amazon). Voor u verandert de prijs niet.

Source link