Mondraker Chrono DC: Nieuwe aluminium trail hardtail

Als goedkope mountainbike hardtail is de Chrono al lang een oude bekende in het portfolio van Mondraker. Nu krijgt de Chrono de toevoeging DC voor “Down Country” en dus zou de trail hardtail meer breedband moeten zijn dan ooit tevoren. Al bij de presentatie van de Fullys F-Podium DC was het duidelijk dat de Spanjaarden geloven in de nieuwe mountainbikecategorie en fietsen ontwikkelen speciaal voor down-country gebruik. Het F-podium DC Fully was ook regelmatig te zien in de cross-country racen in de UCI Mountain Bike World Cup. Met de Chrono DC-serie biedt Mondraker nu ook de innovatieve discipline voor prijsbewuste motorrijders en beginners. Down country en hardtail spreken elkaar niet tegen voor de Spanjaarden.

Om het toepassingsgebied van de Chrono DC uit te breiden naar rijplezier op trails, vertrouwt Mondraker niet alleen op een herziene geometrie, maar ook op een compleet nieuw uitrustingsconcept. Verende vorken met 120 millimeter veerweg zijn bedoeld om meer soevereiniteit in de trail hardtail bergafwaarts te injecteren. Het is ook passend dat Mondraker de nieuwe Chrono DC consequent uitrust met 2,4-inch brede banden en intrekbare telescopische zadelpen.

Het aluminium frame van Mondraker’s “Stealth Alloy” wordt geleverd met twee bidonhouderhouders, intern geleide remleidingen en schakelkabels, Boost achterdriehoek standaard en geschroefde BSA-trapas. Het speciale productieproces is ontworpen om een laag framegewicht te combineren met een hoge structurele sterkte. De trail hardtail rolt op grote 29-inch wielen en is exclusief ontworpen voor enkele aandrijvingen.

De geometrie van de nieuwe Mondraker mountainbike is ook aangepast voor gebruik in het binnenland – d.w.z. rijden op paden. “XC Forward Geometry” noemen de Spanjaarden de nieuwe aanpak voor een breed scala aan toepassingen. De belangrijkste focus van de ontwikkelaars lag op een verhoogd gevoel van veiligheid tijdens snelle afdalingen. De stuurhoek is nu 68,5 graden vlak en belooft samen met de 120 millimeter ophanging veel controle bergafwaarts.

Lees ook:   ketting mountainbike

Een matig bereik van 460 millimeter (maat L) en 430 millimeter korte liggende achtervorken in alle framematen beloven een ongecompliceerd en wendbaar weggedrag. Bij lange tochten en sportieve starts moet een steile zithoek van 74,5 graden een efficiƫnte trappositie bieden. Over het algemeen is de geometrie van de nieuwe Mondraker Chrono DC uitgebalanceerd en klaar voor het brede scala aan toepassingen van een trail hardtail.

Mondraker biedt de nieuwe Chrono DC Hardtail nu aan in twee uitrustingsniveaus. Hun uitrusting moet het brede spectrum van MTB-hardtail van trail tot tour weerspiegelen en bijzonder prijsbewuste mountainbikers rechtop laten zitten en opletten. Het topmodel Chrono DC R wordt voor 2199 euro geleverd met een Fox 32 Rhythm-vork en een mix van Sram GX Eagle- en Sram SX Eagle-aandrijfcomponenten. Voor 1849 euro moet het model Chrono DC vooral beginners aanspreken die op zoek zijn naar een goedkope hardtail mountainbike. Deze uitrustingsvariant vertrouwt op een Rockshox Judy Silver verende voorvork en een complete Sram SX Eagle 1×12 versnellingspook. Mondraker rust beide modellen uit met 2,4-inch brede Maxxis Ardent-banden en Sram Level-remmen.

Source link