Cadeautips voor fietsfans: 8 fietsboeken en 4 kalenders 2024

Het doel is onderweg – Belen Castello en Tristan Bogaard

Boek De bestemming ligt op het pad van Belen Castello en Tristan BogaardFoto: Delius Klasing VerlagBoek De bestemming ligt op het pad van Belen Castello en Tristan Bogaard

Een fietstocht begint zodra je op het zadel stapt en begint te rijden. Of je nu alleen bent of in een groep, met een huisdier of een muziekinstrument, dit boek bevat allerlei verhalen. De titel van het boek Het doel is onderweg is ook het motto. Het bevat reisverslagen van meer dan 50 reizigers uit 23 verschillende landen, verzameld door Belen Castello en Tristan Bogaard. Dit geïllustreerde boek met 500 illustraties toont bijzondere fietstochten op en naast verharde paden. Het boek beantwoordt meer dan 300 vragen over fietstochten, toertochten en bikepacking, en meer dan 200 foto’s dienen als inspiratie voor iedereen die een tocht op twee wielen wil maken. Iedereen kan het – op naar je volgende fietsavontuur!

Het doel is onderweg is het perfecte boek om te geven aan een vriend die ervan droomt om overal ter wereld te fietsen, maar het nog niet heeft gerealiseerd.

Belen Castello en Tristan Bogaard zijn gepassioneerde fotografen en reizigers. Ze zijn experts in fietstochten en alles wat daarmee te maken heeft – van fotografie en filmen tot schrijven en spreken. Hun grootste zorg is om zoveel mogelijk mensen de fiets te laten gebruiken.

Belen en Tristan op de weg in Spanje op de GR247
 • Bladzijden: 272
 • Formatteren: 24 x 30 cm
 • Foto’s en illustraties: 500
 • Prijs: 49,90

Het boek “Het doel ligt onderweg” is hier verkrijgbaar in de Delius Klasing Shop.

Das Gravelbike – Sven Bremer (Hrsg.)

Das Gravelbike van Sven Bremer (Hrsg.)Foto: Delius Klasing VerlagDas Gravelbike van Sven Bremer (Hrsg.)

De gravelbike wordt steeds populairder als comfortabele allrounder voor verschillende weg- en weersomstandigheden. Het boek De gravelbike van Sven Bremer (red.) fungeert als gids voor gravelbikers en iedereen die er een wil worden. Het biedt praktische aanbevelingen van aankoop tot tourplanning, evenals tips en trucs over techniek, waardoor het een uitgebreide gids is voor de wereld van het gravelbiken.

Daarnaast presenteert het boek de mooiste graveltochten in Duitsland en Europa. De uitgever Sven Bremer is zelf een enthousiaste fietsreiziger en waardeert de nieuwe perspectieven en mogelijkheden die de gravelbike in het dagelijks leven biedt. Als journalist en auteur in Bremen schrijft Bremer onder meer voor het tijdschrift TOUR en publiceerde hij al verschillende boeken met Delius Klasing.

Het fijne aan de gravelbike is dat hij zelfverzekerd rijdt op de meeste paden.
Foto: Foto: Skyshot / Greber
 • Bladzijden: 120
 • Formatteren: 17,6 x 24,6 cm
 • Foto’s en illustraties: 128
 • Prijs: 24,90

Kok & Grind – Henrik Orre

Cook & Gravel door Henrik OrreFoto: Delius Klasing VerlagCook & Gravel door Henrik Orre

Na een lange bikepacking-tocht is het belangrijk om nieuwe energie op te doen! Het boek Koken & Gravel Bevat 50 snelle recepten voor iedereen die op een gravelbike zit of in het algemeen lange tochten maakt – het maakt niet uit op welke fiets – met dit boek is koken in de buitenlucht, boven een open vuur of kamperen kinderspel.

Geschreven door Henrik Orre, de oude chef-kok van het professionele wielerteam Ineos Grenadiers, is dit no-nonsense reiskookboek bedoeld voor iedereen die houdt van graveltochten, bikepacking en fietskamperen. Met deze behulpzame metgezel worden je volgende buitenavonturen niet alleen spannend, maar ook lekker. De veelzijdige buitenrecepten voor verschillende seizoenen zorgen voor opschudding na inspannende uren in de Satvoor een gevarieerd dieet. Het zorgt ervoor dat je zin krijgt om op de volgende tour te gaan en de maaltijdpauzes!

Lees ook:   Goedkope e-fullys tot 4000 €: Conway eWME 3.9 - volledig assortiment
Koken in het zadel aan het einde van een lange dag is vaak het hoogtepunt van een bikepacking-tocht. En van vitaal belang.
Foto: Delius Klasing Verlag
 • Bladzijden: 176
 • Formatteren: 21 x 24 cm
 • Foto’s en illustraties: 150
 • Prijs: 29,90

Het boek Cook & Gravel is hier verkrijgbaar in de Delius Klasing shop.

Adventure Gravel Transalp – Monika Sattler

Adventure Gravel Transalp - Monika SattlerFoto: Delius Klasing VerlagAdventure Gravel Transalp – Monika Sattler

Op de fiets de Alpen oversteken is het doel en de droom van velen. Monika Sattler, een voormalig professioneel wielrenster, houdt van nieuwe uitdagingen. In 2018 werd ze de eerste vrouw die het 3300 kilometer lange parcours van de Vuelta a España op dezelfde dag voltooide als de mannelijke profs – een record dat ze vandaag de dag nog steeds heeft. Na talloze gravelraces in de VS is ze nu op pad gegaan om de Alpen over te steken op een allrounder.

In haar boek Adventure Gravel Transalp ze vertelt ons over haar fietstocht van Curon in Val Venosta naar het Gardameer: zes dagen, 402 kilometer en 10.440 hoogtemeters. Ze wordt vergezeld door fietsfotograaf Gavin Kaps, die haar graveltocht vastlegt in spectaculaire foto’s.

 • De ultieme discipline: de Alpen oversteken op een gravelbike
 • Tips over uitrusting, routeplanning en voeding van profwielrenster Monika Sattler
 • Spectaculaire beelden van fietsfotograaf Gavin Kaps
 • Paklijst, kaarten en GPS-gegevens (komoot) inbegrepen
 • Uitleg over de fascinatie en voordelen van de gravelbike

Monika Sattler vertelt enthousiast over haar tocht door de Alpen en geeft informatie over hoe je je optimaal kunt voorbereiden. Ze deelt haar insidertips voor de beste alpine feestervaring en presenteert ook alternatieve routes voor alle moeilijkheidsgraden, inclusief GPS-gegevens. Het boek wekt het verlangen naar je eigen alpine oversteekavontuur en met de tips van de ervaren motorrijder staat niets je in de weg. Dus: stap op je gravelbike en ga op weg naar de Alpen!

Anders is het meer het gebied van mountainbikes, waar Monika Sattler met haar gravelbike op de Transalp-paden is.
Foto: Delius Klasing Verlag
 • Bladzijden: 144
 • Formatteren: 21 x 24 cm
 • Foto’s en illustraties: 145
 • incl. 20 QR-codes voor tourbeschrijvingen op komoot, GPS-gegevens
 • Prijs: 29,90 (boek) en 17,99 (e-book)

Het boek “Adventure Gravel Transalp” is hier verkrijgbaar in de Delius Klasing shop.

“Naar de hel met de flamme rouge” – Jürgen Löhle en Karsten Migels

Foto: Delius Klasing Verlag“Naar de hel met de flamme rouge” door Jürgen Löhle en Karsten Migels

Twee ervaren wielerjournalisten, Karsten Migels en Jürgen Löhle, hebben de handen ineengeslagen om hun verhalen over de Tour de France in een boek te vertellen. Met veel deskundigheid en humor zorgen zij voor een Naar de hel met de vlam rouge Een kijkje achter de schermen van ’s werelds grootste wielerwedstrijd. Ze doen verslag van het dagelijks leven van journalisten tijdens de drie weken in Frankrijk, logistieke uitdagingen, mooie en bizarre ervaringen met renners en ploegbazen en hun persoonlijke hoogtepunten van de Tour. Ook het dopingschandaal van 1998 komt aan bod. Het boek biedt een deskundige kijk op de Tour de France en bevat spectaculaire foto’s en persoonlijke inzichten van de sportredactie.

 • Deskundige blik achter de schermen van de Tour de France van wielerinsiders
 • Twee sportjournalisten vertellen ons wat fans van de Tour de France zelden te zien krijgen
 • Humoristische verhalen uit het dagelijks leven van journalisten: bizarre ervaringen, logistieke uitdagingen en luchtige incidenten met Tour de France-renners en teambazen
 • Met spectaculaire foto’s van de Tour en persoonlijke inzichten van de sportredactie

Karsten Migels en Jürgen LöhlWij zijn gerenommeerde sportjournalisten met jarenlange ervaring in het wielrennen. Migels doet al 25 jaar verslag van wielrennen voor Eurosport en staat bekend als de verteller van de podcast “Windkante”. In het begin van de jaren 1990 begon Löhle verslag te doen van de Tour de France voor de Stuttgarter Zeitung en andere Duitse media. In hun boek delen ze hun mooiste anekdotes uit hun persoonlijke geschiedenis met de Tour de France!

Lees ook:   Specialized S-Works Epic: Radicaal WK-racebestand uit Californië
 • Bladzijden: 192
 • Formatteren: 14,4 x 22,2 cm
 • Foto’s en illustraties: 28
 • Prijs: 19,90 (boek) en 15,99 (e-book)

Het boek “Naar de hel met de flame rouge” is hier verkrijgbaar in de Delius Klasing shop.

Ulle – Sebastian Moll

Ulle door Sebastian MollFoto: Delius Klasing VerlagUlle door Sebastian Moll

Sebastian Moll, een wielerjournalist, heeft onderzoek gedaan naar de legendarische Tour de France-overwinning van Jan Ullrich na 25 jaar. In zijn boek Ulle – Verhaal van een tragische held hij werpt een kritische blik op de hele carrière van de Duitse wielerster en analyseert het systeem van wielrennen. Daarmee classificeert hij het tijdperk van Armstrong, Ullrich en hun tijdgenoten op een nieuwe manier.

In het boek komen verschillende onderwerpen aan bod zoals de opkomst en ondergang van Jan Ullrich, de vraag of zijn diepe val voorkomen had kunnen worden, maar ook de interactie van media, politiek, fans en sponsoren in het wielrennen. Daarnaast komt ook de moeizame zoektocht naar de eigen identiteit na het einde van een topsportcarrière aan bod.

De auteur werpt een nieuwe blik op doping en prestatiedruk in het wielrennen. Hij analyseert Ullrichs carrière op een welwillende en waarderende manier om begrip te wekken voor de uitdagingen van een topsporter. Het boek biedt zo een ontroerend verhaal over de gevallen held van het Duitse wielrennen.

Ulle is Duits kampioen in de wegwedstrijd van 1994 in Bonn.
 • Bladzijden: 208
 • Formatteren: 14,5 x 22 cm
 • Foto’s en illustraties: 14
 • Prijs: 22.00 (boek) en 12.99 (e-boek)

Het boek “Ulle” is hier verkrijgbaar in de Delius Klasing winkel.

Toscane Trails – Ines Thoma en Max Schumann

Toscane Trails door Ines Thoma en Max SchumannFoto: Delius Klasing Verlag / Ines Thoma, Max SchumannToscane Trails door Ines Thoma en Max Schumann

Deze MTB-tochten nemen je mee door een van de spannendste en mooiste regio’s van Europa: ontdek het schilderachtige terrein rond Piombino, direct aan zee gelegen, of geniet van het indrukwekkende uitzicht op het middeleeuwse Pisa vanaf de fiets in Calci. Toscane is een echt mountainbike-eldorado in het hart van Italië en biedt spectaculaire MTB-routes.

Ines Thoma en Max Schumann hebben Toscane Trails Mountainbiken en dolce vita in het hart van Italië de mooiste tochten voor mountainbikes of e-MTB’s. In deze fietsgids presenteren ze geselecteerde plaatsen die bijzonder geschikt zijn voor een fietsvakantie in Toscane. Voor elke regio geven de twee mountainbikeprofessionals waardevolle achtergrondinformatie over de fietsinfrastructuur en presenteren ze drie uitgewerkte tochten met en zonder e-MTB.

 • De mooiste routes en tochten voor (e-)MTB’s
 • Tips over restaurants, bars, fietsenwinkels en hotels
 • Eenvoudige planning van fietstochten: GPS-gegevens om te downloaden en overzichtskaarten van de regio
 • Alle mountainbikeroutes bevatten informatie over de moeilijkheidsgraad en de geschiktheid voor het hele gezin
 • Rijk geïllustreerde speciale pagina’s over elk gebied, zoals een kookles met “Mamma Matteo”

Deze actieve vakantie combineert sport en genieten perfect. Naast gedetailleerde routebeschrijvingen vertellen de twee mountainbikeprofs ook het verhaal achter de gebieden en stellen ze de trailbouwers voor. Samen met de lokale bevolking verkennen ze hun thuisland en geven ze tips over restaurants, fietsenwinkels en overnachtingsmogelijkheden. Suggesties voor ontspannende rustdagen maken de perfecte mountainbike-ervaring in Toscane compleet!

Afbeelding NaN
 • Bladzijden: 192
 • Formatteren: 23,2 x 26,6 cm
 • Foto’s en illustraties: 482
 • Prijs: 34,90 (boek) en 27,99 (e-book)

Het boek “Tuscany Trails” is hier verkrijgbaar in de Delius Klasing shop.

E-MTB: Onderhoud, verzorging en reparatie – Jochen Donner en Daniel Simon

E-MTB: Onderhoud, verzorging en reparatie door Jochen Donner en Daniel SimonFoto: Delius Klasing VerlagE-MTB: Onderhoud, verzorging en reparatie door Jochen Donner en Daniel Simon

Steeds meer sportieve mountainbikers ontdekken de e-MTB zelf. De modellen variëren nu van e-hardtail tot e-downhill en de technologie evolueert voortdurend.

Een goed onderhouden e-MTB is belangrijk omdat het een zeer technisch sportapparaat is met complexe mechanica en elektronica. Jochen Donner en Daniel Simon laten in hun boek zien E-MTB: verzorging, onderhoud en reparaties, hoe je voor de accu moet zorgen, de fietstechnologie moet afstellen en slijtageonderdelen op tijd moet vervangen. Regelmatig onderhoud kan slijtage verminderen en ervoor zorgen dat de e-mountainbike feilloos blijft functioneren.

Lees ook:   Cube Elite C:62 Rookie: Overtuigt de high-end kinderfiets in een praktijktest

Het boek geeft instructies voor het afstellen van de versnellingen, het afstellen van de schokdemper en vork en het controleren van de aandrijflijn, remmen en verlichtingssysteem. Met deze tips wordt de levensduur van de fiets aanzienlijk verlengd en het rijplezier in het terrein vergroot.

 • Bladzijden: 144
 • Formatteren: 16,5 x 24 cm
 • Foto’s en illustraties: 411
 • Prijs: 22,90 (boek) en 18,99 (e-book)

Het boek “E-MTB: Maintenance, Care & Repair” is hier verkrijgbaar in de Delius Klasing shop.

Voor het nieuwe jaar: de fietskalenders van onze uitgever

Naast prachtige boeken om diep in de wereld van het fietsen te duiken of gewoon te dromen van de volgende tocht, zijn er weer drie fietskalenders uit onze tijdschriften BIKE, FREERIDE en TOUR. Ze bieden als het ware het fotografische beste dat voor onze lens is gekomen tijdens fietstests, ritten en tochten. De vierde kalender haakt in op het idee van de fietstocht en toont een beeldschoon beeld van fietsroutes in Duitsland.

FIETS 2024

Ervaar adembenemende landschappen en krachtfietsen boordevol actie in deze unieke kalender! Elke maand biedt het nieuwe hoogtepunten voor alle motorrijders. Of het nu gaat om steile rotsformaties, snelle afdalingen of idyllische berglandschappen – deze achtergronden maken indruk en nodigen uit tot spectaculaire sprongen en grenzeloos fietsen. Veel mensen houden van de combinatie van natuur, uitdagende beweging en technische verfijning in het mountainbiken. De BIKE Kalender inspireert je om je eigen mountainbike uit de kelder te halen en zelf te trappen.

De BIKE 2024 kalender is hier verkrijgbaar in de Delius Klasing shop.

Afbeelding NaN
Foto: Delius Klasing Verlag

FREERIDE 2024

Freeriden is geëvolueerd naar een extreme vorm van mountainbiken die zich richt op tricks, gedurfde stunts en een extra dosis adrenaline. Steeds meer wielerliefhebbers genieten van deze actievolle funsport, die inmiddels een cultstatus heeft bereikt. De freeridesport ontwikkelt zich snel en wint al jaren steeds meer aan populariteit. Of het nu gaat om steile afdalingen in alpine terrein of het bedwingen van paden en zwepen midden in het regenwoud – freeriders zijn altijd op zoek naar een uitdaging en drijven hun hartslag tot het uiterste.

In de agenda FRERIDE 2024 De beste actiefotografen ter wereld presenteren adembenemende foto’s van deze spectaculaire vorm van mountainbiken. Ze leggen vluchtige momenten prachtig vast en creëren zo onvergetelijke herinneringen voor de eeuwigheid.

De FREERIDE 2024 kalender is hier verkrijgbaar in de Delius Klasing shop.

Afbeelding NaN
Foto: Delius Klasing Verlag

TOURNEE 2024

De fascinatie van het wielrennen op de weg zal worden weerspiegeld in de kalender TOUR – De fascinatie van racefietsen 2024 tot leven gebracht door prachtige foto’s uit de populaire racefietsregio’s. Of het nu gaat om idyllische middelgebergtelandschappen, beboste heuvellandschappen, spectaculaire hoogten of uitdagende bergpassen – de verscheidenheid aan routes voor wielrenners in Europa is indrukwekkend.

Elk jaar gaan amateurwielrenners de uitdaging aan om op hun racefiets onbekende regio’s te verkennen en elke kilometer zelf te bedwingen. Het is een geweldige manier om er in het weekend of tijdens een vakantie op uit te trekken en tegelijkertijd de cultuur en de natuur van dichtbij te leren kennen. De foto’s in deze kalender tonenn inspirerende foto’s van amateurfietsers op hun tochten en wekken het verlangen om zelf nieuwe wielrenroutes te ontdekken.

De TOUR Fascination Racefietskalender 2024 is hier verkrijgbaar in de Delius Klasing shop.

Afbeelding NaN
Foto: Delius Klasing Verlag

Fietsvakanties in Duitsland 2024

Fietstochten in Duitsland zijn een unieke ervaring, want er is nauwelijks een ander vervoermiddel waarmee u het land zo flexibel en ontspannen kunt verkennen als op de fiets. Er zijn meer dan 50.000 kilometer aan fietspaden tussen de Oostzeekust en de rand van de Alpen, die door schilderachtige cultuurlandschappen en fascinerende steden leiden.

In deze inspirerende maandkalender Fietsvakanties in Duitsland 2024 Je maakt kennis met de mooiste routes voor een fietsvakantie in Duitsland. Er zijn 12 tochten die van het Kielerkanaal naar het zuidelijke Zwarte Woud leiden, met omwegen naar Oostenrijk en Zuid-Tirol.

 • Verken de mooiste fietspaden van Duitsland tijdens 12 tochten voor dag-, weekend- en meerdaagse tochten.
 • Met gedetailleerde kaarten en GPS-gegevens om te downloaden.

De kalender fietsvakanties in Duitsland 2024 is hier verkrijgbaar in de Delius Klasing shop.

Afbeelding NaN
Foto: Delius Klasing Verlag