BIKE Transalp: Strava-Challenge: Rijd nu de koninginnenrit

Snel en vies, episch en betoverend, onverwacht en spannend – het parcours van de 25ste Maxxis BIKE Transalp slingert van 9 tot 15 juli in zeven etappes over de Alpen. In totaal moet bijna 500 kilometer van zo’n 17.500 meter hoogteverschil worden beheerst tussen Nauders in Oostenrijk en Riva del Garda in Italië. Indrukwekkende cijfers tot nu toe – als je wilt weten of je aan zo’n Transalp-etappe toe bent, als je je optimaal wilt voorbereiden op de BIKE Transalp of gewoon wilt concurreren met andere mountainbikers van over de hele wereld, is er de BIKE Transalp-Strava-Challenge.

De uitdaging is organisatorisch vrij eenvoudig: rijd gewoon de geplande koninginnenetappe van de BIKE Transalp in uw eigen fietsgebied. Of het nu gaat om het Thüringer Woud of het Bonn Siebengebirge. Dat is 100 kilometer of 3.267 meter hoogte. Maar het wordt pas realistisch als je beide doet. In de laaglanden kun je met een beetje creativiteit en doorzettingsvermogen ook de hoogtemeters kraken. Je zou dus zo’n 28 keer de Hasselbrack (116,5 hm), de hoogste heuvel van Hamburg, moeten beklimmen om op de hoogte van de koninginnenrit te komen. Op de Olympiaberg van München (bijna 50 hm) is er misschien al een goede 65 beklimmingen – en de afstand van 100 km is nog niet voltooid.

De actie biedt niet alleen een extra trainingsprikkel, het geeft je ook een goed gevoel voor wat je moet doen op een BIKE Transalp etappe om je bestemming te bereiken. En de koninginnenrit van dit jaar (etappe 4 van de BIKE Transalp) heeft het allemaal. Het heeft: de meeste kilometers, de meeste hoogtemeters en omvat ook het hoogste punt van de hele Transalp-week, de 2621 meter hoge Passo Gavia – een legende van het wielrennen. Er is ook een geweldig landschap tussen Bormio en Malé. Geweldig landschap, machtige paden, eerbiedwaardige geschiedenis.

Lees ook:   Op maat gemaakt: Custom Bicycle Fair komt naar Duitsland

De voorwaarde om deel te nemen aan onze Strava-Challenge promotie: De uitdaging moet in van een eenheid, niet gesplitst en op een Mountainbike worden ingevuld. Deelname via Swift is niet toegestaan. Er is nog tijd tot en met dinsdag 21 februari. Wanneer je klaar bent met je tour, upload je een screenshot en een link van je Strava-eenheid naar de Strava Club van de BIKE Transalp. Meer dan 2500 leden en Transalp starters uit verschillende landen zijn hier al regelmatig actief.

Er vindt een verloting plaats onder alle deelnemers: de BIKE Transalp titelsponsor doneert naar wens drie sets Maxxis XC banden en adviseert de winnaars indien nodig individueel over de juiste bandenkeuze voor de race.

Source link