Tool Case Test: 10 gereedschapskoffers met handige tools voor thuis en onderweg

1. Topeak Prepstation Pro

De Topeak Prepstation Pro: Genoeg ruimte op meerdere niveaus.

De Topeak Prepstation Pro biedt een uitgebreid assortiment gereedschappen, variërend van een brede set inbussleutels tot professioneel gereedschap zoals kettingslottangen en trapasgereedschappen. Daarnaast is er voldoende ruimte voor uw eigen reserveonderdelen, van remblokken tot schroeven tot grotere onderdelen. “Met deze uitrusting zou je zelfs meteen aan de slag kunnen gaan in de wereldbeker mountainbike”, vat Dominik, een medewerker in het testlaboratorium en mechanisch expert, samen. En inderdaad, in onze dagelijkse test op de redactie hebben we nog nooit een tool gemist. Prijs: 999 Euro >> momenteel verkrijgbaar bij Rosebikes voor 695 Euro.

>> We hadden de Topeak Prepstation Pro in de praktijktest

2. Procraft Starter Gereedschapskoffer

Compacte afmetingen en alles wat je nodig hebt: de Procraft Starter gereedschapskofferFoto: Fiets XXLCompacte afmetingen en alles wat je nodig hebt: de Procraft Starter gereedschapskoffer

Met compacte afmetingen bevat deze kleine gereedschapskist alles wat een hobbymonteur nodig heeft om zijn fiets te repareren. Door zijn formaat is de gereedschapsset met 25 stuks ook ideaal als noodpakket in de kofferbak voor onderweg. Prijs: 84 Euro >> momenteel verkrijgbaar bij Fahrrad XXL voor 39 Euro.

>> De Procraft Starter gereedschapskoffer in de BIKE-test

3. Birzman essentiële gereedschapskoffer

Het kleine broertje van de Studio Tool Box: Birzman Essential Tool CaseFoto: Fiets XXLHet kleine broertje van de Studio Tool Box: Birzman Essential Tool Case

De Birzman Essential Tool Case: Een lichtgewicht en schokbestendige gereedschapskoffer met al het handige fietsgereedschap. Het is het kleine broertje van de Birzman Studio Toolbox. De compacte koffer is geschikt voor reparaties in de werkplaats thuis, maar vooral om mee te nemen op reis en onderweg. De 13 onderdelen helpen bij verschillende soorten reparaties – aan boord zijn een set inbusdoppen en Torx-sleutels, een stevige bandenlichterset, een cassettetrekker (kettingzweep), een zeer stabiel kettinggereedschap, pedaalsleutels en kruiskopschroevendraaiers en platte schroevendraaiers. Prijs: 189 Euro >> momenteel verkrijgbaar bij Fahrrad XXL voor 119 Euro.

Lees ook:   MTB-schoenen Ride Concepts Accomplice Clip: Comfortabele fietsschoen voor toertochten, trails en enduro

4. Decathlon Fiets Gereedschapskoffer 900

40 onderdelen en 43 verschillende functies spreken voor zich: de Decathlon Fietsgereedschapskoffer 900Foto: Decathlon40 onderdelen en 43 verschillende functies spreken voor zich: de Decathlon Fietsgereedschapskoffer 900

Met deze gereedschapskist kan een breed scala aan onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan mountainbikes, stadsfietsen of trekkingfietsen eenvoudig worden uitgevoerd. De gereedschapskist bestaat uit 40 onderdelen en biedt 43 verschillende functies. Een extraatje dat niet elke gereedschapskist biedt: de sleutel om kettingbladbouten tegen te gaan, heel Duits ook kettingbladbouthoudersleutel. Over het algemeen is het gereedschap stevig bevestigd aan de koffer, die sluit met 2 clips voor overzichtelijke opslag en gemakkelijk transport. Prijs: 75 Euro >> verkrijgbaar bij Decathlon.

5. Park Tool Tool Set AK-5 Geavanceerde mechanische gereedschapsset 26

De AK-5 Advanced Mechanic Tool Kit van Park Tool bevat 26 gereedschappen in de bewezen kwaliteit van de Amerikaanse fabrikant.

De AK-5 Advanced Mechanic Tool Kit van Park Tool bevat 26 gereedschappen in de bewezen kwaliteit van de Amerikaanse fabrikant. Inbegrepen: schroevendraaiers, tangen, een inbusset en nog veel meer. Het “Big Blue Book of Bicycle Technology” is inbegrepen om te lezen, een echte bonus, want het boek toont de belangrijke mechanismen en stappen van fietsonderhoud en -reparatie en kost op zichzelf al 40 euro. En als de fiets alleen een wasbeurt, een borstel en een Ketting- en tandwielschrapers inbegrepen in de koffer. Prijs: 592 Euro >> verkrijgbaar bij Maciag Offroad voor 521 euro.

6. Rose All2gether Pro Fietsgereedschapskoffer

De Rose All2gether Pro Bike gereedschapskoffer bevat ook gereedschap dat je niet overal vindt: demontagegereedschap voor Shimano Pressfit BB86/92 en BB30 lagercups, een montagegereedschap met draadstang en persklem voor Shimano/Sram Pressfit en een 1/4'' momentsleutel voor 2-24 Nm.

Rose All2gether Pro Fiets Gereedschapskoffer

Met een breed scala aan gereedschappen biedt deze gereedschapskist van Rose een uitstekende uitrusting voor het werken aan verschillende modellen fietsen. Ook inbegrepen zijn gereedschappen die je niet overal zult vinden: demontagegereedschap voor Shimano Pressfit BB86/92 en BB30 lagercups, een montagegereedschap met draadstang en persklemmen voor Shimano/Sram Pressfit en een 1/4” momentsleutel voor 2-24 Nm. De stevige koffer is ook geschikt voor tochten of soortgelijke activiteiten en wordt vastgezet met een kliksluiting om onverwacht openen en verlies van gereedschap te voorkomen. Prijs: 250 Euro >> verkrijgbaar bij Rosebikes.

Lees ook:   cube mountainbike kind 26 inch

7. Rose All2gether Fietsreparatiebox Performance XL

De Rose All2gether Performance XL gereedschapskoffer is geschikt voor ambitieuze motorrijders en hobbymonteurs die op (bijna) alles uitgerust willen zijn.

Rose All2gether Fiets Reparatiebox Performance XL

De Rose All2gether Performance XL gereedschapskoffer is geschikt voor ambitieuze motorrijders en hobbymonteurs die op (bijna) alles uitgerust willen zijn. Met een scala aan hoogwaardige gereedschappen biedt het de mogelijkheid voor uitgebreide reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan moderne racefietsen, mountainbikes en trekkingfietsen.

De stevige kunststof koffer biedt overzichtelijke opslag, omdat alle gereedschappen hun plaats hebben in een opbergsysteem van resistent schuim. Op twee niveaus is de benodigde tool snel te vinden. Het derde niveau heeft verschillende sleutelvakken die snelle toegang bieden tot het gereedschap dat je nodig hebt en tegelijkertijd zorgen voor een nette opslag. Prijs: 155 Euro >> verkrijgbaar bij Rosebikes.

>> De Performance XL reparatiebox van Rose is ook in de BIKE test geweest

8. Gedore-bitset 1/4″

Foto: Foto: Matthias Borchers/Mediengruppe KlambtIn de serie “Red” van Gedore vormt een klassieke set bits het centrale gereedschap, bestaande uit een omkeerbare ratel met een vierkant van 1/4 inch en een magnetische bitschroevendraaier met zeskantbevestiging, inclusief adapter.

In de serie “Red” van Gedore vormt een klassieke set bits het centrale gereedschap, bestaande uit een omkeerbare ratel met een vierkant van 1/4 inch en een magnetische bitschroevendraaier met zeskantbevestiging, inclusief adapter. De compacte doos (230 x 52 x 130 mm) bevat doppen van 5,5 tot 13 millimeter voor zeskantschroeven. Bovendien vullen in totaal 29 bits voor Torx-, binnenzeskant-, sleuf- en kruiskopschroeven de set op een nuttige manier aan. Prijs: 43 Euro >> beschikbaar op Amazon.

9. Topeak PrepBox-gereedschapskoffer

In de robuuste koffer zijn de Topeak gereedschappen veilig en overzichtelijk gesorteerd. Een magnetisch vak biedt ruimte voor extra gereedschap.

In de robuuste koffer zijn de Topeak gereedschappen veilig en overzichtelijk gesorteerd. Een magnetische TAsche biedt ruimte voor extra gereedschap. Alle gereedschappen zijn netjes afgewerkt en hebben geen scherpe randen. Zelfs tijdens lange schroevendraaieravonden overtuigen ze door hun efficiënte en veilige bediening. De bijna complete basisuitrusting wordt aangevuld met praktische onderdelen zoals de grote handgreep voor de trapas of cassetteservice. Indien gewenst kan de uitrusting uit het Topeak-assortiment worden uitgebreid met hoogwaardige gereedschappen. Prijs: 379 Euro >> momenteel verkrijgbaar bij Rosebikes voor 379 Euro.

Lees ook:   Schokdempers voor fietsen: de schokpomp van 3min19sec in de test

>> Hier laten we zien hoe de toolcase presteerde in de test

10. Birzman Studio gereedschapskist gereedschapskoffer

De gereedschapskoffer van de Birzman Studio Tool Box ziet er niet alleen chic uit...

Birzman’s Studio Tool Box biedt een veelzijdige selectie van hoogwaardige gereedschappen voor een verscheidenheid aan toepassingen, van algemene montagewerkzaamheden tot geavanceerde reparaties en onderhoud. De gereedschapskist bevat 37 onderdelen uit het Birzman assortiment en is geschikt voor zowel professionals als hobbymonteurs. Aan boord is onder andere een Torx-set, een inbuspenset, een kettingmeter waarmee de rek en slijtage van de fietsketting nauwkeurig kunnen worden gemeten. Nog ongebruikelijkere gereedschappen, zoals de Geleider voor het snijden van vorken, een hendel om de remkolom weer terug te duwen, evenals een hulpmiddel om de remschijven recht te zetten, zijn inbegrepen. In de praktijk blijkt het gereedschap van goede kwaliteit te zijn – alleen de kettingzweep voor het verwijderen van de cassette brak meteen bij het eerste gebruik. De inbussleutels zijn behoorlijk duurzaam, maar niet op het niveau van bijvoorbeeld Parktool.

Elk gereedschap heeft op maat gemaakte uitsparingen in de koffer voor een betere bescherming en meer orde. Prijs: 479 Euro >> bijv. verkrijgbaar bij Decathlon.