Radtest legt uit: Dit is hoe MOUNTAINBIKE vergelijkt en test

Complex, onvergankelijk en zichtbaar voor alle lezers: elk MOUNTAINBIKE-oordeel is gebaseerd op een methodologie met geavanceerde puntentabellen, die we hier in detail uitleggen.

Hoe het allemaal begint – selectie van testfietsen

MB Hoe mountainbike bestelbestemmingspagina te testen

Redactie

Romantische Excel-spreadsheets: Zo begint bijna elke fietstest bij MOUNTAINBIKE als het gaat om het definiëren van het testveld.

Voor elke fietstest wordt de categorie testfietsen bepaald. Dan begint het modelonderzoek, op basis waarvan we de prijsklasse en uiteindelijk het testveld ontwikkelen. In de regel bestaat een testveld uit zes tot twaalf fietsen. In uitzonderlijke gevallen is een veld echter soms exclusiever of breder gepositioneerd. Naast de juiste prijsklasse zijn de mate van nieuwheid van de fietsen, de innovatieve waarde en ook de populariteit van het merk in onze tests belangrijk voor de selectie van fietsen. Een nieuw, innovatief en populair model heeft daarom de meeste kans om in de test te worden geladen. Aan de andere kant zijn we altijd op zoek naar spannende “exoten” om het testveld aantrekkelijk en gevarieerd te maken.

Hoe komen we aan onze testfietsen?

De fietsen worden vervolgens besteld bij de fabrikanten, d.w.z. uitgenodigd voor de test. In de regel komen de testfietsen weken voor de eigenlijke test aan in onze eigen werkplaats, waar ze door gespecialiseerd personeel worden opgesteld en voorbereid op de test. Na de test blijven ze minstens een maand in de testredactie voordat we ze terugsturen naar de fabrikant.

Praktijktest: Het pad onder de tunnels

Elke fietstest wordt uitgevoerd door een testmanager en ervaren testers en redacteuren. Op een selectief circuit dat geschikt is voor het doel van de fietsen, wordt elke fiets minstens één keer gereden door elke tester. De chauffeurs noteren vervolgens hun hellingen en indrukken op zeven gebieden , zoals voortstuwingsefficiëntie, chassis, afdaling of handling. Vaak wordt er voor de laatste vergelijking aan het einde van de test nog een rondje met de eerste fiets gereden om de indrukken te kunnen classificeren.

Lees ook:   Onderdelen in gevaar: Tussenbalans van de FREERIDE duurtestfietsen: Scor, Cube en Specialized
Het team van het MOUNTAINBIKE magazine test als een van de belangrijkste testexemplaren van de fietsscene!

Christoph Laue

Elke tester kan testindrukken opschrijven op ons testblad. Zo kun je elke fiets ideaal classificeren en achteraf letten op de details die de testers hebben opgemerkt bij het schrijven van het testrapport.

We passen de bandenspanning, ophanging, stuurhoogte, remhendels, etc. op elke fiets nauwgezet aan de respectievelijke testers aan. Na de vergelijkingstest worden de rij-impressies besproken en worden per gebied de eindpunten bepaald.

MB Hoe MOUNTAINBIKE landingspagina uitlijnen zadel te testen

Benjamin Hahn Fotografie

De exacte, altijd identieke positionering van de zadelhoogte maakt ook deel uit van de setup van elke fiets voor elke tester.

Het “karakter” van de fiets

De testers geven ook aan of de fiets de neiging heeft om beter bergop of bergaf te presteren, of hij zich speelser of soepeler gedraagt op het parcours en of de vering strak of comfortabeler aanvoelt. De tendensen zijn verdeeld in 10 vakken. Als het tiende vak rood is gemarkeerd in het Uphill/Downhill-klassement, is de fiets perfect voor downhill, enz. Deze evaluatie vindt u in de testbrieven.

Zo testen we! In het MOUNTAINBIKE magazine vind je deze elementen terug.

MOUNTAINBIKE

We delen het “karakter” van elke fiets ook in drie categorieën in de testbrief in: profiel, handling en ophanging.

De testbaan

We testen de fietsen op routes die passen bij hun toepassingsgebied. Een enduro met veel slag moet zich bewijzen op veel moeilijker terrein dan een race met weinig veerweg. Met snelle racefietsen klimmen we meer hoogtemeters dan met een enduro – volgens het beoogde doel.

Meestal testen we de fietsen in onze thuisregio Stuttgart, soms verhuizen we naar het nabijgelegen Zwarte Woud of de Palts. We passen onze testlocaties ook aan de weersomstandigheden aan om vergelijkbare omstandigheden voor elke fiets te garanderen. Als het rond Stuttgart te vochtig/onstabiel is, worden we meestal aangetrokken door Vinschgau of Finale Ligure – waar de fotoproducties plaatsvinden.

De testprocedure van het MOUNTAINBIKE magazine uitgelegd! Zo werken onze professionele, onafhankelijke en gerenommeerde testen.

Stefan Eigner

Test en fotoshoot op één plek. Dit heeft voor ons meerdere voordelen: We testen op toffe locaties met uitdagende, geschikte trails en nemen mooie foto’s mee.

MB Hoe MOUNTAINBIKE de geometrie van de bestemmingspagina test

Benjamin Hahn Fotografie

Geklemd: Onze interne meettafel voor geometrie stelt ons in staat om alle geodata te controleren.

Vandaag ligt onze focus echter vooral op de praktijktest – de uitgebreide ervaring in het laboratorium heeft ons ook geleerd dat de resultaten die daar worden verkregen niet altijd één-op-één overdraagbaar zijn naar de praktijk. Voor elke test bepalen we de gewichten van het complete wiel en de waaiers, controleren we de geometriegegevens en de apparatuur en meten we indien nodig. Door middel van onze geometrie testbank zijn wij in staat om elke waarde van de fiets te controleren.

Zo testen we! In het MOUNTAINBIKE magazine vind je deze elementen terug.

MOUNTAINBIKE

We presenteren de geometrie ook in detail in de testletters: Hoe lang is het bereik? Wat is de stuurpenlengte van de fiets in de geteste framemaat?

Uitrusting en gewichten zijn ook opgenomen in het eindcijfer. In geïsoleerde tests meet onze werkplaatsmanager Jens Kraft de stijfheid van de frames op testbanken van het gerenommeerde EFBE Institute. Indien nodig controleren we ook individuele gewichten van vorken, frames en Co. om verborgen afstemmingspotentieel te vinden.

Het puntenklassement

Elke MOUNTAINBIKE fietstest is gebaseerd op een complexe puntenmatrix. Om maximale transparantie en informatie te bieden, is er de resultatentabel om te lezen. Elk jaar worden de categorieën aangepast aan de ontwikkelingen van het seizoen.

Ook belangrijk is de weging, die van categorie tot categorie verschilt. Aangezien we bijvoorbeeld maximaal 125 punten (All-Mountain) of 175 punten (Enduro categorie) kunnen toekennen voor downhill, doen we recht aan de betreffende categorie. Dit is de enige manier waarop we de wielen binnen de volledig verschillende categorieën kunnen evalueren en vergelijken op basis van het toepassingsgebied.

Zo testen we! In het MOUNTAINBIKE magazine vind je deze elementen terug.

MOUNTAINBIKE

Deze puntentabel komt uit nummer 01-2023, waarin we vijf all-mountain bikes vergeleken. Zo worden de punten transparant gepresenteerd in elk tijdschrift.

Het maximale aantal punten per fietscategorie is 1000 punten. Vanaf 900 punten krijgt een fiets het cijfer “uitstekend”, vanaf 800 het cijfer “zeer goed”. Vanaf 700 punten is het eindresultaat “goed”, vanaf 600 punten kennen we een “bevredigend” toe. Als er ernstige schade of zelfs breuken optreden in de test, geven we het oordeel “zwak”.

Het team van het MOUNTAINBIKE magazine test als een van de belangrijkste testexemplaren van de fietsscene!

Christoph Laue

Wij hopen u onze testprocedure op een begrijpelijke en transparante manier te hebben uitgelegd. In die zin: Happy trails!

De MOUNTAINBIKE-Profiler was te vinden in fietstests tot nummer 12/22

Het spinnenweb laat zien waar de sterke en zwakke punten van de fiets liggen ten opzichte van de testomgeving. Hoe groter de uitslag in een van de acht richtingen, hoe onderscheidender de karaktereigenschap. Een allrounder heeft een groot oppervlak rondom, een specialist een verschoven grafiek. De respectieve kenmerken zoals bergop of bergafwaarts zijn meestal in tegengestelde richtingen gerangschikt. Zo zie je in één oogopslag welk profiel de fiets heeft.

MB 0219 BMC Speedfox 02 TWO (modeljaar 2019) Beoordelingsprofiel

MOUNTAINBIKE

Met onze MOUNTAINBIKE-Profiler vindt u uw droomfiets vrij veilig. Hierdoor zie je in één oogopslag het karakter van de testfietsen.

Bergop/Voortstuwing:
Past de tractie? Stijgt het front? Is de zitpositie optimaal op de steile klim? Een laag gewicht verhoogt de doorbuiging in het profiel en het rolplezier van wielen/banden.

Heuvelafwaarts:
Veilig weggedrag is het allerbelangrijkste voor een fiets om bergafwaarts te presteren. Hiervoor stromen de ophanging en sommige onderdelen zoals de cockpit, de banden of de remmen in het downhill profiel.

Uitrusting:
… omvat alle onderdelen zoals versnellingspook, aandrijving, veerelementen, wielen, banden of add-on onderdelen à la zadel, grips, cockpit. Maar we evalueren ook succesvolle en innovatieve gedetailleerde oplossingen

Frame/Chassis:
Een topframe met een laag gewicht, hoge stijfheid en een perfect chassis vormt de basis voor de perfecte fiets.

Gladheid:
hoge directionele stabiliteit brengt de veiligheid bergafwaarts, maar kan onder bepaalde omstandigheden in traagheid kantelen, vooral als de profiler een lichte uitslag vertoont in termen van wendbaarheid.

Wendbaarheid:
Hoe wendbaarder een fiets, hoe wendbaarder, speelser hij kan worden verplaatst. Een uitslag alleen in deze richting (zonder een hoge uitslag bij gladheid) suggereert echter nervositeit.

Robuustheid:
Als de focus van frames en onderdelen minder op lichtgewicht constructie en meer op stevigheid ligt, neemt de impact van de grafiek toe. De tegenhanger is een lichtgewicht constructie.

Lichtgewicht:
Laag frame, onderdeel en totaalgewicht suggereren een levendige, lichtvoetige fiets die uitblinkt op zowel vlak als bergop.

Source link