MTB: Herstel lakschade/krassen | mountainbike-magazin.de

We brengen in de loop van een jaar veel tijd door met onze mountainbike. Daarom moet het natuurlijk altijd goed onderhouden zijn en er mooi uitzien. We hebben de beste tips verzameld voor het verzorgen van uw MTB-frame – of het nu gaat om foilen, het repareren van verf of gewoon schoonmaken. Want wat is er erger dan een vieze of zelfs geslagen fiets!?

Welke reiniger is ideaal voor de mountainbike?

Frame onderhoud

Brunox/ Muc-Off/ F100

De markt biedt een breed scala aan speciale reinigingsmiddelen voor fietsen. Of het nu van Brunox, F100 of Muc-Off is – ze bieden allemaal een hoge tot uitstekende reinigingskracht en steeds meer fabrikanten besteden ook aandacht aan duurzaamheid. Alle recent geteste reinigers vindt u hier:

Hoe kom ik aan de kleur van mijn MTB?

Frame onderhoud

AF-ontwerp

Bijna geen enkele fabrikant vertrouwt op RAL-kleuren uit de automobielsector – maar voor kleine reparaties op slecht zichtbare plaatsen kunnen ze dichtbij genoeg zijn. Alternatief: vraag de kleurcode aan bij de fabrikant en laat deze mengen.

Kleurrijke beschermfolies?

Frame onderhoud

Trickle Ontwerp

Geen zin in transparante film? Merken als Riesel Design, Muc-Off of Dyedbro bieden universeel geschikte, deels “wild” ontworpen zelfklevende folies. Trouwens: Sommige fietsfabrikanten hebben ook perfect op maat gemaakte kits in de aanbieding. Vanaf zo’n 30 euro.

Hoe monteer ik een frame beschermfolie op mijn MTB?

De onderkant van de onderbuis (1) en de achterkant van de zitbuis (2) worden blootgesteld aan vuilvuur. Beschermende film is hier de moeite waard. Dit geldt ook waar kabels tegen het frame kunnen wrijven, meestal op de balhoofdbuis (3). De achterframedriehoek (4) kan bescherming vereisen, vooral op nauwsluitende banden. Voor de liggende achtervork is echter sowieso “dikker” nodig.

Wat is er beter aan de mountainbike: aluminium of carbon frame?

Frame onderhoud fiets

Moritz Schwertner

Moderne fietsen worden gedomineerd door twee materialen: aluminium en carbon. De rest is thuis in de niche. Koolstofvezels zijn trekvaster dan aluminium, een carbon frame kan gemakkelijk worden vervaardigd. Bovendien kunnen de vezels op basis van de belasting worden gelegd, bijvoorbeeld sterker in het gebied van de onderbuis, flexibeler op de achterste veerpoten. Qua schade kunnen beide materialen veel weerstaan, maar aluminium gedraagt zich meer “goedmoedig”. Deuken of diepe krassen maken dus niet zoveel verschil voor aluminium als bij carbon. Aluminium buigt bij overbelasting, koolstof kan plotselinger breken. Bovendien is schade aan aluminium frames gemakkelijk te zien – structurele schade onder de verf zoals bij koolstof bestaat niet met aluminium.

Source link