Nieuwe race hardtail uit Zwitserland: Scott Scale

In een notendop: Scott Scale MY2023

  • populaire race hardtail volledig herzien
  • Carbon of aluminium frame
  • 29 inch, moderne geometrie, spannende details
  • 19 modellen tussen 1199 en 13999 Euro
  • drie frame(sets) vanaf 1299 Euro
  • Schaal RC modellen vanaf 8,9 kg

Decennialang heeft de Scale de racescene gevormd met talloze professionele overwinningen, maar het is ook populair bij hobbymarathonlopers. En voor iedereen die op zoek is naar een compromisloos lichte, snelle, maar niet oncomfortabele hardtail. Nu toont Scott de nieuwe editie van de evergreen. Natuurlijk blijft de basis hetzelfde: voor zwaar racen of ambitieus sportgebruik biedt de vierde generatie van de Scale 29″ wielen en 100 mm verende vorken alles ontworpen voor een laag gewicht en veel voortstuwing.

Video: Scott Scale RC SL 2023 Beoordeling

Op dit punt vindt u een externe inhoud die het artikel aanvult. U kunt het met één klik weergeven en opnieuw verbergen.

Ik ga ermee akkoord dat externe inhoud aan mij wordt getoond. Hierdoor kunnen persoonlijke gegevens worden verzonden naar platforms van derden. Lees meer in ons Privacybeleid.

Scott Scale 2023: wat is er nieuw in een oogopslag

Naast drie carbon layups komt er ook een aluminium frame. Scott geeft het lichtste frame met “HMX-SL” vezels met een slanke 847 g (maat M), de “HMX” tegenhanger moet 912 g wegen, het “HMF” frame 1013 g. De carbon modellen zijn er in vier maten van S tot XL, de aluminium frames ook in XXL. Op de vier duurste modellen heeft de Scale een carbon cockpit uit één stuk van Syncros.De treinen rijden door de headset. De diameter van de zadelpen meet een breedte van 31,6 mm, waardoor het gebruik van Vario zadelpennen zonder problemen mogelijk is. De staande achtervork is nu 40 mm lager dan voorheen, wat voor nog meer comfort moet zorgen.

Lees ook:   mountainbike ventiel

Geometrie op de Scott-schaal

Scott heeft ook de geometrie sterk herzien, het is nu veel moderner, progressiever getekend. De stuurhoek voor een RaceHardtail is een zeer vlakke 67,9°, het bereik is met ongeveer 20 mm gegroeid voor alle maten (nu 464 mm in maat L). Met 77,4° is de zithoek extreem steil, de liggende achtervorken meten een korte 425 mm.

Scott Scale: trotse 19 modellen

In totaal zullen er 19(!) modellen en drie frames. Vijf daarvan vallen op de race-georiënteerde RC-lijn: Het goedkoopste Scale RC-model Team kost een behoorlijke 3499 euro en zou 10,6 kilo moeten wegen, voor het 8,9 kilo zware topmodel Scale RC SL is bijna grotesk 13.999 euro verschuldigd. Daarnaast zitten er nog vijf andere carbonmodellen tussen 2099 en 3999 euro in het portfolio. Daarnaast worden vijf Scale geleverd met aluminium frames, deze starten vanaf 1199 euro. Er zijn ook vier Contessa-varianten voor motorrijders, deze kosten 1499 tot 2499 euro. Drie frames zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar. Het RC-SL frame met HMX-SL vezels kost een trotse 5999 euro, maar omvat SID-SL voorvork, Syncros carbon cockpit en zadelpen. Voor de RC World Cup frameset (HMX) is 2999 Euro verschuldigd, voor het RC Team (HMF) slechts 1299 Euro.

Meer impressies van de Scott Scale zijn te vinden in de fotogalerij:

Source link