Ortlieb reparatieservice: Wanneer de tassen een check-up nodig hebben

Het is vervelend als je fietstas, rugzak of bikepacking-tas kapot gaat. Het is een goede zaak als de fabrikant een reparatieservice aanbiedt en zelfs servicepartners heeft in veel steden. Momenteel kun je zelfs geld besparen dankzij Repairweeks. Hoe werkt het?

Iedereen die ooit de producten van Ortlieb van dichterbij heeft bekeken, zal hebben gemerkt dat veel dingen kunnen worden losgeschroefd of op een andere manier kunnen worden verwijderd. Daar is een reden voor. Alle producten van de tassenspecialist zijn zo ontworpen dat losse onderdelen eenvoudig kunnen worden vervangen. Gaten kunnen ook gerepareerd worden. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1982 biedt Ortlieb een reparatieservice aan. U kunt zien dat het onderwerp repareerbaarheid het bedrijf na aan het hart ligt.

We repareren ongeveer 18.000 producten per jaar op onze locatie in Heilsbronn, waar alle producten worden vervaardigd – Martin Esslinger, CEO van Ortlieb

CEO Martin Esslinger legt uit: “We repareren ongeveer 18.000 producten per jaar op onze locatie in Heilsbronn, waar alle producten worden geproduceerd. Duurzaam beheer is essentieel, het heeft altijd deel uitgemaakt van het DNA van Ortlieb en is ook ons streven. Het verantwoord gebruik van de hulpbronnen die we hebben, houdt ook in dat we ervoor zorgen dat producten zo duurzaam mogelijk zijn. Naast het gebruik van duurzame materialen en verwisselbare kunststof onderdelen, leiden we daarom zowel onze distributiepartners als dealers op en breiden we dit netwerk geleidelijk uit.”

De reparatieservice van Ortlieb

In de loop der jaren is de reparatieservice van Ortlieb steeds verder uitgebreid. Als u een reserveonderdeel nodig heeft, kunt u op de website het juiste vervangende onderdeel vinden. In geval van gaten of reparaties kunnen producten worden opgestuurd – of u kunt terecht bij een van de momenteel 53 servicepartners in Duitsland. Ze zijn getraind om tassen ter plaatse te repareren. Er zijn ook gespecialiseerde dealers en verkooppartners over de hele wereld die door Ortlieb zijn opgeleid tot reparateurs en defecten ter plaatse repareren.

Lees ook:   De fietsen van de profs: James Shirley's Vitus E-Escarpe

Ortlieb Reparatieweken 2023

Ortlieb Repairweek 2023 - van 13/11 tot en met 26/11 kunt u 40% besparen op reparaties aan Ortlieb productenFoto: OrtliebOrtlieb Repairweek 2023 – van 13/11 tot en met 26/11 kunt u 40% besparen op reparaties aan Ortlieb producten

Black Friday is bijna synoniem met snelle consumptie. Eerst kopen, dan nadenken – het belangrijkste is goedkoper. Ortlieb zag dit vorig jaar als een stimulans en riep voor het eerst de Repair Week uit. In 2023 wil de fabrikant van allerlei waterdichte rugzakken, fietstassen en reistassen en zijn partners wereldwijd zich richten op dit soort verspilling van hulpbronnen.

In Duitsland betekent dit dat er van 13 tot en met 26 november 40 procent korting is op reparaties. Bij Ortlieb en zijn servicedealers. Meer informatie over de servicedealers vindt u op de website www.ortlieb.com/de_de/servicehaendler.

Ortlieb Repairweek geprobeerd

Hoe toepasselijk dat twee bikepacking-tassen die gerepareerd moeten worden, al lang wachten om gerepareerd te worden. Dus op 13 november ging ik op weg naar Globetrotter in München, een van de servicedealers van Ortlieb. Bij de servicebalie werd ik vriendelijk begroet, pakte de tassen uit en liet de gaten zien.

In een stuurtas zit een gat omdat deze niet goed is vastgesjord en tegen de band is gewreven. Een zadeltas die liefkozend de “ass rocket” wordt genoemd – Mijn favoriete zadeltas – kreeg een gaatje na talloze tours en misschien soms minder liefdevolle behandeling. Beide defecten moeten uiteindelijk worden gerepareerd.

Een gat in de zadeltas. Is dit een lastige plek omdat het precies op het randje ligt? We kijken uit naar de resultaten van de reparatie.Foto: Sandra SchuberthEen gat in de zadeltas. Is dit een lastige plek omdat het precies op het randje ligt? We kijken uit naar de resultaten van de reparatie.Het tweede gat - in het stuurpakket van Ortlieb, omdat het helaas op de band is gewreven door onzorgvuldigheid in verband met een klein wiel.Foto: Sandra SchuberthHet tweede gat – in het stuurpakket van Ortlieb, omdat het helaas op de band is gewreven door onzorgvuldigheid in verband met een klein wiel.

Het resultaat van de reparatie bij Ortlieb

We zullen hier verslag doen van het resultaat van de reparaties.