Banden: Specialized Butcher + Eliminator – Allround combinatie in praktijktest

Specialized heeft zowel de rubbersamenstelling als het profiel van de Butcher en Eliminator MTB banden herzien. Beide banden kregen meer massieve zijnokken en meer gespreide profielblokken, evenals volledig nieuwe rubbercompounds.

We reden de Specialized combinatie van Butcher aan de voorkant en Eliminator aan de achterkant op de Light-E-MTB Levo SL – in de Dolomieten, op bergtochten in de uitlopers van de Alpen en op de Fribourg trails. Soms was de grond hard en droog. Soms was hij rokerig en vochtig.

Opvallend: De stationwagon sneed onder alle omstandigheden een goed figuur. Natuurlijk zijn er zachtere, meer gripvolle voorbanden dan de Butcher Grid * in de trail casing-variant – maar de voorband is relatief licht met slechts 985 gram (29 inch) en heeft solide wattagewaarden in termen van rolweerstand. Hij stuurt dus heel beheerst en goedmoedig door bochten.

De achterband Eliminator Grid* in de trail casing variant 2.3 harmonieerde vakkundig met de voorkant. Als het paar tractie verloor, dan zeer gelijkmatig en gecontroleerd, zodat er voldoende tijd is om dit tegen te gaan.

Kortom: We kunnen het paar aanbevelen als allrounder combinatie. Weinig slijtage!

Source link

Lees ook:   Interview: Journalist en auteur Carina Wolfram over de man die alles zag