Nieuwe e-bike motor van Brose: een krachtige Berliner voor de E-MTB

Al langer vroeg men zich af wanneer Brose zijn ambities in de sportieve E-MTB-markt nog eens zou onderstrepen. Met andere woorden, wanneer zou er eindelijk een opvolger zijn voor de Brose Drive S Mag? De krachtige e-bike motor rolt sinds 2019 vrijwel onveranderd van de band. Kleine uitzondering: In 2020 was er een software-update geweest nadat klanten klaagden over gescheurde aandrijfriemen. De update was in staat om het bearish koppel van de Kraftmeier enigszins te temmen en de frequentie van schade te verminderen. Sindsdien is de aandrijving echter onveranderd gebleven en moest hij zich laten gelden in de steeds groter wordende concurrentie: met competitieve prestatiegegevens, maar ook een wat onhandig ontwerp en een behoorlijk fors gewicht. (Klik hier voor de EMTB motortest)

Drive 3 Peak: Compacte, lichtgewicht en nog krachtigere Brose-motor

Op Eurobike 2023 presenteerde Brose onlangs de Drive 3 Peak als opvolger. Het is ontworpen om nieuwe prestaties te combineren met de beproefde deugden van de Drive S Mag. De beproefde en geteste omvatten: hoog koppel, natuurlijke vermogensafgifte, laag volume, hoge hittebestendigheid en nul trapweerstand. De belangrijkste kerncijfers van de nieuwe Drive 3 Peak e-bike motor maken duidelijk dat het Berlijnse bedrijf zich heeft georiënteerd op de benchmarks in de motormarkt: Hoewel de 410 procent trapondersteuning en ook het maximale vermogen (in de EMTB-test: 565 watt) gelijk zijn gebleven, is de unit met 2,9 kilo lichter en met 95 Nm nog krachtiger dan zijn voorganger. Maar bovenal is de nieuwe Brose-motor veel compacter in zijn ontwerp en geeft hij fietsfabrikanten dus meer ontwerpvrijheid.

Lees ook:   Trek Supercaliber Generation 2: Wat kan de volgende generatie van de Supercaliber doen?
Brose Drive 3 Peak (links) vs. Brose Drive S Mag: Fietsontwikkelaars zullen vooral blij zijn met het meer integratieve ontwerp.Foto: Brose // Montage: Josh Welz

Brose Drive 3 Peak (links) vs. Brose Drive S Mag: Fietsontwikkelaars zullen vooral blij zijn met het meer integratieve ontwerp.

Een reden hiervoor is dat voor de constructie van de Brose Drive 3 Peak geen aandrijfriemen nodig zijn. Dit bespaarde een aanzienlijke hoeveelheid ruimte en de gevoeligheid van het oude systeem voor defecten zou ook moeten worden opgelost. Aan de andere kant had het ontwerp van de aandrijfriem ervoor gezorgd dat de Brose Drive S Mag een van de weinige aangename stille pedalen op de motormarkt was. Gaat de nieuwe Brose-motor straks door het bos brullen? “Integendeel”, zegt Adrian Stanciu, productontwikkelaar van de Brose Drive Unit: “Het aandrijfgeluid stond opnieuw bovenaan de specificaties. We hebben dit zelfs zonder riemen bereikt, door technische trucs zoals spiraalvormige tandwielen.”

Brosemotor met 48-volttechnologie: vooruitgang uit de automobielsector

Een ander opvallend kenmerk van de Brose-motor is dat de technologie is gebaseerd op een 48-voltsysteem. Het theoretische voordeel ten opzichte van systemen met een spanning van 36 volt, zoals gebruikt door de meeste concurrenten, is verminderde warmteontwikkeling, omdat de hogere spanning betekent dat de aandrijfeenheid een lagere stroom heeft. Het belangrijkste voordeel voor Brose ligt echter waarschijnlijk in het feit dat 48 volt standaard is in de automobielsector. Hierdoor kunnen de in Berlijn gevestigde auto-experts beschikbare technologieën van hun eigen bedrijf gebruiken. Vooral bij de ontwikkeling van accu’s en displays zal de fietsdivisie van Brose waarschijnlijk profiteren van synergieën met de automobielafdelingen.

En hier komen we bij de echte innovatie naast de motor zelf: in de toekomst zal Brose niet alleen de motor leveren, maar ook batterijen, displays, stuurafstandsbediening en app – in totaal: het nieuwe “Brose Drive System”. Dat betekent dat het Berlijnse bedrijf, net als zijn belangrijkste concurrenten Bosch en Shimano, een systeemleverancier wordt. Op deze manier wil Brose een belangrijke stap zetten om aantrekkelijker te worden voor OEM-klanten.

Lees ook:   Rose PDQ 2024: Nieuwe crosscountry hardtail fiets van de verlader

In de toekomst zal het in Berlijn gevestigde bedrijf twee verwijderbare 48-voltbatterijen aanbieden. De batterij van 814 Wh zou 4,1 kilo wegen en in drie tot vier uur volledig zijn opgeladen. De batterij van 468 Wh zou zo’n drie kilo wegen. Het bijzondere: beide batterijen delen dezelfde aluminium behuizing. Volgens Brose biedt dit fietsfabrikanten de mogelijkheid om één en dezelfde frameconstructie uit te rusten met twee accuvarianten – een niet onaanzienlijke kostenfactor.

Brose biedt combinatiedisplay of framedisplay met afstandsbediening

Instrumentenpaneel: De nieuwe Control Allround biedt een uitgebreid functiepakket. De helderheid van het 1,9-inch display kan worden geregeld. Het biedt ook een Bluetooth 5.0-interface en een USB-C-poort.

Brose biedt haar klanten ook verschillende opties als het gaat om displays: met de Brose Control Allround, Control Remote en Control Integrate zijn er drie varianten met verschillende functies. Volgens de fabrikant zijn ze alle drie ontworpen met een strak design, uitgebreide functies en gebruiksvriendelijke ergonomie. De Controle Allround combineert display en afstandsbediening. Het 1,9-inch kleurendisplay heeft een Bluetooth 5.0-interface, wordt bediend door vier knoppen en toont alle belangrijke motorgegevens. De helderheid van het display kan worden geregeld. Een andere praktische functie is dat een USB-C-poort bijvoorbeeld kan worden gebruikt om uw smartphone onderweg op te laden of de Brose Service Tool aan te sluiten.

State-of-the-art: De Control Integrate, die is ingebed in de bovenbuis, voldoet aan de tijdgeest. Het wordt gecombineerd met de minimalistische Control Remote.Foto: Josh Welz

State-of-the-art: De Control Integrate, die is ingebed in de bovenbuis, voldoet aan de tijdgeest. Het wordt gecombineerd met de minimalistische Control Remote.

Het alternatief van Brose: een combinatie van minimalistische Control Remote en een display dat geïntegreerd kan worden in de bovenbuis, de Controle integreren. Dat Afstandsbediening is volledig draadloos, biedt dezelfde 4 knoppen aan de voorkant als de Control Allround en heeft ook een Bluetooth 5.0 interface. In combinatie met de Brose-app en andere digitale functies, zoals nieuwe rijmodi en interfaces met externe dienstverleners zoals Strava, moet het Brose-complete systeem een modern communicatieplatform worden.

Lees ook:   Het beste van MOUNTAINBIKE kalender 2022

Meer service en duurzaamheid bij Brose

Naast deze technische ontwikkelingen heeft Brose ook de oorzaak van een keerpunt op het gebied van service en duurzaamheid opgepakt. De focus ligt op een uitgebreid servicenetwerk met verbeterde beschikbaarheid van reserveonderdelen en cloudgebaseerde diagnose- en onderhoudstools. Ook worden er bonuspunten toegekend aan partners en klanten voor het standaard revisieproces dat Brose ontwikkelt voor zijn oude e-bike drives. Voor dit doel worden vijf vooraf gedefinieerde componenten van onherstelbare schijven opnieuw verwerkt: ze worden gecontroleerd en gereinigd voordat ze worden aangevuld met ontbrekende onderdelen en worden geassembleerd tot een revisieschijf. Dit bespaart niet alleen grondstoffen, maar ook, volgens Brose, minstens 21 kilogram CO2-equivalenten in vergelijking met de standaardaandrijving – met absoluut dezelfde kwaliteit en volledige fabrieksgarantie. De vervangende motoren zijn beschikbaar in after-sale en zijn ongeveer de helft van de prijs voor klanten dan het kopen van een nieuwe.

De feiten over de nieuwe Brose Drive 3 Peak e-bike motor

  • Gewicht: 2,9 kilo
  • Koppel: 95 Nm
  • Maximale ondersteuning: 410 procent
  • Afmetingen: 219 x 134 x 98 mm
  • Batterijen: 814 Wh, 4,1 kilo / 468 Wh, 3,0 kilo
  • Displays: Control Allround, Control Integrate, Control Remote